Yine aynı dertler

Anneniz tek kelime ile ve en kibar tabirle hasta veya sorunlu biri. 66 yaşında olmasi veya anne olması bu gerçeği degistirmez. En kısa zamanda o evden kurtulursunuz umarım..
Hem de ne hasta. Defol git evlen git neler diyor. 3 yıldır bu evin işini ben yapıyorum sen bir iğne kaldırmıyorsun yerden. Hepsi boşmuş. Anne de olsa hiç kimseye fedakarlık yapmayacakmışsın. 3 yılım koskoca 0 oldu

Neresi oluyorsa oraya gidin. 3 koca yıl boşa gitmiş. O evde duracağınıza çıkan şehirde çalışın ve çakılı kalın ne olacak ki? İşe başlayınca da aileden uzak durun
Aynen artık öyle yapacağım. İpler koptu bu sefer. Evi de sattıracakmış bana kuruş vermeyecekmiş. Kendi bilir. Beni kuması olarak görüyor. Ağlamaktan mahvoldum. Allaha havale ediyorum

Canim benim çakılı bile olsa gitmelisin. Annen seni çok güzel manipule ediyor ,buna izin verme. Abinde var biraz o ilgilensin. Annen hasta değil yaşlı değil. Gayette güzel yalnız kalabilir, ki bencede kesinlikle yalnız kalmalı. Senin onun parasina ihtiyacın yok, seni gaza getirmek sinir etmek için yapıyor. Gittiğin zaman arayıp ağlayacak, sakın taviz verme. Gerekirse bir süre görüşme. Yanına gelmek isteyecek, kabul etme. Istiyorsa abinin yanına gitsin. Çok eminim sen gidince aglayarak arayıp duygu sömürüsü yapacak. Gerekirse çalışırken, yine sınava girersin. Puanini yukseltirsin, kadroya gecersin belli olmaz. Annenin sana bunu yapmasına izin verme. Hatta basvurdugunu evrak teslim edecegini bile söyleme, çünkü yine seni manipule edecek. Sana bu yapılanlar reva mı inş kendini kurtarır,güzel bir hayat kurarsın kendine

Ahh canım arkadaşım. Seninle kaç kere konuştuk. Sen bana hep aynı nasihatleri verdin. Ben salak gibi tayin hakkı da tayin hakkı diye sağlık bakanlığını bekledim. Olmadı. Kaçırdım virgüllerle. Bu evde nasip olmayacak demek ki. Dediğin gibi ileride ya da evlenince istifa ederim o 1 yıl ceza süresinde ders çalışırım. Tekrar girerim. Bunlar bana fazlalıkmışım gibi davranıyor. Öğlen abim geldi kavganın ortasına tesadüfen. O da annemi haklı görüyor. Sen 3 ay değil 3 yıldır evde yan gelip yatıyorsun diyor. Kimsenin kimseye saygısı kalmadı. Benim gitmemi dört gözle bekliyorlar anlayacağın. Hiç de üzülmez baksana cezveyle parmağımı morarttı. Kimin annesi kızıyla kuma gibi itişiyor? Kim kızına dünyayı dar ediyor başka? Boşa giden 3 yılıma üzülüyorum. Ev işleriyle kafayı bozmuş çok güzel manipüle ediyor beni.

Nasıl yan gelip yatiyorsun ya inanılır gibi değil gerçekten. Senin yapamayacagina seni ikna etmeye çalışıyorlar resmen, böyle aile olmaz olsun. Çalışmaya gidince ağlayarak arayacak bende geliyorum diye. Senin iyiliğin için ayrı kalman gerekiyor, hem kafanı dinlersin hem işini yaparsın. Varlığı daha çok zarar bu ailenin, iki lokma ekmek verip onuda burnundan getirince ne kıymeti kalıyor ailenin. Aile olmak bu değil ki. Manipule olma, sen tadabilirsiniz. İlk zaman kolay olmaz ama sonra iyi ki dersin . Her gün aglamaktansa, evinin kapısını huzurla kapatirsin bari. Az yersin ama huzurla yersin kendi evinde kuzum

Öyle güzel özetlemişsin ki. Sürekli burnumdan getiriyorlar. Yan gelip yatıyorsun bilmem ne. Ben mi istedim 2 tane gelini var baksaydılar ben de ders çalışsaydım. Yemin ederim ev pislikten göçse süpürge tutmuyor ben yapmayınca. Resmen suçlu hissettiriyorlar bana. Çeker giderim paralarda batsın pulları da. Oturduğumuz ev abimin üzerine. Dertleri bunu sattırıp yemek. Annem olacak kişi de parayı onlara verecek hepsini. Neyse uzatmadan yanan ben oldum anlayacağın canım. Gitmemi dört gözle bekliyorlar

Sana bir şey olmadı. Geç olsun güç olmasın. Sen kendini kurtarırsın. Mesleğin var gül gibi.oturup kendi dertlerine yansınlar .artık seni uzmelerine izin verme yeter ki

Sana bir şey olmadı. Geç olsun güç olmasın. Sen kendini kurtarırsın. Mesleğin var gül gibi.oturup kendi dertlerine yansınlar .artık seni uzmelerine izin verme yeter ki
Allah razı olsun desteğin için. Demek ki artık kendi düzenimi kurma zamanı gelmiş de geçiyor. Bu hayatta kimseye fedakarlık yapmayacakmışsın.

neden bir anne böyle davranır sorunuzu cevaplamak istiyorum ... içlerinde sizinde olabilir dediklerinizi yazarsanız sevinirim.
1- 66 yaşında beklentisi sizin onun elini sıcak sudan soğuk suya sokturmamanız olabilir ... size ufak da olsa hizmet etmek istemeyebilir ... böyleyse muhtemelen zor bir hayat yaşamış ve artık her an son nefesi gibi hissediyor ve bunalımdadır

2 - sizin için endişe ediyordur . yaşı gereği sizin bir iş , yuva kurmanızı istiyor ama umudunu kaybetmiştir ve aslında bu hissinin farkında olmadan üzüntüsünü kızgınlık ve öfke olarak dışa vuruyordur.

3- aslında sizinle bir problemi yokturda kendisi depresyonda olabilir , sizin ona ruh hastasısın demeniz çok üzüyordur onu .

4- Annenizin bilinç dışı yaptığı psikolojik şiddete maruz kala kala siz de artık yapmanız gereken sorumlulukları göremiyor hale gelmişsinizdir ve gerçekten bir fincanı bile yıkamayı ihmal ediyorsunuzdur . psikolojik baskı altında insan donabilir. göremeyebilir. annem neye kızacak diye düşünür ve ne yapsanız yetmezken artık bilinç dışı yapmama eğilimine girmiş olabilirsiniz.

annenizin depresyon gibi bir durumu olmalı size fiziksel zarar veriyor demişsiniz .
inanın hiç bir sağlıklı anne çocuğuna zarar vermez . o sağlıklı değilse artık bu yaşında ona destek olmanız gerek . sağlıkçıymışsınız aslında bir psikiyatriste mi götürseniz .. Belki 1 ilaç tüm sorununuzu çözer

Allah razı olsun desteğin için. Demek ki artık kendi düzenimi kurma zamanı gelmiş de geçiyor. Bu hayatta kimseye fedakarlık yapmayacakmışsın.
Başvurdum kızlar bu arada. İnşallah gelir benim puanıma Elazığ Fırat Üniversitesi 7 lisans hemşire alıyormuş. Belgeleri yükledim. 15 gün içerisinde belli olacakmış.

Bence hepsi ihtimal dahilinde ama psikolojik sıkıntısı olduğu çok belli. Fincan için cezveyle saldırılır mı? Başvurumu yaptım kendisi ne yapıyorsa yapsın şu saatten sonra. Benim sanki psikolojim çok mu iyi sürekli ev işi yap hizmet et derken genç olduğumu unuttum.

Benim de 18 yaşında kızım var .. Anne olunca hele ki çocuğunuz böyle büyüyünce anlarsınız . ne yaparsa yapsın demeniz çok garip ... Ben de anneme diyordum o cahillik yıllarımda .. siz hastayken çocukken o sizi doktora götürmedi mi ? siz de onu psikiyatriste götürseniz olmaz mı ? o memnun değildir size zarar vermekten , öfke krizi yaşıyor işte .. ne var bunda anlamayacak. hastalık illaki fiziksel olunca mı dr götürülür? ben psikiyatri servisinde 75 yaşında depresyon tanısıyla yatan hasta gördüm .
hem siz hem o rahatlardı aslında ... ayrıca sanmayın ki o evden çıkınca bütün ilişki bitecek daha çok gençsiniz yarın evlenirken anne olurken hep ihtiyaç duyacaksınız. kızgınsınız anlıyorum ama çözüm bu değil.

Kendisi gitmek istemiyor. Bu bizim yaşadığımız kaçıncı kavga? Bütün kadınlar kulübü üyeleri biliyor konularımı. İkimiz de gidelim dedim gelmedi. Ben istemez miyim düzelmesini. Ben çok mu meraklıyım bu kavgalara? Ben asla böyle bir anne olmayacağım. Tek isteğim devlet hastanesine atanmaktı. Sağolsun burnumdan fitil fitil getirdi bu 3 yılı. Komşularını akrabalarını ağırlattı yeter ki ders çalışamayım diye. Ama ben salak gibi daha iyi bir puan alırım diye gitmedim üniversite hastaneleri tutmasına rağmen. Herkesin ailesi gibi destekçim yok arkamda. Bu nedenle Elazığ gelsin diye dua ediyorum.

Lojman var mı acaba canım, eğer varsa ilk lojman düşün

Yani sizi 41 yaşında doğurmuş. Anladığım kadarı ile tek cocuksunuz. Geç yaşta doguranin çok daha sevecen olmasını beklerim. Evlatlık falan olabilir misiniz acaba?
Evet beni 41 yaşında doğurmuş. Tek değilim 4 kardeşiz. Ablam ve 2 abim var. Hepsi evli, evleri ayrı. Ben tekim evde. Geç doğurmak da şöyle bilmemiş bana hamile olduğunu. Karnım ağrıyor şikayetiyle gitmiş. 5 aylıkken doktor fark etmiş. İstenmeyen gebelik yani. Hiç sevecen değil bana evin hizmetçisi muamelesi yapıyor. Kendisi bir iğne kaldırınca yerden bütün binaya duyulacak şekilde kavga çıkarıyor. Keşke evlatlık olsaydım gider gerçek ailemi bulurdum

Umutsuz olma, çok güzel bir hayatın olacak bundan sonra kuzum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…