• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yine Karışık.. Boşanmak için Yeterli Sebepler ?

Haftasonu giremedim, herkese tek tek yazamıyorum da. Bu şekilde size hafta sonu olanları anlatayım.

Pek iyi geçtiği söylenemez. Öncelikle benim yaklaşık bir haftadır telefonum bozuk, telefonsuzum yani, evde eşimin eski telefonu vardı, onu yaptıracağım senin için dedi ama halen yok. Ev telefonu var ailemle onunla görüşüyorum ama dışarı bile çıkamıyorum cep telefonu olmadan, cumartesi bir kavga bu yüzden patlak verdi, aaslında mesele telefon da değil, umursamaması. "Cumartesi şuraya gidelim" teklifi zaten yalan oldu.

Önceki sayfalarda yazmıştım bir yılbaşı mevzumuz vardı. Cumartesi akşamı kız kardeşiyle konuşurken yılbaşında sizdeyiz dedi. Normalde her yıl ailesi burada olurdu ve herkes burada toplanırdı ama bu yıl görümcemin çocuklarının okulu nedeniyle kv-kp onların yaşadığı şehre gidecek. Bu tür özel günlerde birlikte olmak onlar için çok önemlidir. telefonu kapattıktan sonra "Yılbaşında oraya mı gidiyoruz?" dedim, evet bir sorun mu var dedi, ben istemiyorum deyince, neden istemezsin, istemezsen isteme bizim de umurumuzda, onlar için sen olsan ne olmasan ne, dedi.

Alın size bir kavga sebebi daha. Zaten o tartışmadan sonra boşanmaya kesin karar verdim. Ertesi gün aldım karşıma konuşmak için, boşanma mevzusunun kapandığını, beni çok sevdiği için istemediğini, benim takıntı yaptığımı, her şeyi benim istediğim şekilde yaptığını, bir sorun yokken sorun aradığımı, bana sarılıp, ilgi göstermek istediği zamanlarda kendisinden kaçtığımı vs. vs.. sıraladı. Benim şikayetlerime de işlerim yoğun, canım sıkkın gibisinden inanmadığım cevaplar verdi. O akşam da aldı bir yemeğe götürdü, akşam bir film açtı, her şey düzeldi numarası yapıyoruz.

Şimdi siz söyleyin ben ne yapmalıyım ?

Bu defa ailem de boşanmama pek olumlu bakmıyor. KV-KP gitti, eşinle de yapamıyorsunuz, sorun her evlilikte vardır, oluruna bakın filan diyorlar.

Bana hiç olmuyormuş gibi geliyor. Yazmadığım ama rahatsız olduğum aslında ufak belki ama bana göre büyük şeyler var.

Terapist araştırmaya başladım. Son olarak bunu da deneyip kararımı vereceğim.

Çift terapisi dışında yapabileceğiniz birşey kalmamış gibi. Web sitelerinde, forumlarda "Boşanmayı düşünüyorduk, terapi sonrası şimdi mutluyuz" yazanı da okudum "boşanmamızı tavsiye etti" yazanı da. Belki terapist eşinizi bireysel terapiye de yönlendirir.

Umarım işe yarar, eşiniz ve oğlunuzla çok mutlu olursunuz. Hiçbir şey işe yaramazsa da ailenize gönül rahatlığıyla her yolu denediğinizi söyleyebilirsiniz.

Boşansanız geçinebilir misiniz? Gerçi eşinizin hali vakti yerinde ve siz çalışmıyorsunuz. Hem size hem çocuğa nafaka ödemeli. Ama yine de sosyal çevre olması ve kafanızın dağılması açısından çalışmanız çok iyi olur.

Bir de eşiniz boşanmaya razı olacak mı konusu var. Geçen konunuzda "ailesiyle yaşamanız için baskı yapıyor, bu boşanma sebebi" demiştik. Ama şimdi böyle bir sebep yok. Bir de o zaman o da boşanmak istiyordu. Şimdi dava açsanız kabul etmeyecek muhtemelen. Süreç uzayacak. Buna da hazırlıklı olmanız lazım.

Ailenizi ikna etmek isterseniz onu da burada yazın isterseniz. Onun için de fikirlerimizi yazarız. Umudunuzu kaybetmeyin lütfen. Ne karar alırsanız alın çok mutlu olmanızı diliyorum.

Gulumseyin. Surekli gulumseyin. Espri yapin. Ortami yumusatin. Madem bir sans icin gittiniz bunu yapin. Zor da olsa yapin. Bence duzelirsiniz. Cocugunuz varken bosanmak bu kadar basit olmamali.
Ekleme: son olanlari okumadim ilk mesaja göre cevap verdim. Yilbasi icin size kurdugu cumle cok cirkin. Umarim hakkinizda hayirlisi olur.

Haftasonu giremedim, herkese tek tek yazamıyorum da. Bu şekilde size hafta sonu olanları anlatayım.

Pek iyi geçtiği söylenemez. Öncelikle benim yaklaşık bir haftadır telefonum bozuk, telefonsuzum yani, evde eşimin eski telefonu vardı, onu yaptıracağım senin için dedi ama halen yok. Ev telefonu var ailemle onunla görüşüyorum ama dışarı bile çıkamıyorum cep telefonu olmadan, cumartesi bir kavga bu yüzden patlak verdi, aaslında mesele telefon da değil, umursamaması. "Cumartesi şuraya gidelim" teklifi zaten yalan oldu.

Önceki sayfalarda yazmıştım bir yılbaşı mevzumuz vardı. Cumartesi akşamı kız kardeşiyle konuşurken yılbaşında sizdeyiz dedi. Normalde her yıl ailesi burada olurdu ve herkes burada toplanırdı ama bu yıl görümcemin çocuklarının okulu nedeniyle kv-kp onların yaşadığı şehre gidecek. Bu tür özel günlerde birlikte olmak onlar için çok önemlidir. telefonu kapattıktan sonra "Yılbaşında oraya mı gidiyoruz?" dedim, evet bir sorun mu var dedi, ben istemiyorum deyince, neden istemezsin, istemezsen isteme bizim de umurumuzda, onlar için sen olsan ne olmasan ne, dedi.

Alın size bir kavga sebebi daha. Zaten o tartışmadan sonra boşanmaya kesin karar verdim. Ertesi gün aldım karşıma konuşmak için, boşanma mevzusunun kapandığını, beni çok sevdiği için istemediğini, benim takıntı yaptığımı, her şeyi benim istediğim şekilde yaptığını, bir sorun yokken sorun aradığımı, bana sarılıp, ilgi göstermek istediği zamanlarda kendisinden kaçtığımı vs. vs.. sıraladı. Benim şikayetlerime de işlerim yoğun, canım sıkkın gibisinden inanmadığım cevaplar verdi. O akşam da aldı bir yemeğe götürdü, akşam bir film açtı, her şey düzeldi numarası yapıyoruz.

Bu defa ailem de boşanmama pek olumlu bakmıyor. KV-KP gitti, eşinle de yapamıyorsunuz, sorun her evlilikte vardır, oluruna bakın filan diyorlar.

Bana hiç olmuyormuş gibi geliyor. Yazmadığım ama rahatsız olduğum aslında ufak belki ama bana göre büyük şeyler var.

Sen kimsin kimin umrundasın birde özellikle BİZİM demiş .Sen ayrı diğerleri Biz oluyor.Dış kapının dış mandalısın sanki insan bir sorar danışır karıcığım böyle böyle bir düşüncem var ne dersin der .Hep beraber olmak zorundasın sanki.Esirmisin.Saygısız ya çok sinir oldum.

Ağzıma geleni sayacağım ayıp olacak.

Bu sözü söylemeseydi de tek yemeğede götürmeseydi .

Ona gıcık olsun diye madem ben olmasamda olurmuş der yılbaşında anneme gidiyorum derdim.Gerçektende yap Sürekli Karışık al çocuğunu git yılbaşında

Bana kalırsa sen çok kinlenmişsin ve de eşini artık sevmiyorsun.bu saatten sonra eşin ağzıyla kuş tutsa,sen yine de öfkeni hep taze tutacaksın.eşini artık sevmiyorsun o yüzden bence boşan.hem sen kurtul hem de eşin biraz nefes alsın

Eşim bu kafayla devam ettikçe öfkem de biraz zor diner. Bence bizim sonumuz belli ama benden başka kimse anlamıyor. Eşim de ailem de, oluruna bakılmalı diyor. Çok oluru varmış gibi.

Denedin olmuyor her seferinde ayrı bir yerden patlak veriyor. Zaten zor bela tutunuyorsun pamuk ipliği misali onda da kocan faul üstüne faul yapıyor .Kendi elleriyle bitiriyor.

Esinden bosanma davasi actiginin sebebi aldatma mi. Yada kv kp felan filan isleri mi?

Oyleyse eger bosan. Hic bekleme. Cocuk icin denemisin enazindan ama olmuyorsada hayir yok demekki.

Özet şu ki eşin olaylardan bi ders çıkarmamış yılbaşı konusundaki tavrı bunu gösteriyor . keşke gitmek istemiyorum yerine bu sene evde beraber birseyler yapariz diye düşünmüştüm deyip tepkisini ölçseydin

Anlamaz duz mantik ise bunu kabul ederek baslaman lazim o diyorki annem babam eskisi gibi degil gelme olayi sinirli beraber oturalim tutturmasida yok e karimda yuz vermiyor kendini geri cekti
Ablamlarla bir sorunu yoktuki onlar uzakta olan insanlar sorun ne simdi

Ben yedigim haltlarla bu isi bu reddeye getirdim zerre guven birakmadim bana hirsli sinirli emrivaki algiliyor kismini o algilamiyor
Ona gore hersey oldu bitti belki terapist onerinizle bitmedigini anlayip toparlar kendini kapsamli dusunur ama suan dusunmuyor

Tamamda bunu bi düzgün söylemek var. Tamam herşeyi yoluna koyuyoruz yavaş yavaş, oraya neden gelmek istemiyorsun demek var birde sen kimin umrundasın gelmesende olur demek var.

Kocası öfkeli ve sevgisiz.Umursanmadığın yerde işin ne .

Kimi insan alışkanlıktan dolayı ayrılamaz. Sevmiyordur ama onsuz bir hayatın nasıl olacağına dair de boşluk hissi hakimdir. Bu ikisini iyi ayırt etmeniz lazım. Sevdiğiniz için mi kalıyorsunuz yoksa alıştığınız için mi?

Ben çift terapisti öneririm. Direkt kestirip atmayın, bana göre aranızda iletişimsizlik problemi var. Ha ama baktınız olmuyor, bu şekilde de yürütemiyorsunuz, o zaman zaten terapistiniz durumu anlayacak ve boşanmanızı önerecektir. Terapistler baktılar ki durum kurtarılacak gibi değil ve evlilik gitgide kan kaybediyor, öyle durumlarda boşanmayı da önerirler. Bence eşinizi de ikna edip iyi bir çift terapistine gidin. Ankara veya İstanbul'da yaşıyorsanız bildiğim birkaç terapist önerebilirim isterseniz.

Sürekli karışık sen daha döneli ne kadar oldu ki bu adam bu kadar saçmalaşanildi tekrardan. Sen aslında için için hissettiğin için samimiyetsizliğini bi türlü dahil olamıyordun, emanet gibi duruyordun olduğun yerde.
Ailenin bile gözü boyanmış olması senin için kötü. Fevri davranıp kendin için daha da zorlaştırma olayı bence. Stratejik davran içinden gelmese de. Bilerek yazmadım döndüğünden beri ama kocan tam bir mal afedersin:sinirli: onun beymi anasından uzaklaşınca çalışmıyor(hoş normalde de anasının güdümünde çalışıyor:(

Bana kalırsa sen çok kinlenmişsin ve de eşini artık sevmiyorsun.bu saatten sonra eşin ağzıyla kuş tutsa,sen yine de öfkeni hep taze tutacaksın.eşini artık sevmiyorsun o yüzden bence boşan.hem sen kurtul hem de eşin biraz nefes alsın

Adam yıllardır eşini klan hayatı içinde yaşatıyor, ailesine gitmeden hala daha 3 gün geçirmiyor.

Daha ne rahat nefesi alacak? Ayrılırlarsa konu sahibi rahat nefes alacak.

Ancak ailesi bile çocuk var, düzelirsiniz saçmalığının kurbanı olmuş görünüyor. Bu forum gibi.

Konu sahibi, önceki konunuzda da belirttiğim gibi, eşiniz karaktersiz bir insan ve sizi sevmiyor. Bu aradaki patlamaları gerçek duygularını gösteriyor. Net karar alırsanız aileniz de arkanızda olacaktır. Korkmayın.

Tamamda bunu bi düzgün söylemek var. Tamam herşeyi yoluna koyuyoruz yavaş yavaş, oraya neden gelmek istemiyorsun demek var birde sen kimin umrundasın gelmesende olur demek var.

Kocası öfkeli ve sevgisiz.Umursanmadığın yerde işin ne .

Ay sende bgn cok sinirlimisin depresifmisin ablam normalde bu kadar sert olmazsin akli selim temkinli yazarsin hep
napalim oda biliyor bazi seyleri farkinda cocuk icin denerim diye dondu ortadada bir bebe var yani
Bosanmakta kolay is dgl bosanicam diye tutturanlar kendim istedim ama cok kotu oldum nasil toparlayacam diye konu acmiyor mu?Anam babam destekti simdi egreti davraniyorlar demiyor mu?Bildiklerini soyleyip soyleyip canini skmanin ne mantigi var birazda su acidan bak terapi dene belki kurtarirsin diyoruz adam hakli demiyor kimse ya gittiginde bitiricekti yada donduyse denesin daha haftasina duzelemiyorum diye yazdi.
dayak yok,icki kumar yok,evine bakmama ac birakma,borc harc takma aldatma yok
Klasik kv kp gerilimiyle isin geldigi nokta
Dener belki duzelir duzelmezse zaten yolu belli ne diyeyim kocan odun desem kadin bilmiyormu odun oldugunu

Yukarıda hafta sonu yaşanan olaylardan bahsettim.

Ben bu adama nasıl olumlu bakabilirim ki? Neresinden tutsam elimde kalıyor. Biz üç ay neler yaşadık, ben buraya dönene dek bütün yol boyunca ağladım, ki dönerken de denemek için dönüyorum diye de defalarca konuşuldu, adam halen kalkmış bana diyor ki "neden gelmek istemiyorsun Ankara'ya, sebep ne?" adam yaşananlardan zerre bir şey anlamamış. Ya anlamamış ya da işine böyle geliyor. Bilemiyorum artık.
öncelikle günaydın arkadaşım...güzel bir gün olsun..
ilk baştaki mantıkla söylüyorlar hala..kv kp görümce herkes mükemmel insanlar zaten ,sen ne hakla onları beğenmez istemezsin??? yani hala bunları söyelemesinin başka sebebi olamaz.. onlar seni affettikten sonra sen nasıl bir cüretle onları istemezsin..
ona göre sen gittin kv ile aynı evde yaşamamak için,kapris yaptın ukalalık yaptın,ama bir şekidle eve döndürdü seni...ee tamam istemezsen gitmiyorsun da kv ye...eeee daha ne istiyorsun??
yoksa egpsu normal bir adam daha 1 ay olmadan kardeşi ile yaşananlar ,yılbaşında yüzyüze getirir mi???yok vallahi ailenin tamamı ego dan kazak örmüş giyiyor..hepsi de aynı soydan olunca tabi birbirlerini eğliyorlar,daha da şişiyor egoları..

Ay sende bgn cok sinirlimisin depresifmisin ablam normalde bu kadar sert olmazsin akli selim temkinli yazarsin hep
napalim oda biliyor bazi seyleri farkinda cocuk icin denerim diye dondu ortadada bir bebe var yani
Bosanmakta kolay is dgl bosanicam diye tutturanlar kendim istedim ama cok kotu oldum nasil toparlayacam diye konu acmiyor mu?Anam babam destekti simdi egreti davraniyorlar demiyor mu?Bildiklerini soyleyip soyleyip canini skmanin ne mantigi var birazda su acidan bak terapi dene belki kurtarirsin diyoruz adam hakli demiyor kimse ya gittiginde bitiricekti yada donduyse denesin daha haftasina duzelemiyorum diye yazdi.
Dener belki duzelir duzelmezse zaten yolu belli ne diyeyim kocan odun desem kadin bilmiyormu odun oldugunu

Kendi kendine yetemeyecek olan zaten boşanmasın

Dayak içki aldatma eve bakmama olmaması bir lütuf değil, evlilik dinamiğinde zaten olması gereken şeyler, neticede konu sahibinin de dayağı içkisi kumarı yok değil mi, lütfen bir erkeğin sizi dövmüyor oluşunu lütuf gibi görmeyin

Yapılan haksızlığa ve erkeklerin salaklıklarına tahammül edemiyorum.Bu kız neler yaşadı ayrılığın ucundan döndü bu muameleyimi hakediyor.Bu mu seven erkek?

Herşeyi sahte demek ki.Göz boyaması.İki gezeriz iki tozarızla hallolur sandı.Sürekli Karışığın soğuk davranmasıda sinirini bozdu.Alttan alacağına sevgisini ispat etmesi gerekirken tam bir odun gibi davranıyor.Bu kız şimdi onun sevgisine nasıl inansın.. Annesiyle babasıyla aynı kafada.Onun dışına çıkamıyor.Sürekli Karışığın talepleri onu zorluyor.

Bende zaman zaman iyi niyetli davrandım ama bu söyledikleri yenilir yutulur değil.Herşeyin üstüne üstüne tuz biber ekiyor.

Valla böyle esaret altında yaşayamam ben.O adamada hiçbirşey olmamış gibi stratejik davranamam.İçimden ne geliyorsa o .Seviyorsa o benim peşimden gelir ben onun değil.İkna edip çabalaması gereken o.

Önceden yaşadığı hayat berbattı zaten.Bir zorbalığın içindeydi.8 saat ailesiyle görüşmek zorunda kalıyordu.Buna neden sadece kocasının anne ve babası değilmiş.Davranışlardan görüyoruz ki kocasıda baskı uyguluyormuş.Evlilikmi esaretmi belli değil.

Kocası onu sevmiyorsa saygı duymuyorsa ayrı bir aile olarak görmüyorsa ve istemediği şeyleri yapması için baskı uyguluyorsa evli kalmasın daha iyi.

Kendi kendine yetemeyecek olan zaten boşanmasın

Dayak içki aldatma eve bakmama olmaması bir lütuf değil, evlilik dinamiğinde zaten olması gereken şeyler, neticede konu sahibinin de dayağı içkisi kumarı yok değil mi, lütfen bir erkeğin sizi dövmüyor oluşunu lütuf gibi görmeyin
Tabiiki lutuf degil lutuf gordugumu nereden cikardiniz Allahaskina
Digerleri varsa ztn duzelme ihtimalide ya olmuyor ya kisa sureli oluyor terapiyle bile asan cok azdir bosa zmn kaybi oluyor cogunda sizinki iletisim aile ici gecimsizlik kimsenin sinirlarini bilmemesi esin hala kendine ait bir ailesi oldugunu idrak edememesi bir deneyin olmazsa yine olmaz ztn diyorum
Kaldiki bu uye surekli sorgulamada bunlar normalmi olmuyor ama bendenmi diye icten ice bir tinisi var yarin hemen ipleri koparip sonrada acaba yururmuydu ben acelemi ettim vs gibi dusuncelerle kendi kendini yiyecegine dener destegini alir ki zaten bitmis bir iliskiye terapist yada kisisel psikologda yuvani yikma demez sagliklisi bosanman der
Kendi icinde kalacaklarada acabalarada denedim olmadi ben savasimi verdim buraya kadarmis der yoluna bakar diyorum
Madem dondun bi dene diyorum zaten hirslanmis kinlenmis yarali hersey batan bir kadina kocan soyle boyle demek cok mantikli gelmiyor biliyor zaten
Buraya konu acip aldatmayi bile 30 sayfada benim kemalim yapmamisa ceviren kadinda cok onlara bende e ayril o zaman biz ne yapalim diyorum bu uye kafasina koymus ztn bu noktada benim hadili bir yorum yerine madem dondun son bir dene olmuyorsa ayrilirsin demem anlamadigim yada adamin yapisini cozmedigim olarak algilanmamali
Bana gore en basindan donmeseydi keske

Back
X