- 1 Ağustos 2009
- 5.801
- 10.244
- 448
- Konu Sahibi Surekli_Karisik
Haftasonu giremedim, herkese tek tek yazamıyorum da. Bu şekilde size hafta sonu olanları anlatayım.
Pek iyi geçtiği söylenemez. Öncelikle benim yaklaşık bir haftadır telefonum bozuk, telefonsuzum yani, evde eşimin eski telefonu vardı, onu yaptıracağım senin için dedi ama halen yok. Ev telefonu var ailemle onunla görüşüyorum ama dışarı bile çıkamıyorum cep telefonu olmadan, cumartesi bir kavga bu yüzden patlak verdi, aaslında mesele telefon da değil, umursamaması. "Cumartesi şuraya gidelim" teklifi zaten yalan oldu.
Önceki sayfalarda yazmıştım bir yılbaşı mevzumuz vardı. Cumartesi akşamı kız kardeşiyle konuşurken yılbaşında sizdeyiz dedi. Normalde her yıl ailesi burada olurdu ve herkes burada toplanırdı ama bu yıl görümcemin çocuklarının okulu nedeniyle kv-kp onların yaşadığı şehre gidecek. Bu tür özel günlerde birlikte olmak onlar için çok önemlidir. telefonu kapattıktan sonra "Yılbaşında oraya mı gidiyoruz?" dedim, evet bir sorun mu var dedi, ben istemiyorum deyince, neden istemezsin, istemezsen isteme bizim de umurumuzda, onlar için sen olsan ne olmasan ne, dedi.
Alın size bir kavga sebebi daha. Zaten o tartışmadan sonra boşanmaya kesin karar verdim. Ertesi gün aldım karşıma konuşmak için, boşanma mevzusunun kapandığını, beni çok sevdiği için istemediğini, benim takıntı yaptığımı, her şeyi benim istediğim şekilde yaptığını, bir sorun yokken sorun aradığımı, bana sarılıp, ilgi göstermek istediği zamanlarda kendisinden kaçtığımı vs. vs.. sıraladı. Benim şikayetlerime de işlerim yoğun, canım sıkkın gibisinden inanmadığım cevaplar verdi. O akşam da aldı bir yemeğe götürdü, akşam bir film açtı, her şey düzeldi numarası yapıyoruz.
Şimdi siz söyleyin ben ne yapmalıyım ?
Bu defa ailem de boşanmama pek olumlu bakmıyor. KV-KP gitti, eşinle de yapamıyorsunuz, sorun her evlilikte vardır, oluruna bakın filan diyorlar.
Bana hiç olmuyormuş gibi geliyor. Yazmadığım ama rahatsız olduğum aslında ufak belki ama bana göre büyük şeyler var.
Terapist araştırmaya başladım. Son olarak bunu da deneyip kararımı vereceğim.
Çift terapisi dışında yapabileceğiniz birşey kalmamış gibi. Web sitelerinde, forumlarda "Boşanmayı düşünüyorduk, terapi sonrası şimdi mutluyuz" yazanı da okudum "boşanmamızı tavsiye etti" yazanı da. Belki terapist eşinizi bireysel terapiye de yönlendirir.
Umarım işe yarar, eşiniz ve oğlunuzla çok mutlu olursunuz. Hiçbir şey işe yaramazsa da ailenize gönül rahatlığıyla her yolu denediğinizi söyleyebilirsiniz.
Boşansanız geçinebilir misiniz? Gerçi eşinizin hali vakti yerinde ve siz çalışmıyorsunuz. Hem size hem çocuğa nafaka ödemeli. Ama yine de sosyal çevre olması ve kafanızın dağılması açısından çalışmanız çok iyi olur.
Bir de eşiniz boşanmaya razı olacak mı konusu var. Geçen konunuzda "ailesiyle yaşamanız için baskı yapıyor, bu boşanma sebebi" demiştik. Ama şimdi böyle bir sebep yok. Bir de o zaman o da boşanmak istiyordu. Şimdi dava açsanız kabul etmeyecek muhtemelen. Süreç uzayacak. Buna da hazırlıklı olmanız lazım.
Ailenizi ikna etmek isterseniz onu da burada yazın isterseniz. Onun için de fikirlerimizi yazarız. Umudunuzu kaybetmeyin lütfen. Ne karar alırsanız alın çok mutlu olmanızı diliyorum.