yol açık hava sisli

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
size özelden yazabilir miyim yorumunuz biraz da olsa içimi açtı yardımcı olmak isterseniz tabi

Okuduğunuz bölüm matematik ve uzadıysa üniversite sınavında matematiği fulleyebilirsiniz. Ben sizin yerinizde olsam hayata karşı bu kadar yanlızsam kendi başımaysa herşey yaşınızda küçük değil ki off çalışmak istemiyorum modunda olmazsınız hayatın gerçekleriyle yüzleşmişsiniz daha azilmi olursunuz. Bence siz çalışıp çabalayıp tıp kazanın hem bursu falan da bol olur bu sene sınava kadar bulduğunuz bütün işlerde çalışın seneye sonav dönemine kadar da ders çalışın yapanların sizden inanın fazlası yok ki en önemlisi matematik zaten enazından okul bitince işe nasıl başlıycam sıkıntınız olmaz ne yapacağım sıkıntınız olmaz okul bitince devlet atıyor. Bakınca zor falan gelebilir ama inanın yapanların sadece çalışma farkı var. Aydın izmir yakın bi izmirde iş arayın bakıcılık olabilir ev işi yardım falan olabilir tek kişisiniz sorumluluğunuzda yok ve hayatın farkındasınız neden yapamayasınız

Ya okulunu bitir oyle is ara adamakilli su an gecinebilecegin parttimme bisiler yap.okulu tamamla

tip kazanmak çok zor maalsef.Sadexe matematikle olsa keşke, herhangi bi dershaneye gidemem okulu bilr maddiyattan dolayı dondurmusken bi de bu hayalde sürüklenmek istemiyorum gerçekçi oldum sanırım biraz fazlaca

Bölümü istemiyorsan tavsiyem hemşirelik. Dünyanın her yerinde ama her yerinde iş bulursun. Çok pişmanım hemşirelik okumadığım için. İş olarakta tavsiyem Antalya. Oturdum düşündüm, ben senin yerinde olsam ne yaparım diye. Aile yok, bağlayan bir şey yok. Antalya'daki otellere başvururum. Ne iş olursa olsun. Kalacak yer veriyorlar zaten. Tekrar sınava girer hemşirelik veya ebelik okurum. Çalışmaya devam ederim. Her fırsatta da İngilizce çalışırım. Okul bitince Amerika, İngiltere, Kanada, Avusturya gibi ülkelere başvuruda bulunurum. Senin yaşında ve senin konumunda olsam.

Mezun olduktan sonra en kötü ihtimal asgari ücretle işe başlayabileceğin bir bölüme 4 seneni vermişsin. Arkanda hiçbir destekçin yokken sonu belirsiz bir maceraya atılma derim ben. Önce diplomanı al, istediğin şehirde, özelde kendi geçimini sağlayabilecek bir iş bul, sonrasında ikinci kez sınava gir. Zaten alanın matematik, istersen çok da güzel bölümler kazanabilirsin. Ama önceliğin şu anki yaşamını idame ettirebilecek parayı kazanmak olsun. Saati 4 liraya çalış dediler diyen de sensin, okulu dondurucam diyen de sen. Sen üniversite 1.sınıf öğrencisi değilsin ki okulu bırakmayı ya da dondurmayı göze alasın. 4 yılını harcamışsın, hem de tek başına kendi mücadelenle,anlık hezeyanlarla asla bu emeğini heba etme ;çok pişman olursun. Kardeşim yaşındasın, kardeşim aynı durumda olsa ona da aynı şeyi söylerdim. Hayat o kadar zor ki, diploman olmadan Bi başına savrulursun, hayallerinin peşinden koş diyebileceğim bir devirde yaşamıyoruz malesef

Saati 4 tlye şaşıranlar olmuş ama öğrenci çalıştıran cafelerde piyasa böyle. 2014 yılında öğrenciyken saati 5 tlye çalışıyordum bulunduğum yerin en fazla para veren cafesiydi 9 saat çalışıp 45 lira alıyordum.

Konu sahibi bulunduğun şehirde fuar vb işlerde çalışman zor İzmire gitmen lazım orada kalacak yerin var mı? Para biriktirmek için Kuşadası, Didim gibi tatil yerlerinde otellerde çalışsanız? Onlar kalacak yer de sağlıyorlar.

Kuaförlük, Moda tasarım demişsiniz. Hali hazırda okuduğunuz bölümü bırakıp bu bölümleri okumak bence akıl karı değil. Üniversite okumadan kuaför olabilirsiniz hatta madem niyetiniz bu en yakındaki kuaföre gidip ben iş öğrenmek istiyorum diye bir süre ücretsiz çalışıp sonra iş öğrenip başka yerde çırak olabilirsiniz. Zamanla kendinizi geliştirip sertifika kazanırsınız.

Moda tasarım konusuna gelince bitirdiğinizde sizi en iyi tekstil firmasında baş tasarımcılık beklemiyor veya kimse al bu atölye senin olsun demeyecek. İşsizlik oranı bu kadar yüksekken işsiz kalma ihtimaliniz çok çok fazla.

benim istediğim tek bölümdü hemşirelik maalsef gidemedim.puanum da tutardı.Cok kötü şeyler oldu burada kendimi acindırmak istemedim her turlu yorum gelebiliyor maalesef.size özelden yazabilir miyim bana yardımcı olabileceğinizi düşündüm fikren..

nereden başvurabilirim daha detaylı anlatır mısınız
Mesela bulunduğunuz ilde avm varsa veya çarşı cadde gibi yerlerdeki giyim mağazaları (lcw, defacto, aklınıza gelen gördüğünüz tüm mağazalar olabilir) hatta illa giyim mağazaları da değil gratis watsons tarzı kozmetikçiler, oyuncakçılar, kitapçılar vs hepsi part time eleman çalıştırıyor, bu tarz mağazalara gidip iş başvuru formu doldurmak istiyorum diyin ve form doldurun. Mağazadan başvuru yapmak çok daha etkili. İstanbulda olsaydınız seve seve yardımcı olurdum, burada tanıdığım çok fazla. Ama anlattığım şekilde yaparsanız illa ki bir yerden iş çıkar.

hayat şartları maalsef.Hanu geçenlerde bi öğrenci intihar etti aslında bildiğimiz sibel adında açlıktan parasızlıktan.Okulum bitmek üzere olsa disimi sıkardım ama maalsef en basındayim okul yolunun 3 senemi verebilirsem bitecek. Benim 3 sene daha ac parasız kalabileceğim imkanım yok.hayat şartları maalsef.

Puanınız tutuyormuş madem merkezi yerleştirme puanıyla yatay geçiş düşünmez misiniz?

ve son olarak bu anlık bi heyacan olabilecek kadar bi yaşantım yok.Veya bi hayal de değil.Hic bir hayalimi gerçekleştiremedim.Sadrxe zorunluluk.

dediğim gibi üstünde düşünmedim sadece belki diye düşündüm.Suan iş bulup çalışmak tek isteğim.Tek hedefim.Belji ilerde elimde bi diploma olsun diye imkanım olursa okumak amacım.

çok teşekkür ederim.Sanirim yapabileceğim tek şey bu.Keşke istanbul gibi büyük bi şehirde olsam arar dururum iş aydın gerçekten bakmayın büyük şehir olduğuna maalsef çok küçük bi yer.Ama azimliyim bir iş bulmak zorundayım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…