benim uzaktan akrabalarım gelip bende kalmak istese ben de diyemem ki müsait değiliz gelmeyin diye ya da telefonlarını açmasam ayıp olur kayınvalidenizle bu konuyu konuşabilirsiniz belki yardımı dokunur. eşinize kızmanızı bir nebze anlıyorum ama sizin akrabanız da olsa gelme deyemezsiniz. yapabileceğiniz en mantıklı şey geldiklerinde güzel yemek yapmamak.. ayrıca size de güzel yemek yapamıyoruz ayıp oluyor ama çocuğumla ilgilenmekten bir şeye yetişemiyorum yemek yapıp temizlik yapmaya bile fırsatım olmuyor, durduğu yerde durmuyor yaramaz deyin. Ayrıca birisinden yemek birisinden bulaşık isteyinArkadaşlar telefonumdan yazıyorum bir hatam olursa kusura bakmayın.
şu an evimde alti kişi bir de çocuk 7 misafir var, benim de bir bebeğim var 1,5 yasinda,mutfağı toplamayı yeni bitirdim ve bebeğimi daha şimdi uyutabildim.
Önceden misafiri severdim,ama artık
O kadar darlandim ki misafir gelip gitmesinden ki hiç gelmeyecekleri bır yer olsa oraya tasinmayi düşünürüm hiç bişeye bakmadan.
Tabi ki devamlı gelenler eşimin sülalesi, şimdi gelen akrabalarının yol üzerinde de değiliz bulundukları yer ,gidecekleri yere 10 saat uzaklıkta, ama önce 12 saat uzaklıkta ki bize gelip,biz de bir kaç gün dinlenip bizden de 10 saat daha yol gidip varmak istedikleri yere gidecekler.bunun akla mantığa uyan bir kısmı var mı ya. Eşime diyorum niye geliyorlar hadi yol üstünde bile değiliz ne alaka ,bize gelene kadar gitmek istedikleri yere giderler,sen Tanrı misafiri ne bilmiyomusun gelene gelme mı diyeyim diyor.bir de donerkende bize uğrayacak yine biraz dinlenip oyle gideceklermis.
Cildirtiyor beni ,ay da iki üç kez bunu yaşıyorum bazen gelenlerin bir hafta kaldığı oluyor,yediklerinde ictiklerinde gözüm yok ama evladıma zaman ayiramiyorum mutfaktan çıkamıyorum ki,çocuğum pesimde ağlamaktan perişan oluyor,benim çocuğum küçük gelenlerin cocuklari kötü davraniyor itiyor vuruyor ,kızın çocuğunuza sahip çıkın yapmasınlar diyorum AA seninki de kendini savunsun hiç bilmiyor diyorlar 1,5 yasinda ya çocuk daha neyden kimden kendini savunacak. o kadar sinirliyim ki eşime, beni arama gereği duymadan elini kolunu sallayarak herkes evimize rahatlıkla geliyor anlamıyorum ya bu kadar kültürsüz görgüsüz insanların içine nasıl düştüm ben, evin hanımına bir sorun musaitmisin diye ya ..
Ücretsiz izne ayrıldım çocuğumu büyüteyim diye ama gelene gidene hizmet etmekten başka birşey yaptığım yok.
Bugün yüzüm gülmedi hiç ,kocam olacak kişi ikide bir gelip ayıp yüzünün haline bak diyip durdu bana ayıp değilmi beş kişi diye bilirken,geleceğini bilmediğim iki kişi daha eklenmiş kapıyi açınca görmüşüm geldiklerini.. AA ama doğru ha beş ha yedi ,niye takıyorum ki.. zaten ben senin sülalene hizmet etmek için evlendim seninle.
Benim ne yapmam lazım arkadaşlar ,gerçekten çok yoruluyorum kocam anlamıyor guya hak veriyor bazen ama birşey yaptığı yok nasil diyeyim diyor,ama katlanamiyorum artik.
Cogusu gelmeden önce aramıyor bile,sehir disindan gelip bı işimiz vardı sizin oralardayizda gelip alir misin bizi diyorlar, saat gece 11,12 . Bizimki de koşa koşa gidiyor alıyor geliyor..
Bana bı akıl verin kızlar napayım nasıl belli edeyim tavrimi,kocamın bir şey diyeceği yok, bunların da halden anlayacaklari yok
Babam acaip olay çıkartır onu geçtim bizi kötüler arkamızdan vs. Ailesine şov yapmayı çok sever. Aynen kendi ağırlasa asla çağırmaz. Bir kez gelen misafir sebebi ile ki yine kendi tarafından biri gelmişti, kendisine maddi yükü çok geldi. Bir daha kabul etmedi misafirliğe , biz de bir de bedenen yorgunluk oluyor. Onun dışında annem çok üzülüyor. Çünkü anneme sacmasapan laflar ediyorlar, çok kaba Saba insanlar. Yatılı misafir komple ayıp bence. Zaruri hal dışında gelmemeliler yani, çok saçma .Aslında babalar yada koca lar 1 kere kendi agirlasa misafiri ömür boyu istemezler. Tam birileri gelince diğer tarafta acil hasta var ayağına toptan gitseniz:)
AA benim eşimin sülalesinin genelide ya tır şoförü ya uzun yol otobüs şoförü falan,bu rahatlık ordanmi geliyor nedir,her gelen otobüs şoförü tır şoförü bir gece dinlenmeye konaklamaya eve geliyordu bı ara,ama eşim Allah'tan kiskancta onları kendi kendine akıl Edip sınırladı.birde amca dayı teyze kuzen enişte gibi yakın akrabalara dur diyebilsek..Eşiniz böyle hoşgörülü olmaya devam ederse daha çok gelirler zamanında benim babamın amcaoğluları da bize gelirlerdi (üstelik babam evde olmazdı ve adamlar kamyon şöförüydü) duş almak üstlerini değiştirmek isterlerdi bir geldiler annem surat etti anlamadılar ikincide annem açıl açık söyledi alamam sizi kusura bakmayın diye. O oldu bir daha anneme sormadan kimse gelmedi eve
Hahhahhhahh aynen öyle oldu valla, tartisma aninda çok uzulduysen gitmelerine sen de onlarla gidebilirsin de dedim ama mantikli gelmedi cok esime nedense gidip salonda uyumayı tercih etmis :)))Misafirler gitmek üzeredir. Sen en iyisi kocanı da paket yap gönder yanlarında. Misafir yetmiormuş gibi bir de şimdi surat asmanın, laf sokmanın hesabını vereceksin kendisine. Belki kavga edeceksiniz.
Rahatsızlığını belli etmişsin onlarda anlamış bence bi daha gelmezler. Gelirlerse de gerçekten yüzsüzleşirmiş dicem artık. Gidenlerken sizi çağırdıklarında da lafı sokmuşsunuz. İçinde kalmamıştır.Evet kızlar gitti misafirler aksam 10 gibi çıktılar..
bugün sizlerin soylediklerinizden aldığım cesaretle de hiçbir şeye doğru düzgün elimi surmedim. Sabah gec kalktım 11 gibi ,dağınıklığı toparlamaya çalışmadım,yemeği de siz ne yemek seviyorsaniz onu yapın herşey mutfakta bugün kendimi pek iyi hissetmiyorum oğlum sabaha kadar uyumadı dedim.
Rahat rahat oturdum çocuğumla ilgilendim ve mümkün olduğunca eşimden kaçtım her fırsatta bana ters ters bakmakla meşguldu çünkü .
Akşam gidecekleri konusu açılınca yatakları bi daha yerleştirmedim yerlerine,kılıfları çarşafları ayırıyordum baktım birisi geçiyor odanın kapısından kendi kendime söylenir gibi yaptım,of yine dağ gibi çamaşır çıktı her hafta her hafta bende insanım ama ya , yika as ütüle,ev de heryer heryer de vs söylendim. Duyduğuna eminim.. bu şekilde genel olarak kadın misafirlerin yüzü asık şekilde tamamladık günü,akşam da gittiler ,bir yengesi biz de sizi bize bekleriz dedi giderken . Ben de yenge sağol ama biz başkasının evinde rahat edemiyoruz, gittiğimiz yere sıkıntı vermekte istemeyiz dedim,öylece gittiler...
Esim arabalarına kadar uğurlamak için indi,pencereden bakıyorum binmiyorlar arabaya konuşuyorlar konuşuyorlar... Neyse bir on dk sora geldi benimki. Surat beş karış, ne oldu dedim, ne yaptın sen dedi ve burada tartışmamiz başladı, sesimi fazla yukseltemem ama gereken cevabı sakince verebilirim,oyle bir süre tartistik,benim koca kişisi bağırıyor tabi söyledikleri bı kulağımdan girip diğerinden çıkıyor ,istediği kadar bagirsin,anlamislar rahatsız olduğumu sonunda ya böylece diğer akrabalara yayılır ve biraz rahat ederim diye umut ediyorum.
son durumumuz budur,merak etmişsiniz bu saate kadar ancak fırsat bulabildim, çok teşekkür ederim hepinize.
Tebrik ederim canım. Eşinin böyle birşeye ihtiyacı vardı. Affedersin ama kudursun dursun sen hiç tepki verme. Sakince konuş. Sakın karı koca kavgasına dönüşmesine izin verme. Onlar gelip gitmedikçe sen huzurlu mutlu oldukça dank eder kafasına.Evet kızlar gitti misafirler aksam 10 gibi çıktılar..
bugün sizlerin soylediklerinizden aldığım cesaretle de hiçbir şeye doğru düzgün elimi surmedim. Sabah gec kalktım 11 gibi ,dağınıklığı toparlamaya çalışmadım,yemeği de siz ne yemek seviyorsaniz onu yapın herşey mutfakta bugün kendimi pek iyi hissetmiyorum oğlum sabaha kadar uyumadı dedim.
Rahat rahat oturdum çocuğumla ilgilendim ve mümkün olduğunca eşimden kaçtım her fırsatta bana ters ters bakmakla meşguldu çünkü .
Akşam gidecekleri konusu açılınca yatakları bi daha yerleştirmedim yerlerine,kılıfları çarşafları ayırıyordum baktım birisi geçiyor odanın kapısından kendi kendime söylenir gibi yaptım,of yine dağ gibi çamaşır çıktı her hafta her hafta bende insanım ama ya , yika as ütüle,ev de heryer heryer de vs söylendim. Duyduğuna eminim.. bu şekilde genel olarak kadın misafirlerin yüzü asık şekilde tamamladık günü,akşam da gittiler ,bir yengesi biz de sizi bize bekleriz dedi giderken . Ben de yenge sağol ama biz başkasının evinde rahat edemiyoruz, gittiğimiz yere sıkıntı vermekte istemeyiz dedim,öylece gittiler...
Esim arabalarına kadar uğurlamak için indi,pencereden bakıyorum binmiyorlar arabaya konuşuyorlar konuşuyorlar... Neyse bir on dk sora geldi benimki. Surat beş karış, ne oldu dedim, ne yaptın sen dedi ve burada tartışmamiz başladı, sesimi fazla yukseltemem ama gereken cevabı sakince verebilirim,oyle bir süre tartistik,benim koca kişisi bağırıyor tabi söyledikleri bı kulağımdan girip diğerinden çıkıyor ,istediği kadar bagirsin,anlamislar rahatsız olduğumu sonunda ya böylece diğer akrabalara yayılır ve biraz rahat ederim diye umut ediyorum.
son durumumuz budur,merak etmişsiniz bu saate kadar ancak fırsat bulabildim, çok teşekkür ederim hepinize.
Arkadaşlar telefonumdan yazıyorum bir hatam olursa kusura bakmayın.
şu an evimde alti kişi bir de çocuk 7 misafir var, benim de bir bebeğim var 1,5 yasinda,mutfağı toplamayı yeni bitirdim ve bebeğimi daha şimdi uyutabildim.
Önceden misafiri severdim,ama artık
O kadar darlandim ki misafir gelip gitmesinden ki hiç gelmeyecekleri bır yer olsa oraya tasinmayi düşünürüm hiç bişeye bakmadan.
Tabi ki devamlı gelenler eşimin sülalesi, şimdi gelen akrabalarının yol üzerinde de değiliz bulundukları yer ,gidecekleri yere 10 saat uzaklıkta, ama önce 12 saat uzaklıkta ki bize gelip,biz de bir kaç gün dinlenip bizden de 10 saat daha yol gidip varmak istedikleri yere gidecekler.bunun akla mantığa uyan bir kısmı var mı ya. Eşime diyorum niye geliyorlar hadi yol üstünde bile değiliz ne alaka ,bize gelene kadar gitmek istedikleri yere giderler,sen Tanrı misafiri ne bilmiyomusun gelene gelme mı diyeyim diyor.bir de donerkende bize uğrayacak yine biraz dinlenip oyle gideceklermis.
Cildirtiyor beni ,ay da iki üç kez bunu yaşıyorum bazen gelenlerin bir hafta kaldığı oluyor,yediklerinde ictiklerinde gözüm yok ama evladıma zaman ayiramiyorum mutfaktan çıkamıyorum ki,çocuğum pesimde ağlamaktan perişan oluyor,benim çocuğum küçük gelenlerin cocuklari kötü davraniyor itiyor vuruyor ,kızın çocuğunuza sahip çıkın yapmasınlar diyorum AA seninki de kendini savunsun hiç bilmiyor diyorlar 1,5 yasinda ya çocuk daha neyden kimden kendini savunacak. o kadar sinirliyim ki eşime, beni arama gereği duymadan elini kolunu sallayarak herkes evimize rahatlıkla geliyor anlamıyorum ya bu kadar kültürsüz görgüsüz insanların içine nasıl düştüm ben, evin hanımına bir sorun musaitmisin diye ya ..
Ücretsiz izne ayrıldım çocuğumu büyüteyim diye ama gelene gidene hizmet etmekten başka birşey yaptığım yok.
Bugün yüzüm gülmedi hiç ,kocam olacak kişi ikide bir gelip ayıp yüzünün haline bak diyip durdu bana ayıp değilmi beş kişi diye bilirken,geleceğini bilmediğim iki kişi daha eklenmiş kapıyi açınca görmüşüm geldiklerini.. AA ama doğru ha beş ha yedi ,niye takıyorum ki.. zaten ben senin sülalene hizmet etmek için evlendim seninle.
Benim ne yapmam lazım arkadaşlar ,gerçekten çok yoruluyorum kocam anlamıyor guya hak veriyor bazen ama birşey yaptığı yok nasil diyeyim diyor,ama katlanamiyorum artik.
Cogusu gelmeden önce aramıyor bile,sehir disindan gelip bı işimiz vardı sizin oralardayizda gelip alir misin bizi diyorlar, saat gece 11,12 . Bizimki de koşa koşa gidiyor alıyor geliyor..
Bana bı akıl verin kızlar napayım nasıl belli edeyim tavrimi,kocamın bir şey diyeceği yok, bunların da halden anlayacaklari yok
Evet kızlar gitti misafirler aksam 10 gibi çıktılar..
Anlamislar ya eşime hemen ayak üstü şikayet etmişler ,trip yapmislar,haklılar gibi.Rahatsızlığını belli etmişsin onlarda anlamış bence bi daha gelmezler. Gelirlerse de gerçekten yüzsüzleşirmiş dicem artık. Gidenlerken sizi çağırdıklarında da lafı sokmuşsunuz. İçinde kalmamıştır.
Hiç bir fırsatıda kaçırmamışsın valla.Akşam gidecekleri konusu açılınca yatakları bi daha yerleştirmedim yerlerine,kılıfları çarşafları ayırıyordum baktım birisi geçiyor odanın kapısından kendi kendime söylenir gibi yaptım,of yine dağ gibi çamaşır çıktı her hafta her hafta bende insanım ama ya , yika as ütüle,ev de heryer heryer de vs söylendim. Duyduğuna eminim..
Teşekkür ederim,sizlerinde sayesinde oldu biraz ,bana kalsa belki hala daha misafirdir yumuşak davran tahammül et politikasına devam ediyor olacaktım belki de. :))agzina saglik gayet basarili bir operasyon olmus :))))
Valla helal olsun , en iyisini yapmışsın iz. Abartmis onlar da. Biz iki kişi baş edemiyoruz annemle ben yani, hizmet ederken. Bir çocukla siz nasıl basettiniz. Eşiniz konsuur konuşur susar amaan çok da şey değil yani. Önemli olan sizin huzurunuz.Evet kızlar gitti misafirler aksam 10 gibi çıktılar..
Allah denk getirdi ya,o son çıkarken bizde sizi bekleriz demesi çok iyi oldu,dolaylı olarak orda hepsine birden mesaj verdim ,hemde düşünceli insan havası yarattımHiç bir fırsatıda kaçırmamışsın valla.
Cok Sağolun gerçekten çok yoruluyordum ,gezici bir gruptan bu şekilde kendimi sogutmus oldum,inşallah aralarında yayılır bu durum ,yoksa her gelene aynı muameleyi mı yapicam ben anlasinlar diye.Valla helal olsun , en iyisini yapmışsın iz. Abartmis onlar da. Biz iki kişi baş edemiyoruz annemle ben yani, hizmet ederken. Bir çocukla siz nasıl basettiniz. Eşiniz konsuur konuşur susar amaan çok da şey değil yani. Önemli olan sizin huzurunuz.
Bir süre eşinizin başının etini yerler eşinizde size tavır yapar belki ama yaşadıklarınızı bir bir anlatın anlar belki o zamanCok Sağolun gerçekten çok yoruluyordum ,gezici bir gruptan bu şekilde kendimi sogutmus oldum,inşallah aralarında yayılır bu durum ,yoksa her gelene aynı muameleyi mı yapicam ben anlasinlar diye.
Aynen ya terbiyesizlere bak. 40 gün sırtında taşırsın 1 gün indirirsin kötü olursun ya, o hesap olmuş.Verdikler rahatsızlık yetmiyormuş gibi bir de gider ayak adamı doldurup karısın üstüne salıyorlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?