Kocanızın demesine bakmayın siz belli edin. Valla benm kv net belli ediyo hatta geçen ona bozuldum. Annemin onların yaşadğı yerde işi vardı gitckti. Konşmasndan yada bildiği halde aramamasndan anlıyosun zaten.Arkadaşlar telefonumdan yazıyorum bir hatam olursa kusura bakmayın.
şu an evimde alti kişi bir de çocuk 7 misafir var, benim de bir bebeğim var 1,5 yasinda,mutfağı toplamayı yeni bitirdim ve bebeğimi daha şimdi uyutabildim.
Önceden misafiri severdim,ama artık
O kadar darlandim ki misafir gelip gitmesinden ki hiç gelmeyecekleri bır yer olsa oraya tasinmayi düşünürüm hiç bişeye bakmadan.
Tabi ki devamlı gelenler eşimin sülalesi, şimdi gelen akrabalarının yol üzerinde de değiliz bulundukları yer ,gidecekleri yere 10 saat uzaklıkta, ama önce 12 saat uzaklıkta ki bize gelip,biz de bir kaç gün dinlenip bizden de 10 saat daha yol gidip varmak istedikleri yere gidecekler.bunun akla mantığa uyan bir kısmı var mı ya. Eşime diyorum niye geliyorlar hadi yol üstünde bile değiliz ne alaka ,bize gelene kadar gitmek istedikleri yere giderler,sen Tanrı misafiri ne bilmiyomusun gelene gelme mı diyeyim diyor.bir de donerkende bize uğrayacak yine biraz dinlenip oyle gideceklermis.
Cildirtiyor beni ,ay da iki üç kez bunu yaşıyorum bazen gelenlerin bir hafta kaldığı oluyor,yediklerinde ictiklerinde gözüm yok ama evladıma zaman ayiramiyorum mutfaktan çıkamıyorum ki,çocuğum pesimde ağlamaktan perişan oluyor,benim çocuğum küçük gelenlerin cocuklari kötü davraniyor itiyor vuruyor ,kızın çocuğunuza sahip çıkın yapmasınlar diyorum AA seninki de kendini savunsun hiç bilmiyor diyorlar 1,5 yasinda ya çocuk daha neyden kimden kendini savunacak. o kadar sinirliyim ki eşime, beni arama gereği duymadan elini kolunu sallayarak herkes evimize rahatlıkla geliyor anlamıyorum ya bu kadar kültürsüz görgüsüz insanların içine nasıl düştüm ben, evin hanımına bir sorun musaitmisin diye ya ..
Ücretsiz izne ayrıldım çocuğumu büyüteyim diye ama gelene gidene hizmet etmekten başka birşey yaptığım yok.
Bugün yüzüm gülmedi hiç ,kocam olacak kişi ikide bir gelip ayıp yüzünün haline bak diyip durdu bana ayıp değilmi beş kişi diye bilirken,geleceğini bilmediğim iki kişi daha eklenmiş kapıyi açınca görmüşüm geldiklerini.. AA ama doğru ha beş ha yedi ,niye takıyorum ki.. zaten ben senin sülalene hizmet etmek için evlendim seninle.
Benim ne yapmam lazım arkadaşlar ,gerçekten çok yoruluyorum kocam anlamıyor guya hak veriyor bazen ama birşey yaptığı yok nasil diyeyim diyor,ama katlanamiyorum artik.
Cogusu gelmeden önce aramıyor bile,sehir disindan gelip bı işimiz vardı sizin oralardayizda gelip alir misin bizi diyorlar, saat gece 11,12 . Bizimki de koşa koşa gidiyor alıyor geliyor..
Bana bı akıl verin kızlar napayım nasıl belli edeyim tavrimi,kocamın bir şey diyeceği yok, bunların da halden anlayacaklari yok
Babamın hemşehrisi bir kadınla tanıştım,yaşlı epey.Konuşurken geçmişte yaşadıklarını anlattı.Başta eş ailesiyle yaşıyormuş.Kayınpeder parası varken,eve mutfağa birşey almaz,birde misafir getirirmiş.Bir gun misafir getirmiş,evde bir lokma yokmuş.Hamur yoğurmuş,açmış pişirmiş zavallı kadın,3 yaşındaki çocuğu açlıktan ağlarken.Sofraya koymuş.Yavrusuda aç ya,uzanıp bir parça almaya çalışmış.Kayınpeder kudurmuş adeta misafirin yanında.Çocuğa bağırmış,terbiye yokki,anası ne ki danası ne olsun diye .Kadın diyor,orada bana birşey oldu,kendimi kaybettim,sofrayı başlarına yıktım.O olaydan sonra taşınmışlar.Bir zaman sonra da ev yaptırmışlar.Kayınpeder başlamış üst katıda ben yapayım, oturayım.Eş kişisi tamam filan diyor.Bu kadın bunu duyunca almış eline balyozu,üst kata merdiven için bırakılan betonu,pat küt kırmaya başlamış.Eşi hışımla evden fırlamış,ama karısını balyozla görünce yelkenler suya inmiş. İsterse inmesin .O gün adım deliye çıktı ,bir daha bulaşan olmadı da rahat ettim diye anlatıyordu,benim kahkahalarım arasında
Saçmalık ötesi. O kadar saçma ki sinirimden anca yarıya kadar okuyabildim. Bu nedir ya? Siz 22 saatlik bir yoldan bahsediyorsunuz farkında mısınız? Nereden nereye gidiyor bu insanlar? İran'dan girip Bulgaristan'dan mı çıkıyorlar nedir? Kavimler göçü bu! Ayda iki kere, üç kere nereye gidiyor bu insanlar? Hadi gidiyorlar, sizin ev yol geçen hanı mı? Kervansaray mı işletiyorsunuz? Eşiniz çok zalim. Bebekli bir kadına bunu reva görüyor. Çok acımasız. Orta Asya'dan Anadolu'ya mı göçüyorlar her ay? Ay eşinizi de o sülalesini de dövesim geldi ayyyyyy
Canım ben eski evliliğimde tatil beldesinde oturuyodum eski eşimin tüm akrabaları ta kıştan derlerdi gelcez diye otel gibi kullanırlar bi halt yapmazlardı aynen oğlumda küçüktü benimde üstüne alkol sigara evde çıldırırdım. Yazın memlekete gidicem derdim o zaman anahtarı bi tane yaptır bize ver demişlerdi Allahım hatırladıkça sinir oluyorum
Yo yine gelirler bence,bari kapı dibinde sabahlayalım,en azından tanıdık kapı diye.Birde ev sahiplerini görünce,onlar utanmaz,ev sahibi utanır yine...Aslında o pat diye gecenin bi saatinde arayan misafirler varya,onlara şuan şehir dışındayız falan diyeceksin kalacaklar sokak ortasında,görecekler son dakika aramayı...
Birde süüürpriiiiz diyen versiyonu var bunların,ev sahibi şoktan bayılınca sevinçten sanıyorlar çünkiVallahi insanlari anlamak güç mağdur bir durum olur ok ama böylede olmazki otel gibi her canları isteyince yıl 2017 her yerde konaklama imkanı var hayır bide anlamadigim hadi özlediler diyelim geldiler bide dönüşte tekrarın ne alemi var daha bi travma geçmeden tekrar.... Bence tavrınızı koyun 7 kişi bence belese getirmece nasıl olsa hizmet ikram eden var düşüncesi
+1000Kendi çocukluğumu gördüm yaşadıklarınızda bizimde çok misafirimiz olurdu. onlarda habersiz sürpriz yaptık !! diye gelirlerdi bazen bir ay , bazen daha fazla kalırlardı. babam havalra uçardı sevinçten gideceklerinde gitmeyin biraz daha kalın!!! falan bile derdi zavallı annem mutfaktan çıkamazdı yıllar böyle geçti inanın misafirsiz bir haftamız geçmezdi. tabi gelenler hep babamın akrabaları annemin kimsesi yok. bizimle doğru düzgün ilgilenemezdi annem , evde ders çalışamazdım .şimdi annem yaşlandı tabi kimsenin gelip gittiği aradığı sorduğu yok. 5 para etmez insanlar için kendinizi ne yormaya ne de çocuğunuzu ihmal etmeye değmez. sizi kullanıyorlar tıpkı bizi kullandıkları gibi aradıklarında evde değiliz diyin ya da eşiniz söylesin eşim annesinde orda kalacak desin sürekli bahaneler bulsun böylece belki anlarlar istenmedikleri gerçi böyleleri yüzsüz olur kusura bakmayın uzun yazdım ama birden geçmişi hatırlayıp sinirlendim
Eski eşim beni önensemiyordu takmıyordu çözüm bulamamıştımNasil bir cozum buldunuz bizde de benzerleri var
Helal kızSabah kalkınca sinirlerimi bir kez daha ziplattilar, yatakları kaldırıyoruz ,biri çıkıp dedi ki kendi yattığını gösterip bu yastık kılıfı sanki kullanılmış daha önce ..O an bogabilirdim o kadını..
dedim ki ay evet olabilir ama yabancı değildir kullanan merak etme geçen hafta amcanlar gelmişti o zaman kullanmıştım, yıkıyorum sık sık ama kurumasına vakit kalmadan başkaları geliyor o yüzden bu hafta gözümden kaçmış.
Hiçbir şey demedi kadin yüzü düştü ,esimde gelmiş hala ayıp oldu neden öyle dedin yanlış anladilar diyo ,ne yanlışi,anlaması gerekeni anladilarsa oturup sukredicem ya ,sordu bende cevap verdim dedim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?