- 8 Kasım 2014
- 4.867
- 10.586
- 408
Ay onlarda başka bir kervan ,ve memnunlar bu durumdan, normal sayıyorlar ,orda yeni bir grup oluşturup başka bir yere göç bile edebilirler hep birlikte
Yok tek araba olur mu iki araba :)):)) maraş trb arası mekik dokusunlar madem..işleri güçleri yokmu bu insanların.. tek arabaya mı sığışıp gelmişler ?
bende ne ayrıntılara takıldım belli değil:))
Ya gelenlerde biraz genç olsalar yasıtlarım olsa hani daha rahat yardım isterim ama.esimin yengesi teyzesi kocalari vs. Hep yaşça da büyükler benden.( Hos yasıtım olanda vardı bu defa o da biseyi ucundan tutmadi..)O yüzden devamli bir hizmet ,yemek çay koy kaldır modundaydim yatana kadar.
bir de bu arada mekik dokumasinlar ,zira Ankara'ya uğramadan Marasa gitmenin ,Marastan da geri dönmenin yolu yok sanıyorlar :)):)) maraş trb arası mekik dokusunlar madem..işleri güçleri yokmu bu insanların.. tek arabaya mı sığışıp gelmişler ?
bende ne ayrıntılara takıldım belli değil:))
sizin halalarinizin yaptıklarını benim tarafımdan kim gelse yapar,ev her daim temiz ve toplu kalır yemek hep ocakta olur ve kim yaptı belli bile olmaz,el birliğiyle olur ve oturulacaksa hep birlikte oturulur ,bir iş yapılacaksa da hep beraber yapılır.Benim iki halam gelmişti 2 ay önce. Oğlum o zaman 1 aylıktı. Sağolsunlar hiçbir işe elimi sürdürmedşler. Yemeği yaptılar sofrayı topladılar hatta buzluğa koymak için yemek bile yaptılar. Görüyorlar halimi sürekli emzirme modundayım. Ha bunu yeğenleri olduğum için mi yaptılar,gelin olsaydım yapmazlarmıydı. O zamanda yaparlardı. Hatta yaptılarda. Kız olmuş gelin olmuş hiç farketmez insan olan herkese yardım eder. Gelen yengeyle teyze size yardım ediverseydi,görüyor çocuklusunuz bir işin ucundan tutuverseler di bu kadr rahatsız olurmuydunuz acaba. Ha belki sürekli geliyorlar diye yine kızardınız ama en azından kendinizi hizmetçi gibi görmezdiniz. Kusura bakmasınlar da sizin yaptığınız muamele yi sonuna kadar haketmişlr. Gerçekten insan olana kimse böyle muamele yapmaz çünkü
Bunlar devamlı aramızda geçen konuşmalar ,ama bir süre sonra herşey yine eskisi gibi oluyor ,kalıcı bir cozume ulaşamıyoruz,eşim beni anlıyor özür diliyor haklısın diyor bende bu arada yelkenleri suya indiriyorum,sonra yine pat aynı şeyler.. sonra yine evde bir huzursuzluk .Sanırım benim yapmam gereken şu an benim kabul etmediğim herhangi birinin gelmesi durumunda ben evden çıkıp giderim demek ve gelirselerde geri adim atmayip bunu yapmak .Hic alttan alma kocana. Nereye kadar senle arasini bozacak. "Geldigin degil kurdugun aile üstündür bunu aklinin bir köşesine yazacaksin, beni mutsuz, bebegimi de huzursuz eden bu durumdan bizi kurtarmayi bileceksin, burası otel değil ben de hizmetçi değilim" de.
Ve günler boyu hep yorgun oldugunu belli et. Evin altını üstüne getir temizle yavas yavas. Ama o kocan görsün temizlik tantanasını. 3 gün sonra falan "hala kendime gelemedim bıktım her yerim ağrıyor böyle hayat mı olur ya annem babam beni hizmetci olayim diye mi verdi" diye söylen. "millet karısının elini sicak sudan soguk suya sokmasın, sen de bana kendi evimde hizmetcilik yaptir" de. "bebegimle sessiz bi güne uyanip telassiz rahat rahat üzerimde yatak pijamalarimla günü geçirmeyi bile çok gör" de.
"Misafir istemiyo degilim ben ayda yılda bir gelsinler her zaman her zaman çekmeye mecbur değilim insanı bıktırma raddesine getirene kadar uğraşıyorlar" de.
"Bi de utanmadan beni kocama sikayet ediyolar sen eve gel benle aranı boz ki mutlu olsunlar, yazık kötü kalplerine" de.
kocanın aklina iyice yerlestir bunları. Ama hepsini zamana yayarak söyle tek seferde değil.
Adam desin ki, "yahu bunlar ne zaman gelip gitse benim evimin huzuru bozuluyo gelmemeleri daha hayirli". Bunu düşünsün, düşündür.
Aynı durumu bnde yasadm. Yaşıtımdı ama nafıle aksama kdar koltuga yayıldı.. Tek basına gelmişti. Ben ıkı cocukla uc gun zor dayandm. Bide acmazmı istedgi kanalıYa gelenlerde biraz genç olsalar yasıtlarım olsa hani daha rahat yardım isterim ama.esimin yengesi teyzesi kocalari vs. Hep yaşça da büyükler benden.( Hos yasıtım olanda vardı bu defa o da biseyi ucundan tutmadi..)O yüzden devamli bir hizmet ,yemek çay koy kaldır modundaydim yatana kadar.
Bütün herşeye göz yumdum idare ederim dedim ama çocuğuma dokundukların da buna müsaade etmedim merak etmeyin ,o benim gözümün nuru,hiç kimse daha kıymetli değil ,sadece karşıdaki de çocuktur kırılır belki benden diye annesine söyledim Sahip çıkın uyarın diye,ama aldığım cevap istediğim cevap değildi haliyle ben müdahale ettim ama bundan bile rahatsız olmadılar.Ayyh yeminle daraldım
Bu ne yahu kapı kilitlemece size yerleşmeye gelmişler resmen.
Ama lütfen yanlış anlamayın size çok kızdım öyle böyle değil.
EVİN HANIMI SİZSİNİZ bunu öyle gelişi güzel söylemeyin SİNDİRİN lütfen.
Derhal eşiniz ile konuşun, söz konusu artık yetişkinleri geçmiş, yavrucuğa kadar varmış, ne demek yaşıt olarak büyük MİSAFİR çocukları tarafından tartaklanmak?
Hiç ben yapamam, kıyamam, saygı bende kalsınlara girmeyen çıkamazsınız oradan.
Saygı karşılıklıdır!
Misafirin biride aynı beside ,eğer ki halden anlamiyorsa ve biraz yumuşak yuzluysen o günler çekilmez oluyor.Aynı durumu bnde yasadm. Yaşıtımdı ama nafıle aksama kdar koltuga yayıldı.. Tek basına gelmişti. Ben ıkı cocukla uc gun zor dayandm. Bide acmazmı istedgi kanalı
Bnde gıt dyemem gdene kdar bin takla atarm gdınce de terapiste gtmeyı bıle dsundum o şoklaMisafirin biride aynı beside ,eğer ki halden anlamiyorsa ve biraz yumuşak yuzluysen o günler çekilmez oluyor.
Sizi bu hale getiren yakın akrabalardan mıydı yoksa arkadaş falan mi :))Bnde gıt dyemem gdene kdar bin takla atarm gdınce de terapiste gtmeyı bıle dsundum o şokla
Madem bu konusmalar zaten oldu. O zaman bu tehdit işe yarayabilir. Yine aynı şey olursa bebeğini de alıp gidersin. Nasil olsa geri getirecek seni o eve. En azından ne kadar ciddi olduğunu anlasın.Bunlar devamlı aramızda geçen konuşmalar ,ama bir süre sonra herşey yine eskisi gibi oluyor ,kalıcı bir cozume ulaşamıyoruz,eşim beni anlıyor özür diliyor haklısın diyor bende bu arada yelkenleri suya indiriyorum,sonra yine pat aynı şeyler.. sonra yine evde bir huzursuzluk .Sanırım benim yapmam gereken şu an benim kabul etmediğim herhangi birinin gelmesi durumunda ben evden çıkıp giderim demek ve gelirselerde geri adim atmayip bunu yapmak .
Kuzen ne yazkkııSizi bu hale getiren yakın akrabalardan mıydı yoksa arkadaş falan mi :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?