Ederler canım çünkü yeğenleri için çok kıymetli olduklarının farkındalar,o yüzden soyleyecekleri bizim aramızı açar mı diye düşünmez hatta sorun olsun diye de anlatırlar.Bide sizi hemen esinize sikayet edecek kadar rahat olmalari cok ilginc!!
Yakın gören insan bi işin ucundan tutar. Bütün işi evin hanımına bırakmaz. Heleki küçük bebeği varsaEderler canım çünkü yeğenleri için çok kıymetli olduklarının farkındalar,o yüzden soyleyecekleri bizim aramızı açar mı diye düşünmez hatta sorun olsun diye de anlatırlar.
Bir de
Gönül koyduk demişler,biz sizi nasıl yakin görüyorduk da geliyorduk demek ki öyle görmememiz lazımmış. Öyle tripli şeyler içeriğini çok sormadım eşime ama daha fena şeyler söylemişlerdir eşim ben onlara iyice sogumayayim diye söylememiştir diye düşünüyorum.
Bu konuyu da diğerini de defalarca konuştum ama eşim bana tamam diyor anlıyorum diyor ama karşı tarafa da öyle net bir tavır gosteremiyor ,ne şiş yansın ne kebap misali iki tarafı da idare etmeye çalışıyor ve hep zararlı çıkan ben oluyorum.artik ona bırakmadan yapabildiklerimi kendim halledicem.A Ayderkizi Eşiniz ailesine pek düşkün ama cefasını sizin çekmeniz koşuluyla. Daha önce de sizin işe geri dönmenize güvenip babasına para vermişti sanırım. Bence eşinizle bu misafir konusunu da konuşmalısınız. O kadar seviyorsa akrabalarını hizmet etmekten de gocunmamalı. İşleri başkası yapınca o misafirperverlik olmuyor.
Öyle tabi ki onlar eşime karşı beni kötü durumda bırakmak için acitasyon yapma şekillerinden birisi maalesef.Yakın gören insan bi işin ucundan tutar. Bütün işi evin hanımına bırakmaz. Heleki küçük bebeği varsa
bu ne yüzsüzlük hem o kadar evinde ağırla, karşıla, önlerine yemek koy hem de seni gidip kocana şikayet etsinler memnun kalmadık desinler, ayaklarını da yıkamanı bekliyorlardı herhalde. afedersin ama bulaşık (bizim memlekette yapışan insana denir) bu insanlar, inanılmaz derecede sinir oldum. çok çok iyi yaptın hatta az bile yaptın ben kocana karşı daha ılımlı davranmanı tavsiye etmiştim ama az bile yapmışsın. üzgünüm kocan adam olmayı öğrenmeli.Evet kızlar gitti misafirler aksam 10 gibi çıktılar..
bugün sizlerin soylediklerinizden aldığım cesaretle de hiçbir şeye doğru düzgün elimi surmedim. Sabah gec kalktım 11 gibi ,dağınıklığı toparlamaya çalışmadım,yemeği de siz ne yemek seviyorsaniz onu yapın herşey mutfakta bugün kendimi pek iyi hissetmiyorum oğlum sabaha kadar uyumadı dedim.
Rahat rahat oturdum çocuğumla ilgilendim ve mümkün olduğunca eşimden kaçtım her fırsatta bana ters ters bakmakla meşguldu çünkü .
Akşam gidecekleri konusu açılınca yatakları bi daha yerleştirmedim yerlerine,kılıfları çarşafları ayırıyordum baktım birisi geçiyor odanın kapısından kendi kendime söylenir gibi yaptım,of yine dağ gibi çamaşır çıktı her hafta her hafta bende insanım ama ya , yika as ütüle,ev de heryer heryer de vs söylendim. Duyduğuna eminim.. bu şekilde genel olarak kadın misafirlerin yüzü asık şekilde tamamladık günü,akşam da gittiler ,bir yengesi biz de sizi bize bekleriz dedi giderken . Ben de yenge sağol ama biz başkasının evinde rahat edemiyoruz, gittiğimiz yere sıkıntı vermekte istemeyiz dedim,öylece gittiler...
Esim arabalarına kadar uğurlamak için indi,pencereden bakıyorum binmiyorlar arabaya konuşuyorlar konuşuyorlar... Neyse bir on dk sora geldi benimki. Surat beş karış, ne oldu dedim, ne yaptın sen dedi ve burada tartışmamiz başladı, sesimi fazla yukseltemem ama gereken cevabı sakince verebilirim,oyle bir süre tartistik,benim koca kişisi bağırıyor tabi söyledikleri bı kulağımdan girip diğerinden çıkıyor ,istediği kadar bagirsin,anlamislar rahatsız olduğumu sonunda ya böylece diğer akrabalara yayılır ve biraz rahat ederim diye umut ediyorum.
son durumumuz budur,merak etmişsiniz bu saate kadar ancak fırsat bulabildim, çok teşekkür ederim hepinize.
Sağolun ,gerçekten ev darmadağın bir haftaya ancak temizlerim belki ama içim cok rahat,Hadi gözünüz aydın artık o zaman. Bu gece rahat ve huzurlu bir uyku çekin bence.
Teşekkür ederim,bu ne yüzsüzlük hem o kadar evinde ağırla, karşıla, önlerine yemek koy hem de seni gidip kocana şikayet etsinler memnun kalmadık desinler, ayaklarını da yıkamanı bekliyorlardı herhalde. afedersin ama bulaşık (bizim memlekette yapışan insana denir) bu insanlar, inanılmaz derecede sinir oldum. çok çok iyi yaptın hatta az bile yaptın ben kocana karşı daha ılımlı davranmanı tavsiye etmiştim ama az bile yapmışsın. üzgünüm kocan adam olmayı öğrenmeli.
Ah şu misafir gelince ,evde en güzel ne varsa hazırla yedir ,en rahat yerde yatır mantığıyla buyutulmemis olsaydım yapabilrdim bu dediğinizi ve bunca zaman kendimi kullandirmazdim.Iyi ki geldiniz kocam size en güzel yemekleri pişirecekmiş deyip karnim da nasil agriyor ah ölüyorum diye odalara kapansaydinız bu halde olmazdiniz.
Aynen gelene git denmiyor. Allah sabır versın . kendı evınde misafir gibi oluyorsun. Tv bıle ızlemeye fırsatın olmuyordur. Yemek konusuna hıc degınmeyecegımAh şu misafir gelince ,evde en güzel ne varsa hazırla yedir ,en rahat yerde yatır mantığıyla buyutulmemis olsaydım yapabilrdim bu dediğinizi ve bunca zaman kendimi kullandirmazdim.
AminAynen gelene git denmiyor. Allah sabır versın . kendı evınde misafir gibi oluyorsun. Tv bıle ızlemeye fırsatın olmuyordur. Yemek konusuna hıc degınmeyecegım
Ay sinir oldm bide kalkıp bı işin ucundan tutsalar bari ... Bebegıne yazk annesı onla ılglenmesi gerekrken mıllete yemek cay servisi yapıyorAmin
Oyle malaesef misafir gelsinde doğru düzgün karnım doysun masadan oyle kalkayim mümkün mü ki ,bana yemeğin yetmediği bile oluyor.
Allah hepimize yardım etsin,anlayışlı eş ve anlayışlı aileler nasip etsin. Benimkiler de akıl fikir anlayış Ihsan etsin
Canım okuyan bazı arkadaslarda orayı yanlış anlamış, biz yol üstünde değiliz aslında,bu gelen aile Trabzon dan Marasa gitmek için yola çıkıyor ama düz Marasa gitmek yerine önce Ankara'ya geliyorlar 12 saate. Sonra burdan 10 saatte Marasa başka bir akrabaya gidiyorlar, ve bize dinlenmek için uğradıklarını söylüyorlar. Aslinda evlerinden çıkınca Marasa gitseler aynı saatte varmış olacaklar ama gezmek olsun işte.konuyla ilgisi yok ama merak ettim 7 kişi 22 saatlik nereye gidiyorlar yahu deve üstünde ipek yolu yolculuğuna mı çıkmışlar bir kervan insan..
Ya gelenlerde biraz genç olsalar yasıtlarım olsa hani daha rahat yardım isterim ama.esimin yengesi teyzesi kocalari vs. Hep yaşça da büyükler benden.( Hos yasıtım olanda vardı bu defa o da biseyi ucundan tutmadi..)O yüzden devamli bir hizmet ,yemek çay koy kaldır modundaydim yatana kadar.Ay sinir oldm bide kalkıp bı işin ucundan tutsalar bari ... Bebegıne yazk annesı onla ılglenmesi gerekrken mıllete yemek cay servisi yapıyor
Canım okuyan bazı arkadaslarda orayı yanlış anlamış, biz yol üstünde değiliz aslında,bu gelen aile Trabzon dan Marasa gitmek için yola çıkıyor ama düz Marasa gitmek yerine önce Ankara'ya geliyorlar 12 saate. Sonra burdan 10 saatte Marasa başka bir akrabaya gidiyorlar, ve bize dinlenmek için uğradıklarını söylüyorlar. Aslinda evlerinden çıkınca Marasa gitseler aynı saatte varmış olacaklar ama gezmek olsun işte.
Ay onlarda başka bir kervan ,ve memnunlar bu durumdan, normal sayıyorlar ,orda yeni bir grup oluşturup başka bir yere göç bile edebilirler hep birliktedelirmiş onlar:)
maraştakilere de yazık yahu 7 kişi kalmalı misafir mi olur..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?