Cok iyi anlıyorum seni Allah yardımcın olsun Can'ım
Benimde durumum aynı üstelik bende 1 aydan fazla kalanlar bile var 8 aydır evliyim toplasan 10 gün esimle tek kalmadım evimde
Bahaneler aynı biz sendeyken kendi evimizde gibi hissediyoruz diyorlar
İş güç yapıyorlar hatta ben hiç yapmıyorum bile . kendimi misafir gibi hissediyordum o kadar sahiplenmişti evi
Grip olmuştum aman çocuğuma bulaşmasın falan diyordu napim kendi evimden mi gideyim çocuğun hasta olmasın diye
Muhtemelen rezil ettin beni ne düşünecekler şimdi der.Kötü gelin olmakla kurtulursun ancak,ama eş senden yana olursa, aileme rezil ettin beni de diyebilir.
Canım senin kocan anlayisliymis anlamış bir defa da ,ne kadar anlatsamda olmuyor,yine evde bir dolu insan .. tavir da koydum hamileyken geldiler izindeydim , gelen misafiri evde bırakıp dışarı çıktım isim var diye saatlerce bos bos dolandim ,eşimin işten gelme saatlerinde eve gittim ama yok anladıklarına eminim ama yuzsuzlukten başka bir açıklaması yok bunların..şuursuzmuş sizinkiler de valla ne sabırlı insanlarsınız ben var ya kocmaı yerim yer..! Yatağıma almam vallahi billahi.. Hayatta benden onay almadan misafir kabul edemez bir kere o hatayı yaptı sen bana sordun mu ben müsait miyim değil miyim bir planımız var mı yok mu ev derli toplu mu değil mi? Dedim ve ondan sonra anlayışla karşıladı haklısın dedi o oldu yani.. Acaba gerekli tavrı koyamıyor musunuz eşinize arkadaşlar
Yok daha gitmediler ,Yarın akşama doğru gideceklermis .noldu acaba gittilermi
Yuh ya siz de o zaman net söyleyin direk böyle bodozlama gelmeyin istemiyorum diyin vallahi ne yapılır ki töbe yarabbiCanım senin kocan anlayisliymis anlamış bir defa da ,ne kadar anlatsamda olmuyor,yine evde bir dolu insan .. tavir da koydum hamileyken geldiler izindeydim , gelen misafiri evde bırakıp dışarı çıktım isim var diye saatlerce bos bos dolandim ,eşimin işten gelme saatlerinde eve gittim ama yok anladıklarına eminim ama yuzsuzlukten başka bir açıklaması yok bunların..
Babamın hemşehrisi bir kadınla tanıştım,yaşlı epey.Konuşurken geçmişte yaşadıklarını anlattı.Başta eş ailesiyle yaşıyormuş.Kayınpeder parası varken,eve mutfağa birşey almaz,birde misafir getirirmiş.Bir gun misafir getirmiş,evde bir lokma yokmuş.Hamur yoğurmuş,açmış pişirmiş zavallı kadın,3 yaşındaki çocuğu açlıktan ağlarken.Sofraya koymuş.Yavrusuda aç ya,uzanıp bir parça almaya çalışmış.Kayınpeder kudurmuş adeta misafirin yanında.Çocuğa bağırmış,terbiye yokki,anası ne ki danası ne olsun diye .Kadın diyor,orada bana birşey oldu,kendimi kaybettim,sofrayı başlarına yıktımMuhtemelen rezil ettin beni ne düşünecekler şimdi der.
Şu an ters birşey desem surat assam hemen ayıp oluyor diye ya mesaj atıyor ya da fırsatını bulunca hemen uyariyor beni bende bana ayıp olmuyor mu ,bundan sonra böyle beğenmeyen gelmez diyorum.
Babamın hemşehrisi bir kadınla tanıştım,yaşlı epey.Konuşurken geçmişte yaşadıklarını anlattı.Başta eş ailesiyle yaşıyormuş.Kayınpeder parası varken,eve mutfağa birşey almaz,birde misafir getirirmiş.Bir gun misafir getirmiş,evde bir lokma yokmuş.Hamur yoğurmuş,açmış pişirmiş zavallı kadın,3 yaşındaki çocuğu açlıktan ağlarken.Sofraya koymuş.Yavrusuda aç ya,uzanıp bir parça almaya çalışmış.Kayınpeder kudurmuş adeta misafirin yanında.Çocuğa bağırmış,terbiye yokki,anası ne ki danası ne olsun diye .Kadın diyor,orada bana birşey oldu,kendimi kaybettim,sofrayı başlarına yıktım.O olaydan sonra taşınmışlar.Bir zaman sonra da ev yaptırmışlar.Kayınpeder başlamış üst katıda ben yapayım, oturayım.Eş kişisi tamam filan diyor.Bu kadın bunu duyunca almış eline balyozu,üst kata merdiven için bırakılan betonu,pat küt kırmaya başlamış.Eşi hışımla evden fırlamış,ama karısını balyozla görünce yelkenler suya inmiş. İsterse inmesin .O gün adım deliye çıktı ,bir daha bulaşan olmadı da rahat ettim diye anlatıyordu,benim kahkahalarım arasında
Belli ki esinizin yuzu tutmuyor hayir demeye. Ama bir bahanede uydurabilir. Sizde oyle her gelene esiniz yok iken yoruluyorum cocukta zorluyor beni vs bisiler konusun ki bi daha ki bi daha gelmeye kalkmasinlar cekinsinler. Bu lafin ustunede bi daha gelecek olan yuzsuzdur yani.Arkadaşlar telefonumdan yazıyorum bir hatam olursa kusura bakmayın.
şu an evimde alti kişi bir de çocuk 7 misafir var, benim de bir bebeğim var 1,5 yasinda,mutfağı toplamayı yeni bitirdim ve bebeğimi daha şimdi uyutabildim.
Önceden misafiri severdim,ama artık
O kadar darlandim ki misafir gelip gitmesinden ki hiç gelmeyecekleri bır yer olsa oraya tasinmayi düşünürüm hiç bişeye bakmadan.
Tabi ki devamlı gelenler eşimin sülalesi, şimdi gelen akrabalarının yol üzerinde de değiliz bulundukları yer ,gidecekleri yere 10 saat uzaklıkta, ama önce 12 saat uzaklıkta ki bize gelip,biz de bir kaç gün dinlenip bizden de 10 saat daha yol gidip varmak istedikleri yere gidecekler.bunun akla mantığa uyan bir kısmı var mı ya. Eşime diyorum niye geliyorlar hadi yol üstünde bile değiliz ne alaka ,bize gelene kadar gitmek istedikleri yere giderler,sen Tanrı misafiri ne bilmiyomusun gelene gelme mı diyeyim diyor.bir de donerkende bize uğrayacak yine biraz dinlenip oyle gideceklermis.
Cildirtiyor beni ,ay da iki üç kez bunu yaşıyorum bazen gelenlerin bir hafta kaldığı oluyor,yediklerinde ictiklerinde gözüm yok ama evladıma zaman ayiramiyorum mutfaktan çıkamıyorum ki,çocuğum pesimde ağlamaktan perişan oluyor,benim çocuğum küçük gelenlerin cocuklari kötü davraniyor itiyor vuruyor ,kızın çocuğunuza sahip çıkın yapmasınlar diyorum AA seninki de kendini savunsun hiç bilmiyor diyorlar 1,5 yasinda ya çocuk daha neyden kimden kendini savunacak. o kadar sinirliyim ki eşime, beni arama gereği duymadan elini kolunu sallayarak herkes evimize rahatlıkla geliyor anlamıyorum ya bu kadar kültürsüz görgüsüz insanların içine nasıl düştüm ben, evin hanımına bir sorun musaitmisin diye ya ..
Ücretsiz izne ayrıldım çocuğumu büyüteyim diye ama gelene gidene hizmet etmekten başka birşey yaptığım yok.
Bugün yüzüm gülmedi hiç ,kocam olacak kişi ikide bir gelip ayıp yüzünün haline bak diyip durdu bana ayıp değilmi beş kişi diye bilirken,geleceğini bilmediğim iki kişi daha eklenmiş kapıyi açınca görmüşüm geldiklerini.. AA ama doğru ha beş ha yedi ,niye takıyorum ki.. zaten ben senin sülalene hizmet etmek için evlendim seninle.
Benim ne yapmam lazım arkadaşlar ,gerçekten çok yoruluyorum kocam anlamıyor guya hak veriyor bazen ama birşey yaptığı yok nasil diyeyim diyor,ama katlanamiyorum artik.
Cogusu gelmeden önce aramıyor bile,sehir disindan gelip bı işimiz vardı sizin oralardayizda gelip alir misin bizi diyorlar, saat gece 11,12 . Bizimki de koşa koşa gidiyor alıyor geliyor..
Bana bı akıl verin kızlar napayım nasıl belli edeyim tavrimi,kocamın bir şey diyeceği yok, bunların da halden anlayacaklari yok
Yok uzak değil amcalari iki yengesi ve çocukları. Uzaktan akrabaya sıra gelmiyor pek çok fazla teyzesi halası amcası vs var.donusumlu olarak geliyorlarMerak ettim bu gelenler eşinin neyi oluyor. Yakın akrabamı amcamı teyzemi yada uzak akraba mı
Babamın hemşehrisi bir kadınla tanıştım,yaşlı epey.Konuşurken geçmişte yaşadıklarını anlattı.Başta eş ailesiyle yaşıyormuş.Kayınpeder parası varken,eve mutfağa birşey almaz,birde misafir getirirmiş.Bir gun misafir getirmiş,evde bir lokma yokmuş.Hamur yoğurmuş,açmış pişirmiş zavallı kadın,3 yaşındaki çocuğu açlıktan ağlarken.Sofraya koymuş.Yavrusuda aç ya,uzanıp bir parça almaya çalışmış.Kayınpeder kudurmuş adeta misafirin yanında.Çocuğa bağırmış,terbiye yokki,anası ne ki danası ne olsun diye .Kadın diyor,orada bana birşey oldu,kendimi kaybettim,sofrayı başlarına yıktım.O olaydan sonra taşınmışlar.Bir zaman sonra da ev yaptırmışlar.Kayınpeder başlamış üst katıda ben yapayım, oturayım.Eş kişisi tamam filan diyor.Bu kadın bunu duyunca almış eline balyozu,üst kata merdiven için bırakılan betonu,pat küt kırmaya başlamış.Eşi hışımla evden fırlamış,ama karısını balyozla görünce yelkenler suya inmiş. İsterse inmesin .O gün adım deliye çıktı ,bir daha bulaşan olmadı da rahat ettim diye anlatıyordu,benim kahkahalarım arasında
Yok uzak değil amcalari iki yengesi ve çocukları. Uzaktan akrabaya sıra gelmiyor pek çok fazla teyzesi halası amcası vs var.donusumlu olarak
Yok uzak değil amcalari iki yengesi ve çocukları. Uzaktan akrabaya sıra gelmiyor pek çok fazla teyzesi halası amcası vs var.donusumlu olarak geliyorlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?