Yolun sonu

Aslında böyle üyelerle, keşke aynı şehirde olabilen üyeleri tanıştırabilsek belki destek olunurdu. Gerçi kimliğini gizlemek de bir tercih. Umarım böyle gereksiz bir şey için kendine zarar verecek bir şey yapmamıştır. Yabancı bir ülkede olmak, farklı bir işi yapmak başlangıçta dezavantaj ama bir aşsa bunları hepsi geride kalacak...

İnşallah kötü bişey yapmamışsındır. Elimizden hiç bi şey gelmiyo

Bardağın boş tarafına bakmayın lütfen biliyorum bugünlerde her şey üst üste geldi, iç dengenizi bozdu.birkaç kendini bilmezin ileri geri konuşmasıyla kendinize değer biçmeyin.bakın ne güzel başarı sağlamışsınız ki Almanya’da okumaya hak kazanmışsınız, disiplini ve çalışkanlığı ile bilinen Almanlarla iş yapma cesaretini göstermişsiniz.

birkaç tahammülsüz ve kaba insan karşınıza çıktı diye ne olur pes etmeyin.kocanızdan uzak durun , iş arkadaşınızı şefe şikayet edin.bırakın dünya yansın, belki bir ihtimal sizin Leh’inize bir değişim olur. baktınız ki olmadı mı bırakın o zaman o işi de, huzuru nerede buluyorsanız oraya gidin.mutluluk üstün başarıyla elde edilen bir şey değil,beklentileri her zaman karşılamak zorunda değilsiniz,kimseye kendinizi ıspat etmek zorunda değilsiniz.özünüze dönün,kendinize sorun sizi ne mutlu ediyor, sizi mutlu eden şeylere yönelin.küçük bir Anadolu şehrinin üniversitesiyse şayet çekinmeyin hedefinizi bu kadar küçülttüğünüz için,oraya gidin ve gerekeni yapın.hayat çözümsüz değil, ve yolunuzu,hedefinizi değiştirebilirsiniz

Bu gecenin bir sabahı var,duygularınız bu kadar Yoğunken sağlıklı ve doğru karar veremezsiniz.en dipte ve çıkmaz sokağın son noktasına sıkıştığınızı düşünüp harekete geçmeyin, değmez, hiç bir şey için değmez.bu canınızı sıkan insanlar bir iki gün ah vah edip yine rutinlerine dönecekler, yazık değil mi sana?ne için,kimin için kendinden vazgeçiyorsun?

Etrafindaki insanlar kendini sorgulatmis kizcagiza surekli elestirilmis. Psikolojisi mahvolmus bence. Ama asilir hic asilmicak seyler diil ki bunlar. Insallah farkina varir ve delilik yapmaz.

Eski konularını biliyorum, baban ve eşinin sana yaptığı suçlamaları ve işyerinde uğradığın mobbingi. İnşallah bir hata yapıp kendine zarar vermemissindir. O zaman da demiştim sen değil onlar sorunlu diye. Ne acı...

Ya inşallah konu fakedir. Üzüldüm. Ne yaptı ne halde şimdi acaba. Keşke böyle durumlar için üyeliklerde numarada isteseler bi şekilde ulaşılabilse. Ya da kazen Ip adreslerini bulabiliyo diye hatırlıyorum oradan bulunamazmı polis vb yönlendirilemezmi adrese acaba bi şeyler yapabilsek keşke.

Eğer burayı offline olarak okuyorsan sana söylüyorum, yaşadığın hiç bir şey önemli değil ve hayatının sonu değil. Kendini suçlamana gerek yok. Almanlar zor insanlar ve dünyanın her yerinde zor insanlar var. Eşinin seni sevmesine gerek yok. Ailen ve baban zaten eşini böyle biri olarak seçmenin nedeni. Belki iş yerindeki insan da bundan dolayı sana daha farklıdır. Bu kendini suçlamak için değil, tekrar eden döngülerinden, benzer insanlarla karşılaşmanın nedenini düşünmen ve zincirlerini kırman gereken bir dönem. Eğer sen farkındalık geliştirebilirsen, kişiselleştirmezsen bir an da bu insanların dedikleri önem kazanmayacak.
Bir iki kişinin sevip sevmemesi hayatına karar vermek için bir gerekçe değil. Her gün hayatına yeni bir yön verebilirsin. Yalnız değilsin. Şu an hayatında olmayan bir çok seninle aynı özelliklere sahip, hayatında kimsesi olmayan, ezilen, sıkıntı yaşayan insanlar var ve burada bile sana değer veren, yazdıklarını okuyan, seni tanımaya değer bulan insanlar var. Kendine bir şans ver. Aklına gelen her sıkıntıyı bir süre bir kenara bırak. Sadece nefes al ve ver. Yaşamak gerçekten bir lütuf.
Sadece zorlu bir süreçten geçiyorsun ve bu süreç sonunda her şey çok daha güzel olacak. Bir günde bütün sıkıntılarından kurtulamazsın. Adim adım planlayalım. Gel buraya konuşalım...

Arkadaşım hayat o iş ve bu kocadan mı ibaret?
Ölmektense bir de farklı iş ve bu herifsiz bir yaşam versiyonunu da denemek mantıklı olmaz mı?
Yapma Allah aşkına. Size hayatı cehennem yapan çevreniz. Bu çöplükten çıkıp yeniden gerçek anlamda nefes alabilirsiniz. Niye 2m2 kara soğuk toprak?

Seni inan anlıyorum ya
Aslında koyan çaresizlik,sanki her şeyde başarısız oluyormussun gibi hissettirmesi insanların
Bu duyguları çooook yaşadım aynı mobbingler bana da uygulandı
Bir kaç kere gitmeye çalıştığın yolu da denedim....

ama durumlar tersine çevrilebilir klişe olacak ama o yol çözüm değil aklında hiç belkiler kalmayacak mı?
Başarısız insan yoktur aptal insan da yoktur azimsiz insan vardır
Aynı sonuca ulaşan başka yollar olabilir....
Önce kendini savunmayı öğreneceksin
Kimseye zarar vermeden hayatını yaşayacaksın şimdi bırakıp gidersen bu imkanlar olmayacak

hayat ne olursa olsun yaşamaya değer hem de inadına yaşamaya değer
Artık kötü yorumlara bile gülmeyi öğrendim
Sen de öğreneceksin eminim

herkese inat istedıgın gıbı yaşa
Tanışmıyoruz ama buradaki kimse seni suçlamıyor ya da senden nefret etmiyor aksine seni bekliyoruz

Canim bende almanyada bir sirkette calisiyorum ve isi bilmiyorsan veya o yapacagin isi o anlik yapamiyorsan herhangi birseyden dolayi baska bir is yapman lazim o sirada.

O nazi kadin senin acigini yakalamis ordan vuruyor.

Nazisin diye yüzüne söylenseydin köpürtseydin onu bi güzel.. afd yi de tutuyordur o allah bilir. istemiyorlar hicbir yabanci kökenli insani onun gibiler.

Ben cocukluk yillarimda sinifin tek türkü olarak irkciliga maruz kaliyordum ve o yaslarimda dahi aglmaz üzülmez karsilik verirdim.

Beyinsiz insanlar iste herzaman vardi var olacak.
Benim en yakin dostlarim herzaman almanlardan olusuyordu mesela. iyileri de var kötüleride.

Suan calistigim sirkette mesela birkac irkci taniyorum ama asla yüzüme böyle hakaret edemezler.
Yakinlarinda otursam asla bazi konulari rahat konusamazlar.
Sen fazla yumusak yüzlüsün hemde tam manyak birine denk gelmissin bence. Deliye deli ol ezdirme kendini. O kadini bilen biliyordur zaten.

Ki aslinda üzülecek birsey de yok. Kimse dogdugu ülkeyi secemiyor irkini secemiyor. Irkcilik aptallik dir yani. Bana biri irkcilik yapsa cok pis gülerim. Aglamak üzülmek de neyin nesi yani..
Beyinsiz bu diye gül gec.

Hem En kötü ihtimal baska bir sirkete gecersin.
Baska bir dalda calisirsin. Önünde firsatlar varken niye bu ölme hevesi yahu?
Almanyada tek calistigin sirket kalmis o olmazsa dünyan batmis durumunda görüyorsun kendini herhalde. Ac gözlerini etrafa bak ozaman iyice.
Binbir firsatlar sirketler var.

En kötü ihtimalde girersin baska bir ise biriktirirsin para ve türkiyeden kendine ev vs alir yatirim yaparsin kocaya da bi tekme ve misler gibi yasarsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…