- 7 Ağustos 2009
- 5.112
- 496
- 398
- Konu Sahibi fatos hanim
-
Ben bosanma ile ilgili hic bisi bilmiyorum arastirmadim acikcasi bunu söylediğiniz icin tesekkur ederim. Ben onun neyi varsa almak, onu dimdizlak birakmak istiyorum.baska türlü icim soğumazbence eşiniz evlilğini gözden çıkarmış bir hızla gidiyor bir yoldan ama sonu beklediği gibi olmaz çünkü altadan erkekler eni sonu pişman olurlar , davayı siz açmayın çünkü sizin açmanız durumunda alacağınız mallar ve nafaka durumu değişebilir sonuçta boşamayı isteyen durumunda oluyorsunuz muhtemelen o yüzden size sen aç demiştir diye dşünüyorum , ayrıca boşanıp da ekmeğine yağ sürmeyin derim zor bir durum ama kendinize bakın ve onun fazla gördüğü kilolardan kurtulun ona da yüz vermeyin birinin üstüne ne kadar düşersen o kadar kendini bişey sanır bide çalışıyo musunuz ? sinir oldum bu duruma
bence eşiniz evlilğini gözden çıkarmış bir hızla gidiyor bir yoldan ama sonu beklediği gibi olmaz çünkü altadan erkekler eni sonu pişman olurlar , davayı siz açmayın çünkü sizin açmanız durumunda alacağınız mallar ve nafaka durumu değişebilir sonuçta boşamayı isteyen durumunda oluyorsunuz muhtemelen o yüzden size sen aç demiştir diye dşünüyorum , ayrıca boşanıp da ekmeğine yağ sürmeyin derim zor bir durum ama kendinize bakın ve onun fazla gördüğü kilolardan kurtulun ona da yüz vermeyin birinin üstüne ne kadar düşersen o kadar kendini bişey sanır bide çalışıyo musunuz ? sinir oldum bu duruma
Icim disim bir olduğu gibi calisirken banka kartımida esime verdim. Ziynetimi eve yatirdim. Birlikte calistik ev aldik. Araba aldik. Cüzdanimda evdeki bi kadinin cüzdanında ne kadar olur sa o kadar var. Ama neden bilmiyorum korkmuyorum bunlardan. ...Sorması ayıp maddi olarak durumunuz ne ? Eşinize bağımlı mısınız ? Avukat masrafları için sordum .
bu foruma hep farklı şeyler yazdım bu zamana kadar. bunu yazacağım aklıma gelmezdi..
10 yıllık evliyim. 4 yaşında iki kızım var. eşimle tanıştırılarak evlendik. onun etrafımdakilerden farklı birisi olduğunu düşünmüştüm....
yaşadığım rahatsızlıklar geçirdiğim ameliyatlar, kortizon tedavileri, bebek için aşılamalar ve tüp bebek tedavilerinde kg aldım. öyle çok aşırı kg lu da değilim aslında ve bence sorun kg da değil onu biliyorum. 40 beden giyiyorum. elim yüzüm düzgün, konuşmam iyi, insanlarla ilişkilerim hep iyidir, kimse ile bir kavgam problemim yoktur.
son 6 aydır evliğiliğimizde çatırdamalar var, ne kadar konuşmak istesem de konuşup çözdüğümü zannetsem de iki gün sonra herşey üzerime yıkılıyor...
ve herşeye tuz biber olan olayı anlatıyorum...
eşim kamuda çalışıyor, işyerinde bayan mimarlar, mühendisler var. işyerine hep ablasının aracı ile birlikte gidiyorlardı bu zamana kadar. ablası yıllık izine ayrıldı. geçtiğimiz cuma günü eşim bana dedi ki 1 ay boyunca beni X hanım götürüp getirecek.
X hanım eşimden 2 yaş büyük, evli bir kadın. pazartesiden bugüne kadar onunla gitti geldi işe, sabah 7,30 gibi arıyor eşimi evin önünden alıyor, sonra işe gidiyorlar, ben pencereden bakıp kalıyorum.. 4 gündür neden tepki vermedim bu olaya bilmiyorum inanın. Bugün evde akşam yemeğinde X hanımın adı 3 kez geçince bende şarteller attı. konuşmalarından anlıyorum ki eşim X hanımla işyerinde tüm gün yan yana ve tüm gün sohbet ediyorlar
eşimin maddi durumu başkalarının arabası ile gidip gelecek kadar kötü değil. hatta hiç kötü değil gayet iyi. kendi aracı var, evi var, borcu yok hiç bir yere, işyerinin servisi var, oda olmadı dolmuşu var tramvayı var...... neden bu kadınla gidiyor işe.
bu olayı ben abartıyor muyum sizce?
cinsel anlamda da problemlerimiz var. bana dokunmuyor. 2,5 ay boyunca dokunmadı hep ben atıyorum ilk adımı, çoğu kez uykum var, film izliyorum diye red ediliyorum...... o kadına aşık olduğunu düşünüyorum eşiminbunu yazmak ne acı (((
yarın X hanımı arayıp, bu durumun yakışık alıp almadığını, aynı hareketi kendi eşinin yaptığında normal karşılayıp karşılamayacağını soracağım. sizce sormalı mıyım?
dedim ki eşime yarın öğleden sonra gel, adliyeye gideceğim dava açacağım dedim. tamam gelirim dedi, davayı ben açamam sen aç ben uğraşamam dedi... Dul kadına kimse iyi gözle bakmazmış, çocuklara aylık 300 tl den fazla nafaka vermezmiş... bana bunları söyledi ve zıbardı......
kimseyle konuşulacak bir konu değil, ve o kadar garip bir durumdayım ki ben hiç bunu hak edecek birşey yapmadım((
okuduğunuz için ve yazacağınız cevaplar için şimdiden teşekkürler.
bundan 3 ay önce ben annemlere gezmeye gitmek istedim, kendi aracı olduğu halde beni götürmedi, otobüsle gitmeyi de ben istemedim iki tane çocukla çok zor oluyor tek başıma..
aynı evde büyüdüğüm kuzenim kendi aracı ile bulunduğum şehre gelmiş, annem aradı beni kuzenin oraya gelmiş onun aracıyla gelsenize dedi, ben de kuzenimi aradım, müsaitsen giderken bizi de götürür müsün ablacım dedim. Tamam abla dedi dr kontrolüm var, perşembe akşamı size gelirim cuma sabah birlikte gideriz dedi..
bu olayı eşime anlatınca bana dediği şeye bakın......
cuma sabah o işe gidince ben kuzenimle evde kalacakmışım ya, benim onunla yatmayacağımı nerden bilecekmiş........
boşanmayı işte ilk o gün düşünmüştüm ama o kadar yalvarıp özür diledi ki ben de adam oldu zannetmiştim..
ama meğerse kişi kendinden bilirmir işi......
Ben bosanma ile ilgili hic bisi bilmiyorum arastirmadim acikcasi bunu söylediğiniz icin tesekkur ederim. Ben onun neyi varsa almak, onu dimdizlak birakmak istiyorum.baska türlü icim soğumaz
SOOOOOOK SOOOOOOOOK SOOOOOK NE BAK BOYLE OLDUMsende bu afedersin M*L icin uzuluyrsn
Malesef gercekeğer bu anlattıkların şakaysa çok kötü bir şaka
eğer gerçekse çok korkunç
ne demek onunla yatmayacağını nerden bilecem
bu nasıl bir seviyesizlik
yazıklar olsun
insan 10 senelik karısına bunu der mi
umarım anlattıkların gerçek değildir
Hepiniz cok guzel seyler yazıyorsunuz inanin suan gözyaşı imi tutamiyorum
Cok tsk ederim yanimda oldugunuz icin
Kızlarım uyanmak uzere.onlar beni ağlarken hic gormediler...
Herşeyi bosverip onlar icin guclu olmam gerektigini biliyorum
Onlara kavusmam oyle zor oldu ki
Tek degerlim onlar benim....
Suan ben agliyorum hak etmedigim halde
Ama beni aglatanlar güllük güneşlik
Kagida yazdim kadina soylemek istediklerimi.. onların da huzursuz olmasini o kadar çok istiyorum ki....
Sizin durumunuzda olsam esimin telefonunun o uyurken ayarlarini degistirir otomatik cevaplanmasini saglar sabah da arayarak onlar arabayla giderkenki konusmalarinin icerigini ogrenirdim.
Diger sorunlar bir yana en azindan bu en gorunur problem hakkinda kesin bir fikrim olurdu.
Şimdi sen,kocan iş arkadaşının arabasıyla gidip geliyor diye aşk yaşadıklarına eminsin.O kadar eminsin ki,kadına telefon açıkp bunun hesabını soracaksın.Kadın sana demez mi,haddini bil kendine gel.Kocama söylerim,i yerime söylerim kocanı da işinden ederim diye.Elinde kanıtın mı var.Öyle dahi olsa,evet ben ilişki yaşıyorum mu diyecek sana.Seni kocan aldatıyor dahi olsa,muhattabın dışardaki kadın değil kocandır.Sen evliliğinizdeki sorunları dışardaki insanlara mal etmemelisin.Kocanla problemlerini konuşmalısın.2,5 aydır kocanın sana elini sürmemesini,4 gündür işe beraber gittiği kadına yükleyemezsin.bu foruma hep farklı şeyler yazdım bu zamana kadar. bunu yazacağım aklıma gelmezdi..
10 yıllık evliyim. 4 yaşında iki kızım var. eşimle tanıştırılarak evlendik. onun etrafımdakilerden farklı birisi olduğunu düşünmüştüm....
yaşadığım rahatsızlıklar geçirdiğim ameliyatlar, kortizon tedavileri, bebek için aşılamalar ve tüp bebek tedavilerinde kg aldım. öyle çok aşırı kg lu da değilim aslında ve bence sorun kg da değil onu biliyorum. 40 beden giyiyorum. elim yüzüm düzgün, konuşmam iyi, insanlarla ilişkilerim hep iyidir, kimse ile bir kavgam problemim yoktur.
son 6 aydır evliğiliğimizde çatırdamalar var, ne kadar konuşmak istesem de konuşup çözdüğümü zannetsem de iki gün sonra herşey üzerime yıkılıyor...
ve herşeye tuz biber olan olayı anlatıyorum...
eşim kamuda çalışıyor, işyerinde bayan mimarlar, mühendisler var. işyerine hep ablasının aracı ile birlikte gidiyorlardı bu zamana kadar. ablası yıllık izine ayrıldı. geçtiğimiz cuma günü eşim bana dedi ki 1 ay boyunca beni X hanım götürüp getirecek.
X hanım eşimden 2 yaş büyük, evli bir kadın. pazartesiden bugüne kadar onunla gitti geldi işe, sabah 7,30 gibi arıyor eşimi evin önünden alıyor, sonra işe gidiyorlar, ben pencereden bakıp kalıyorum.. 4 gündür neden tepki vermedim bu olaya bilmiyorum inanın. Bugün evde akşam yemeğinde X hanımın adı 3 kez geçince bende şarteller attı. konuşmalarından anlıyorum ki eşim X hanımla işyerinde tüm gün yan yana ve tüm gün sohbet ediyorlar
eşimin maddi durumu başkalarının arabası ile gidip gelecek kadar kötü değil. hatta hiç kötü değil gayet iyi. kendi aracı var, evi var, borcu yok hiç bir yere, işyerinin servisi var, oda olmadı dolmuşu var tramvayı var...... neden bu kadınla gidiyor işe.
bu olayı ben abartıyor muyum sizce?
cinsel anlamda da problemlerimiz var. bana dokunmuyor. 2,5 ay boyunca dokunmadı hep ben atıyorum ilk adımı, çoğu kez uykum var, film izliyorum diye red ediliyorum...... o kadına aşık olduğunu düşünüyorum eşiminbunu yazmak ne acı (((
yarın X hanımı arayıp, bu durumun yakışık alıp almadığını, aynı hareketi kendi eşinin yaptığında normal karşılayıp karşılamayacağını soracağım. sizce sormalı mıyım?
dedim ki eşime yarın öğleden sonra gel, adliyeye gideceğim dava açacağım dedim. tamam gelirim dedi, davayı ben açamam sen aç ben uğraşamam dedi... Dul kadına kimse iyi gözle bakmazmış, çocuklara aylık 300 tl den fazla nafaka vermezmiş... bana bunları söyledi ve zıbardı......
kimseyle konuşulacak bir konu değil, ve o kadar garip bir durumdayım ki ben hiç bunu hak edecek birşey yapmadım((
okuduğunuz için ve yazacağınız cevaplar için şimdiden teşekkürler.
Fatma Hanım üzülmeyin lütfen ya
Bir kere sahip olduğunuz taşınır ve taşınmaz gayrimenkuller eşinizin üzerine de olsa, 2002de çıkan mal paylaşımı yasası gereği, eşiniz istemese dahi mallarınız yarı yarıya paylaştırılır mahkeme tarafından.
Fakat boşanma davası açmak konusunda kararlıysanız, evliliğinizi kurtarabileceğinizi düşünmüyorsanız, dava açar açmaz eşinizin malları satmaması veya sizden kaçırmaması için tapu şerhi koydurtun.
Evinizden asla ayrılmayın. Bu süreçte eşinizden fiziksel yada psikolojik şiddet görürseniz kendisini evden uzaklaştırabilirsiniz.
Asla ve asla 300 tl gibi sembolik bir rakama tamam deyip evden de ayrılmak gibi bir hata yapmayın. Ev sizin, çocukların velayeti sizin. Maaşının 1/3i kadar sadece sizin nafaka hakkınız var, birde çocukları hesaba katarsak, 300 tl devede kulak kalır. Elbette eşinizin maaşı ve birikimlerinize göre bu tutar hakim tarafından azaltılabilir, ya da arttırılabilir.
Akşam eşiniz eve geldiğinde avukatla görüşeceğinizi, boşanma konusunda kararlı olduğunuzu, evden asla ve asla ayrılmayacağınızı, çocukların velayetini alacağınızı ve çocukların sizinle yaşayacağını, nafaka ve mal paylaşımı konusunda hukukun size tanıdığı tüm hakları sonuna kadar kullanacağınızı ve bu süreçte birlikte yaşamak istemediğinizi, bu nedenle de evden gitmesini söyleyin. Eğer gitmezse hiç kavga etmeyin. Siz avukatla görüşün, davayı açın. Sonra etekleri tutuşacaktır zaten.
Davayı açarsanız, dava dilekçenizin bu işi bilen bir avukat tarafından yazılması gerekiyor. Kendiniz yazamazsınız. Üzerinizde mal yoksa ve maaşınızda yoksa baro size ücretsiz avukat sağlar, içiniz rahat olsun.
Bende bunları annemle babamın boşanma sürecinde tecrübe ettim, zordur, yorucudur, kendinizi hazırlayın bu sürece.
Ne yazık ki ben eşinizden bir cacık olmayacağı kanaatindeyim. Boşanmadan korkup geri adım bile atsa, asla unutamayacağınız kadar üzmüş sizi. Umarım hayırlısı olur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?