yolun sonuna mı geldik :(

çok asil bir kadınsınız. size boşanın yada boşanmayın diyemeyeceğim bunun kararını siz verebilirsiniz..
eşinize değer vererek tepenize çıkartmışınız bu bir gerçek oda kendini bulunmadık hint kumaşı sanmış.. aslında siz varsanız kendisinin de var olduğunu unutmuş...
ne istediğinizi biliyorsanız ona göre hareket edin derim...
2 çocukla boşanmanın ne demek olduğunu ben çok iyi bilirim, çok zorlayıcı bir dönem geçiriyorsunuz, bu eşiniz yanınızda olmadığı için değil inanın çevre baskısı, herkesin size acıyarak bakması vs. gibi..
acıların, üzüntülerin dibini görüyorsunuz, sonra silkelenip kendinize geldiğinizde öyle bir çıkıyorsunuz ki işte sizin yeniden doğduğunuz gün o gün oluyor. kimse sizi yıldıramıyor...
tamamen kangren olmuş ir evliliği kesip atmayı düşünüyor ve yıllarca mahkeme salonlarında gezemem diyorsanız anlaşmalı boşanın, hayır 10 yılımın acısını çıkaracağım diyorsanız çekişmeli dava açmalı ve eşinizin sizi aldattığından kesin eminseniz biraz daha bekleyip kanıt toplayın derim. sizin için dava açıldığında çok iyi olacaktır...
hakkınızda hayırlısı ne ise o olsun inş..

Ben bosanma ile ilgili hic bisi bilmiyorum arastirmadim acikcasi bunu söylediğiniz icin tesekkur ederim. Ben onun neyi varsa almak, onu dimdizlak birakmak istiyorum.baska türlü icim soğumaz

Katılıyorum. fatos hanim Dava açma gibi bir durum olursa ya da eşiniz bir daha bu konuyu açarsa ya da açmasın ilk fırsatta bir avukatla görüşün, eşinize de haklarımı öğrenmek ve en mantıklı yolu bulmak için görüşeceğim diyin. Hangi durumlarda haklıyekn haksız duruma düşersiniz (evi sizin terketmeniz gibi,..) ya da velayet falan sorularını iyice öğrenirsiniz.

Sorması ayıp maddi olarak durumunuz ne ? Eşinize bağımlı mısınız ? Avukat masrafları için sordum .

Sorması ayıp maddi olarak durumunuz ne ? Eşinize bağımlı mısınız ? Avukat masrafları için sordum .
Icim disim bir olduğu gibi calisirken banka kartımida esime verdim. Ziynetimi eve yatirdim. Birlikte calistik ev aldik. Araba aldik. Cüzdanimda evdeki bi kadinin cüzdanında ne kadar olur sa o kadar var. Ama neden bilmiyorum korkmuyorum bunlardan. ...

ayyy gene heyheylerım geldı okurken...s.r.f.z herif sana 2,5 aydır dokunmuyor oyle mı??? ben olsam ınadına belli bir sure boşanmam..amaaa sunu da yaparım;onların ne b.k yedıklerını çalıştıgı kurumda ifşa ederim.ya subelerı değişir ya acığa alınır..ondan sonra o adam senı boşasa nolurrr boşamasa nolur..ne hayvan oldugunu anlarsın verdıgı tepkılerden...sakın pasif ezik zavallı konumuna sokma kendını canım!!! 300 tl nafaka olayı da hıkaye..bı kere aldatıldıgını ıspatladıgında hem tazmınat alırsın.hemde o evden cıkamam.cocugum var deyıp duzenını bozmaktan kurtulursun..

eğer bu anlattıkların şakaysa çok kötü bir şaka
eğer gerçekse çok korkunç
ne demek onunla yatmayacağını nerden bilecem
bu nasıl bir seviyesizlik
yazıklar olsun
insan 10 senelik karısına bunu der mi
umarım anlattıkların gerçek değildir

Ben bosanma ile ilgili hic bisi bilmiyorum arastirmadim acikcasi bunu söylediğiniz icin tesekkur ederim. Ben onun neyi varsa almak, onu dimdizlak birakmak istiyorum.baska türlü icim soğumaz

bu konular aceleye gelmez diye düşünüyorum çünkü insan o sinirle ne olacaksa olsun diyiveriyor o yüzden sakin ve mantıklı düşünmek gerek eşiniz zaten kafasında bitirdiği için sizin durumunuzu düşünecek değil kendinizi ve çocuklarınızı düşünmelisiniz

Beni yanlis anlamayin ama bu adam sizi hic sevmemis tup bebek merkezine gidecegine adliyeye gitseydin demis
O kendisini sizden baskasinin kabul etmicegini dusunmus (hastaligindan dolayi) sizinle evlenmeyi tercih etmis gibi geldi bana
Sizin bu evlilikden tek kazanciniz evlatlariniz onlarla mutlu olmaya bakin
Diger kadininda sadece iyi niyetle esinizi aldigini dusundum ben ama esiniz yanlis anlamis ve umitlenmis ve asik olmus bosuna kadini arayip kendinizi dusurmeyin

Malesef gercek
Asil Bu olaydann sonra koptu film zaten

Fatma Hanım üzülmeyin lütfen ya

Bir kere sahip olduğunuz taşınır ve taşınmaz gayrimenkuller eşinizin üzerine de olsa, 2002de çıkan mal paylaşımı yasası gereği, eşiniz istemese dahi mallarınız yarı yarıya paylaştırılır mahkeme tarafından.

Fakat boşanma davası açmak konusunda kararlıysanız, evliliğinizi kurtarabileceğinizi düşünmüyorsanız, dava açar açmaz eşinizin malları satmaması veya sizden kaçırmaması için tapu şerhi koydurtun.

Evinizden asla ayrılmayın. Bu süreçte eşinizden fiziksel yada psikolojik şiddet görürseniz kendisini evden uzaklaştırabilirsiniz.

Asla ve asla 300 tl gibi sembolik bir rakama tamam deyip evden de ayrılmak gibi bir hata yapmayın. Ev sizin, çocukların velayeti sizin. Maaşının 1/3i kadar sadece sizin nafaka hakkınız var, birde çocukları hesaba katarsak, 300 tl devede kulak kalır. Elbette eşinizin maaşı ve birikimlerinize göre bu tutar hakim tarafından azaltılabilir, ya da arttırılabilir.

Akşam eşiniz eve geldiğinde avukatla görüşeceğinizi, boşanma konusunda kararlı olduğunuzu, evden asla ve asla ayrılmayacağınızı, çocukların velayetini alacağınızı ve çocukların sizinle yaşayacağını, nafaka ve mal paylaşımı konusunda hukukun size tanıdığı tüm hakları sonuna kadar kullanacağınızı ve bu süreçte birlikte yaşamak istemediğinizi, bu nedenle de evden gitmesini söyleyin. Eğer gitmezse hiç kavga etmeyin. Siz avukatla görüşün, davayı açın. Sonra etekleri tutuşacaktır zaten.

Davayı açarsanız, dava dilekçenizin bu işi bilen bir avukat tarafından yazılması gerekiyor. Kendiniz yazamazsınız. Üzerinizde mal yoksa ve maaşınızda yoksa baro size ücretsiz avukat sağlar, içiniz rahat olsun.

Bende bunları annemle babamın boşanma sürecinde tecrübe ettim, zordur, yorucudur, kendinizi hazırlayın bu sürece.

Ne yazık ki ben eşinizden bir cacık olmayacağı kanaatindeyim. Boşanmadan korkup geri adım bile atsa, asla unutamayacağınız kadar üzmüş sizi. Umarım hayırlısı olur.

Allah yâr ve yardımcınız olsun , gerçekten yaşadıklarınızı bir nebze olsun içimde hissettim ve ben buradan kahroldum. Bence mesele eşinizin sizi o kadınla aldatıp aldatmaması değil. Aldatmadığını varsayın peki ya geriye kalan her şey güllük gülistanlık mı ? Öncelikle eşiniz sizi ihmal ediyor, size dokunmuyor, sevgi göstermiyor ve dahası değer vermiyor. Değer verseydi daha önceden o pis kafasında kurguladığı boşanma sürecinde size ve yavrularına dilenciye sadaka verir gibi üç kuruş para belirlemezdi. Size değer verseydi siz onu her hâliyle kabul etmiş olmanıza rağmen ,kilolusun bilmem nesin diye sizin ruhunuzu yaralamaz,kanatmazdı. Size değer verseydi kıskanç bir bayan olduğunuzu bile bile ,kendi arabası olduğu halde başka bayanlarla işe gitmez, onların mevzularını evinize taşımazdı.Yazdıklarım belki sizi üzecektir ama ,ablam yaşında sayılırsınız inanın öz ablam olsa böyle üzülür ve yine bunları söylerdim. Hani bir de size, kuzeninizle alakalı oldukça çirkin bir ithamda bulunmuş ve sizde bunun üzerine buraya ''KİŞİ KENDİNDEN BİLİR İŞİ'' yazmışsınız ya o kadar doğru ki... Hülasa siz de demişsiniz eski işime geri dönebilirim diye. Bence acilen dönün işinize, kendi paranızı kazanın tekrar ve sonrasında derhal boşanın falan demeyeceğim haddime düşmez ;ancak objektif bir tutumla gözden geçirin yaşadıklarınızı. Siz bunca acıyı hak ediyor musunuz? Kendi sevginizle, sevgisizliğe mahkum edilmek ,değersizleştirilmek kendinize yakıştırabildiğiniz şeyler mi? Sağlık ve selâmetle kalın.

canım iradeni kaybetme işte hep kadınlar dimdik dumak zorunda ne olursa olsun ama dik durmak kadına çok yakışıyor onlarında güneşi karanlığa boğulur birgün Allah hepsini görüyor senin sınavın bu öyle düşün , kadına bişey sölesen ne olacak ki sanki bilmiyor mu adamın evli olduğunu ki başka bi kadında olabilir , ya inkar edecek ya da arsızlık yapacak evli olduğu içinde muhtemelen inkar edecek , belki kocanda adres şaşırtıyor olabilir illa bu arabasıyla gittiği kadın diye dşünme bence kocan uyanık biri

o nasıl oluyor canım.detay pleasse !! bayılırımm sherlock holmes olaylarına

Şimdi sen,kocan iş arkadaşının arabasıyla gidip geliyor diye aşk yaşadıklarına eminsin.O kadar eminsin ki,kadına telefon açıkp bunun hesabını soracaksın.Kadın sana demez mi,haddini bil kendine gel.Kocama söylerim,i yerime söylerim kocanı da işinden ederim diye.Elinde kanıtın mı var.Öyle dahi olsa,evet ben ilişki yaşıyorum mu diyecek sana.Seni kocan aldatıyor dahi olsa,muhattabın dışardaki kadın değil kocandır.Sen evliliğinizdeki sorunları dışardaki insanlara mal etmemelisin.Kocanla problemlerini konuşmalısın.2,5 aydır kocanın sana elini sürmemesini,4 gündür işe beraber gittiği kadına yükleyemezsin.

BNCE hçbirşeyi düşünme eşin seçimini yapmış zaten... ben sana kalkıpta tekrar düşün diyemem sonuçta seninde kadınlık gururun söz konusu senin yerinde bn olsam terkederim bırakırım ne hali varsa görsün ayaklarının üstünde durabiliyorsan onsuzda yapabilirsin eğer gerçekten seni sevseydi boşanma davasını kabul etmezdi...hayatına yön vermeden önce düşün herşeyi

Çok güzel öneriler ama akşam eve geldiğinde eşine bunları söylerse şerh koyduramadan malları satılığa çıkarabilir. Zaten adam konu sahibinden çok daha önce kafaya koymuş, internette araştırmaya başlamış ve daha soğukkanlı adımlar atabiliyor. Nafaka mal paylaşımını karıştırırsa mevzuya adam direk satabilir ya da annesinin babasının üzerine geçirebilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…