Hem de ne ayıp!! Alman usulü yaptırmış resmen! senin benim mi var yaa evlilikte?? İlk defa duyuyorum böyle bişey.. Restorantda fln da hesabın yarısını ödetiyo mu merak ettim doğrusu !! Bi yaşıma daha girdimArkadaşlar merabalar öncelikle, kendim henüz 6 haftalık hamileyim, son zamanlarda da malesef bi 5-6 kilo aldım. Çalışıyorum, genelde işe pantolon, topuklu ayakkabı v.s. Tercih ederim. Ama kilo sebebi ile pant.lat dar geliyo ve topuklularla da tedirgin oluyorum. Eşime 1-2 elbise alayım bi de topuksuz çizme alalım dedi. Neyse mırın kırın etti. 3 elbise aldık bunun para gidiyo ya canı sıkıldı, yarısını ben ödedim. Çizme ye gelince ucuz fiyata çizme buluyorum alalım falan diyorum adam pahalı buluyo, yani almıyım diye sebep üretiyo, çizmeninde yarı parasını vercem, suratına bakıyorum yarısını vermesem ooo laf da laf eder. Neyse akşam tartıştık bu sebeple. Şimdi diyceksiniz aman canım boşver onu git al çalışıyormuşsun, oooo ona da heyheyleniyo,sizin eşleriniz de böyle mi ya, cimri paracı. Yaptığı ayıp değil mi
yok artıkAynen öyle, adam işe araba ile bırakıyo diye eve katkımdan ayrı bi de benzin parası veriyorum
Yok kîşisel harcamalarını herkes kendi kalan parasından veriyo, ama şöyle bişey var onun parasını benimkinden haliyle fazla, eve fazla bir harcaması yok, bende yapıyorum nekadar ev bütçesine katkım olsa da, ekstradan katkılarımda oluyo, verdiğim aylık para dışında, cebimde bu ay fazla kalmadığından istedim, bi de ne bileyim ya bayansın bekliyosun çok nadir de olsa eşinden, yoksa benim kişiselime o harcMa yapmazşimdi sizin durumu çok anlamadım.
şöyle olduğunu varsayarak yorumlayacağım.
maaşları birleştirmiyorsunuz. herkesin parası kendi cebinde duruyor. eve ortak bir harcama olduğunda yarısını sen yarısını eşin veriyor. kişisel harcamalarda ise durum farklı. senin kişisel harcamanda yarısını o veriyor, yarısını sen. onun kişisel harcamasında o tamamını veriyor.
şimdi baştan garip olsa da böyle bir düzen kurduysanız adam haklı. Yani sizin kıyafetiniz, sizin kişisel harcamanız, kendisi para vermek istemeyebilir. Keza siz de onun kişisel harcamalarına karışmıyorsunuzdur diye düşünüyorum.
ama çocuk olunca sizin hesaplar iyice karışacak gibi. çünkü ihtiyaçlara kim karar verecek.
beynim yandı ya, keşke düzeni değiştirmek üzerine konuşsanız birlikte. Çok sürdürülebilir bir düzeniniz yok. Bir de bu işin doğum izni olayı var, hatta her şey iyi ve planlandığı gibi gitmeyebilir, biriniz işsiz kalabilir. bu düzende işsiz kalan, tüm kişisel ihtiyaçlarından vaz mı geçecek, ya da minnet altına mı girecek karşı taraf karşılayınca. Aile olma sürecinize zarar verebilir bu düzeniniz.
Pardon kendine karşı nasıl giyim kuşam ya da herhangi bi ihtiyacını alırken nasıl mesela kıayr mı paraya?? Yoksa ucuza mı kaçar yine?Sabah dedim onu param olmasa evlenmezdin benle demek dedim, ses yok.çalışmayan bi bayan olsam evlenmezmiş bu benle canım, bunlar oraya varıyo
Malesef öyleyok artıkBen şok ben iptal
Yok yine kıymazPardon kendine karşı nasıl giyim kuşam ya da herhangi bi ihtiyacını alırken nasıl mesela kıayr mı paraya?? Yoksa ucuza mı kaçar yine?
Sabah dedim onu param olmasa evlenmezdin benle demek dedim, ses yok.çalışmayan bi bayan olsam evlenmezmiş bu benle canım, bunlar oraya varıyo
Yok kîşisel harcamalarını herkes kendi kalan parasından veriyo, ama şöyle bişey var onun parasını benimkinden haliyle fazla, eve fazla bir harcaması yok, bende yapıyorum nekadar ev bütçesine katkım olsa da, ekstradan katkılarımda oluyo, verdiğim aylık para dışında, cebimde bu ay fazla kalmadığından istedim, bi de ne bileyim ya bayansın bekliyosun çok nadir de olsa eşinden, yoksa benim kişiselime o harcMa yapmaz
Ne güzel maşallah size, bizim mağaza da durum satış görevlisi ysnında tartışma olabilir, eşim ne istiyosan al dicek oooo ütopya:))Bu adam eger adamsa evine bakmak zorunda. Sende maaşnla evine bi katkıda bulunma kendine harca. Madem kendi parasindan sana harcama yapmaya kiyamiyorr. Senin paran sana benim param bana diyeceksin. Adama bak ya! Benim esimde gereksiz para harcamayalm der. Araba almak istiyoruz para biriktiriyoruz ama bi magazaya girdim begendigin seyleri al parasni düşünme der. Allah yardmcnz olsn. Allah cimri insanlardan korusun bizi.
Gerçekten çok ilginç yaa !! benim bi eniştem var teyzemin kocası aynı böyle! Ama o yatırım yapar mesela sürekli evler arabalar falan alır.. Sürekli kredi çeker borca girer bişeyler alır.. ama yeme içme giyim kuşam konusuna gelince yemez içmez pahalı der.. Bizim ailede pek sevilmez kendisi bu saçma huyları yüzünden.. Herkes çok ayıplar.. Adam şimdi yaşlandı (53-55) valla cimriliğinden hasta oldu kaç senedir psikolojik ilaç kullanıyo.. Parayla yatıp parayla kalkıyo ne kadar üzücü! Hastalık bu eşinizin tedavi olması lazım.. Allah yardımcınız olsun..Yok yine kıymaz
Eşimin profil az- çok kafanızda canlanmıştır, bende isterdim ortaya koyalım ortak hesap yapalım, ortak hesabımız olsun( eşimin maaş daha iyi işime gelirdi) ama bu profilde erkek yani eşim ortak hesapta iyice kan kustururdu, bu durum benim tercihim değildiya işte bilemedim, bende de böyle bir düşünce var. eşim de bu düşünceyi paylaşıyor. ben evi geçindiririm bu benim görevim diyor, ama elbette daha konforlu yaşam istiyorsak sen de çalışmalısın diyor. istersen işi bırakabilirsin de demişti bana.
benim böyle bir arzum yok, ama işte demek istediğim ikimiz de aynı kültürde büyüdüğümüz için sorun yok.
sizin gibi (ya da eşiniz gibi diyeyim) düşünen insanlar garip gelse de anlamaya çalışıyorum. O yüzden öyle bir yorum yaptım. Hani düzen böyle kuruldu ise eşiniz haklı gibi görünüyor. Ben sizin düzene çok sıcak bakmıyorum elbette ama.
Verdiğiniz örnek bir sonuç. Süreç değişmeden sonuç değişmez değil mi.
Maşallah sizePara konusu bizde lafi bile olmaz aslindadurumumuzda pek iyi sayilmaz ama saolsun askim her istedigimi alir. :))
Tavsiye mi veriyonuz , nispetmi yapıyonuz yaPara konusu bizde lafi bile olmaz aslindadurumumuzda pek iyi sayilmaz ama saolsun askim her istedigimi alir. :))
Hay ağzın bal yesin. İfrit oluyorum böyle nispet yapar gibiTavsiye mi veriyonuz , nispetmi yapıyonuz ya
Arkadaşlar merabalar öncelikle, kendim henüz 6 haftalık hamileyim, son zamanlarda da malesef bi 5-6 kilo aldım. Çalışıyorum, genelde işe pantolon, topuklu ayakkabı v.s. Tercih ederim. Ama kilo sebebi ile pant.lat dar geliyo ve topuklularla da tedirgin oluyorum. Eşime 1-2 elbise alayım bi de topuksuz çizme alalım dedi. Neyse mırın kırın etti. 3 elbise aldık bunun para gidiyo ya canı sıkıldı, yarısını ben ödedim. Çizme ye gelince ucuz fiyata çizme buluyorum alalım falan diyorum adam pahalı buluyo, yani almıyım diye sebep üretiyo, çizmeninde yarı parasını vercem, suratına bakıyorum yarısını vermesem ooo laf da laf eder. Neyse akşam tartıştık bu sebeple. Şimdi diyceksiniz aman canım boşver onu git al çalışıyormuşsun, oooo ona da heyheyleniyo,sizin eşleriniz de böyle mi ya, cimri paracı. Yaptığı ayıp değil mi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?