Selam kardelen,
Hoşgeldin..
Sitede o doktor iyi yada bu daha tercih edilen diye bir açıklama bekleme...
Her doktor kendi hasta tipolojisine iyi geliyor... Bu sitede her ikisindede sperm ve yumurta donasyonu yaptirip hamile kalan kalmayanda var..

Kendini nasil hissettiğin önemli..doktor diyaloğuna nasil bir değer verdiğin ve merkezler ile ilgili deneyimler geri sayfalarda bulabilirsin. Sabirla okumani tavsiye ederim..

YoLun açık olsun)

şu ara kıbrısta donasyon yaptırmayı düşünen var mı?deneyimlerinizi paylaşırsanız sevinirim.ben ilk defa donasyon yaptırmayı düşünüyorum.niye Türkiye de yapılmıyor.neden anne baba olmamıza engel oluyorlar.acaba aynı şeyler kendilerinin başında olsa ne yaparlardı.birçok ülkede yapılıyor niye Türkiye içinde bir düzenleme yapılmıyor?bazen gerçekten düşününce çok sinir oluyorum....

hoşgeldin kardelen,
Öncelikle belirteyim ki zaten bu forum donasyon yaptırmayı düşünen - yaptıran arkadaşlar için açılmış bir forum.... Kimi tek taraflı kimi ise çift taraflı donasyon yani embriyo donasyonu(hem yumurta hem sperm). Geriye dönük sayfaları gelişigüzel şekilde karıştırsan bile emin ol hemen hemen bütün sayfalarda donasyon göreceksin.
Neden Türkiye'de yapılmıyor sorusuna cevap vermek için Türkiyenin çooook soru(nu)suna çözüm getirmek gerekir kanaatindeyim.... Büyüklerimiz Türkiyede yapılmayacak diye emir buyurmuşlar, zira soyumuz karışıyor!!!Ayrıca caiz değil!!! Bu soruya cevap bulmaktansa Kıbrısa gitmek daha kolay emin ol. Haaa bu soruları biz de kendimize sormuştuk ve yeterince sinir olmuştuk elbette... Aynı şey onların başında olunca ne mi yapıyorlar? Tabii ki bizlerin yaptığını yapıyorlar ve donasyon demiyorlar....
Ben de kendi yumurtaları ile 3 kez denemiş ama embriyoları 1.kalite olduğu halde başarısız olmuş(1 i düşük), donasyonla 2.kez anne olmayı düşünen adaylardanım. Bu arada doğal yoldan olmuş bir çocuğum var..
Umarım açıklayıcı olabildim... Sevgilerimle........

inşallah tekrar bebeğiniz olur.donasyonu nerde yaptırmayı düşünüyorsunuz?

Hayırlı uğurlu bir bebek olsun.. Testleri tekrarlaman gerrekiyor biliyorsun.. İlk 3ay önemli.. Umarim herşey sorunsuz geçer..habersiz bırakma..

inşallah tekrar bebeğiniz olur.donasyonu nerde yaptırmayı düşünüyorsunuz?

İnşallah bebek isteyen herkes dileğine kavuşur sağlıkla ve hayırlısıyla.... Benim doktorum HİT (Halil İbrahim Tekin)... Ama bu kez kararsızım değiştirsem mi diye düşünüyorum. Kötü olduğu için değil ama sanki değişiklik iyi gelecek gibi düşünüyorum... Yaptıracağım zaman bilgilerimi paylaşacağım elbette... Berk bey ön görüşme istemiyor mu? Bulunduğun yerde başka doktora mı yönlendiriyor? Sevgiler...

Son düzenleme:

Tebrik ederim,sonucun çok güzel umarım sağlıkla kucağına alırsın bebeğini.... Bizim de dualarımız seninle. Hepimizin duası aynı zaten... Sevgiler

Bebeklerin nasıl oldu merak ediyoruz? Oğluşun sarılıktı iyileşti mi? Kızın nasıl toparlandı mı biraz? Bir an önce sağlıkla, minik yavrularınla yuvanızda normal yaşamınıza dönmen dileğiyle... Sevgiler

Son düzenleme:
Selam kızlar..

Canım Kizim eve geleli 1 hafta oldu cok şükür iyiyiz.. Oğlumunda sarılığı azaldı.gecen pzt kontrolumuz vardı ikiside kilo almışlardı ve cok mutlu olduk.kizim tam bir cadı:)) minik ama cok yaygaraci..canıma okuyor oğlum daha sakin.kizin bana benzediğini söylüyor herkes:) huyuda benziyor sanırım.istedigi sey olana kadar bağırıyor simdiden kucağımda uyumaya alıştı geceleri göğsümde yatmak istiyor bende kırmıyorum kucuk cadımı cunku gunlerce o kuvozde tek basına kaldı bunu hakettiğini düşünüyorum.

Bu arada kayınvalidem yanımda birde yatılı bakıcimiz var.ama kayınvalidemden cok sıkıldığımı söylemeliyim.her isin icinde..herseye karışıyor sanki kendi evimde değilimde onun evinde misafir gibiyim.o gidince sanırım daha iyi olacağım:)

Bizden haberler şimdilik bu kadar sevgiler..

evet canım.berk bey bulunduğun yerdeki dr ayönlendiriyor.siz halil ibrahim beyde nasıl tedavi yaptırdınız?donasyon mu?halil ibrahim bey daha deneyimli sanırım,ben de hiç gitmedim.internetten takip ettiğim kadarıyla.sevgiler....

UOTE=fbli_;26759081]İnşallah bebek isteyen herkes dileğine kavuşur sağlıkla ve hayırlısıyla.... Benim doktorum HİT (Halil İbrahim Tekin)... Ama bu kez kararsızım değiştirsem mi diye düşünüyorum. Kötü olduğu için değil ama sanki değişiklik iyi gelecek gibi düşünüyorum... Yaptıracağım zaman bilgilerimi paylaşacağım elbette... Berk bey ön görüşme istemiyor mu? Bulunduğun yerde başka doktora mı yönlendiriyor? Sevgiler...[/QUOTE]

ben ilk defa donasyon yaptırıcam.berk beyle görüştüm estrofem kullanıp donasyona gidicem.3-4sene önce rahmin küçük demişlerdi,şimdi muayene olduğum dr birsey demedi,berk bey de %70 şans var diyor genelde.hit de çok deneyimli olduğunu duydum,berk beyle tedaviyi iptal edip hit e mi gitsem. Çok kararsızım, Rahim inceliği olanlarda da siz Berk Bey i tavsiye etmişsiniz. siz deneyimli olduğunuz için size soruyorum.yardımcı olursanız çok sevinirim.bu arada bebeklerinizin olduğuna çok sevindim bize de ümit oldu.Allah ım nazarlardan saklasın.....

Canım çok sevindim bebeklrinin iyi olmasına... Kızın sana benzemesi de çok hoş; eee sen büyüttün besledin 9 ay. Veeee en önemlisi sen yetiştireceksin... bu durumda garanti sana benzeyecek. Demek göğsünde uyumak istiyor,kıyamam ona. E tabi senden uzak kaldı senin kokuna alışsın! Umarım emiyorlardır....yoksa çok zor. Allah mutluluğunuzu daim etsin,ağız tadı ve sağlıkla büyütün inşallah...
Yatılı bakıcı zaten zorunlu... Kayınvalide konusunda da duygularını çok iyi anlıyorum,ama bi süre idare edeceksin artık. Bunca zaman bu bebekleri beklemenin ve çektiğin acının dinmesinin hatırına bir süreliğine o insana katlanmak diyelim. Bir de onlar kendilerini çok tecrübeli ve bilgiç görürler...Ayrıca bu bebekler onun da torunu ya,sahipleniyor tabi kendince...Bir süre sonra ben artık iyiyim idare ediyorum, sen hiç yorulma filan diyerek gönderirsin...:)
Kendine ve bebeklerine çok iyi bak ...Eşini de unutma tabii :) Sevgilerimle...

Son düzenleme:

Canım Berk bey bana cok değişik bir tedavi uyguladı.hem hite hem Berk beye gitmiş biri olarak bu konuda Berk beyin daha deneyimli olduğunu gördüm.hite 2 defa gittim ikincisinde tedaviyi ben iptal ettim,rahim cok ince kalmıştı ve hit buna rağmen transferi yapmak istedi.biz istemedik ve bu seferde aramız bozuldu bizden donor parası istediler.zaten ilkindede beni kaldırdıklarını düşünmüştüm.buyuk ihtimalle yalan söylediler.ayrica ikincisinde size süper bir indirim yapacağız deyip son güne kadar beni oyaladılar tedavi başladıktan sonra Kıbrıs'a gitmeden 2 gun once ücreti söylediler.yani beni biraz mecbur ettiler.kisacasi hitle ilgili hic ama hic iyi anılarım yok.onu ve hemşiresini nefretle ve sikintiyla hatırlıyorum.tabiki bu benim düşüncem hite gidip cok memnun kalanlarda var.hep söylüyorum bu benim şanssızligimdi.herkesin basına gelecek değil.gecmis sayfalarda hitle ilgili butun hikayem var..

Bence Berk beyle başladıysanız onunla devam et.ben hite sinirlenip aynı gun Berk beyle görüşmeye gitmiştim.ve beni cok rahatlatmıştı.hatta hit hakkında asla kötü birsey söylemedi benim söylememe de izin vermedi.bu davranışı da beni cok etkilemişti.onlarda cok iyi bir klinik dedi.sadece şanssızlık olarak gördü olayları ama ben onların daha ticari kaygıları olduğunu düşünüyorum.yani 6 mm rahimle bana kimse yaptırma derken hit yapalım zaten bir daha asla daha kalın olmaz rahmin deyip kestirip atmasını affedemiyorm.benim kısmetim berk beydeymis.umarım senikide oradadir..:)

Senin son transferinde rahim kalınlığı kaça ulaşmıştı? HİT le olan üzücü deneyimini hatırlıyorum;çok enteresandır bana da ilk muayenemde adetin 16. günü filandı 6.2 mm çok ince zaten kalınlaşmaz demişti çok üzülmüştüm. Ama tedaviye başlandığında bir sonraki ay en ince kısım 8,5 bazı bölgeler 10 ile transfer yapılmıştı.Ben de demiştim demek ki ilaçla oluyor diye...Bir de değişik tedavi uyguladı derken nasıl bir şeydi? Sormak istediğim başka bir soru da eşinin sperm yüzdesi ne idi? Benim ilk donasyon denemem olacak ama 3 başarısız deneyimden sonra korkuyorum artık. Bir de yumurta donasyonunda da, eğer sperm kalitesi iyi değilse yine başarısız olunuyor korkum bu yüzden. Eşimin en son 1,5 yıl önceki analizi % 3 tü. Şimdi yeniden yaptırmak gerekir kanaatindeyim. Bir de Dünya Berk te IMCI kullanılıyor diye biliyorum, doğru mu? Ben de kararsızım şu an.Tabii bir de eşimi ikna etmem gerekiyor..( Adam ne doktorla ne başkası ile kimse ile görüşmek istemiyor, ben sadece sperm verir gelirim kimse bi şey sormasın konuşmasın diyor yaww.. ben önden gidip Berkle görüşsem mi diyorum? Ne yapsam bilemedim.... Neyse canım bu bir kaç sorumu miniklerden fırsat bulup yanıtlarsan sevinirim... Sevgiler...

bu kez aslında hissetmişsin konuşmalarında gizliydi. örneğin kıbrısda hava alanında çok bekledikten sonra inşallah bebeklerim benimledir bunlara rağmen yazmışsın. sanki ikiz olacağını bile hissetmişsin. sağlıkla gelmişler sağlıkla büyüsünler inşallah. sevgimle

Canım hitle olan 2 tedavimdede tedavi oncesi bir ilac kullanmadım.adet olunca estrofem başladım o kadar.ilkinde dusuk yaptım ikincisindede aynı sekilde tedavim oldu ve rahim yine ince kaldı.ilkindede inceydi aslında ama farklı bir tedavi uygulanmadı.berk beyde ise zaten transferi iptal edip gittiğim icin o sirada estrofem iciyordum,estrofemi kesme 1 ay daha iç dedi.sonra adet olunca lucrin adlı ilacı vuruldum.yine estrofem ictim sonrasında adet olmak icin farlutal ictim.bu araa Berk bey benim icin iki tane donore ilac başlattı.senin rahim kalinlasmasi hangisine denk gelirse onunla yaparız dedi.bu beni cok rahatlatti.cunku gercektende ilk donore yetişmedi ve teadvim uzadı.normalde adetin 17. Gunü transfer yapılıyor,benim transferim 25. Gun oldu.lucrin yapıldığım icinde hormonlar baskilanmisti.yani rahim kalinlasmasi icin ellerinden geleni yaptılar ancak son gun rahim kalınlığının kac olduğunu ogrenemedim.cunku Berk bey transfer gunü muayene yapmanın enfeksiyon riskini artıracağını söyledi.ama gözle bakarken gayet iyi görünüyor demişti...

Benim esimin sperm morfolojisi % 1 di canım.hatta bu seferde olmasa artik embriyo donasyonu düşünüyorduk.ama cok şükür gerek kalmadı..bizimde 8 yumurtadan 3 tanesi dollendi.1 tanesi 8 hücreli 2 tanesi 7 hucreliydi.aslinda 2 transfer yapalım demesi ama ben zorla 3 taneyi kabul ettirdim.klinikte fazla yatmadım.zaten fazla yatırmıyorlar hatta bunun icin onlara kızmıştım.transfer sonrasında gezip tozmustuk.yani ilkindeki gibi hiçmi hic ozenmedim,olmayacağına inanmıştım cunku esimin spermleri icinde hic olumlu konusmamislardi.bende bu son ,bundan sonra embriyo donasyonu yaptıracağım diye düşünüyordum.12 gun boyuncada yatmadım ise gidip geldim.sonucun boyle olması bizim icin cok buyuk sürpriz oldu.hele ikiz olması aklımın köşesinden bile gecmiyordu..herkesin ikiz hayali vardı ama acikcasi benim hic olmamıştı.ikiz olmasından korkuyordum bile...ama cok şükür simdi bebeklerime kavuştum darısı hepinizin basına ...Allah herkese bu duyguları çifter çifter yaşatsın insallah...benim olduysa hepinizin olur diye düşünüyorum...

herkese merhaba,
uzun zamandır yoktum biliyorsunuz. ilk başta yeni taşındığımız sitede internet problemi olduğu için giremedim. daha sonra da psikoloğum, ikinci denemede hiçbirşeyden etkilenmemem için internette bu konuyla ilgili hiç zaman geçirmememi tavsiye etti ve tavsiyesine uydum. günlük hayatıma devam etmemi ve hiç bu konuyu düşünmememi tavsiye etti. fazla odaklandığımdan bana zararı büyük oluyormuş. aslında ona kalsa hiçbir zaman yazmamalıyım ama o kadar uzun zaman , o kadar çok şey paylaştığım arkadaşlarıma müjde vermek de şart bence :) ayrıca sizleri de çok özledim.
ben en son hit düşünüyordum biliyorsunuz ama firdevs hanım la ilgili çok övgü okuyunca kafamda soru işareti oluşmuştu. Firdevs hanıma mail attım hemen aradı ve konuşunca onda karar kıldım. ağustos sonunda kıbrıstaydık ve çok şükür ki bu defa sonucum pozitif. öğrendiğimde hüngür hüngür ağladım ben de. inşallah hepinize kısmet olur bunun için sevinçten ağlamak :) firdevs hanımın merkezi çok modern ve doktordan şöföre herkes çok dikkatli ve ilgili. tavsiye ederim. ancak ayarladıkları oteli pek beğenmedim . gitmek isteyen olursa kendi ayarlasın derim. ben buradan okuduklarımla yola çıkarak kan pıhtılaşma testleri yaptırmıştım. iyi ki de yaptırmışım. kanımda fazla pıhtılaşma sorunu varmış. o yüzden şu an kan sulandırıcı iğne kullanıyorum.
bu benim 7. haftam umarım sağlıkla devam eder. sormak istedikleriniz varsa seve seve cevap veririm.
sizleri çok merak ediyorum, yosun, aysevi, efsune, selam8... umarım iyisinizdir ve umarım haber vermek için bu kadar beklediğime kızmazsınız.

Ayseviii ikizlerin olmuş harikaaaa :). Uzun zamandır ben de forumda değildim yeni gördüm haberi. Çook sevindim çok mutlu oldum. Bizim yerimize de kokla e mi. İnşallah kızın da biran önce evine gelir. Mutluluğunuz daim olsun. Güle güle büyüt bebişleri de kokla bizim için :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…