Kızlar ben buraya yeni katıldım. Benimde yumurta donasyonu yaptırmam gerekiyor, berk beyle görüşüyorum ama emin değilim halil ibrahim tekin e mi gitsem diye düşünüyorum, okuduğum kadarıyla aranızda yumurta donasyonu yaptıranlar var, olumlu yada olumsuz görüşlerinizi bana aktarırsanız çok sevinirim. Halil ibrahim bey ön görüşme istiyor, 2 kere kıbrıs a gidip gelmek bilmiyorum nasıl olur. Lütfen yorumlarınızı bekliyorum...
şu ara kıbrısta donasyon yaptırmayı düşünen var mı?deneyimlerinizi paylaşırsanız sevinirim.ben ilk defa donasyon yaptırmayı düşünüyorum.niye Türkiye de yapılmıyor.neden anne baba olmamıza engel oluyorlar.acaba aynı şeyler kendilerinin başında olsa ne yaparlardı.birçok ülkede yapılıyor niye Türkiye içinde bir düzenleme yapılmıyor?bazen gerçekten düşününce çok sinir oluyorum....
hoşgeldin kardelen,
Öncelikle belirteyim ki zaten bu forum donasyon yaptırmayı düşünen - yaptıran arkadaşlar için açılmış bir forum.... Kimi tek taraflı kimi ise çift taraflı donasyon yani embriyo donasyonu(hem yumurta hem sperm). Geriye dönük sayfaları gelişigüzel şekilde karıştırsan bile emin ol hemen hemen bütün sayfalarda donasyon göreceksin.
Neden Türkiye'de yapılmıyor sorusuna cevap vermek için Türkiyenin çooook soru(nu)suna çözüm getirmek gerekir kanaatindeyim.... Büyüklerimiz Türkiyede yapılmayacak diye emir buyurmuşlar, zira soyumuz karışıyor!!!Ayrıca caiz değil!!! Bu soruya cevap bulmaktansa Kıbrısa gitmek daha kolay emin ol. Haaa bu soruları biz de kendimize sormuştuk ve yeterince sinir olmuştuk elbette... Aynı şey onların başında olunca ne mi yapıyorlar? Tabii ki bizlerin yaptığını yapıyorlar ve donasyon demiyorlar....
Ben de kendi yumurtaları ile 3 kez denemiş ama embriyoları 1.kalite olduğu halde başarısız olmuş(1 i düşük), donasyonla 2.kez anne olmayı düşünen adaylardanım. Bu arada doğal yoldan olmuş bir çocuğum var..
Umarım açıklayıcı olabildim... Sevgilerimle........
herkese merhaba arkadaşlar,
güzel bir haber vereyim, çok şükür sonucum gayet iyi 12.gün değerim 800 lerde Cumartesi doktor kontrolüm var,gelişmelerden haberdar ederim.
Bu tedavime başlarken hep iyi şeyler düşündüm ve olacağına da hep inandım, kendim ve bebek isteyen herkes için gönülden dua ediyorum.
inşallah tekrar bebeğiniz olur.donasyonu nerde yaptırmayı düşünüyorsunuz?
herkese merhaba arkadaşlar,
güzel bir haber vereyim, çok şükür sonucum gayet iyi 12.gün değerim 800 lerde Cumartesi doktor kontrolüm var,gelişmelerden haberdar ederim.
Bu tedavime başlarken hep iyi şeyler düşündüm ve olacağına da hep inandım, kendim ve bebek isteyen herkes için gönülden dua ediyorum.
Selam kızlar..
Canım Kizim eve geleli 1 hafta oldu cok şükür iyiyiz.. Oğlumunda sarılığı azaldı.gecen pzt kontrolumuz vardı ikiside kilo almışlardı ve cok mutlu olduk.kizim tam bir cadı:)) minik ama cok yaygaraci..canıma okuyor oğlum daha sakin.kizin bana benzediğini söylüyor herkes:) huyuda benziyor sanırım.istedigi sey olana kadar bağırıyor simdiden kucağımda uyumaya alıştı geceleri göğsümde yatmak istiyor bende kırmıyorum kucuk cadımı cunku gunlerce o kuvozde tek basına kaldı bunu hakettiğini düşünüyorum.
Bu arada kayınvalidem yanımda birde yatılı bakıcimiz var.ama kayınvalidemden cok sıkıldığımı söylemeliyim.her isin icinde..herseye karışıyor sanki kendi evimde değilimde onun evinde misafir gibiyim.o gidince sanırım daha iyi olacağım:)
Bizden haberler şimdilik bu kadar sevgiler..
ben ilk defa donasyon yaptırıcam.berk beyle görüştüm estrofem kullanıp donasyona gidicem.3-4sene önce rahmin küçük demişlerdi,şimdi muayene olduğum dr birsey demedi,berk bey de %70 şans var diyor genelde.hit de çok deneyimli olduğunu duydum,berk beyle tedaviyi iptal edip hit e mi gitsem. Çok kararsızım, Rahim inceliği olanlarda da siz Berk Bey i tavsiye etmişsiniz. siz deneyimli olduğunuz için size soruyorum.yardımcı olursanız çok sevinirim.bu arada bebeklerinizin olduğuna çok sevindim bize de ümit oldu.Allah ım nazarlardan saklasın.....
evet canım.berk bey bulunduğun yerdeki dr ayönlendiriyor.siz halil ibrahim beyde nasıl tedavi yaptırdınız?donasyon mu?halil ibrahim bey daha deneyimli sanırım,ben de hiç gitmedim.internetten takip ettiğim kadarıyla.sevgiler....
Hayır daha önceki denemelerim kendi yumurtalarımla oldu. Benim jinekolğum halil ibrahim beyi tanıyordu. Tüp bebek gündeme gelince ona yönlendirdi, konusunda bir numara dedi. Kendi doktorum iyi bir doktordur. Yani sırf onu tanıdığı için yönlendirmedi hit e, iyi olduğu için. Zaten benim doktorun muayanehanesi de nişantaşı valikonağında idi. HİT in de muayenehanesi ona yakın bir yerde. Şimdilerde Türkiyede muayene yapmadığı söyleniyor. Yani eş dost tanıdıkyor usulü muayene yapıyor sanırım. Ben en son nisan ayında donmuşlarla deneme yaptığım dönemde benim muayenemi yaparken de artık Türkiye de de muayene yapmıyorum ancak eş dost yakınlar bir de siz artık eski hastamız olduğunuz için kabul ettim demişti.Sadece pazarları İstanbula geliyorum o da ailem için demişti. Çok ekstrem durumlarda belki hafta içi de geliyordur. Ama şöyle yapıyor, ona gidecek hasta Bahçeci Kliniğinden bir doktorla hazırlanıyor.Sonra Kıbrısa gidiyor.Yani öteki doktorların prosedürleri ile aynı aslında... Benim de 2. tüp denememde (kasım 2011 - düşük yaptım sonra) yumurta takibimi HİT o dönem İstanbulda olmadığı için , Bahçeciden bir doktor(hit in önerdiği) yapmıştı. Zaten HİT Bahçeci ile ortak olduğunu söylemişti. Yani demek istediğim,HİT e gitmek isteyenler illa ki 2 kez gitmek zorunda değil kıbrısa. Ayrıca HİT i cebinden de arayıp konuşabilirsin. Takibim Bahçecide olsun öyle geleyim diyebilirsin...
Ben Kıbrıstaki diğer merkezleri görmedim, ama HİT in kliniğini biliyorum, çok temiz düzenli ve konforlu. Fakat HİT çok yoğun. Gerçi hemen hemen her görüşmemde her sorumu yanıtladı, hatta uzun sohbetlerim de oldu. Embriyologlarını çok iyi diye duydum...Zaten 2 tane,ikisini de tanıyorum... Aslında tüm doktorların yaptığı aynı işlem,çünkü bunun için hepsi de ayrı bir eğitim alıyor. Ama tıpkı diğer cerrahlarda da olduğu gibi bazılarının el melekesi yüksek... Veee en önemlisi bebek için vaktin gelmiş olması... O vakit geldiğinde hiç bir engel tanımaz... doktor,klinik v.s v.s hepsi vesile.... Umarım hepimiz için o vakit dolmuş olsun... Sorularını cevaplamaya çalışırım her zaman .... Sevgiyle kal...
Canım Berk bey bana cok değişik bir tedavi uyguladı.hem hite hem Berk beye gitmiş biri olarak bu konuda Berk beyin daha deneyimli olduğunu gördüm.hite 2 defa gittim ikincisinde tedaviyi ben iptal ettim,rahim cok ince kalmıştı ve hit buna rağmen transferi yapmak istedi.biz istemedik ve bu seferde aramız bozuldu bizden donor parası istediler.zaten ilkindede beni kaldırdıklarını düşünmüştüm.buyuk ihtimalle yalan söylediler.ayrica ikincisinde size süper bir indirim yapacağız deyip son güne kadar beni oyaladılar tedavi başladıktan sonra Kıbrıs'a gitmeden 2 gun once ücreti söylediler.yani beni biraz mecbur ettiler.kisacasi hitle ilgili hic ama hic iyi anılarım yok.onu ve hemşiresini nefretle ve sikintiyla hatırlıyorum.tabiki bu benim düşüncem hite gidip cok memnun kalanlarda var.hep söylüyorum bu benim şanssızligimdi.herkesin basına gelecek değil.gecmis sayfalarda hitle ilgili butun hikayem var..
Bence Berk beyle başladıysanız onunla devam et.ben hite sinirlenip aynı gun Berk beyle görüşmeye gitmiştim.ve beni cok rahatlatmıştı.hatta hit hakkında asla kötü birsey söylemedi benim söylememe de izin vermedi.bu davranışı da beni cok etkilemişti.onlarda cok iyi bir klinik dedi.sadece şanssızlık olarak gördü olayları ama ben onların daha ticari kaygıları olduğunu düşünüyorum.yani 6 mm rahimle bana kimse yaptırma derken hit yapalım zaten bir daha asla daha kalın olmaz rahmin deyip kestirip atmasını affedemiyorm.benim kısmetim berk beydeymis.umarım senikide oradadir..:)
Senin son transferinde rahim kalınlığı kaça ulaşmıştı? HİT le olan üzücü deneyimini hatırlıyorum;çok enteresandır bana da ilk muayenemde adetin 16. günü filandı 6.2 mm çok ince zaten kalınlaşmaz demişti çok üzülmüştüm. Ama tedaviye başlandığında bir sonraki ay en ince kısım 8,5 bazı bölgeler 10 ile transfer yapılmıştı.Ben de demiştim demek ki ilaçla oluyor diye...Bir de değişik tedavi uyguladı derken nasıl bir şeydi? Sormak istediğim başka bir soru da eşinin sperm yüzdesi ne idi? Benim ilk donasyon denemem olacak ama 3 başarısız deneyimden sonra korkuyorum artık. Bir de yumurta donasyonunda da, eğer sperm kalitesi iyi değilse yine başarısız olunuyor korkum bu yüzden. Eşimin en son 1,5 yıl önceki analizi % 3 tü. Şimdi yeniden yaptırmak gerekir kanaatindeyim. Bir de Dünya Berk te IMCI kullanılıyor diye biliyorum, doğru mu? Ben de kararsızım şu an.Tabii bir de eşimi ikna etmem gerekiyor..( Adam ne doktorla ne başkası ile kimse ile görüşmek istemiyor, ben sadece sperm verir gelirim kimse bi şey sormasın konuşmasın diyor yaww.. ben önden gidip Berkle görüşsem mi diyorum? Ne yapsam bilemedim.... Neyse canım bu bir kaç sorumu miniklerden fırsat bulup yanıtlarsan sevinirim... Sevgiler...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?