- 1 Eylül 2022
- 355
- 204
- 18
- 29
- Konu Sahibi Caresiolmayancare
-
Çocuklar olmadan 1 sn yanında durmayacağı adamdan ısrar kıyamet, tedavi üstüne tedavi ile 3.çocuğu yapmak.. Allah'tan duramıyormuş ya.
Öyle tabiEşiniz siz oyalanın diye size çocuk yaptırıyor. Bir bebek annenin en az 3-4 senesine mal oluyor. Kendi de yurt dışında cirit atıyor.
Bir çocuğun maddi ihtiyaçlarının yanında manevi ihtiyaçları da vardır. Diğer iki çocuğunun başında dursun babalık yapacaksa.
Önce icraat haddimi senden öğrenecek değilim. Önce icraatKocana çıt çıkartamıyorsun burda mı artistliğin söküyor haddini bil mahkemelik olursun
HaklısınızHayır demeyi öğrenmediniz mi
Bi zar atıyor işte, ya tutarsa.
Hiç bir koyuya tutarsız yorumda bulunmadım hem bu sizi ilgilendirmez başka yorumlarım. Ama tabiki son söylediğiniz şeylerde haklısınız deli cesareti benim ki ama döndüm uyandım yaniEn azından anonim bir forumda; bizlere olmasa da, kendinize karşı dürüst olun. Boşanamam değil de, bunların size göre boşanma sebebi olmadığını söyleyin; tıpkı başka bir konuda söylediğiniz gibi.
17 Ocak Salı gününe ait Sizce evliligime devam etmelimiyim dusuncelerinizi merak ediyorum konusunda bazı görüşlerinizi paylaşmıştınız.
Konu sahibi 5 yıllık evli, 35 yaşında, çocuksuz ve eşinin muhafazakarlık adı altında yıllardır kendisine uyguladığı baskılardan bunaldığını ve aşırı derecede mutsuz olduğunu yazmıştı. Ayrılmanın vakti geldi mi ? diye sormuştu.
Konuya yaptığınız yorumlar :
Bir başka konuda 6 yıllık evli , 2 yaşında çocuğu olan ve kocası boşanmak isteyen konu sahibine yorumunuz ise ; ayrılması yönünde olmuş. Ya kafanız karışık ya da kadının ayrılmak istemesi durumundaki fikrinizle , erkeğin ayrılmak istemesi durumundaki fikriniz farklı.
7 Ocak 2023
7 ocakta bir başka konuda da kâr zarar terazisi yaparak , evlilik birliği içinde kalmaya devam ettiğinizi söylemişsiniz.
Bilgilerinize göre 26 ( mesajlara göre 27) yaşında, ilköğretim mezunu, 9 yıllık evli; 5 yaşında erkek ve 4 yaşında kız çocuk annesisiniz.
Hem sizin hem de eşinizin ailesinde yakın derecede epilepsi var. Oğlunuzda epilepsi şüpheniz olmuş, eeg sine göre yokmuş.
Çok şükür 2 sağlıklı evladınız varken; 7 aydır yurtdışında olan eşiniz gelir gelmez hamile kalabilmek için klomen ve ovitrelle kullanmanız gerçekten mantıklı geliyor mu size ?
Adam gidipte dönmezse; kendinize ve çocuklarınıza nasıl bakacak, onları nasıl büyütüp okutacaksınız , hiç düşündünüz mü ?
Öyle isterim ki yapmayı ama asla izin vermez26 yasindaymissiniz, iki cocugunuz var, buyuk cocugunuz ise 5 yasinda. 20 yasinda hamile kalmissiniz demekki 19-20lerde evlendiniz(en gec). Bu saatten sonra kendinize yatirim yapmalisiniz, cocuk defterini kapatın artik. Üniversite egitimine devam edin ya da is bulun, ortaogretim kpssye calisin, hobileriniz olsun.
Heh ben de bunu demek istedim. Çalışma hayatınız yok, bazı şeyleri anlamıyorsunuz bu nedenle. Ayrıca ne demek eşim izin vermiyor ya? Ee bakın, siz çalışma deyince tamam deyip oturdu mu eşiniz? Siz niye tamam deyip oturdunuz peki?Fire vermeden mi?
Ben hiç çalışmadım sayın üye. Buna izin vermeyende eşim bilmeden saçma yorumda bulunmayın. Başta bu sebeplerden gelecek kaygısından istemedim zaten.
Tamamda çalışmama asla izin vermez heleki ailesi tam doğu kültüründe biri asla bırakmazlar. Yoksa minnet altına girmek istermiyimHeh ben de bunu demek istedim. Çalışma hayatınız yok, bazı şeyleri anlamıyorsunuz bu nedenle. Ayrıca ne demek eşim izin vermiyor ya? Ee bakın, siz çalışma deyince tamam deyip oturdu mu eşiniz? Siz niye tamam deyip oturdunuz peki?
Izin almak zorunda degilsiniz. İnanın olasi bir bosanma durumunda hicbiri yaninizda olmayacak. Ben bosandim, kizim ev tasiyorsun al 50 lirayi belki bir ihtiyacin olur deyip gonul yapmaya calisan bile olmadiÖyle isterim ki yapmayı ama asla izin vermez
Matruşka
Ay bir de çeviriyor baştan çocuk yapmaya çalıştığını anlatıyor sonra kocam istedi diyor. Adam yanında büyümeyecek çocuğun neyini istesin? Eşinin hamile kalması için bir çabası da yok. Ama çevirmesi güzel aslında. İstediği şeyin ne kadar mantıksız olduğunun az biraz farkına varmış da kocasının üzerine atmış. Olsun o da bişey.
O zaman en başta evlenirken konuşacaktınız, adam sonradan değişmedi ya. Herhalde evlenirken çok büyük bir sorun gibi gelmedi size bu durum. Aslında alakasız buldunuz yorumumu ama sizin şu an sorun yaşadığınız konular bununla bağlantılı.Tamamda çalışmama asla izin vermez heleki ailesi tam doğu kültüründe biri asla bırakmazlar. Yoksa minnet altına girmek istermiyim
En başında 18 yaşında falandı. Aşk karın doyurur sandım tüm hata zaten en başında o yola girmekti bunun elbetteki gayet farkındayım ve bilincindeyim. Ama şu anda bu konuda yapabileceğim bşy yok maalesefO zaman en başta evlenirken konuşacaktınız, adam sonradan değişmedi ya. Herhalde evlenirken çok büyük bir sorun gibi gelmedi size bu durum. Aslında alakasız buldunuz yorumumu ama sizin şu an sorun yaşadığınız konular bununla bağlantılı.
Ekonomik olarak ona bağlısınız, size söz hakkı tanımamasına yol açıyor bu da. Ha belki çalışıyor olsanız bile yine sizin fikirlerinizi saymayacaktı ama o zaman da en azından kendi gücünüz olurdu, kararlarınızı daha rahat alırdınız.
BoyaEşiniz ne iş yapıyor
İşte maalesef gerek yetiştiği kültür gerekse de karakter yapısı sebebiyle onu değiştiremezsiniz.En başında 18 yaşında falandı. Aşk karın doyurur sandım tüm hata zaten en başında o yola girmekti bunun elbetteki gayet farkındayım ve bilincindeyim. Ama şu anda bu konuda yapabileceğim bşy yok maalesef
Eğer orada kazandığı para daha çoksa ve ailesine harcıyorsa ee hiç çocuğunuz yok da değil. Bir de eşinizle istişare yaptınız mı o da istiyor mu 3. Çocuğu
İşte maalesef gerek yetiştiği kültür gerekse de karakter yapısı sebebiyle onu değiştiremezsiniz.
Çalışmama izin vermiyor diyorsunuz, o zaman kendi hayatınıza yön verme seçeneği de iptal. Geriye sadece idare edip devam etmek kalıyor.
Hayallerde yaşıyorsunPardon ama siz kimsiniz ki çevirmek zorunda kalayım. Bu kadar eminseniz sizi evimde yada hayatımda görmedim bişeyi bilmeden uydurarak kanıt halinde sunmak ne derece etik ve mantıklı. Hadi benim konumu mantıksız buldunuz sizin uydurarak varsayımınz ne derece mantıklı
Elbetteki buradaki üyelerle fikrimi değişmedim 2 gün önce konuyu konuşup kapattımBurdaki üyelerin yorumlarıyla mı 3. Çocuktan hemen vazgeçtiniz. Demek ki çok fazla Bi motivasyonunun da yokmuş bebe için. Bu kadar basit Bi karar mı ya çocuk istiyorum yok yok vazgeçtim istemiyorum falan diyebilecek kadar. Belli ki çok da mükemmel Bi evlilik yok ortada. Benim de mükemmel değil belki evliliğim ama kocamın bana sana mı soracağım senin karışmaya hakkın yok dediğini düşünemiyorum herhangi Bi konuda. Hele ki yurt dışına çıkmak gibi önemli sizi de etkileyecek Bi kararda. Kime soracakmış başka. Eşin çok saygısız. İki çocuk bile çok fazla en azından 3.yapma bu adama güvenip. Daha evlilik birliğinin mantığını bile anlamamış.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?