- 28 Şubat 2012
- 12.341
- En iyi cevaplar
- 1
- 23.708
- 598
- Konu Sahibi Caresiolmayancare
-
Konu sahibi hayatını senden daha güzel özetlemiş. Otur oku.En azından anonim bir forumda; bizlere olmasa da, kendinize karşı dürüst olun. Boşanamam değil de, bunların size göre boşanma sebebi olmadığını söyleyin; tıpkı başka bir konuda söylediğiniz gibi.
17 Ocak Salı gününe ait Sizce evliligime devam etmelimiyim dusuncelerinizi merak ediyorum konusunda bazı görüşlerinizi paylaşmıştınız.
Konu sahibi 5 yıllık evli, 35 yaşında, çocuksuz ve eşinin muhafazakarlık adı altında yıllardır kendisine uyguladığı baskılardan bunaldığını ve aşırı derecede mutsuz olduğunu yazmıştı. Ayrılmanın vakti geldi mi ? diye sormuştu.
Konuya yaptığınız yorumlar :
Bir başka konuda 6 yıllık evli , 2 yaşında çocuğu olan ve kocası boşanmak isteyen konu sahibine yorumunuz ise ; ayrılması yönünde olmuş. Ya kafanız karışık ya da kadının ayrılmak istemesi durumundaki fikrinizle , erkeğin ayrılmak istemesi durumundaki fikriniz farklı.
7 Ocak 2023
7 ocakta bir başka konuda da kâr zarar terazisi yaparak , evlilik birliği içinde kalmaya devam ettiğinizi söylemişsiniz.
Bilgilerinize göre 26 ( mesajlara göre 27) yaşında, ilköğretim mezunu, 9 yıllık evli; 5 yaşında erkek ve 4 yaşında kız çocuk annesisiniz.
Hem sizin hem de eşinizin ailesinde yakın derecede epilepsi var. Oğlunuzda epilepsi şüpheniz olmuş, eeg sine göre yokmuş.
Çok şükür 2 sağlıklı evladınız varken; 7 aydır yurtdışında olan eşiniz gelir gelmez hamile kalabilmek için klomen ve ovitrelle kullanmanız gerçekten mantıklı geliyor mu size ?
Adam gidipte dönmezse; kendinize ve çocuklarınıza nasıl bakacak, onları nasıl büyütüp okutacaksınız , hiç düşündünüz mü ?
Vazgeçtim zaten3.çocuk fikrinden vazgeçmekle başlayabilirsin. Adam size saygı duymuyor. Zahmet edip, çocuklarımın annesi deyip fikrinizi bile sormuyor daha ne diyelim biz.
Önce siz konuyu okuyun. Hayatımı 2 dakikada kendince toplasan 3 4 yorumdan toplayıp yazan birine inanmak. Sizin yorumunuzu dikkate almamak için yeterliKonu sahibi hayatını senden daha güzel özetlemiş. Otur oku.
OtursunAa yok maalesef aile apartmanındayım.yani üst katlarda annesi ve abileri oturuyor
Sizin o güzel (!) fikriniz sizin olsun:)Ben de çalışayım da eşim yanımda dursun yurtdışına gitmek zorunda kalmasın diyen yok tabii. Ben olsam kocama destek olurum da uzakta çalışmak zorunda kalmasın beraber olalım. Ama konu sahibinin tek sorunu üretmek değil üremek
Bir de hem masraf çıkarıyor hem de adam çalışmaya gidiyor diye bozuluyor. Mantık yerlerde.
Heh bu tavrı kocanıza, kaynananıza gösterseniz şimdi bu halde olmazdınız. Oraya buraya çemkirip kocaya, kaynanaya susan kadınların hali ortada.Sizden iyi anladıkları bariz. En azından anladıkları için eleştiri yapıyorlar. Ama siz hala anlama kısmındasınız. Dediğim gibi gerek yok. Hoşçakalın
Çalışmıyorum elbette. Ama evde kendimce el işleri yapıp satıyorum. Eşimde destek tabiki ama o tür ihtiyaçları kendi emeğine bile dört dörtlük yapıyorum elbetteOtursun
Madem sorununuz adamın yurt dışına gitmemesi,o zaman diyeceksiniz ki gel yoksa çalışırıminşallah da gelmez de siz çalışırsınız. Çünkü içinde bulunduğunuz durumda yaşamak çok zor.
Bu devirde nasıl geçiniyorsunuz? Daha önce sordum ama cevaplamadınız. Çocuklarınızın istediklerini alabiliyor musunuz? Oyun grubu,etkinlik,sinema,tiyatro,okul ,kreş vs?
Üskürdarda kalmaya devam ediyorsunuz. Tepki verdiğim için konuyu açtım zaten cidden sorununuz var sanırım. Rica etsem konuyu yine okurmusunuzHeh bu tavrı kocanıza, kaynananıza gösterseniz şimdi bu halde olmazdınız. Oraya buraya çemkirip kocaya, kaynanaya susan kadınların hali ortada.
Olması gereken bu tabiki ama dediğim gibi onlar hala eski devir gibi yaşamaya devam ediyorlar
Herkese sürekli konuyu anlamadınız işte anlamadınız deyip duruyorsun. Bu kadar insan aynı şeyi anladığına göre acaba problem bizde olmayabilir mi?Sizin o güzel (!) fikriniz sizin olsun:)
Konuyu anlamak yerine hayal ürettiğiniz için anlamamAnıza şaşırmadım elbette
Bakın bunların hepsinin farkındayım bunun için yani dediklerinizi uygulamaya çalıştım ve bunlar için çok savaşlar verdim anlatırsam sayfalar yetmez. Yani her şeyi denedim ama herşeyi. Ve ailesinin böyle sizin gibi diyeceğinede adım gibi eminim haklısınız ama arkamda kimse yokBakin adam evden kacip yurtdisinda kafa dinliyor. Derdi para degil, paraniz varmis zaten. Belliki orada bekar hayati yaşıyor. Yarin ayrılmaniz gerekirse esinizin ailesi asla yaninizda olmayacak. Hatta dogunun bagrindan kopup gelen birisi olarak sunuda soyleyeyim torun evlattir, gelin ise el kizidir. Cocuklari birak git diyecekler size. Kendi ailenizden destek isteyin, calisip para kazanmaya baslayin. Kocanizin yarın yurtdisindan boy boy cocuk getirmeyeceginin garantisi var mi? O zaman ne yapacaksiniz?
Toplu anlamamış olabilrmisinz?Herkese sürekli konuyu anlamadınız işte anlamadınız deyip duruyorsun. Bu kadar insan aynı şeyi anladığına göre acaba problem bizde olmayabilir mi?
Bakın bunların hepsinin farkındayım bunun için yani dediklerinizi uygulamaya çalıştım ve bunlar için çok savaşlar verdim anlatırsam sayfalar yetmez. Yani her şeyi denedim ama herşeyi. Ve ailesinin böyle sizin gibi diyeceğinede adım gibi eminim haklısınız ama arkamda kimse yok
Tüp bebek ilaçlarının çok pahalandığından hatta bulunamadığından bahsediyorlardı topiklerde. Adam sırf tedavi için yine gitmek zorunda yurtdışına çalışmaya.
Denedim onuda denedim. Ama çok işe yaramadı. Yani olmadı açıkçası :/Kendi aileniz destek olmuyor mu?
Çocuk istemeyen birine neden zorla çocuk yapmaya çalışıyorsunuz ben onu anlamadimMrb eşim 7 ay önce Sırbistana çalışmaya gitti gitmesin diye söyledim çok uğraştım türkiyede başka şehirlerde çalışmasını söyledim hatta abileri bile istemiyor gitmesini..benim bu konulara karışmaya hakkım olmadığını bağıra bağıra kırıcı sözlerle hep söyledi. Neyse 2 3 haftadır geldi 7 ay çalıştı. Bu arada hem oğlum hem kızım var çok şükür.4 yıldır kardeş istiyoruz çocuklara doktor erken menapoza girme riski olduğumu söyledi bebek konusunu ertelemeyin dedi. Eşim eve gelene yakın hsg çektirdim 2 çocukla falan. Klomen kullandım neyse eşime dedim ki bu tedavi çözümlenene kadar yakın yerlerde çalış gelip gidersin tedavi boyunca kabul etti tabiki dedi. Dün akşam telefon geldi Sırbistan da 1.5 yıl iş var. Eşim kabul etti ve salı günü gidiyor ben konuşmak istemedim konuyu uyucam dedim. Şimdi nasıl tepki koymalıyım. Haksızmıyım? Ne demeliyim boşanamam maalesef.
Denedim onuda denedim. Ama çok işe yaramadı. Yani olmadı açıkçası :/
Toplu anlamamışızToplu anlamamış olabilrmisinz?
Lakin problemin ve hatamın farkındayım. Ve bunu konuşarak hallettik kapattık konuyu. Ama burda ki konu anlamanız için söylüyorum (!) çocuğu ben mi eşim mi istiyor değil.
Madem eşim çocuk istiyor yurt dışına gidiyor tedaviyi de istediği halde yarıda bırakıyor. Tepki verdim bu tepkimde haklımıyım sorusu ve konusuydu. Anlamdıydanız tekrar okuyun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?