Yurt dışına çalışmaya giden eşim ve sorunlarım lütfen fikir verin

Kocasını dizinin dibinde tutmak isteyen ona yeni masraflar çıkarıp sürekli yurtdışında çalışmasına gerek bırakmaz. Ayrıca tabii ki durumu kötü. Yoksa kim keyfine yurtdışında işçilik yapmaya gitsin?

Konu sahibinin bi amacı var ama çözemedim.

Kardes algisi Rus bebekleri vardir ya, actikca icinden bi tane daha cikar. Dogurdukca baska kardes lazim.
Matruşka

Ay bir de çeviriyor baştan çocuk yapmaya çalıştığını anlatıyor sonra kocam istedi diyor. Adam yanında büyümeyecek çocuğun neyini istesin? Eşinin hamile kalması için bir çabası da yok. Ama çevirmesi güzel aslında. İstediği şeyin ne kadar mantıksız olduğunun az biraz farkına varmış da kocasının üzerine atmış. Olsun o da bişey.

Tüp bebek ilaçlarının çok pahalandığından hatta bulunamadığından bahsediyorlardı topiklerde. Adam sırf tedavi için yine gitmek zorunda yurtdışına çalışmaya.

Tüp bebek ilaçlarının çok pahalandığından hatta bulunamadığından bahsediyorlardı topiklerde. Adam sırf tedavi için yine gitmek zorunda yurtdışına çalışmaya.
Ay evet o ilaclar ben yaptirirken bile cok pahaliydi 10 sene once, hastaneye igne yaptirmaya gitmistim, hemsire icinde ki havayi ittiriyim derken bi basti siringaya, ilacin yarisi havaya ucunca kalp krizi gecirmistim

Ay evet o ilaclar ben yaptirirken bile cok pahaliydi 10 sene once, hastaneye igne yaptirmaya gitmistim, hemsire icinde ki havayi ittiriyim derken bi basti siringaya, ilacin yarisi havaya ucunca kalp krizi gecirmistim
Şu an hem pahalı hem de bulunamıyormuş. Konu sahibinin kocam yurt içinde kalsın mümkünse evinde kalsın planı boşa çıkıyor bu durumda. Adam o tedavinin masrafını çıkarmak için çalışmak zorunda şu an. En iyi seçenek de Avrupa. Yapacak bi şey yok.

Tedaviyi gec bu ekonomide tek maasla 3 cocugun masrafina, mutfagina, üstüne başına, , kresine, zartina zurtuna adam nasi yetissin

Ben hiç oyle bir şey yapiştirmam. Evli birinin oyle bir lüksü yok bence ister kadin olsun, ister erkek. Ha yapan vardir mutlulardir bir şey diyemem kendileri bilir ama eşini, cocugunu birakip yurtdisinda kariyer peşinde koşacak olan biri evlenmemeli. Eşinin kendisini birakip gitmesini istememek eşe saygisizlik değil, doğal bir şey.

Eşimin işinden dolayi bazen yurtdisina cikabiliyor. Yillar once işe girerken, "yurtidisinda bir kac gunden uzun(5 gun filan) kalacağim zaman eşim de benimle gelir" diye sartini soylemişti. Ben bu konuda ağzimi bile açmamistim ustelik, zaten bir çok ulkeye vizesiz girebilirim vize sorunum yok bile.
İster adam yapsin ister kadin hepsi ayni kapi bence.

Ooo yoo 10 sene geçirecek paraları varmış

Hahaha tam bir kısır döngü. Çocuk yapmak için para kazanmaya yurtdışına git ama bu yüzden karının yanında çocuk yapmak için bulunama
Ooo yoo 10 sene geçirecek paraları varmış
Öyle olduğu için mi kocası yurtdışını 1 ay bile erteleyemiyor Uydurmasın.

''eşim çocuk istemiyor'' diye konu açan üyeye yaptığı yorum. hayat dursa 10 yıl geçinebilecek bizimki, ama başkasına verdiği akıl çocuk rızkıyla gelir.

bu da çocuk yapmasının asıl nedeni: koca yurt dışına çalışmaya gidince, istanbul'dan doğuya kaynanasıyla yaşamak üzere taşınmış. Hizmet etmekten bıkınca 3. cocuk yapayım kocam eve dönsün ayrı eve çıkalım diye plan yapmış kendince.

Bir konu sahibi var,kk'da. Onun da kocası Rusya'ya gitmişti birkaç yıllığına sonra gidiş o gidiş. kadın kendisi üçüncü çocuk istediği için çocuk yaptı, çocuk babayı bile görmeden büyüdü kocaman oldu.
Koca da oradaki hayatına alışınca doğru dürüst gelmedi,gelse de şiddet vs gösteren, hep huzursuz biri oldu . Bir süre sonra aldığı maaşı da eksik söyler oldu,artık orada başka aile mi kurdu bilinmez, kamerayla bile konuşmazlarmis.
Konu sahibi heralde para akışı kesilmesin diye bosanmiyordu. Siz de öyle olursunuz heralde. Size sövüp başka ülkeye giden adamın üçüncü çocuğunu dogurur,kendi kendijize büyütürsünüz.dua edin ki adam malını mülkünü orada bir sırp güzele yedirmesin, size de döviz göndersin. Yoksa üç çocukla culsuz culsuz kalmak da var işin ucunda

Adamın yurt dışına çalışmaya gitmesini anlayabilirim şu ekonomide ama bu konuya karışma hakkın yok demesi çok yanlış. Ne demek hakkın yok? Karı kocanın bu tarz konuları konuşup,birlikte karar alması lazım yani.

Çocuklarınızın kardeşi var ayrıca. 2 çocuğunuz var. 3. çocuğa gerek yok ki? Ayrıca kocanız 1.5 yıl yurt dışında olacak. Hamileliğiniz,doğumunuz her şeyiniz tek başına olacak. 3 çocukla tek başınıza uğraşacaksınız. Canınıza zorunuz mu var gerçekten?

Bende aynı şeyi yazdım geçenlerde. “Maddi kaygısı varsa gider” dediler. Benim eniştem cruise gemilerinde çalışıyor. Yılın 8 ayı gemide, 4 ayı burda. Benim için öyle bir evlilik çeşidi yok. Evlilik paylaşmak demektir. Benim eşim 3 gün eve gelmese “Hayırdır” derim. Güvenmediğinden değil, hayatı paylaşmadığımızdan rahatsız olurum. Gözden uzak olan, gönülden de uzak olur.

Maddi kaygisi varsa ailesini de goturecek bir şekilde bilmiyorum ya bazilarinin da işine geliyor eşini yollamak herhalde.
Eltimin eşi de yurtdisina(avrupa dışında bir ülkede) işci olarak gitti bir kac senedir. Eltim de Turkiyede evde oturmuş gelen parayla estetik filan yaptiriyor. Hic umurunda değil adam varmis yokmuş kafasini dinliyor.

Adamın hali tavrı ortada da. İşte görmek istemeyen görmüyo. Bide akıl istiyo. Allahım şu kafadan nasip et bana

Bosanmazsiniz onu anladik zaten:)) 3. Çocugubisteyen niye bosansın. Yapacak birsey yok kocaniz gidecek onsuz cogalamayacaginiza gore elinizden gelen yok. Hoş ç tek cocuklara nasil bakiyorsunuz onu da anlamadim ama.

Eşiniz sizi adam yerine koyup fikirlerinizi önemsemiyor, sizin hem kızınız hem oğlunuz var, geçimi ailesinin yanında sağlayamadığı için yurt dışında çalışmak zorunda, aile birliği olmayacak ve sizde inatla bir üreme sevdası var. NEDEN?

Yuh ne çocuğu bu koşullarda ya.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…