Yurtdışında tüp bebek yaptıran arkadaslar

Günlerdir bir şey yazamadım.. ev sahibi ile sorunlarımız vardı biraz canımı sıktı.. arada takip etmeye çalışsam da herşeyi okuyamadım. Evden çıkmamız gerekiyor. Çok da çirkin bir tarzı var ev sahibinin ve sıfır anlayış. En çok bu sinir bozuyor.
Neyse, yeni bir ev, yeni bir başlangıç. Stresli olmamaya mutlu olmaya çalışıyorum...

Hem cok mutluyum ve unutluyum, hemde korkuyorum, ama insallah hersey cok güzel olcak
Yaşadıkların çok normal canım. Ben de dengesiz hissediyordum ruh halimi transferden sonra bekleme sürecinde. Güzel olacak herşey:) kaç gün kaldı test sonucuna?
Kizlar ya korkuyorum, hic bisey hissetmiyorum, hep o ilk transferle kiyasliyorum ve ne bileyim test yapmaya korkuyom
Kıyaslamamaya çalış canım... O başka bu başka bir tedavi. O başka embriyo bu başka embriyo. O başka regl döngüsünde oldu, bu başka. Yani herşey çook farklı:)

Çok üzüldüm kayıplarına ama artık yeni bir süreç olacak senin için. Ben de Almanya’dayım. 3 yıldır buradayım. Sen hangi eyalettesin?

Canım Remscheid tarafındayım. Kölne yakınım

Daha 10 gün var

NRW deyim canım. Kölne yakın bir yerdeyim
Eyaletler arasında bir fark oluyor mu bu konularda bilmiyorum ama biz sağlık sigortamızı değiştirmiştik bu tedavi için. İlk tedavide %100 ünü karsiliyordu. 2.de belli bir kısmini karsiliyor, diğer kısmını da devlet karşılıyordu. 3. de daha azını karşılıyordu.
Tabii önce ücreti biz ödedik sonra sağlık sigortası bize geri yatırdı ödediğimiz kısmını.

İlk tedavimde olmadı, 6. Haftada kaybettik.
2. Tedavimizi dondurulmuş embriyo ile oldum. 2 embriyodan bir tanesi tutundu çok şükür
Ama dondurulmuş embriyo transfer parasını ödemiyor sağlık sigortası. Onu da sonradan öğrendik. Yine de ben dondurulmuş yumurtam olduğu için ve daha az stresli olacağı için dondurulmuşlarla denedim. Çok büyük bir fiyat ödemedik taze transfere göre... 1000 euro civarı tuttu.. ekstradan ilaç masrafları oldu. O da aşırı pahalı olmadı.
Tedavinin gidişatının da Türkiye’den çok farklı olacağını zannetmiyorum.. bütün dünya’da yaklaşık aynı oluyor tedavi şekli. Yani iğneye başlama günleri, toplama günleri, transfer günü belirlenmesi. Tabii ki kişiye özel durumlar göz önünde tutularak.

Sormak istediğin bir şey olursa elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım. Umarım kavuşursun bu tedavinde yavruna...

Son düzenleme:
Sağol canım inşallah. Benim sağlık sigortam AOK ama çok huysuz bir şirket... Maddi konudada biraz yorgunum ama bakalım. 5 yıldır evliyim. Artık kavuşmak istiyorum yavruma. Bir ton rahatsızlığım var zaten. Umarım bu defa kavuşurum...

Benim sigortam da AOK ama eyaletlere göre de fark var bizim ki 100 de 100 karşılıyor ekstra şeyler hariç ilaç larda dahil bize geri ödüyor sonra ama sadece 3 tedaviyi karşılıyor. Bende frankfurtayim .
Senin yasadigin yeri biliyorum gorumcem orda oturuyor.
Inşallah herşey yolunda gider bu sefer kavuşursun bebeğine.

Biz de bu tedavi için Aok’ya geçmiştik. Umarım bu son tedavinde kavuşursun yavruna. Ne zaman başlayacaksınız?

Hosgeldin canim. Bende 5 senedir Almanya’dayim, Türkiye’de hic denemeden burada bir klinikte basladik tedaviye. Bizde tespit edilen bir sorun yoktu ama dis gebelik ve dusuk sonrasi doktor önerdi. Ekimde görüsmeye gittik, hemen sonraki ay baslayabilirsiniz demislerdi ama bizde sigortamizi degistirdik %100 veren bir sigortayla. Ilk tedavim subatta taze transfer oldu, maalesef sonuc negatifti. Martta dogal döngüde dondurulmus transfer yapildi. Kan testim pozitif.

Ivf-künstlichebefruchtung-tüp bebek, adi her neyse heryerde islemler ayni. Benim bu forumdan okuduguma göre Almanya’da daha az ve düsük doz ilac veriliyor, en
azindan ben oyle bir izlenime kapildim.

Hay Allah canim üzüldüm Insallah biran önce güzel size uygun bir ev bulursunuz. Yasadiginiz yerde kolaymi ev bulmak?

Blablup canım sen nasılsın? Nasıl gidiyor? ☺

Ben iyiyim canim, ufak bir haftasonu tatili yaptik. Hic belirtim falan yok hala. bebek tedavisine subat ayinda baslamistim, suanda ocak ayindaki normal halime geri dondum :))
Tek kan testi yapip sonra 2 hafta ultrasound icin beklenmesi bana cok stresli geldi. Surekli dua ediyorum bir aksilik olmasin diye. Sende var mi belirtiler?

Canim farkli rahatsizliklarinin olmasi hamilelige engel degildir, bu yöntemle kontrollu bir sekilde insallah en kisa zamanda guzel haber alirsin. Almanya’da yeni misin?

S Sese1212 canim senin tedavi ne zaman belli olacak?

DilanBoran canim mide bulantilarin artti mi? Nasil hissediyorsun kendini?

Aynen abla hergün cadı yüzünde 2-3. Km yürüyorum kızım çok gezmeci
Masallah prensese. Gelin canim gunesli gunlerin tadini cikartin.
Evet canim biraz artti, ozellikle ilac ictikten sonra cok kotu oluyorum. Sen nasilsin? Benim cumartesi hafif lekelenmem oldu randavumu persembe gunune aldilar.

Kizlar ya korkuyorum, hic bisey hissetmiyorum, hep o ilk transferle kiyasliyorum ve ne bileyim test yapmaya korkuyom
Canım her hamilelik farkı diyorlar bence ne kendi belirtilerini, ne de başka hamileliklerde duyduğun belirtileri kıyaslama.. zaten olmakta olan şu an içinde yaşanıyor sadece sen bilmiyorsun. Kendini strese sokmadan başka şeylerle ilgilenerek beklemeye devam etmek en iyisi sanki

Aynen canım yeni bir ev yeni bir başlangıç.. umarım ileride bu günleri iyi ki o gün öyle bir sorun olmuş diye hatırlayacaksın :)

Yeni tedavinde bol şanslar canım. Yeni başlangıç, yeni heyecan ☺
Teşekkürler canım. Bu kez hiç heyecan yok nedense.. diyorum bunalıma girdim haberim yok herhalde :) şaka bir yana iyice alıştım galiba, nefes almak kadar normal bir şey oldu tedavi :)

Masallah prensese. Gelin canim gunesli gunlerin tadini cikartin.

Evet canim biraz artti, ozellikle ilac ictikten sonra cok kotu oluyorum. Sen nasilsin? Benim cumartesi hafif lekelenmem oldu randavumu persembe gunune aldilar.

Gecmis olsun canim, erken goreceksin sende kucuk prensini demek :) lekelenmeler normal diye biliyoruz bu aylarda, Allah korusun minigini ve seni.

Bende bir belirti yok, cok normal devam ediyorum simdilik. Biran once randevu tarihim gelsede hamile mode on yapsam :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…