zengin olma isteği

boşverrrrr 5lira alanında karnı doyuyor 10lira alanında nefes alıp verebiliyorsan çok şükür

Herkes zengin olmak ister luks yasam ister ama bu durumda biraz gercekci olmaniz en uygunu. Esimin kuzeni oyle zengin senin dedigin arabalar sira sira. Kac tane evleri apartmanlari var kimse bilmiyor. Ama kari koca zamaninda 1 kurusun bile hesabini yapmis hala da o kadar paralari olmasina ragmen aa param var alisveriste domatesin fiyatina bakmayim demezler. Cok tutumlular. Bide okumuslar ve akilli yatirimlarla buralara gelmisler. Allah gonlune gore versin diyim. Ama hayattaki en guzel zenginlik saglik bunu unutma.

Sosyal medyanın üzerimizdeki kötü etkilerinden biri.Eskiden zenginlerin hayatlarına uzaktan bakarken,şimdi oturduğumuz yerden istediğimiz ünlünün sabah kahvaltıda ne yediğini,hangi tabağı kullandığını,dışarı çıkarken hangi ayakkabısını giydiğini kısacası hayatlarının her anını görebiliyoruz.Sonra kafamızı ekrandan kaldırıp kendi mütevazi hayatlarımızı beğenmiyoruz.Bende aynı gaflete düşüyorum, keşke daha büyük bir evde otursam diyorum.
Sonra tek odada yaşamaya çalışan milyonlarca insan geliyor aklıma utanıyorum düşüncelerimden.
Trafikte önümdeki lüks araca özeniyorum,bende hakediyorum böyle arabaya binmeyi diyorum kendimce.Sonra otobüste tıkış tıkış gittiğim günler aklıma geliyor yine utanıyorum kendimden.
Bence düşünce tarzınızı değiştirmeye çalışın, bardağın dolu tarafını görmeye çalışın.

Eskiden yapamadıkların içinde patlamış gayet normal ama uçma fazla çakılırsın :)

Bu durum bende de oluştu.Ergenlik dönemimde bile bu kadar gözüm yüksekte değildi 30dan sonra bi haller oldu bana,evler,arabalar,yazlıklar,pırlanta takılar,en baba marka kıyafetleri alma isteği filan..Valla ben de çözemedim bunu niye böyle oldum diye

Aman hayal kurmanın nesi kötü ki?Bende kurarım böyle hayaller saray gibi bir ev yatlar katlar.. lamborhgini yalnız benim hayalimdeki araba..kırmızı olsun lütfen. .
Birde evde hizmeticiler olsun.ohhh..her hayal gerçege yakın olacak diye birşey yokki. .hayal etmenin güzel yanı uçuk hayaller kurmak.olabilecek hayaller kurmak zaten plan yapmak gibidir bence..

Ay konu sahibi cok tatli anlatmissin
Valla bulursan caresini bana da haber et sevinirim yani
Allah gonlune gore versin ne diyeyim

İstersen sana ferrari kiralayabilirim. İşim bu. Günlük 6bin tl ama şekerim.
He yali da zaten 650 tanecik var. ona bisi diyimicim..

Adı hayal değil mi ufkun genişse uç uçabildiğin kadar. Ben de ruhu fakirlerdenim:) milli piyango çıkarsa yeni yapılan sitelere topraktan girme hayalim var, bitmişine daha fazla ödememek için araba çekilişlerinde de vergi korkusuyla çıksa mı çıkmasa mı diye tereddütlü umut ediyorum o yüzden vermiyor Allah bana, daha harcamayı bilmiyon ne boşuna dua edip beni meşgul ediyosun diyodur

para huzur getirmez sadece rahatlık getirir...

para kaçan - koyalayan misali peşinden koşanlardan hep kaçmıştır.

Çok ilginc hic yorulmuyor musunuz? Asla sahip olamicagim seyleri hayal etsem, sürekli kafamda kursam ben yorulurdum herhalde. Olsa iyi olurdu, istemem demem ama "asla" sahip olmayacagimi bildigim seylerle hic kafamı yormadım.

Benimde ruhum fakir valla Bizimkiler yazliktan dublex daire alalım diyorlar ben apartman dairesinin nesi var alın gitsin ne yapacaksınız iki katlı evi diyorum Gözüm çok tok benim . Hayallerimi lux evler arabalar suslemez Hic

Siz Allahdan cokca isteyin,verdiginede sükür edin.

10 bin tlik Prada cantam Micheal kors cantalarim cuzdanlarim Burberry Armani saatlerim. Joop marka mobilyalarim var. Porsche Range Bmwler le gezdim. Ozel teknede tatillerde yaptim. Ama inan hepsi sadece 3 gun mutlu ediyor sadece 3güncük...

ailemden arkadaslarimdan uzakdayim yanlizim ve dibine kadar mutsuzum. Lükse sahip olunca mutlu olucagini sanma...

insanlar kiyafetleriyle karsilanir karakterletiyle ugurlanir diye bi cümle kurmustu Ferrarilili bi arkadasim :) Evet ilk intiba önemli ama karakterin dahada önemli mesela arkadasimla tatilde otelin barinda tanistik ben onun Holding sahibi oldugunu o da benim yurt disinda bi isci oldugumu bilmiyordu:)) Simdi arkadasiz ne o bana tepeden bakti ne ben ona asagidan...

sahip oldugum marka esyalara gelince bazen yilda 1 bazen 2 yilda 1 canta aliyorum. Cok taki sevmem az ama öz aliyorum. Kiyafetlerimi zaradan aliyorum cok şık ve trendsiz parcalar yakaliyabiliyorum. Ayni sekilde cok klasik parcalari para biriktirip marka aliyorum mesela Burberry Trenchoat yada siyah bir kaban...
BIZ HER INSANIN KADERINI KENDI CABASINA BAGLI KILDIK isra13

Çaba göster riskler al belki olur zengin olan öyle oluyor:)
Gerçekten diyecek başka hiçbir şey yok
Ben de istedim haneme bir 10.000 daha girse, ferrari alamayız ama çok güzel gezeriz çok güzel çocuk büyütürüz eşimle
Bazen insanın dünyasında mutlu olmayı öğrenmesi gerekiyor. İnşallah takıntı seviyesine gelmez insanların gözünde sizi düşürmez bu durum

Her sabah ise gitmek icin uyandigimda bana da geliyor o istek

Sirf istedigim saatte uyanmak icin istiyorum zengin olmayi, yoksa cantaymis arabaymis gerek yok.

Satin aldigim esyalarin bazisi etiketleriyle dolapta duruyorken artik yatlar ferrarilerim olsa ne olurdu acaba

Bence bunlar hep manevi bosluktan ortaya cikiyor. Yani bir insanin herseyi olsa ne yazar bircok seyi satin alabilme imkani olsa ne olur huzuru mutlulugu satin alamadiktan sonra. Maddi seylerin hevesi gelip gecici..zaten aliyorsun o anlik mutlu oluyorsun sonra yetmiyor daha cok aliyorsun..o mutlulugun sevincin daimini bekliyorsun ama bos bu isler yani.. kisa sürelik mutluluk sadece..insanlar bu kisa sürelik olan mutlulugun hep pesinde kosuyor kisirdöngü gibi ama gercek huzur mutluluk ve manevi doyum satin alinamaz ve kalbimizde mevcut olan birsey zaten.. yeterki fark edelim bunu

Bu takıntı bendede var aslında.Tabi sizinki çok uç nokta.Ama mesela ortalama 16-17 yaşlarından beri (şuan 23 yaşındayım) inanılmaz marka takıntım vardır.Şuan öğrenciyim, ve buna rağmen aylık gelirimin yarısından fazlasını bi çantaya veriyorum.Yada ayakkabıya her neyse.Sürekli böyle yaşamak istediğimi düşünüyorum, ama yaşım ve okulumla orantılı olarak bunun içinde çalışıyorum.Bugün bu üniversiteyi okuyorsam ve mesleğimde ilerlemeyi hayal ediyorsam tek sebebi budur. Hiç değilse en geç 30yaşımdan sonra mesela kendime ait bi Audi yada Mercedes'im olsun istiyorum.Ve dubleks bir evim.Özel okulda okuyan bir çocuğum.Hatta belki yazlığım.Aslında derdimiz para değilde yaşam standardı bence.Bununda kötü bişey olduğunu hiç düşünmedim.Fakat bi süre sonra istediğim yerlere gelemezsem ve iyi kazanamazsam hayal ettiğim hayatı yaşayamamak beni çok üzerse diyede tedirgin olmuyor değilim onuda zaman göstericek artık.Yani demem o ki sizi çok iyi anlıyorum, ama siz biraz daha olabilirin üzerine çıkmışsınız tabi.Yalılarda filan oturabilmek için sanırım baya köklü zenginlerden olmak gerekiyor,bugün çalışıp 20 yıl sonra elde edilebilicek bile bişey değil:) ama yinede şayet çalışıyorsanız yada mesleğiniz varsa bu sizi daha iyi olmaya itebilir.Yalı değilsede tribleks bi villa? :)))))))))))))) Bazen insanlar bunu yanlış anlıyor yada kınıyor filan ama, bence insanı iyi tetikliyor.Ben halimden memnunum o yüzden:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…