- 24 Mayıs 2014
- 1.434
- 761
- 83
- Konu Sahibi brokensmile7
-
Ben din yuzunden ailemden vazgecmem iste bu kadar fanatiklige sonuna kadar karşıyım ama malesef ailemde fanatik. Nasil yani ben musluman olayim ailemin yaninda kalayim yada ailemi birakip inancimi yasiyim oylemi? Nekadar kolay yazmissiniz öyle ne aileden vazgecilir nede ay ben musluman olayimda ailemi kaybetmiyim denilir , ben kendime ben muslumanim desemde bunu aklim kalbim kabul edermi ? Bukadar kolay biseymi sizce?
ben hislerimde gayet eminim, eminimki artik dayanamiycak noktaya gelmisim
Inanin cok denedim kendim oturup namazda kildim baski olmadan kuran da okudum mealinide okudum ama beni tatmin etmedi ben sadece yaraticiya inaniyorum geriye kalan hiçbirsey bana mantikli gelmiyorÜniversite dediğine göre mantıklı düşünebilir yaştasın. Hani diyorsun ya Küçükken de sorgulardim diye Küçükken herkes sorgular birseyleri farkedemez ona takilip kalmasan da Şimdiki aklinla bilincinle birikiminle hic bir Önyargı düşünmeden camiye gitsen veya iki rekat namaz kılmayı denesen. Sorgulamak akıl işi tabiki ve illa inananlardan olacaksın diyede birsey yok ama demek istediğim bu önemli kararını ailene hırs sonucu değilde bilincinde olarak versen .. Benim Allahım senin Tanrın hiçbir kulunu boş bırakmaz bu şekilde çaresiz bırakmaz.
Kapanmak istemedigimi soyluyorum ve kesinlikle kapanmam tamam namaza tamam diyorum ama türban bi simge ve herkese ilan eden bisey ve ben bu simgeyi katiyen tasimak istemiyorum zaten kafamda tasisam bile icimde tasiyamadiktan sonra ne onemi var kicanım kaç yaşındasın?
her aile çocuğuna dini öğretmekle yükümlüdür. sen onların çocuğusun ve kendi bildikleri doğruları sana öğretmeye çalışıyorlar.
ama çok haklısın ki abartmışlar. belli şeyleri öğretip gösterdikten sonra seçimi sana bırakmalı ve zorlamamalıydılar.
zaten zorla din olmaz ki. bence bu zorlamalar yüzünden de dinden soğumuşsun.
ailen farkında olmadan senin için çok kötü bir şey yapmış.
inanmadığını söyleme bence ailene bunu kaldırabileceklerini sanmam daha zor durumda kalırsın ama kimse istiyor diye de kapanma kesinlikle.
kapanmak istemediğini söyle.
Okadar cok isterdimki farkli sehirde okumayi ama gondermiyolar bide sanirim benim onlardan uzaklasinca dinden de uzaklasacagimi düşünüyorlar
peki müslüman değilsen hangi dinden hissediyodun kendini Allah bilir onu bile belirleyememişsindir sen daha
sanırım deistsin ateist değil
ailen senin müslüman olduğunu sandığı için gençtir ibadetlere üşenir baskılarsak namaz alışkanlığı kazanır diye düşünüyordur
ailene açıklaman lazım
çok üzülürler kızarlar ama eninde sonunda kabul edeceklerdir
islam dini hoşgörü dinidir ailende bunu bilir eni sonu rahat bırakırlar yapacak bişey yok
anne babada olsan biyere kadar sonuçta herkesin aklı var kendi seçer inancını kişiyle allah arasında sonuçta
Ne guzel size ozaman ne diyim yani okumaya tahammulunuz yoksa yazmayada olmasin öyleyse
Ayrica sirf sizin inandiginiz kitaba inanmiyorum diyede beni yargilamaya hic hakkiniz yok
Sizi ilgilendirmez belirleyip belirlememem iyiki okumaya tahammulunuz yokmus yorumlarımi bile incelemissiniz 👏peki müslüman değilsen hangi dinden hissediyodun kendini Allah bilir onu bile belirleyememişsindir sen daha
ah keske keske ama tercihleri beraber yapicaz ve sehirdisi yasakMümkün olduğu kadar uzak bir şehri yapıştır tercihlere, kaç kurtar kendini!
bu şekilde konu sahibine yardımcı olmak yerine kışkırtıyosun farkında mısın? senin inandığın dine inanmayabilir ya da hiçbir dine inanmayabilir bu da onu yargılama hakkın bize vermez.
peki müslüman değilsen hangi dinden hissediyodun kendini Allah bilir onu bile belirleyememişsindir sen daha
Aynen oyle bide ablaevi vardi dogruGerçi şehir dışında bile olsanız abla evlerine , yurtlara yönlendirirler ...
Ne diyeceğimi , ne tavsiye edeceğimi bilemedim
Allah kolaylık versin
Sanirim sadece evlenirsem falan ayrilabilirim yada is hayatimdan kaynakli bi sebeple cunku unv. tercihlerimi onlarla yapiyorum ve sehirdisina cikartmiyolarBen düşünceme göre; baskidan kaynakli. Fikirlerin ailene hep ters düşüyordur normalde de. Düşünce ve düşünceyi sorgulama farkı. Bence su an tek yapacagin polyannacilik oynamak. Bende dışarda okumani önerirdim misal. Benim öğretmenime da zorla namaz falan kildirirlarmis sonra okuyunca açılmış namazı falan bırakmış. Ama dönüp dolaşıp kendi isteği ile namaza, dine gelmiş. Baskıdan oluyor bunlar. Bence su an her düşünce seni daha kötü yapar, ailenden ayrı olacağın günlerin hayaliyle yasa, rabbimden umut kesilmez :))
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
lütfen alıntımla yorum yapmayın ben konusahibiyle konuşuyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?