Zorla camiye götürdüler!

peki müslüman değilsen hangi dinden hissediyodun kendini Allah bilir onu bile belirleyememişsindir sen daha

Inanin cok denedim kendim oturup namazda kildim baski olmadan kuran da okudum mealinide okudum ama beni tatmin etmedi ben sadece yaraticiya inaniyorum geriye kalan hiçbirsey bana mantikli gelmiyor

Baskı altında din yaşanmaz. Bu sadece soğutur. Görev gibi oğretmemeli aileler bunu çocuklarına. Bu çok sevdiğin bir şeyin sürekli önüne koyulup bıktırılması gibi belki daha özgür olsaydın kendi iradenle doğruyu bulabilirdin.. konuş ailenle madem arkasında dur düşüncenin böylece yalan söyleyip namazı da alet etmiş gibi olmazsın çekincelerine

Son düzenleme:
Kapanmak istemedigimi soyluyorum ve kesinlikle kapanmam tamam namaza tamam diyorum ama türban bi simge ve herkese ilan eden bisey ve ben bu simgeyi katiyen tasimak istemiyorum zaten kafamda tasisam bile icimde tasiyamadiktan sonra ne onemi var ki

Okadar cok isterdimki farkli sehirde okumayi ama gondermiyolar bide sanirim benim onlardan uzaklasinca dinden de uzaklasacagimi düşünüyorlar

Gerçi şehir dışında bile olsanız abla evlerine , yurtlara yönlendirirler ...
Ne diyeceğimi , ne tavsiye edeceğimi bilemedim
Allah kolaylık versin

peki müslüman değilsen hangi dinden hissediyodun kendini Allah bilir onu bile belirleyememişsindir sen daha

bu şekilde konu sahibine yardımcı olmak yerine kışkırtıyosun farkında mısın? senin inandığın dine inanmayabilir ya da hiçbir dine inanmayabilir bu da onu yargılama hakkın bize vermez.

Malesefki beni boyle kabul etmezler ya evlatliktan reddederler yada daha cok baski kurarlar ustumde cahillikten yaptigimi dusunurler cunku bu dini kabul etmiyosam cahilimdir onlara gore ve bana karsi tavirlari eskisi gibi olmaz sogurlar

Ne guzel size ozaman ne diyim yani okumaya tahammulunuz yoksa yazmayada olmasin öyleyse
Ayrica sirf sizin inandiginiz kitaba inanmiyorum diyede beni yargilamaya hic hakkiniz yok

sizi yargıladığımı nerden hangi kelimemden çıkardınız?? herkese açıkta banamı kapalı konu tabi yorum yazıcam olumlu-olumsuz eleştirilere açık olmanız lazım..konunuza yorum yapabilmek için illaki size hakmı vermek lazım vermiyorum size hak çünkü ben doğru yolda olduğumu düşünüyorum o anne-babanızın ellerinden öperim onlara üzülürüm duysalar nekadar yıklırlar bu düşüncelerinizi demekki sizde üzüleceklerini biliyosunuzki alenen yaşayamıyosunuz dininizi

canım i,yi hoş güzel yorumlar olduğu kadar eleştirilerde gelecek..fakat sen terbiyesizleşiyorsun yorum yapanlara...ailenede böyle asileşiyosan zaten karşılığında baskıcı bir tutumda görüyorsundur...yaşını merak ettim..çünküm 16-17li yaşlarda sen gibiydim..27 yaşımdayım şu an artık kafamdaki taşlar oturdu ve kendimce inancımı yaşıyorum..bk sana neden inancın yopk diye eleştiride bulunmuyorum ama yorum yapanlara saygısazlaşmamalısın.

Öncelikle yaşınız kaç? Aileniz nasıl bu kadar baskı yapıyor anlam veremiyorum ve ailenize acıdım çünkü çok iyi bildiklerini düşündükleri İslamiyeti zorla kabul ettirmeye çalışıyorlar size oysa bilmiyorlar ki dinde zorlama yok böyle yaparak daha çok günaha giriyorlar..Keşke baştan beri size karşı böyle davranmasalarmış çünkü okuduğum kadarıyla sizde de aşırı bi nefret ve ön yargı oluşmuş..Üzüldüm açıkcası.Ailenizin zihniyeti değişmeyeceğine göre siz evden ayrılmadığınız sürece maalesef sürecek bu ızdırap..Ne acı ızdırap diye yazmak beni utandırıyor ama böyle olmasına neden olanlar utansın..

Ben düşünceme göre; baskidan kaynakli. Fikirlerin ailene hep ters düşüyordur normalde de. Düşünce ve düşünceyi sorgulama farkı. Bence su an tek yapacagin polyannacilik oynamak. Bende dışarda okumani önerirdim misal. Benim öğretmenime da zorla namaz falan kildirirlarmis sonra okuyunca açılmış namazı falan bırakmış. Ama dönüp dolaşıp kendi isteği ile namaza, dine gelmiş. Baskıdan oluyor bunlar. Bence su an her düşünce seni daha kötü yapar, ailenden ayrı olacağın günlerin hayaliyle yasa, rabbimden umut kesilmez :))

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

bu şekilde konu sahibine yardımcı olmak yerine kışkırtıyosun farkında mısın? senin inandığın dine inanmayabilir ya da hiçbir dine inanmayabilir bu da onu yargılama hakkın bize vermez.

lütfen alıntımla yorum yapmayın ben konusahibiyle konuşuyorum

Öncelikle merhaba
Kişisel olarak yorum yapmak istedim söylediğinize haddim olmayarak kusura bakmayın .

Ailesi tarafından bu konuda baskı gören , bunaltılan , sıkıştırılan bir genç arkadaşımız var.
Ne kadar darda kaldıysa buradaki ablalarına danışma gereği duymuş . Bizde ondan büyük , deneyimli ablaları olarak kardeşimizi en doğru yola yönlendirmek önce insani görevimiz , sonra Müslümanlık görevimiz .
Eleştirmeden , yargılamadan . Zira kardeşimiz yeterince yargılanıyor .

Sorunuza da dilim döndüğünce cevap vereyim :

Dehizm : Tüm dinleri rededen ancak tanrının varlığına inanan inanç şeklidir. Dinler rededildiği için peygamberler, kutsal kitaplar, cennet ve cehennem, melek, şeytan gibi kavramların hiçbirinin deizm inancında yeri yoktur. Sadece evreni ve doğa kanunlarını koyan, bunun ardından evrene ve insanlığa hiç bir müdahalesi olmayan tanrıya inanılır. Bu tek inancın kaynağı, dolaysız yoldan algılarımızla doğaya ve insanın yapısına duyulan hayranlık ve bunları bir yaratan (tanrı) olması gerektiğine olan inançtır.

Bir din değildir .

İyi geceler diliyorum

Sanirim sadece evlenirsem falan ayrilabilirim yada is hayatimdan kaynakli bi sebeple cunku unv. tercihlerimi onlarla yapiyorum ve sehirdisina cikartmiyolar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…