- Konu Sahibi brokensmile7
-
bunu soylersem ailem baskalarina söylemeye utanir birini öldurmusum gibi tepki verir ve hatta akrabalarda ailemi ve beni dislar , suanda bile kapali degilim diye aileme gelip siz bu kiza hic mi öğretemediniz biseyler diyip elestiriyolarmis zatn o olaylardan sonra baski iyice artti. Bu benim icim cok zor yani aciklamak, ancak evden ayrilip kendi ayaklarimin ustunde durabildigimde belki.. cunku suan onlara muhtacim da...Ailenizle paylastiginiz vakit sizi kovsa kabullenmese hatta uni.ye yollamama karari verse o vakit bu durumu kabullenir misiniz? yoksa bir akrabalardan birinin evinde veya tek basiniza yasama karari mi verirsiniz?
Bu soruya vereceginiz cevaba gore ailenizle bu konuyu konusun ya da yarin rol yapip zindan hayati yasayacaginiza simdilik 1-2yil sabredin...
Zorlamalari ve baskilarini dogru bulmuyorum fakat sizin musluman oldugunuzu dusundukleri icin boyle davraniyor olabilirler, kendilerince dogru bildiklerini ogretiyorlar/hatirlatiyorlar olabilirler ama yaptiklari din ve aile ici egitimin sinirlarini coktaaaan asmis.
Gerci kendileri gibi olman konusunda israrcilarsa musluman olmadigini ogrenince bu sefer ayni dusunceyle o konuda da baski kurarlar...
Abim ablam yok en büyük benim ailem bu konuda cok kati munkun degil soyleyemem ve hersey daha kotu olur daha da baski altina alirlar yada kisa yoldan beni evlatliktan reddederler
Bi kac kere dedim ben beni zorlamayin diye ama soyledigime hep pisman edildim
cok naziksiniz cok tesekkur ederim :) hormon bozuklugu olabilir demissiniz inanin suan hormon bozuklugum ve kistlerim var hatta sinirden sitresten kalbimde sancılar olmaya basladi su aralar bide hep evin icinde oldugum icin baskiyi iyice hissediyorum. Onerilerinizi deniycem tekrar tesekkur ederim :)Mobilden alıntı nasıl olur bilmiyorum kusura bakma ama okuyosundur umuyorum:) kendini bu kadar sıkıp kafana takma , ölümden gayrı her yolun dönüşü var, her şeyin yolu yordami adabı var. Bence is sende bitiyor. Su an onlarla aynı ev çatısınin altindasin ve hoşuna gitmese dahi kurallara uyman lazim geliyor. Bunlara kafayı yorman ileride sinir hastalığı vs. Horman bozukluğu olarak geri dönecektir sana emin ol. Ailenle madem konuşamiyor ve psikolojik destek alamiyorsun isteklerini yaz ve yırt. Ise yarayacak emim ol sinir hastası onaylı :) din konusuna gelince elbet aklına yatacak bir dinin olacak, müslüman doğmak şans ve sen ne kadarıyla sansina sahipsin ileride kendin göreceksin zaten. Sınavların ve yılların stresi seni su aralar baya alıngam.yapmis sanır isem. Boşver. Bu kadar seneyi nasıl geçirdi isen bi iki seneyi daha çabuk geçirirsin. Önce insan, önce kafanı toplaman lazım geliyor yani. Sonrası allah kerim :)
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Onerileriniz icin tesekkur ederim gerçekten cok naziksiniz :)
Zaten ben deistim diyip asla kenara cekilmiyorum elimden geldigince her dini arastiriyorum hepsi hakkinda fikir sahibi olmaya calisiyorum, bunu yapıyorum ki aklimda soru isaretleri kalmasin.. bence herkes yapmali koru korune biseylere inanilmamali tabi bu benim fikrim
Öncelikle munafikligin alemi yoksa boyle gereksiz cikislarinda alemi yok bence. Acik acik soyle ne bekliyorsa mucadele et tabi cok kolay bisey ben size ailem çok dindar diyorum boyle biseyi kabul edemezler diyorum siz bana cok kolaymis gibi acikla diyosunuz gucsuzlukle alaksi var ya da yok ben burda sadece kendimi dusunmuyorum ailemide dusunuyorum çünkü benim akrabaladimda bunu normal karsilamayacagi gibi ailemide dislayabilirMünafıklığın alemi yok içiniz neyse dışınızda o olmalı !!!!
Açık açık söyleyin ve sizi ne bekliyorsa mücadele edin , sahi bu kadar güçsüz müsünüz ?
dini konu konuşmak yasak (konum dinle degil benim baskilardan bunalmamla ilgili)Açıkçası merak ettim ben,sizi islam dininden soğutan, mantıksız gelen nedir/nelerdir?
Ya da din salt mantık mıdır?
cok fazla cevap geliyor arada kaynasin istemedim yorumumu okuyun istedim iyi gecelerMerhaba
Oncelikle bir din gorevlisi olarak üzüldüm durumunuza çünkü dinimizde zorlama asla yoktur. Hz Muhammed hic kimseyi zorlayarak bu dine girmelerini emretmedi! Biz sevdirerek bir seyler vermeli ama karsimizdaki bunu kabullenmiyorsa da saygi diymaliyiz. Dini inanciniza saygim var bu noktada ancak bizim milletimiz din konusunda pek az bilgiye sahip olsalarda inanc noktasinda saglamdirlar sanirim sorunda burda çıkıyo güçlü bir inanca sahip aileniz var yalniz bilgi noktasnda sıkıntı oldugndan baski yapmadan duramiyorlar sanirim.
Namazi zorlamalari mesela asla zorla alisilcak bir ibadet değil namaz Allah ile buluşmak ona yonelmektir
Yasiniz itibariyle ailenizden baski gorebilirsiniz gerçeği soylediginiz takdirde farkli sehire gidemiyorsaniz da en azindan ayni sehirde uzak bi mesafede okul olablir git gel yapmamak icin baska yerde kalirsiniz.
Aileniz dinimizi tam olarak biliyorsa inancinizdan dolayi sizinle irtibati koparmamasi lazim aslinda. Cunku hz muhammed inancsz olan akraba hakkinda kendisine soru soruldugundaa onlarla bağı koparmayin akrabalik gorevinjzi yapin buyurmustur.
Son olarak yargılamak değil yahut haddim değil ancak bir ilahiyatci olarak merak ettm. Tanriya inaniyorum dine inanmiyorum dediginize gore deistsiniz. Yaratici bir tanri var ama peygamber yok sekilde inaniyorsunuz. Peki o zaman tanri bizi yaratmis ve unutmus mu oluyor? Tanri neden yaratmistir peki insani unutacaksa basi bos birakicaksa? Sebebsiz bi seyler yapan biri nasıl Tanri olablir? Bu konuda nasil tatmin oluyosunjz kusura bakmayın meslegim geregi de merak ediyorum bu isin psikolojisini. Cevap vermek istemezseniz de caniniz sagolsun. Konu disi bu sorum için kusura bakmayin...
Arkadaşım az felsefe kişiyi tanrı tanımazlığa ,Derinlemesine felsefe de Tanrıya götürür derler .
Niçin bu kadar boğuluyorsun ,sıkıntıların bence başka sen buna yoruyorsun .
Şöyle adam akıllı kendine dürüstçe sor , bak benim etrafım çok fazla dindar insanla dolu içlerin de en fazla ibadet etmeyenini bulursun ama inançlarında deforme yok.
Ailen de senin söylemediğin başka bi tıkanıklık var bu net.
Bende oyleyim oruc tutuyorum yanlarinda onlar evde yokken yiyorum.. bende ekonomik özgürlüğümu alacagim gunu bekliyorum sabirsizlikla..Konu sahibi arkadaşım, çok yakın bir arkadaşım senle aynı durumda bu kız şuan oruç tutma numarası yapıyor yani aç aç duruyor ailesinden korkusundan, Ben müslümanım mesela ama bu durumuna çok üzülüyorum ki sana da üzüldüm. Ailen çok katı anladığım kadarıyla neden inanmadığını emin ol hiç merak etmezler söylersen daha kötü olur. İçinde tut ve ekonomik özgürlüğünü alıp o evden uzaklaşmaya bak.
Onerileriniz icin cok tesekkurler mutlaka okuyacagim.Deist biri olarak yorum yapacağım,baskıyı hissettiğin için uzaklaşma durumu olabilir. Ben müslüman olduğum dönemde devamlı din kitapları okudum. Kendimi huzurlu hissettiğimi düşünüyordum. Sonra düşündüm,araştırdım,okudum,öğrendim ve bitti dedim. Zaten din adına yaptığım bir şey yok. Ben kendimi geliştireceğim. Okudum,internetten araştırdım. Nişanlımda deist ki o 5 vakit namazını kılan,orucunu tutan,oruç tutmayanlarla konuşmayacak kadar koyu müslümanmış. O da Türkçelerni okuyunca ne alaka demiş. Bazı surelerde,ayetlerde Muhammed döneminde ona kötülük yapanlara saldırmamız gerektiği söyleniyormuş. Bu onun dönüm noktası olmuş. Okumuş,okumuş. Şuan uzay araştırmaları yapıyoruz,bilimsel çalışmaları takip ediyoruz,belgeseller izliyoruz. Mutluyuz,huzurluyuz. Yani demek istediğim önce Kuranı sonra İncil'i ve Tevratı oku sana mantıklı gelen ve mantıklı gelmeyen şeyleri not et. Sonra deist ve ateist bilimadamlarının yazdıklarını oku ve karar ver.
Benimde lisede bir arkadaşım ailesi harçlık vermediği için zorla kapanmıştı.
Richard Dawkins - Tanrı Yanılgısı okumanı tavsiye ederim.
Ben de diyorum ki benim ailem de tam tersi olmasına rağmen ben de inancım için savaştım,mesele din değil mesele düşündüğünü açık açık söyleyebilmek.Öncelikle munafikligin alemi yoksa boyle gereksiz cikislarinda alemi yok bence. Acik acik soyle ne bekliyorsa mucadele et tabi cok kolay bisey ben size ailem çok dindar diyorum boyle biseyi kabul edemezler diyorum siz bana cok kolaymis gibi acikla diyosunuz gucsuzlukle alaksi var ya da yok ben burda sadece kendimi dusunmuyorum ailemide dusunuyorum çünkü benim akrabaladimda bunu normal karsilamayacagi gibi ailemide dislayabilir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?