len ben hakkaten eyi bi gelin olurum...
Allah o kadar büyük ki, herkesin hamuruna göre kaynana veriyo buna sonsuz inanırım ben
kaynanacığım melektir, çok saf çok iyi niyetlidir
ilerde sorun yaşarsak da tüm samimiyetimle şimdiden söylüyorum ki buna sebep benim şirretliğim olur olursa...
ki Allahım esirgesin...
karşılıklı iyi niyet ve samimiyet ile herşey çözülür
bisi anlatiyim bak
kaynanacıgım 2 ay once falan bize geldi kayınpederimle
ben pc başında oturdum aşkitomla konusuyorum
geldi yanıma napiyosun kızım falan
sevdiceğimle konusuyorum annecim dedim
işte başladı anlatmaya oğluşunu, ben de oturdum tatlı tatlı dinliyorum
bu demez mi "üniversitedeyken çok kız vardı peşinde, ona yaranmak için bana hediyeler alırlardı, iyi kızlardı ama oğlum hiç birini istemedi, nasibi seninleymiş" akannehir
ben önce içten içe kıskandım tabi, güldüm sonra "şuna bak sen, demek hatunlar varmış peşinde, hiç anlatmadı bana bunları dur şuna bi çatayım anne" dedim
yani burda aslında "bak bak hediyeler alırlarmış, çok kız varmış peşinde. ne demek istiyo acaba, benden de hediye almamı mı istiyo, kendini bişi sanma oğlumun peşinde çok kız var demeye mi getiriyo" diye düşünsem eminim ki araya erimez buzdağları girerdi...
ama ben onun niyetinin o olmadıgını biliyorum, çünkü benim sevdiceğim o ananın oğlu, onun hamurunun eseri...
ha çok mu iyi tanıyorum kayınvalidemi, hayır...
neticede 3 aydır nişanlıyım ve toplasan 10 defa ya görmüşümdür ya yok...
fakat o konusmasında asla bir art niyet aramadım, geyiğe vurdum, güldüm geçtim
o da sevindi yanlış anlamadığıma
dolayısıyla benimle herşeyi çok daha açık yüreklilikle paylaşıyor
kalkıp da bu konuşmayı sevdiceğime de anlatmadım ki kalkar kayınvalideme ters bişi söyler niye anlatıyosun diye çıkışır da üzülür annecim diye...
diyeceğim o ki insanlarla olan iletişiminizde %80 sizin tavrınız belirler ilişkinizin gidişatını
böyle önyargılarla "aman kaynana değil mi adı batsın hepsi tü kakadır bunların!" mantığıyla yaklaşırsanız daha çoook iş yapar Bir Derdim Var! bölümü yerimseniben
sana da bu yakışırdı zati gurbikcim
sen sakın kuzu örnek alma benim izimden devam ett
Haklısın o zaman ben hiç çocuk falan doğurmayayım en azından boş yere çatlayıp patlamış olmam :)))))
bak güzelim bende 1 yıl oldu evleneli 8 yıl severek evlendim ama 1 yıl içinde yaşadıklarımı anlatsam ağzın açık kalır ve ben kaynvalidemle altlı üstlü oturuyorum hafta 7 gün çalışıyorum akşam 8,5 - 9 gibi evde oluyorum ve hemen mutfağa koşuyorum yemek yapmak için onuda geçtim 1 haftalık gelindim altınlarımın hepsini aldılar onuda geçtim eşim işsiz kaldı ve birsürü borc icra kağıtları hergün eve geliyordu ve kafayı yiyiyordum dolabımda kahvaltılıkğın bile olmadığı günler yaşadım ve kayınvalidem üstümde oturmasına rağmen ne bir ekmek nede 1 tabak yemek vermedi...banyo yapmak için şohbenin tüpü bile yoktu ve eşimle ben benim anneme gidip orda duş alıyorduk ve annemede hiçbişe belli etmedim ben iiyim sadece eşimin işsiz kalması k.validemde sağolsun yardımcı oluyor gibi cğmleler söylerdim
eşim işe başlayalı 3 ay oldu kapımızı açmayan k.validem geliyor gidiyor ve yaptığım yemek,pasta,börek ne yaparsam yukarıyada hala veriyorum allah yukarda bilsin kulun bilmesi önemli değil...
gecenin 12 sinde zile basıp çay içmeye daha geliyorlar hani sabah erken kalkıcak yada yorgundur veya uyuyorlardır diye düşünmezler ama ben hala eşimin hatırı için her gelmesinde güler yüzle karşılıyorum sırf eşimin hatırı için eşimde bazı şeylerin farkında ama anne baba işde ne diyebilirki...
sende eşinin hatırı için biraz sabırlı olabilirsin...sana anlattığım sadece çok küçük biolay...
bide o var dimi 9 ay taşıyacan hastalanacan çatlıyacan patlıyacan şişecen.......agladı zırladı...okutacan büyütecen.......her agladıgında cigerlerin parçalanacak......
büyütmek için gençligin gidecek........
sevgini şefkatini vericen.......
sonra biri gelip senden alıcak.....ve 1 günlügüne bile istemiyecek.......
bu annelik zor iş bee..........:sinifsinif:
bak güzelim bende 1 yıl oldu evleneli 8 yıl severek evlendim ama 1 yıl içinde yaşadıklarımı anlatsam ağzın açık kalır ve ben kaynvalidemle altlı üstlü oturuyorum hafta 7 gün çalışıyorum akşam 8,5 - 9 gibi evde oluyorum ve hemen mutfağa koşuyorum yemek yapmak için onuda geçtim 1 haftalık gelindim altınlarımın hepsini aldılar onuda geçtim eşim işsiz kaldı ve birsürü borc icra kağıtları hergün eve geliyordu ve kafayı yiyiyordum dolabımda kahvaltılıkğın bile olmadığı günler yaşadım ve kayınvalidem üstümde oturmasına rağmen ne bir ekmek nede 1 tabak yemek vermedi...banyo yapmak için şohbenin tüpü bile yoktu ve eşimle ben benim anneme gidip orda duş alıyorduk ve annemede hiçbişe belli etmedim ben iiyim sadece eşimin işsiz kalması k.validemde sağolsun yardımcı oluyor gibi cğmleler söylerdim
eşim işe başlayalı 3 ay oldu kapımızı açmayan k.validem geliyor gidiyor ve yaptığım yemek,pasta,börek ne yaparsam yukarıyada hala veriyorum allah yukarda bilsin kulun bilmesi önemli değil...
gecenin 12 sinde zile basıp çay içmeye daha geliyorlar hani sabah erken kalkıcak yada yorgundur veya uyuyorlardır diye düşünmezler ama ben hala eşimin hatırı için her gelmesinde güler yüzle karşılıyorum sırf eşimin hatırı için eşimde bazı şeylerin farkında ama anne baba işde ne diyebilirki...
sende eşinin hatırı için biraz sabırlı olabilirsin...sana anlattığım sadece çok küçük biolay...
Tebrik ederim olaya çok farklı ama objektif bir açıdan bakmışsın.Biz nasıl bu hale geldik gelenek göreneklerimize ne oldu ben anlamadımBenim bir tanıdığım var kayınvalidesini hiç sevmiyor hem de hiç. Duysanız sanki dünyanın en bahtsız gelini gibi herkese kayınvalidesinden dert yanan bir tip. 8-10 yıl kadar önce trafik kazası geçirdi ve tekerlekli sandalyeye mahkum oldu. O burnundan kıl adırmayan, o kaynanayı görmeye tahammül edemeyen hatuna bilin bakalım kim baktı. Kayınvalidesi.... Hem de yüksünmeden, sabırla, bıkmadan ve hala da bakıyor...
Ders : Yani ille size o muhtaç olacak diye bişey yok hayatın size ne getireceği belli olmaz.
Siz bi kocayı alınca artık onlara hiç ihtiyaç duymayacak mısınız?
Aynı şehirdeyseniz birgün gelsin çocuğuma baksın demeyecek misiniz? Bakın millet yana yakıla düzgün bakıcı arıyor, evlerine kamera koyuyor emin olmak için. Hiç olmasa kendi kanı kendi canı diye hiç ocağına düşmeyecek misiniz bu ne hoyratlıktır, bu ne bencilliktir bu ne büyümüşlüktür benim aklım almıyor almıyor...
Bence toplumsal hayatta herkes artık çok bireysel ve bencil. En ufak sıkıntıya gelemiyor, en ufak bir 'hatırı yok' kimsenin kimsede. Bu eşinin ailesi bile olsa. Yazık çok yazık.:çok üzgünüm:
Okurken bile yoruldum.Birde sahiden oğlum olsa vermem uleynnnnnnn seni kimselere.Dizimin dibinde yaşlanacan laelaelaelaelaelaelaelaelaelaelaelaelaelaelae
Yok kızlara oğlan moğlan uzak durun oğlumdan
Benim bir tanıdığım var kayınvalidesini hiç sevmiyor hem de hiç. Duysanız sanki dünyanın en bahtsız gelini gibi herkese kayınvalidesinden dert yanan bir tip. 8-10 yıl kadar önce trafik kazası geçirdi ve tekerlekli sandalyeye mahkum oldu. O burnundan kıl adırmayan, o kaynanayı görmeye tahammül edemeyen hatuna bilin bakalım kim baktı. Kayınvalidesi.... Hem de yüksünmeden, sabırla, bıkmadan ve hala da bakıyor...
Ders : Yani ille size o muhtaç olacak diye bişey yok hayatın size ne getireceği belli olmaz.
Siz bi kocayı alınca artık onlara hiç ihtiyaç duymayacak mısınız?
Aynı şehirdeyseniz birgün gelsin çocuğuma baksın demeyecek misiniz? Bakın millet yana yakıla düzgün bakıcı arıyor, evlerine kamera koyuyor emin olmak için. Hiç olmasa kendi kanı kendi canı diye hiç ocağına düşmeyecek misiniz bu ne hoyratlıktır, bu ne bencilliktir bu ne büyümüşlüktür benim aklım almıyor almıyor...
Bence toplumsal hayatta herkes artık çok bireysel ve bencil. En ufak sıkıntıya gelemiyor, en ufak bir 'hatırı yok' kimsenin kimsede. Bu eşinin ailesi bile olsa. Yazık çok yazık.:çok üzgünüm:
Bende evermiycem valla, zati oğlan kıtlığı varmış dünyada, bakalım nolcak.süprizzzzz, el mi yaman beymiÇok üzgünüm çoook
Bende evermiycem valla, zati oğlan kıtlığı varmış dünyada, bakalım nolcak.süprizzzzz, el mi yaman beymiÇok üzgünüm çoook
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?