- 19 Aralık 2025
- 102
- 48
- 13
- Konu Sahibi meryemsancar
-
İşte çocuğu okuldan alıp sana yardımcı olur diyorsunuz ya, benim yaşadığım aile apartmanında öyle bir düzen yoktu, herkes kendi çocuğu ile ilgileniyor, çok zordu eltilerle falan ben şahsen çok kötü günler geçirdim orada
Sabahtan akşama iş mi yapılır ya, bir yardımcım var o geliyor yardıma, ama yardımcı tabiki de, arkadaşım değil, ama geçen gün öyle yalnızdım ki onunla işi bıraktırdım gel oturalım dedim, ama tabi oda mecburen oturuyor, arkadaş olduğumuz için değil, bir an önce evine gitmek istiyor oda, işte kendimi anlatabildiğim kadar anlattım, kimi sende sorun demiş kimi herkes öyle demiş, yapacak birşey yok olay bu işteTemizlik. Yemek. Ev düzeni. Kişisel bakım derken pat akşam oluyor. Çık bim a101 şok gez 1 saat oyalan gel. Çorbaydı yemekti iş bitmiyo evde. Sen nasıl yatıyorsun ki. İşini kim yapıyor evde? Bak saat 16.37 daha yeni oturdum. Bi de benim çocuğum yok. Olsa öfffff işim hiç bitmez
Büyük işleri yapıyor cam kapı vs, ben tutmadım eşim tuttu, ev yüksek cam vs silemiyorumEvde canın sıkılıyor ama yardımcı mı tutuyorsun? O işleri yapınca daha çok boş vaktin kalsın da daha uzun saatler canın sıkılsın diye mi
Kurs kurs gezin, altınızda araba da varsa yakın illere avm vs gezinSabahtan akşama iş mi yapılır ya, bir yardımcım var o geliyor yardıma, ama yardımcı tabiki de, arkadaşım değil, ama geçen gün öyle yalnızdım ki onunla işi bıraktırdım gel oturalım dedim, ama tabi oda mecburen oturuyor, arkadaş olduğumuz için değil, bir an önce evine gitmek istiyor oda, işte kendimi anlatabildiğim kadar anlattım, kimi sende sorun demiş kimi herkes öyle demiş, yapacak birşey yok olay bu işte
gerildiği filan yokbenim soran :)
çalışma olayını duyunca geriliyor arkadaş M meryemsancar
diyorum ki çalış aile de destek atar çocuk okul getir götür o gidiyor ne yazıyor
çalışma gerdi onu bence
burası doğu aile apartmanı hayatta izin vermezler dese anlayacağım
Evet onu anlatmaya çalışıyorum kırmadan, maddi durumu iyi eşimin ama benim bir işletmeyi idare edicek becerim yok maalesefgerildiği filan yok
kadının maddi durumu iyi, eğitim durumu iyi değil ve mesleği yok
nerde çalışacak şu durumda?
böyle kadınlar genelde ya güzellik merkezi açıyor ya da butik giysi takıtoka turistik yerlerde hediyelik vs. öyle şekler satan bir yer açar. ancak öyle bir iş açarsa çalışır-- buna da kocasının sermaya vermesi kendisinin biraz dükkan işini kıvırması gerekir herkese göre değil.
değilse lise mezunu 0 deneyim, asgari ücretle hafada 6 gün günde 12 saat niye çalışsın bu kadın deli mi?
ay ciddi misiniz ya hayatta en tilt eden muhabbetler arasında kadınların bu kuaför muhabbetleri olabilir, afakanlar basar beni, o mahalle kuaförlerinde - ki ben konuşkanımdır gayet. yok evli misin yok niye değilsin. (sana ne bacım?)Ağda vs bahanesiyle bol bol kuaföre git. Orda kadınlar çok konuşuyor. Ne zaman gitsem dolu oluyor kuaförler.
Aslında 5 sene boyunca yalnız değildim, hayatıma dahil olan arkadaşlıklar oldu ama şu son birkaç yıldır maalesef kendimden ödün vermediğim için yalnız kaldım, en azından ben öyle düşünüyorum, çünkü biliyorum ki, hizmet etsem yada bir menfaatleri olsa tekrar yanımda olucaklar ama ben istemiyorum artık, bu kokuşmuş düzenden sıkıldım çünküBir kuzenim, çocuğu okula başladıktan sonra üniversite okudu, sonra da çalışmaya başladı. Onunda yaşamı biraz sizinki gibiydi. Eşten dolayı maddi durumu iyi, öyle lise mezunu olarak gireceği işleri eşi istemesi, saatler uzun, yapılacak işler aşağı yukarı belli.
5 yıldır aynı yerde yaşıyormuşsunuz, arkadaştan öte kendinize iyi gelecek bir meşguliyet bulabilirmişsiniz. İnsanın ilgisini çeken bir alan olur, okumak istediği hayalinde olan bir bölüm olur, kendisi için bir şeylere çabalar. Bence sizin en büyük sorununuz bu.
Tabi ki halinizden anlayan arkadaşlarınız olması size iyi gelir ama içinizdeki boşluğu tam olarak doldurmaz.
Evet keşke bu süreyi okumak ile geçirseydim insanları memnun edip yanımda tutmaya çalışarak geçiricegime, bu konuda haklısınızBir kuzenim, çocuğu okula başladıktan sonra üniversite okudu, sonra da çalışmaya başladı. Onunda yaşamı biraz sizinki gibiydi. Eşten dolayı maddi durumu iyi, öyle lise mezunu olarak gireceği işleri eşi istemesi, saatler uzun, yapılacak işler aşağı yukarı belli.
5 yıldır aynı yerde yaşıyormuşsunuz, arkadaştan öte kendinize iyi gelecek bir meşguliyet bulabilirmişsiniz. İnsanın ilgisini çeken bir alan olur, okumak istediği hayalinde olan bir bölüm olur, kendisi için bir şeylere çabalar. Bence sizin en büyük sorununuz bu.
Tabi ki halinizden anlayan arkadaşlarınız olması size iyi gelir ama içinizdeki boşluğu tam olarak doldurmaz.
Geç değil benim arkadaşım 48 yaşında veterinerlik okuyorMesela anaokulu öğretmeni olmayı çok isterdim keşke okusaydım, aslında tibbi sekreterlik de yapmak istedim ama onu da üniversite ile alıyorlar artık kurs ile değil
o zaman bu sene sınava gireyim hangi ayda oluyor nerden haberdar olabilirim bu konular daGeç değil benim arkadaşım 48 yaşında veterinerlik okuyor
Yapabilirsiniz hala
Bir beş yıl sonra da bu geçirdiğiniz seneler içinde keşke diyeceksiniz böyle giderse.Evet keşke bu süreyi okumak ile geçirseydim insanları memnun edip yanımda tutmaya çalışarak geçiricegime, bu konuda haklısınız
Haziran da oluyorOk
o zaman bu sene sınava gireyim hangi ayda oluyor nerden haberdar olabilirim bu konular da
İyi ki söylediniz kontrol edeyim hatta bilen biri varsa bilgilendirirseniz çok sevinirimHaziran da oluyor
Başvuru tarihlerini bilmiyorum ama ocak şubat mart bu zamanlarda ara ara kontrol edin
Kapıdan cevirdi derken nasil oldu. Kahve icelim mi dediniz eger sizin anlik olarak eve gireceginizi dusundugu icin belki musait degildi isim var dedi. Yada musaitsen bana gel kahve icelim mi dediniz yani detay verirseniz belki nedenlerini bulabilirizEvet eşim çalıştırmıyor bu bahane değil, komşuluk yaşadığım apartmanda yok, geçen gün biri kapıdan çevirdi, bu benim uydurduğum bir bahane değil, aile apartmanında oturmak evet çok zor ve geçinemedim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?