1 çocuk annesiyim, çok yalnızım, kimsem yok, tek başıma bütün gün evde oturuyorum

Sabahtan akşama iş mi yapılır ya, bir yardımcım var o geliyor yardıma, ama yardımcı tabiki de, arkadaşım değil, ama geçen gün öyle yalnızdım ki onunla işi bıraktırdım gel oturalım dedim, ama tabi oda mecburen oturuyor, arkadaş olduğumuz için değil, bir an önce evine gitmek istiyor oda, işte kendimi anlatabildiğim kadar anlattım, kimi sende sorun demiş kimi herkes öyle demiş, yapacak birşey yok olay bu işte

Kurs kurs gezin, altınızda araba da varsa yakın illere avm vs gezin

gerildiği filan yok
kadının maddi durumu iyi, eğitim durumu iyi değil ve mesleği yok

nerde çalışacak şu durumda?

böyle kadınlar genelde ya güzellik merkezi açıyor ya da butik giysi takıtoka turistik yerlerde hediyelik vs. öyle şekler satan bir yer açar. ancak öyle bir iş açarsa çalışır-- buna da kocasının sermaya vermesi kendisinin biraz dükkan işini kıvırması gerekir herkese göre değil.

değilse lise mezunu 0 deneyim, asgari ücretle hafada 6 gün günde 12 saat niye çalışsın bu kadın deli mi?

Evet onu anlatmaya çalışıyorum kırmadan, maddi durumu iyi eşimin ama benim bir işletmeyi idare edicek becerim yok maalesef

Ağda vs bahanesiyle bol bol kuaföre git. Orda kadınlar çok konuşuyor. Ne zaman gitsem dolu oluyor kuaförler.
ay ciddi misiniz ya hayatta en tilt eden muhabbetler arasında kadınların bu kuaför muhabbetleri olabilir, afakanlar basar beni, o mahalle kuaförlerinde - ki ben konuşkanımdır gayet. yok evli misin yok niye değilsin. (sana ne bacım?)

ha by bilmem ne hair studio yazan kuaförler de 2 makas atmaya eşşek yüküyle para istiyor, ben de hiçbirine gitmiyorum evde kendim kesiyorum.

Bir kuzenim, çocuğu okula başladıktan sonra üniversite okudu, sonra da çalışmaya başladı. Onunda yaşamı biraz sizinki gibiydi. Eşten dolayı maddi durumu iyi, öyle lise mezunu olarak gireceği işleri eşi istemedi, saatler uzun, yapılacak işler aşağı yukarı belli.
5 yıldır aynı yerde yaşıyormuşsunuz, arkadaştan öte kendinize iyi gelecek bir meşguliyet bulabilirmişsiniz. İnsanın ilgisini çeken bir alan olur, okumak istediği hayalinde olan bir bölüm olur, kendisi için bir şeylere çabalar. Bence sizin en büyük sorununuz bu.
Tabi ki halinizden anlayan arkadaşlarınız olması size iyi gelir ama içinizdeki boşluğu tam olarak doldurmaz.

Son düzenleme:
Aslında 5 sene boyunca yalnız değildim, hayatıma dahil olan arkadaşlıklar oldu ama şu son birkaç yıldır maalesef kendimden ödün vermediğim için yalnız kaldım, en azından ben öyle düşünüyorum, çünkü biliyorum ki, hizmet etsem yada bir menfaatleri olsa tekrar yanımda olucaklar ama ben istemiyorum artık, bu kokuşmuş düzenden sıkıldım çünkü

Evet keşke bu süreyi okumak ile geçirseydim insanları memnun edip yanımda tutmaya çalışarak geçiricegime, bu konuda haklısınız

Mesela anaokulu öğretmeni olmayı çok isterdim keşke okusaydım, aslında tibbi sekreterlik de yapmak istedim ama onu da üniversite ile alıyorlar artık kurs ile değil

Bence önce kendinize bir ilgi alanı belirleyin. Düşünün mesela eskiden yapmaktan hoşlandığınız şeyler nelerdi? Bir şey üretmek, yazmak, okumak, resim, örgü, dikiş, edebiyat, müzik, bitkiler, hayvanlar, dekorasyon, yemek, spor, gezi, kamp... Her şey olabilir. İlla ki vardır içinizde bir cevher. Ne yapmak isterdiniz de yapmadınız? O ilgi alanına yoğunlaşin. İlla ki araştırmanız gerekecek o işle uğraşan kişileri bulacaksınız gerçek hayat ya da sosyal medya fark etmez. Bir şeyler sorarsınız edersiniz. Kendi yaptıklarınizi paylaşirsiniz. Bir süre sonra çevrenizde sizinle ortak noktası olan insanlar olur. Yani sokaktan rastgele biriyle arkadaş olamazsınız kafanız uyuşmaz ama bu şekilde kafanızın uyuştuğu insanları bulursunuz. Hem de meşguliyetiniz olacağı için kafaniz rahatlar aslında fazla insana da ihtiyaç duymazsınız.

Kapıdan cevirdi derken nasil oldu. Kahve icelim mi dediniz eger sizin anlik olarak eve gireceginizi dusundugu icin belki musait degildi isim var dedi. Yada musaitsen bana gel kahve icelim mi dediniz yani detay verirseniz belki nedenlerini bulabiliriz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…