1 çocuk annesiyim, çok yalnızım, kimsem yok, tek başıma bütün gün evde oturuyorum

Evet aynen ev işi bütün gün süren birşey değil, hele hergun yapılacak birşey hiç değil, zaten yemegimi 1 saatte yapıyorum, çocuk okulda, eşim işte, ben eşimin maddi durumundan dolayı biraz zengin bir çevreye geldim, buradaki herkes okumuş ve belli statüde insanlar, ben lise mezunu olduğum için onlara uyum sağlayamıyorum maalesef, mesela yılbaşı partisi düzenliyorlar aralarında, minik kanepeler, şampanyalar müzikler eğleniyorlar, ben bu çevreye alışkın biri değilim. Düz ev hanımıyım, belki de bu yüzden çok yalnız kaldım

Gelistir kendini o zaman?

Kurslara gidiyorum zaten, kurs bitti mi eve dönüyorum, param varsa tekrar gidiyorum onun dışında olan arkadaşlarım da hizmet ve menfaat olmadığı sürece yanaşmıyorlar ama bende de limit tükendi

Tamam da aile apartmanı sordukları için yazdım. Bunu neden kınıyorsunuz, konunun başlığı zaten yalnız olmam, 23 kere yazdıysam yine az yazmışım

Beni kınamayın ama şunu söylemek istiyorum , ben bu belli statüye uyum saglıyamadım evet, ama mesela aile apartmanında oturduğum insanlara da uyum saglıyamadım, onlar benim gibi ev hanımıydılar, bana sorun sende diye düşünebilirsiniz, ama ben bu iki çevrenin arasına sıkıştım sanki, ne aşagıda ne yukarıda, arada bir yerde kaldım, hep yalnız değildim, çok samimi olduğumda oldu eşimin ailesi ile, birkaç arkadaşımda oldu uzun yıllar ama sonra herkes dagıldı , ne zaman dağıldı biliyor musunuz insanlar, ben biraz rahat davranmaya başlayınca, insanlar memnun olsun diye susmayı bıraktım, ve istemediğim şeyleri yapmayı bıraktım o zaman dağıldılar

bende evlenip istanbula geldim 6 yıl oldu hala aynıyım eski oturduğum binada bir arkadaşım vardı arasıra onuna görüşüyorum ana çok nadir onunda çocuğu oldu şimdi pek görüşemiyoruz başkada arkadaşım yok 2 senedir kendi evimde oturuyorm binada sokakta bir allahın kulunun adını bile bilmiyorum.Ben zatn çok girişken bi insan değilim herkesede güvenip hemen arkadaşlık kuramam ama insan bazen şöyle bimyürümek için bile birini arıyor yanına.Çalış diyenler içinde çalışsanda atnı oluyor ot gibi işe gidip geliyorum evde yemek yiyip uyuyorum.Evin hiç boş kalmadığı gece yarılarına kadar oturup gezilen amcalar kuzenler dip dibe oturduğumuz bi memelekettn buraya gelince bende çok yanlız kaldım sizi çok iyi anlıyorum. Nerede yaşıyorsunuz

Eşimin ailesi çok kalabalık ve artık susmaktan, o kadınların arasındaki rekabetten yoruldum. Aman alınmasınlar diye ölçerek konuşmaktan yoruldum, yapılan yanlışları sorun çıkmasın diye görmezden gelmekten yoruldum herşeyi herkesi kestirip attım ve sonuç bu

Evet bende sizin gibiyim

kesinlikle böyle şeyler vardır

zaten oturduğunuz yerin adı rezidans diye geçiyorsa belli bir ekonomik seviye de vardır demiştim tahminen
ama bence sizin de farkındalığınız yüksek sadece ortamı görmemiş olabilirsiniz bu da hiç olmayacak şey değil- tabi onlarla kaynaşıp mutlu olacaksanız

ben de köyde doğmuş bir insanım - o bildiğiniz tek göz suyu kanalizasyonu olmayan kerpiç bir evde
üniversiteye gittiğimde (o zamanlar eski Türkiye tabi) üniversitemizde yılbaşı kutlamaları olurdu bölümde, içkili filan. ben de bilmezdim kadeh tutmayı, içkiyi, 17 yaşındaydım okula başladığımda.

etrafızdaki insanlar da en fazla 2 nesildir şehirli insandır yani, onlar da saraylı mavi kanlı değildir, biraz fazla çekingen davranıyor olabilirsiniz

bence en önemlisi şu: sizin eşinizin arkadaşları vardır onlarla eşli görüşüp kafanıza uyanlarla devam edersiniz, normalde dışardan gelen kadınların eş çevresine uyumları genelde böyle oluyor.

şu anda biraz yoğunum ama bence sizdeki şu : ne ev hanımı akraba çevresi sizin kafanıza uyuyor ne de bu bahsettiğiniz daha zengin çevreye siz eklemlenebiliyorsunuz, bu arada kalmışlık sizin derdiniz.

ben de çoğu kez bunu yaşadım. hala yaşıyorum. iç anadolu köylüsü aile çevrem için aşırı modernim (yersen, aslında ben geleneksel değerlere, aileye, vefaya vb. çok çok önem veririm sadece saatlerce oturup dedikodu etmem, genç kızları eleştirip aşağı çekmem, yardımcı olmaya çalışırım) alayı ateist, şehirli, beyaz yaka vs. olan arkadaş çevrem için de hem okumuş hem köylü olarak değişik bir karışım oluyorum. evet, zor oluyor bu hengamede dost bulmak.

ama imkansız değil. kendinizi kapatmayın.

nerde yaşiyorsunuz belki burdan birileri çıkar
bende çok sıkılıyorum evde dizi film bir yere kadar bide evde insanın uyudukça uyuyası geliyor

Bazı insanın yıldızı düşük benim de çoğu arkadaşım çocukluk ve liseden üniversiteden bile 4 5 tane var çok yakın değiliz. Bazen tanışıyorum ama yürümüyor. Eşimin arkadaşlarının karıları var ama onlarla da arada bi çay kahve anca bu. Ama her çevreden arkadaşım tanıdığım var tarikatçısından tut queerine köylüsünden tut fabrikatörüne bi araya gelince konuşuruz arada buluşuruz ama çocukluk arkadaşım kadar bacım bacım olamayız ki bi yaştan sonra gerek yok. Eşinle çıkın gezin o ortamlara da girin içki içmezsen gazoz içersin ne olacak yani. Hobi olarak bi okul okuyun madem maddiyatta sorun yok. Gerçekten ev hanımı olmak çok sıkıcı 4 aylık bebeğim var asla zaman geçmiyor. Ama hem akrabalar kötü hem veliler hem kurstan kişiler hepsi size mi denk geliyor yani

İyi de soruyu soran kadın sizi oturtmamış ki aile apartmanına. Siz kendi isteğinizle oturmuşsunuz. Bir şekilde çalışıp ordan da kurtulabilme imkanı elde edersiniz ilerde diye akıl vermiş yani.
benim soran :)
çalışma olayını duyunca geriliyor arkadaş M meryemsancar
diyorum ki çalış aile de destek atar çocuk okul getir götür o gidiyor ne yazıyor
çalışma gerdi onu bence
burası doğu aile apartmanı hayatta izin vermezler dese anlayacağım

Temizlik. Yemek. Ev düzeni. Kişisel bakım derken pat akşam oluyor. Çık bim a101 şok gez 1 saat oyalan gel. Çorbaydı yemekti iş bitmiyo evde. Sen nasıl yatıyorsun ki. İşini kim yapıyor evde? Bak saat 16.37 daha yeni oturdum. Bi de benim çocuğum yok. Olsa öfffff işim hiç bitmez

Tamam işte merhaba diyip hemen dost olunmuyor, dostluklar emek zaman isteyen şeydir.

Kendi işinizi kurun

Youtube, instagram kanalları açın yaptığınız tatlı, yemek tariflerini paylaşın. El işi, örgü vesaire yapın onu paylaşın. Kanalı büyütmeye çabalayın işbirlikleri kovalayın. Çocuk kıyafet-oyuncak alışverişi, kırtasiye ürünleri videoları vesaire çekin. Çocuğunuza her gün hazırladığınız beslenmeleri videoya çekin kanala atın.

Bu şekilde harçlığını çıkaran bir sürü ev hanımı var. Sıkıntınızı da giderirsiniz yorumlar gelir takip edenler çoğalır.

Çalışmasam böyle bir iş yapmak isterdim.

Veliler kötü demedim , denk değiliz, çalışıyor hepsi, bankacı doktor vs, kötü demek haddimize değil kimse, uyuşamadık demek istiyorum yalnızım yani ne yapayım olmuyor işte bir türlü

Hayır ya neden gerileleyim, lise mezunuyum nerede calısıcam, maddi durumumuz iyi, şimdi neden gidip kasiyerlik yapayım, çalışmakta çok kolay birşey değil , ben çevrem olsun istiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…