Cuma Zayıflama Yarışması 10. Takım

aslında çok haklısın katılıyorum sana
ama pratik bir akşam yada öğle yemeği bulamıyorum
ama bugün diyet listemi baştan oluşturup paylaşıcam sizinle

Merhaba canım hoşgeldin.Bende bugün ilk kez bir kalori hesabî yapayım dedim.akşam ki öğünüm hariç henüz 1.201 kcal oldu akşam yeme işi bitince yazarım menümüde

maşallah eşim çok yediği için soslu makarna vs hazırlıyorum
o yerken çiger bekleyen kedi gibi kalıyorum
siz dede aynı durum var mı acaba kızlar
Malesef var ama yememeliyiz.benimki mesela şunu ye bak ölümü gòr fln diyo bnde seni seviyorum ama yemicem diyorumeşim yemek yerken ben onunla masada oturmam başka şeylerle ilgilenirim sanada tavsiye ederim canım bi süre snra diretmiyorlar.Hatta acaba bende mi az yesem vs diyor artık

Aynen sende
ya dedigin gibi yapicam yada onuda kampa alicam artik

Kalori hesaplama işi beni tüketmisti bunalima sürüklemisti aman dikkat cok takilmauin

Canlar öğlen ve akşam yemeğinizin şu düzende olmasında fayda var;

1 porsiyon et/tavuk/ köfte
(Porsiyonlar şu şekilde etse sadece 2 kaşık, tavuksa 90 gr yani 3 köfte kadar, köfteyse 2-3 tane)
4 kaşık herhangi bir sebze (ben ağır spor yaptığım için sebzeden istediğim kadar yiyebiliyorum)
1 dilim ekmek karb hakkı (besin değişim tablosuna bakarak kullanabilirsiniz bunu mesela 3 kaşık haşlanmış bulgur, 3 kaşık makarna-sossuz- , 2 kaşık pirinç pilavı vs vs)
2 bardak ayran/4 kaşık yoğurt/ 1 bardak süt
1-2 kase salata (içinde mısır kullanmak istiyorsanız ekmek hakkinizla degistirin)

Bu düzen bütün bilinçli diyetisyenlerin ömerdiği düzen bazal metabolizma hızınıza, yaşam şeklinize, spor durumunuza göre artırıp azaltabilirsiniz. Ben genelde burdaki ölçü miktarlarına uyuyorum ama tabi spor yaptığım için 2100-2200 kalori civarına çıkabiliyorum ben kilo vermek için kısıyorum. Siz kendinize göre ayarlayın.

Örnek;

(Benim günde en az 90 gr protein almam gerekiyor bu nedenle bol proteinli)
Bol salata icinde 1 kaşık lor peyniri (ayranla değişim yaptım tavuk fazla oldugu icin 1 kaşık sadece) toplami 1 dilim ekmek degerinde makarna ve mısır, sebze olaraksa cansuyla ayıla bayıla yediğimiz köz biber

Bunu istersem artırabilirim ama sık kaçamak yaptığım için böylece sabitliyorum.

Makarna cok amacli diyet programlarinda kullaniyor

Bugun diyet listemin kotu oldugunu farkettim

Aksam yada ogle yemeklerlerin yaninda salata alteratifi ariyoduk makarna salatasi gordum diet icin kepekli makarnadan yapılıyormuş ama kararsis kaldim

Kahvaltı örneği;

Kahvaltıyı olabildiğince sağlam yapmanızı öneririm.

2 porsiyon Az yağlı, yağsız peynir (spor yapmayanlar, az yapanlar icin 1 porsiyon) genelde lor tercih ediyorum ama bazen light üçgen peynir, küp peynir yiyorum.
1 yumurta (haşlamak zorunda değilsiniz omlet de yapabilirsiniz ama omlette yağ kullanıcaksanız-en fazla bi cay kasigi zeytin yagi- o kahvaltıda zeytin tüketmeyin)
Sınırsız yeşillik (metabolizma hizlandirir, ödem tutmayi engeller
5-6 tane zeytin (ceviz varsa zeytin yemiyoruz)
1 dilim kepek ekmegi (eti form kepekli büsküviyle degistirmistim ben

Not yaninda siyah cay degil yesil cay tüketmenizi öneririm

ÖNEMLİ NOT: Ben diyetisyen veya beslenme uzmani degilim sadece arastirmayi ve okumayi cok seviyoeum bunlarda onun sonucunda elde ettigim bilgilerden oluşan beslenme seklim. Onun icin hatali buldugunuz yerleri lütfwn duzeltin.

Bende salatama makarna ekliyorum ama sadece 3 kaşık :) çok tok tutuyor tavsiye ederim

Araöğün önerisi;

Bu konuda çok fazla acıklama yapmaya gerek yok sanırım genelde kuruyemiş, kefir, süt, meyve, kuru meyve tarzında canım neyi istiyorsa onu yiyorum şekerim düşük olduğu icin günde 4 porsiyon meyve hakkım var. Dengeliyorum gün icinde.

Selam kızlar bugünkü menüm
Sabah kahvaltı saat 08.30
Sucuklu yumurta fakat hiç yağ koymadım.
1 küçük dilim beyaz peynir
4 tane siyah zeytin
500 ml su
Ara öğün 11.00
2 adet kuru kayısı

Öğlen 14.00
Sebzeli tavuk orta porsiyon

Akşam 18.00
1 kase çorba
Yarım turp
Çeyrek balık buğulama
1lt su Ara ara içtim
Sporumu az sonra yapıcam yaptıktan sonra mesaj atarım tekrar

Canım sucuk kaç dilimdi? 3 ince dilimi geçmeyin ve sucuk varsa zeytin-ekmek yemeyin. Eger yesillik eklersen uzun süre tok kalirsin, metabolizman canlanir ama herkes sevmiyor tabi...

Genel olarak cok az kalorili bir liste mesela araögüne 1 bardak süt ana ögüne bir bardak yoğurt ve bir de karbonhidrat türü ekleyebilirsin

Sucuk 3 dilimdi yeşillik çok seviyorum ama manava gidemedim açıkçası bugün fazla iştahım yoktu boğaz ağrısı filan yoksa yerdim Evet yoğurt tüketmeye dikkat edicem canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…