Cuma Zayıflama Yarışması 10. Takım

aselam banuşum
inşallah canım

Ve Aleykum selammn hayirli sabahlar.
Inshaallahhh gorecez o eksileri :)))

Evet grip gibi biseymi yoksaaa

Allah'ımm olmasın nolur olmasınnnn.
Çok pis oluyorum ben grip olunca aşeriyorum falan. 1 2 saat sonra adana kebap yedim dersem noluyooo demeyin.

ay kuzum ya
sıcak bişiler iç bitanem

Kahve içcem ablam.
Bugün viaportun altını üstüne getirmem lazımdı ablamın doğum günü ona hediye alıcaktım. ❤ Eşimin ablasının yani. Ama yalan olcak galiba.

Aleykümselammmmm.

grip değildir lodosdan dır o ağrı , gebertirim yeme cızzz
venezia eser kuzum forum istanbul a git kapalı alan

grip değildir lodosdan dır o ağrı , gebertirim yeme cızzz
venezia eser kuzum forum istanbul a git kapalı alan

Ya ben lodosu bir yerde daha duydum ama çıkaramıyorum şimdi yine böyle bişeye lodostandır dediler bana.
Doğru dedin ablam orası şimdi uçar kaldırır. Ondan sonra en yakın forum oraya gideyim ben.

Günaydınnnn

Ben bu sabah 5,30da kalkıp sporumu yaptım.

1 saat eliptik tamam
Günaydın Maşallah süpersin hedefe erken varıcaklarının inşallah

Herkese günaydınnnn. ❤❤
Çok üşüyorum ben çok. Güneş de var ama anlamadım.

İnşallah çok güzel bir gün olur hepimiz için.
Günaydın aman dikkat ıhlamur papatya çayı iç bu havalar tam hastalık havası
Gunaydinnn mutlu guzel gunler ..
Günaydın sağlıklı bol harekli gün olsun

Günaydın Maşallah süpersin hedefe erken varıcaklarının inşallah

Günaydın aman dikkat ıhlamur papatya çayı iç bu havalar tam hastalık havası

Günaydın sağlıklı bol harekli gün olsun

Sağol canım aynen sıcak bişeyler içcem ama kalkamadım bi türlü.

kızçelerim, uzun bir yazı ama çok güzel anlatılmış

ALINTIDIR:

Diyet yapıp ya da yediklerine dikkat etmelerine rağmen kilo veremeyenler ''Su içsem yarıyor'' diyerek durumlarından yakınırlar. Bu yakınmanın arkasındaki neden, çoğu kez metabolizma hızının yavaş olmasıdır.

Metabolizma hızı nedir?
Bazal metabolizma hızı (BMH), fiziksel olarak dinlenir durumdayken vücudun harcadığı enerji miktarıdır. Bir kişinin 12 saat açlıktan sonra yatarak hiç hareket etmeden dinlenirken harcadığı enerjidir.

Metabolizma hızının düşük olmasının sonuçları nelerdir?
BMH nin yavaş olması az yemeye çalışmanıza rağmen kilo almanıza veya diyet yapsanız da yavaş kilo vermenize sebep olabilmektedir. Metabolizma hızınıza göre hesaplanmış bir diyet düzeniyle zayıflamaya başladığınız takdirde metabolizma hızınızın azalmasını engellemiş olursunuz. Ayrıca diyet sonunda ağırlık kaybının ne hızla olacağını da tahmin eder ve hayal kırıklığına uğramazsınız.

Metabolizma hızını artırmak için neler yapılabilir?
Beslenmede yağ miktarı sınırlandırılmalı. Vücutta yağ yüzdesinin azalması metabolizma hızının artmasına sebep olacaktır. Yağ, vücutta kaslara oranla daha az enerji harcadığı için bazal metabolik hız azalır ve vücut ağırlığını korumak için daha az enerjiye gereksinim duyulur. Vücutta kas oranının artırılması da metabolizma hızının artmasına sebep olur. Yeterli protein tüketimi ve haftada 3 - 4 kez 40 dakika yapılacak düzenli egzersiz, vücutta kas kitlesinin artmasını sağlar. Az ve sık beslenme metabolizma hızının artmasını sağladığı için 6 - 7 öğün beslenme şeklini benimsemek gerekir. Öğünler arası uzun açlıklar sonucunda metabolizma hızı düşer. Bu nedenle, diyet yaparken meyve, küçük sandviçler, light yoğurt, ayran, kepekli bisküvi, kuru meyve gibi besinler ara öğün olarak seçilebilir. Günlük 2 - 2,5 litre sıvı tüketimi de vücutta metabolik işlemlerde de kullanılacağından önemlidir.

Metabolizmayı bozan yanlışlar
- Öğün atlamak.
- Şok diyetler.
- Açlık kürleri.
- Kahvaltı yapmamak.
- Aktivite azlığı.
- Az su içmeç.

Metabolizmanızı hızlandıran faktörler
- Su için.
- Çay için.
- Yürüyün.
- Sık sık ve az az yiyin.
- Acılı-baharatlı yiyecekler yiyin.
- Direnç egzersizleri yapın.

Metabolizmayı hızlandırma rehberi
Kilonuzu kontrol etmede güçlük çekiyor musunuz? Eğer yeterince kalori kısıtlaması yaptığınızdan ve gereği kadar aktif bir yaşam sürdürdüğünüzden eminseniz metabolizmanızı biraz ateşlemeyi deneyin. İşte size kolay uygulanabilir bazı öneriler:

1. Tiroidinizi kontrol ettirin: Tiroit bezinin normal çalışmaması kilo almanızı kolaylaştırır. Guatr sorunu olanların önemli bir kısmında tiroit bezi yeterli tiroit hormonu üretemez. Normalden daha az tiroit hormonu vücudun normalden daha az enerji yakmasına neden olur. Tiroit bezinizin iyi çalışıp çalışmadığından emin olmak için tiroit bezi hormonlarının ölçülmesi yeterli olacaktır.

2.Yürürken daha hızlı değil daha uzun mesafelere gidin: Vücudunuzun oksijen eşliğinde yaptığı hareketler ne kadar uzun sürerse bedeninizin o kadar çok yakıt (yağ depolarınız) harcayacağından emin olabilirsiniz.

3.Gezinmek yerine, ciddi bir yürüyüş yapın: Adımlarınızı biraz sıklaştırırsanız metabolizmanızı daha da hızlandırır, daha çok yağ yakabilirsiniz. Uzun mesafeleri katetmek her zaman iyidir, bu mesafeleri daha hızlı adımlarla katetmek ise daha da iyidir.

4. Yemek sonrası kısa yürüyüşler yapmayı unutmayın: Yemeği takiben yaptığınız hafif yürüyüşlerde metabolizmanın daha hızlı bir süreçle işlediği, daha çok kalori (enerji) ve daha çok yakıt tükettiği biliniyor.

tatlı krizine girdiğinde HÜNNAP KURUSU al, hakikaten kalorisi çok düşük ve lezzetli, aktardan temin edebilirsin canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…