Cuma Zayıflama Yarışması 10. Takım

Canım menün güzel olmuş. Afiyet olsun. Hem senin menünü değerlendirmek hemde genel bilgi olsun diye 1-2 şey yazmak istedim
Fruktoz yani meyve şekeri vücutta direk yağa dönüşüyor. Bunu kendi üzerimde de test ettim.
Nasıl tüketeceğiz peki?
Akşam kesinlikle tüketmeyeceğiz. Sen gündüz aralarda tüketerek doğru yapmışsın ancak günlük 2 porsiyon meyveyi geçmemek lazım. Orta boy meyveler 1porsiyon. Yaklaşık 150-200gr kadar.
Birde pirinç. Eğer esmer yada kepekli pirinç kullanmıyorsak tüketimi sınırlandırmaya fayda var. Pazar günü iyi yaşam programında Osman Hoca da pirinç konusunda; pirinç ne kadar ince zayıfsa sizi de oyle yapar. Yani tombul taneli pirinç tuketmeyin dedi

Tşk ederim ben diyetisyene gitmiyorum buradaki aplalarin bilgilerinde faydalaniyom verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim yarın inşallah tartıda güzel şeyler gorurum

Tşk ederim ben diyetisyene gitmiyorum buradaki aplalarin bilgilerinde faydalaniyom verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim yarın inşallah tartıda güzel şeyler gorurum
Diyetisyen takibi şöyle ise yarıyor. 1 hafta boyunca yaptığın egzersiz ve beslenme şeklinin sonucu vücudundaki su, kas ve yağ oranın tespit ediliyor.
Mesela regl öncesi ödemi biliyoruz ve bu kilo değil ödem diyoruz ama ya diğer zamanlar?
"Güzel ve dengeli beslendim. Sporda yaptım neden eksi gelemedim? Sonra amaan ben bu işi beceremedim" diyip vazgeçiyoruz yada motivasyonumuz düşüyor.
Oysa o hafta çok güzel yağ yakmış üstüne birde kas yapmış olabiliriz. Bunu tartıda görmemiz mümkün olmuyor. Iste bu aşamada diyetisyen faydalı. Senin o haftanın boşa geçmediğini anlıyorsun.
Ben 1 hafta hergun 500-1000 arası ip atladım. Interval egzersiz yaptım. Diyetisyen listeme de sadık kalarak 2.7 kilo yağ yakmış üstüne de 1.1kilo kas yapmıştım. Ama tartıda görünen 800gr di.
Hafif sporlar yada yuruyus yaparsan böyle bir sıkıntın olmaz inşALLAH

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…