Cuma Zayıflama Yarışması 10. Takım

İyiki moni cim çağırmış seni ve sende iyiki gelmişsin

Diyet konusunda bilgili kişilerin yorumu benim için çok önemli çünkü bilinçli yorum herzaman doğru yönlendirir i sanı bu konuda böyledir

Çok teşekkğr ederim herkese güzel dilekleriniz için. Bakalım hafifledi biraz , yarına tamamen geçer inşallah . öyle anafilatik bir durum yok çok şükür. Biz de ne olfuğunu çözmeye çalışıyoruz bakalım .
Bu arada az da olsa indim gibi ama tam anlamıyla inmem biraz zaman alacak gibi. Yatın tuzsuz yemeye gayret edexeğim hem evdeyim de rahat gecer benim için diye düşünüyorum.
Az önce tahmini yarım litre suya elma, limon, maydanoz ve nane attım ( taze nanem yoktu toz attım) kaynattım içtim
Sabaha da bıraktım sabah da aç katnına içeceğim inşallah işe yarar

Ekşili sulu köfte

Malzemeler
300 gr yağsız kıyma
İki su bardağı köftelik esmer bulgur
Tuz
Su
Salça
Bir su bardağı haşlanmış nohut
Bir su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
Kuru soğan
Bir yemek kaşığı nar ekşisi
Zeytinyağı

Yapılışı
Nohut ve yeşil mercimek ayrı ayrı haşlanır bir kenara alınır
Bir yoğurma kabına kıyma köftelik bulgur ve tuz alınarak ara ara su katılarak yoğurulup iyice özleşen hamurdan fındık büyüklüğünde parçalar alınarak avuç içinde yuvarlanır bu işlem hamur bitene kadar yapılır

Sonra bir tencereye kuru soğanlar küçük küçük doğranır iki yemek kaşığı zeytinyağı ile soğanlar karamelize edilir sonra bir yemek kaşığı salça eklenir kavrulur kaynamış sıcak su eklenir su kaynamaya başlayınca köfteler içine atılır tuzu kontrol edilip azsa ilave edilir ve kaynayınca orta ateşte pişirilir köftelerin pişmesine yakın nohut ve yeşil mercimek de ilave edilir nar ekşisi katılır karıştırılır 10 dakika kadar daha pişirilir ocaktan alınır afiyetle yenir

Anaflaktik durumda zaten böyle duramazsın senin yaşadığın durum anjiyo ödem ki buda çok tehlikeli bir durum ama sen basite aldığına göre ciddi boyutta del demekki dikkat et kendine canım

Akşam haricinde iyi bir menü yarın yediklerinle kurtarabilirsin sebze ve proteine yüklen yarın

İyiki moni cim çağırmış seni ve sende iyiki gelmişsin

Diyet konusunda bilgili kişilerin yorumu benim için çok önemli çünkü bilinçli yorum herzaman doğru yönlendirir i sanı bu konuda böyledir

İyi ki gelmişim. Burası acayip motive ediyor insanı.
Kesinlikle bilinçli yorum çok önemli bilmeden söylenenlere yanlış yöne gidebiliyor kaş yapayım derken göz çıkarılabiliyor.
Bu yüzden sürekli araştırma halindeyım diyetle ilgili 30 küsür kadar daha tez okumam lazım indirdim pcde duruyor.
Ben de burda diyetle ilgili çok şey öğrendim.

Gecenin bu saatinde ekşili sulu köfte yapıyorum yarın için yöresel bir yemek olur kendisi ve zahmetlidir azıcık anneme sürpriz yapıyorum

Kolay gelsin. Şimdiden afiyet olsun.

İnş. geçer tekrardan geçmiş olsun sağlığına dikkat.

Bir gün deneyeceğim. Misafirim olduğunda büyük ihtimal. Çok fazla şey girilen yemekleri tek kişilik yapamıyorum sonra 3 4 gün yemem gerekiyor o yüzden de misafiri bekleyeyim ben

Niye bu kadar kalorili bir menü seçimi yaptın?

Uzun yılardır gorusmedigim lise arkadaşlarımla görüştüm sohbet muhabbet derken nasıl yediğimi anlayamadım bile akşam misafir geldi tutamadım kendimi hiç biri geçerli bahane değil tabiki de

Bu kesinlikle diyet menüsü değil bununla kilo verilmez kilo alınır kilo vermek istediğine eminsen bu şekilde yemekten vazgeçmeli kendine dur demesini öğrenmelisin yok kilo almak istiyorsan az bile yemişsin devam et
Haklisin ne desen bugün ben ben değildim sanki ama Çok pişman oldum

Sağol canım

Dene emimim çok seveceksin ve evet haklısın malzeme miktarını ne kadar az tutarsan tut yinede çok bereketli bir yemek koca bir tencere oluyor bu ölçüler biz üç kişi olmamıza rağmen iki günde anca biter

İnsanız robot değiliz arada kaçabilir ipin ucu ama sende ip ortadan kaybolmuş yarın ve sonraki günler telafi etmelisin ki cuma gününe artı çıkmayasın

Gelelim benim menüye künefeye izin çıkınca akşam soluğu künefecide aldım görmezden gelin

Sabah
Büyük bir porsiyon Mercimek salatası

İkindi
Küçük ve yarım porsiyon mercimek salatası

Akşam
Künefe
Meyve
Süt

Su çok fazla içemedim
Spor
30 dakika zumba
100 mekik
50 squat

Peynir bu menüde sırıtmış

İyi geceler kızlar
36 bildirim gelmiş ama ben yeni girebildim
Biraz rahatsızım da önemli diil çok çır çır gibi bişey
Menümü yazamıcam bugünlük
Az önce işten geldim üstelik
Mesai vardı
Yarın da işe gideceğim
İyi geceler ..

Pişman olmamak için dikkat etmeliyiz bu iki günün çok öenmli kiloya çevrilmemesi için hemen yakmalısın o yüzden bu iki gün bol salata ağırlıklı beslen ve protein al. Karbondan uzak dur.

Seveceğimi düşünüyorum içinde kıyma var Aynen ya bu tarz çorba ve yemekler çok bereketli oluyor bitmiyor.

Kolay atlatmışssın bugünü keşke çorba yerine karbonu daha az şeyler seçseydin. Su içmelisin ya çok fazla şçemedim deme 2.5 litre içsen yeter zaten. gün içine böl onuda yoksa metabolizman yavaşlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…