kızlar benim büyük oğlan duzceye yerleşti türk dili edebiyatına 4yıllık nasıl sizce
Estağfurullah cnm ne ustası.Ben 40 kat olandan yapmıyorım daha doğrusu kimse istemiyor.Oklavadan büzme,midye baklava ve gül baklava yapıyorum.Ama abartısız 10 tepsinin 9 u oklavadan büzme istiyorlar.Hepsinin hamurları aynı.Ben sana bir ölçünün tarifini vereyim ama ne kadar çıkıyor tam bilemicem.Ben çok fazla yaptığım için.aylinim bi baklava tarifide bana versen gülüm sen ustasin bu iste
Teyzem de Akçakocada yaşıyor.Sık sık düzceye giderler çok yakın.Çok güzel ve küçük bir yer.Onlar çok seviyorlar,yaşaması da kolay.Bence çok rahat eder.Ama okul olarak nasıl onu bilemem tabii.Hayırlı olsun cnmkızlar benim büyük oğlan duzceye yerleşti türk dili edebiyatına 4yıllık nasıl sizce
E bide tarif vereydin sana zahmet.Nette çoktur ama denenmiş olduğu için senden istedim.
Hayırlı olsun ☺
İstediği bir bölüm müydü?
Hem de nasılama yeterince uzun sürdü yağlarımızla olan seviyeli ilişkimiz bence kararlıyım defedeceğim
Teşekkür ederim
Daha nelere direndimmm. İddiaya girdiğimiz için eşim diyetimi sabote etmeye çalışıyor. Saat olmuş gecenin on ikisi fındık fıstık uzatıyor banayanımda yediği yetmezmiş gibi Tabi ki yemedim
Benim kızçe bir şeyleri eline alarak yemeyi seviyor ben de ona pilav yedirmek için bir tarif denedim. Bugün kabuklu cevizleri de sürekli ağzına götürdü. Tek tek deneyerek poşeti boşalttı nerdeyse.
Havuçlu ve tavuklu bir pilav yaptım. Tavukları ayırıp minik minik parçaladım. Pilav soğuduktan sonra içine kaşar peyniri ve didiklenmiş tavukları koyup yoğurdum. Ceviz büyüklüğünde toplar yaptım. Yumurta ve Galeta ununa batırıp fırınladım
Daha anlaşılır tarifleri internette var
Kızçe bir tane bile yemediYemeye çalışmadı bile
Önce tarifini yazdım kiE bide tarif vereydin sana zahmet.Nette çoktur ama denenmiş olduğu için senden istedim.
Estağfurullah cnm ne ustası.Ben 40 kat olandan yapmıyorım daha doğrusu kimse istemiyor.Oklavadan büzme,midye baklava ve gül baklava yapıyorum.Ama abartısız 10 tepsinin 9 u oklavadan büzme istiyorlar.Hepsinin hamurları aynı.Ben sana bir ölçünün tarifini vereyim ama ne kadar çıkıyor tam bilemicem.Ben çok fazla yaptığım için.
1 yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt yada süt (hiç farketmez)
1 çay bardağı sux.Arkasıcyarın fkm
Yarım fincan sirke (elmaysa azıcık daha az koy)
Bir çimdik tuz
K.tozunu incecik kağıt gibi açabiliyorsan konmuyor
Açamıyorsan 1/2 paket k.tozunu yoğurma kabında sirkeyle karıştır.İkisini üst üste döküp birbine değmesi yeterli.
fırının arçelik vs olanlardansa 85 gr lık bezeler yapıp iyiiice dinlndirip (ben akşamdan yoğurup bezeliyorum dolaba kaldırıyorum.Hatta hamurun artarsa buzluğa koy hiçbir şey olmuyor.Spnra bol nişastayla açıyorsun.En başta nişstasını bayağı bol dök açmaya başla.Sonradan yapışıyor gibi olursa azıcık daha serp.3 e kesip cevizini serpip çok sıkı olmayacak şekilde oklavaya sar ve büzdürerek çıkar.Sana püf noktası cevizleri hamurun kesilen yerinden uzak plsın.4-5 cm kadar.Hem dökülmüyo,hemde cevizler incecik hamurun içinden yanıkımsı olmuyorBir püf noktası daha.Olavada büzdükten sonra sakın kesme öyece uzın hir şekildde tepsiye dizTepsi dolduktan sonra istediğin büyüklükte kes sonra yağını dök.Bekletmenin amacı hamurun kurumasın ve keserken baklavaların ezilmemesini sağkamaktır.Kolay gelsin
Normal siyah fırın tepsisine yapıcaksan 250 gr tereyağı yada margarin.Standart su bardağıylada 1 su bardağı da sıvı yağ.Soracağın bişey olursa cevaplarım
Teyzem de Akçakocada yaşıyor.Sık sık düzceye giderler çok yakın.Çok güzel ve küçük bir yer.Onlar çok seviyorlar,yaşaması da kolay.Bence çok rahat eder.Ama okul olarak nasıl onu bilemem tabii.Hayırlı olsun cnm
sozelci canim çok fazla seçenek yok ya tarih ya edebiyat ikisini de seviyor hakkında hayırlısı dedik meslek olarak önü çok açık değil ama yarının ne getireceğini bilemiyoruz rabbim bilirHayırlı olsun ☺
İstediği bir bölüm müydü?
Hem de nasılama yeterince uzun sürdü yağlarımızla olan seviyeli ilişkimiz bence kararlıyım defedeceğim
Teşekkür ederim
Daha nelere direndimmm. İddiaya girdiğimiz için eşim diyetimi sabote etmeye çalışıyor. Saat olmuş gecenin on ikisi fındık fıstık uzatıyor banayanımda yediği yetmezmiş gibi Tabi ki yemedim
Benim kızçe bir şeyleri eline alarak yemeyi seviyor ben de ona pilav yedirmek için bir tarif denedim. Bugün kabuklu cevizleri de sürekli ağzına götürdü. Tek tek deneyerek poşeti boşalttı nerdeyse.
Havuçlu ve tavuklu bir pilav yaptım. Tavukları ayırıp minik minik parçaladım. Pilav soğuduktan sonra içine kaşar peyniri ve didiklenmiş tavukları koyup yoğurdum. Ceviz büyüklüğünde toplar yaptım. Yumurta ve Galeta ununa batırıp fırınladım
Daha anlaşılır tarifleri internette var
Kızçe bir tane bile yemediYemeye çalışmadı bile
sağol gülüm açarım inşallah nisasta ile açılacak klasik baklava gibi değilmi birde üstüne tereyağ şerbet bire bir mi olacak çok soru sordum ama puf noktalar onemliEstağfurullah cnm ne ustası.Ben 40 kat olandan yapmıyorım daha doğrusu kimse istemiyor.Oklavadan büzme,midye baklava ve gül baklava yapıyorum.Ama abartısız 10 tepsinin 9 u oklavadan büzme istiyorlar.Hepsinin hamurları aynı.Ben sana bir ölçünün tarifini vereyim ama ne kadar çıkıyor tam bilemicem.Ben çok fazla yaptığım için.
1 yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt yada süt (hiç farketmez)
1 çay bardağı sux.Arkasıcyarın fkm
Yarım fincan sirke (elmaysa azıcık daha az koy)
Bir çimdik tuz
K.tozunu incecik kağıt gibi açabiliyorsan konmuyor
Açamıyorsan 1/2 paket k.tozunu yoğurma kabında sirkeyle karıştır.İkisini üst üste döküp birbine değmesi yeterli.
fırının arçelik vs olanlardansa 85 gr lık bezeler yapıp iyiiice dinlndirip (ben akşamdan yoğurup bezeleyşiyorum.korum dolaba kaldırıyorum.Hatta hamurun
Teyzem de Akçakocada yaşıyor.Sık sık düzceye giderler çok yakın.Çok güzel ve küçük bir yer.Onlar çok seviyorlar,yaşaması da kolay.Bence çok rahat eder.Ama okul olarak nasıl onu bilemem tabii.Hayırlı olsun cnm
Önemli olan da kendisinin sevip istemesi zatensozelci canim çok fazla seçenek yok ya tarih ya edebiyat ikisini de seviyor hakkında hayırlısı dedik meslek olarak önü çok açık değil ama yarının ne getireceğini bilemiyoruz rabbim bilir
Hayırlı uğurlu olsun, Allah muaffak etsin, başarılar dilerimkızlar benim büyük oğlan duzceye yerleşti türk dili edebiyatına 4yıllık nasıl sizce
Est istediğin kadar sor cnm.Evet bildiğin klasik baklava.Aynen şerbeti de 1 e 1sağol gülüm açarım inşallah nisasta ile açılacak klasik baklava gibi değilmi birde üstüne tereyağ şerbet bire bir mi olacak çok soru sordum ama puf noktalar onemli
Gerçekten öyleNatsume senin kız pirinç toplarını niye yemedi ki hayret.Çok da güzel yapmışın kaşarlı filan.Şekli desen çocukların ilgisini çeker.Çocuk bu biz onun dilinden anlamayız cnm
Geçen Cuma 65,5
Bugün 64,8
Fark -700gr
Önümüzdeki Cumaya inşallah 63 e giriş yaparım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?