- 18 Mart 2018
- 31.131
- 124.333
- 598
- 35
Senin işin çok zor canım, Rabbim yardımcın oldun, her zaman dualarımdasınızBizim fiziksel ve zihinsel engellerimiz vardı arkadaşlar kıyas yapmayın. Ben sağlıkçıyım öyle haftalarca iznim yok ne yazıkki. Bu çocuğa gelecek vermek için 3 çocuk bile düşündüm. Doktor refakat izni verdi o sayede evdeyim. Yoksa bende sahalardaydım şimdi.
Kendi evladıma merhem olamazken öz anne babasına bakmayan insanların ana babasına dolandım. Aman her süreç kendi içinde zor. Çok tembih ettim bakanlara ama kimse anne gibi değil işte. Küçüğe doğum iznine ayrıldığım da öğrettim büyük oğlana 3.5 yaşındaydı. Kafasını duvarlara vurdu yapmayacam diye. O da başka bi süreçti. Her çocuk farklı.
Sağol canım. Avşar inadı var bizimkilerdeSenin işin çok zor canım, Rabbim yardımcın oldun, her zaman dualarımdasınız
Oyyy kuzum benim kıyamam yaaaBizimki çiş pipiden kaçacak diye sıkı sıkı tutuyor. İşeyince pipiye kızıyor bazen ağlıyor. Aman zor
Maşallah ne güzelBen torunu alıltırırken diyordum en zor şey başıma geldi ama 3 günde olayı bitirdim arada kazalar muhakkak oldu aparata oturup durunca sessiz olalım bakalım ses gelecekmi aaa gelmedi ama yapınca alkış kıyamet yaşasın ses geldi geldi diye ev halkı bir sevinç rolü sonra kendi diyordu sus ses gelecekmi
Herkez kendi yaşadığını bilir tatlım allahımm yardımcın olsun canım benimBizim fiziksel ve zihinsel engellerimiz vardı arkadaşlar kıyas yapmayın. Ben sağlıkçıyım öyle haftalarca iznim yok ne yazıkki. Bu çocuğa gelecek vermek için 3 çocuk bile düşündüm. Doktor refakat izni verdi o sayede evdeyim. Yoksa bende sahalardaydım şimdi.
Kendi evladıma merhem olamazken öz anne babasına bakmayan insanların ana babasına dolandım. Aman her süreç kendi içinde zor. Çok tembih ettim bakanlara ama kimse anne gibi değil işte. Küçüğe doğum iznine ayrıldığım da öğrettim büyük oğlana 3.5 yaşındaydı. Kafasını duvarlara vurdu yapmayacam diye. O da başka bi süreçti. Her çocuk farklı.
Muhakkak canım cocuk ta da iş bitiyor aynı yaşıt kuzenimin cocugu var 1 sene daha geç ögrendi ama biz aynı anda geceyi de bırakırdık saat kurup uyandırıyor duk şimdi maşallah ya bir kez kalkıyor yada sabaha kadar tutuyor ama kuzunin ki gündüz cok güzel ama gece halâ bez baglıyorlar bizimki hayatta Bi cıkarttık bir daha baglatmadıMaşallah ne güzelÇocuğun da istekli olması gerekiyor başlamak için. Hiç istemiyor benimki
Maalesef canım toplumca yanlış bilinen pek çok Bilgi var. Annenin kararlılığı önemli değil, çocuğun istekliliği önemli. Anne sütünü bırakmadan sonra hayatındaki en büyük sınav bu. 3 yaşında kasları hazır oluyor bezi bırakmaya. Üniversitede bunların hepsini gördük ama benim kızda istek olmayınca başlayamıyoruzCanım kendini ifade eden her çocuk yapar 3 yaşındaki çocuk büyük ne kadar geç okdar zor bundan emin olabilirsin. O çiş bacaklarından suzulmeden altına o kaka yapismadimi anlamazlar. Benim oglum 33 aylikti. Ve hala beklemek istiodu daha net konusamiodu bu çocuk çişini nasıl söyler dedim. Meğersem konuşmakla hiç alakası yokmuş bundan emin olabilirsin. Benim arkadaşım 2 yaşında attı bezi daha anne diodu sadece çokta aksi bir çocuktu. 2 haftada öğrendi. Bez parası da cebine kaldı.
Benim oğlum yeminle 10 gün altına yaptı bir damla tuvalete yapmadı 10 dakka da 15 dakikada bir tuvalete götürüyorum. Hiç tutturamadım. Gece asla yok alıştırma bezi yok normal bez asla kullanmadım. Çünkü bu çok büyük yanlış. Gece 2 defa tuvalete kaldırdım.
Şuan yts arkadaşımız zorlanmasinin sebebi çocuk çok büyük. Benimki şuan 5.5 yaşında kendi büyük tuvaletini kendi siler temizler. Çok zor bir süreç kabul ediyor ama annenin kararlılığı çok önemli çocuk ne kadar büyük olursa okdar zor
Anladım canım. Sen calisiyomuydunBizim fiziksel ve zihinsel engellerimiz vardı arkadaşlar kıyas yapmayın. Ben sağlıkçıyım öyle haftalarca iznim yok ne yazıkki. Bu çocuğa gelecek vermek için 3 çocuk bile düşündüm. Doktor refakat izni verdi o sayede evdeyim. Yoksa bende sahalardaydım şimdi.
Canım 22 de yarım paket cips yerine keşke sebze yemeği yeseydin 7 deOley be işte bu beeeee
76.1
Cuumadan beri -1.7 kg
.
Dünkü yediklerimi yazayım eksiksiz
Saat 15.30 gibi aç değildim ama eşlik etmek için yedim
1 tabak hazır çorba
1 tabak salata
3 kaşık yoğurtlu brokoli
.....
Saat 19.30
4 çatal falan patates kızaetmadı
5 kaşık bulgur pilavı
Şekerli çay 2 fincan
....
Akşam 10dan önce 1 fincan şekerli nescafe
...
Saat 22 de yarım paket cips kaçamak
Su: 1.5,lt di galiba
....
Akşam 19dan sonra kaçamak hariç yemek yok
....
Deneyin kızlar yüzde yüz işe yarıyor
Akşam yememek☺
Ya aslında cips de yemezdim zaten kaşındırıyor veni baharatlı ama günlerdir her akşam gözümün önünde katır kutur öatır çutur cips yenildi artık dayanamadım ben de yicem dedimCanım 22 de yarım paket cips yerine keşke sebze yemeği yeseydin 7 de
Ama sonuç harikaa
Öyle mi. Benim ki de 29 aylıkBenim oğlum da 2.5 yaşındaydı, bak bu tuvaletin buna yapacaksın çişini tamam mı demiştim tamam dedi, o günden beri gitti kendi yaptı☺ ama pıtını beze yapmak istiyor bir türlü oturmuyor tuvalete (çocukşarçin olan minyatür klozet) , yapmıcam ona büyüyünce de yapmicam diyor☺ben de üzerine gitmiyorum ama 15 gün daha verdim sonra bez mez takmayacağım arkadaşların dediği gibi bacağına yapınca bir kez mecbur oturacak,
Evde bez stoğum vardı şu an ondan kullanıyoruz☺
Banyosunu kendi yapıyor köpüklüyor suyunı döküyor ama pıta gelince yok
Ki yapmaya başlasa da temizliğini yapmaz asla sanırsam
Sizinkiler 5 yaşında kendi temizliyorsa
Bir şey itiraf edeyim ben de büyüyene kadar hep iğrenmişimdir inşallah o konuda bana çekmez
Tabi oğluşumunkinden iğrenmiyorum yani ben çocukken
Ay ne boş konuştum ya
Dün akşam kaçamağm oldu birazdan tartılayım da yazsrım kızlar
Sen nasilsin canim umarim daha iyisindir..spor yapmiyormusun artik ?Menü
2 yumurtadan omlet
Domates
Salatalık
Penir
Ara örgün muz
akşam
Salata
Yeşil fasulye 1 kase
2 litre su
Aynen öyle canim ..hepsi bahane..biz nefsimize hakim olursak kimse bize israrla birşey yediremez..bende öyle yapiyorum kendime ayri evdekilere ayri yemek yapiyorum..Bugün düşünüyorum da şuna gittim bunu ikram etti bu çok ısrar etti gibi bir bahanemiz yok. Ben eşime ayrı pişirdim kendime ayrı. Aklıma da koydum demekki güzel gidiyor. Eşimin bu programa pek onayı yok ayrıca. Ne yapalım gittiği yere kadar
Gece sorun yok bizim deMuhakkak canım cocuk ta da iş bitiyor aynı yaşıt kuzenimin cocugu var 1 sene daha geç ögrendi ama biz aynı anda geceyi de bırakırdık saat kurup uyandırıyor duk şimdi maşallah ya bir kez kalkıyor yada sabaha kadar tutuyor ama kuzunin ki gündüz cok güzel ama gece halâ bez baglıyorlar bizimki hayatta Bi cıkarttık bir daha baglatmadı
Olurmu hepimizin kanayan yaradıselam kızlar. Dünkü çikolatadan sonra bugün kaçamak olamayacak. Çok kararlıyım
Çiş muhabbetiyle kafanızı şişirdim. Özür diliyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?