Cuma Zayıflama Yarışması 10. Takım

Kendi kendine yetebiliyorken, bir şeyleri kolaylıkla yapabiliyorken bir gün yapamamak çok zor… Bunun içindir ki; gözleriniz görebiliyorken etrafınıza daha dikkatli bakın, okumak istediğiniz kitapları okuyun, elleriniz kalem tutuyorken resim yapın, dizleriniz, eklemleriniz, kalbiniz sağlam iken spor yapın, iki ayağınızın üzerinde durabiliyorken dans edin, sağlıkla nefes alabiliyorken derin derin nefes alın, hâlâ ses çıkarabiliyorken bağıra bağıra şarkı söyleyin ve hâlâ içinizden geçirdiğiniz cümleleri ses haline getirebiliyorken sevdiklerinize onları ne kadar sevdiğinizi söyleyin, yoksa inanın bana kimsenin yardımı olmadan yattığınız yerden doğrulmak, sağdan sola kendi kendinize dönebilmek bile büyük bir nimet…!” ❤
Ne güzel bir yazı. Böyle şeyler beni şok motive ediyor sukre sevkediyor teşekkür ediyorum.

:) tartılar bile bıktı bizden.bende en son ne zaman degistim bilmiyorum ama arada error veriyor:KK53:

Bugun tartılmadım ama yarın sabah diyetisyen günüm, hem evde hem orada tartılıcam..

Çok doğru diyorsun canım tartılarda bizden bıktı :KK70: bende Çarşamba günü diyetisyen kontrolünde anlayacak kilo verip vermediğimi

Neyseki tartı moralimi bozsada motivasyonumu düşürmüyor bu konuda en büyük destekçimde eşim sağolsun hep moral verip hep destek oluyor sen elinden geleni yapıyorsun kilo vermesende önemli değil yeterki moralini bozma diyetine devam et dedikçe bende motivasyon tavan yapıyor:KK39:

yasom7272 yasom7272 canım senin paylaşımlarına bayılıyorum hem bilgileniyorum hem öğreniyorum hayata dair öğretilerimiz artıyor çok sağol
:KK200:
canımsın arada düşüyorum yerlere moralim sıfırlıyor hemen kendime gelmem gerekitiğini düşünüp reset atıyom geçmişe çünkü rabbimden başka kimsemiz yok ona sığınıp ayağa kalkıyorum çok şükür yoksa hep depresif ve olumsuz düşünmek beni yoruyor:işsiz: hayat devam ediyor ve rabbim nefes verdikçe mücadeleye devam.:KK60:

Çok doğru diyorsun canım tartılarda bizden bıktı :KK70: bende Çarşamba günü diyetisyen kontrolünde anlayacak kilo verip vermediğimi

Neyseki tartı moralimi bozsada motivasyonumu düşürmüyor bu konuda en büyük destekçimde eşim sağolsun hep moral verip hep destek oluyor sen elinden geleni yapıyorsun kilo vermesende önemli değil yeterki moralini bozma diyetine devam et dedikçe bende motivasyon tavan yapıyor:KK39:
çok sevindim saracım eşinin sana destek olmasına eşleri motive eden bütün eniştelere gelsin:KK70:

_AYNURA_ _AYNURA_ MADA GELSİN:KK60:

Antepia27 Antepia27 fatmacım denedinmi pump :110:

Ben denedim ama yapamadım 20 dakika leslie yaptım leslie candır anacım ben ona alışmışım özlemiştim çok iyi geldi akşamüstüde pilates yapacam

Yasocum makarnamı yaptım yedim nasıl özlemişim inşallah kilo olarak dönmez bana iki yemek kaşığı zeytinyağı ile bol maydanozlu pulbiberli ve salçalı yaptım yeşil soğanla yedim :KK23:

Çiğköfte tarifi

Malzemeler
250 gr sıfır yağsız ve sinirsiz kırmızı et
Çiğköftelik bulgur
Domates salçası ve biber salçası
İsot
Kimyon
Pulbiber
Karabiber
Yarım çaybardağı zeytinyağı
Bir domates bir kuru soğan
Maydanoz ve yeşilsoğan
Nar ekşisi
Marul

Yapılışı
Önce eti bir kaba alıp üzerine salçasını tuzunu pulbiberini kimyonu ve isotu döküp yarım çay bardağı sıcak suyuda katıp güzelce yoğuruyoruz üzerine streç film çekip buzdolabında yarım saat dinlendiriyoruz.

Sonra çiğköfte leğenine bulguru koyup bir domatesi ve bir kuru soğanı rendeleyip tuzunu katıp karıştırıyoruz 15 dakika dinlendirdikten sonra zeytinyağını ekleyip yoğurmaya başlıyoruz iyice özdeşleşip bulgurlar iyice ezildikten sonra salçalarını baharatlarını ekleyip bir 10 dakika kadar daha yoğuruyoruz sonra etini ekleyip etle bulgur özleşene kadar yoğuruyoruz nar ekşisini ekliyoruz ondan sonrada ince ince doğranmış maydanozu ve yeşil soğanı ekleyip fazla ezmeden bir iki kere daha çeviriyoruz tabağa marulları dizip çiğköfteleri sıkıp parmağımızla şekil verip marulları üzerine dizip servis ediyoruz :kk77:

aeben aeben
60kiloyum 60kiloyum

Ben denedim ama yapamadım 20 dakika leslie yaptım leslie candır anacım ben ona alışmışım özlemiştim çok iyi geldi akşamüstüde pilates yapacam

Yasocum makarnamı yaptım yedim nasıl özlemişim inşallah kilo olarak dönmez bana iki yemek kaşığı zeytinyağı ile bol maydanozlu pulbiberli ve salçalı yaptım yeşil soğanla yedim :KK23:
oh afiyet olsun saracım ne iyi yapmışsın kilo olarak dönmeyecek olumsuz cümle yok nediyoz bedenime şifa olsun:KK60:

Çiğköfte tarifi

Malzemeler
250 gr sıfır yağsız ve sinirsiz kırmızı et
Çiğköftelik bulgur
Domates salçası ve biber salçası
İsot
Kimyon
Pulbiber
Karabiber
Yarım çaybardağı zeytinyağı
Bir domates bir kuru soğan
Maydanoz ve yeşilsoğan
Nar ekşisi
Marul

Yapılışı
Önce eti bir kaba alıp üzerine salçasını tuzunu pulbiberini kimyonu ve isotu döküp yarım çay bardağı sıcak suyuda katıp güzelce yoğuruyoruz üzerine streç film çekip buzdolabında yarım saat dinlendiriyoruz.

Sonra çiğköfte leğenine bulguru koyup bir domatesi ve bir kuru soğanı rendeleyip tuzunu katıp karıştırıyoruz 15 dakika dinlendirdikten sonra zeytinyağını ekleyip yoğurmaya başlıyoruz iyice özdeşleşip bulgurlar iyice ezildikten sonra salçalarını baharatlarını ekleyip bir 10 dakika kadar daha yoğuruyoruz sonra etini ekleyip etle bulgur özleşene kadar yoğuruyoruz nar ekşisini ekliyoruz ondan sonrada ince ince doğranmış maydanozu ve yeşil soğanı ekleyip fazla ezmeden bir iki kere daha çeviriyoruz tabağa marulları dizip çiğköfteleri sıkıp parmağımızla şekil verip marulları üzerine dizip servis ediyoruz :kk77:

aeben aeben
60kiloyum 60kiloyum
ah saracım o köfteyi yuğuracak güç yok kollarımda mercimekli köfte yaptım istanbulda kardeşim istedi gelenler çoçuklar yüz buruşturdular niye mercimekli köfte bizz yemeyiz dediler çokta yapmıştım bian üzüldüm tabaklara 1er tane koyduk yemeyecekler diye ıh ıh :-) kalmadı bu çok güzel olmuş diye:KK70: hepsi çiğ köfte bekliyomuş :KK70:ama eskisi gibi yuğuramıyom kollarım ağrıyor:işsiz:

pump çok zekli ama zor o yüzden pamuğu kıskanıyom azcık daha genç olaydım diyom:KK59:

Back
X