- 15 Eylül 2015
- 10.651
- 28.756
- 598
Görümcem gelince kahvaltı tarzı bişiler isteyince böyle iki kahvaltı olduKahvaltı 08:30
Tereyağda 1 yumurta
1 dilim tb ekmeği
5 zeytin
1 portakal
Öğle 12:00
3 yk menemen
2 halka sucuk
1 dilim ekmek
1 çay kaşığı bal
1 çay kaşığı kaymak
15:00
1 küçük kase yoğurt
3 hurma
Akşam 17:00
5 tane köfte
3 yk mantar
Büyük tabak salata
1 bardak ayran
Şimdi ben biraz baktım aslınd akilo koruma ile ilgili bildiğimiz şeyler var heryerde. yine birkaçını yazacağım buraya. birde yine izlemişsinizdir ama ben iki video atıcam belki bir faydası olur.
kilo koruma döneminin uzunluğu hakkındaysa şu kadar süre diyet yaptın şu kadar sürede koruyacaksın diye birşey yok. Diyet değilde sağlıklı beslenmeyi kişi hayatında oturtmuşsa genel olarak bununda dışına çıkmıyorsa kilosunu artık koruyabiliyor demektir' miş.
http://www.uzmantv.com/konu/kilonuzu-korumanin-puf-noktalari
- Açlık krizlerinizi,tatlılara karşı verdiğiniz mücadelenizi ,hergün bir saatlik yorucu yürüyüşlerinizi ,herkez her şeyi yerken sizin bakışınızı lütfen hiç unutmayın.
- Zayıflarken karşılaştığınız zorlukları ve verdiğiniz mücadeleyi bir kağıda not edin ve bunları sık sık okuyun.Unutmayın verdiğiniz kiloları geri alırsanız bu sıkıntıları tekrar çekmek zorunda kalacaksınız.En önemlisi de çevrenize sizinle alay etmeleri için malzeme verecek 'Biz sana verdiğin kiloları geri alırsın demiştik'sözünü sık sık duymuş olacaksınız.
- Misafirliğe aç gitmeyin ,ana öğününüzü kesinlikle atlamayın,gitmeden bol bol su için. Misafirliğe gittiğinizde tabağa her gördüğünüzden almayın. Gerçekten açmıyım diye kendinize soruni yemeye başlamadan önce bir bardak su için ve yemeye tuzlulardan başlayın.
- Ev sahibi ya da dostlarınızın 'biraz daha ye'sözlerine lütfen aldırış etmeyin çünkü verdiğiniz kiloları alırsanız ilk olarak onlar sizinle alay edecekler.Bize göre yeme tekliflerini geri çevirerek siz onlarla ve onların kilolarıyla alay edin.
- Salatasız veya yoğurtsuz akşam yemeği ymeeyin yemekten önce üç bardak su için.
- Tatlı kaşığı veya çatal kullanın tatlı tabağında yemek yiyin.
- Yemeklerinizi yavaş yavaş yiyin. İlk lokmanın alınması ile doyma mesajının beyne ulaşması arasında 15-20 dakikalık bir süre vardır. Yeme süreniz en az 20 dakika olsun. Lokmalar arasında çatalınızı bırakın.
- Yemek yerken başka şeyle meşgul olmayın. Yemeğe adapte olun.
- Yürüyüş yapmazsanız kilo korumak hem zor hem sıkıcı olacaktır.Bu nedenle haftada 3 gün kahvaltıdan yada akşam yemeğinden sonra 45 dk.yürüyüş yapmayı unutmayın. Yürüyüşlerinizi hergün yapmak yerine birer gün arayla yapmayı tercih edin.Ayrıca yürüyüşleriniz hızlı ve tempolu olsun.Terlediğinizden emin olmaya dikkat edin.
- Alışverişe karnınız tok olarak çıkın
Alışverişte yanınıza fazla para almayın
Tatlı reyonlarından mümkün olduğunca uzak durun.
Mutlaka etiket okuma alışkanlığı kazanın kalorilari okuyun.
- Sizi sinirlendiren ve kızmanızı sağlayan durumların bir listesini yapın ve çevrenizin sizi üzmesine izin vermeyin.
Sinirlenince hemen yiyeceklere yönelmeyin çünkü sizi kızdıran yiyecekler değil.
Unutmayın yiyerek rahatlanmaz ,üstelik besinler size kilo aldırdığı için daha fazla stres yapmanıza yol açar.
Melisa,sarı kontaron,ıhlamur,anason gibi çaylar sizi daha sakin kılar.
- Yasaklanan yiyecekleri evde bulundurmamaya en önemlisi göz önünde ve çabuk ulaşabileceğiniz yerlere bulundurmamaya çalışın çünkü yiyeceği görmek sizi daha fazla acıktırır.Mutfakta ulaşabileceğiniz yerlere sağlıklı besinler koyabilirsiniz.
- Normal öğününüzde almanız gerekenden daha çok kalori aldıysanız bunu dengeleyebilmeyi sağlar. Bu nedenle, ipin ucunu kaçırdığınızı düşündüğünüzde, o günün akşamı ve ertesi günün öğlenini çorba, salata, zeytinyağlı, yoğurt, meyve gibi hafif besinler tüketerek, alınan fazla kalorileri, dengelemeye çalışabilirsiniz.
- En azından zayıflarken çektiğiniz zorlukları bir sofranın başında harcamayın.Unutmayın ki 'Yemekler her zaman vardır ama siz birtanesiniz'
http://www.uzmantv.com/diyetten-sonra-yapilan-beslenme-yanlislari-nelerdir
Bunlar uzman tv de dinlediklerim çok vakit veremedim ama canan karatayında bu koonu hakkında videoları var bakabilirsiniz.
Canımm başın sağolsun mekanı cennet olsunMerhaba kizlar hayırlı aksamlar. Giremedim bir süredir.Ben annemi kaybettim
Basin sağolsun canım, Allah sizlere sabır versinMerhaba kizlar hayırlı aksamlar. Giremedim bir süredir.Ben annemi kaybettim
Başın sağolsun canım mekanı cennet olsun inşallah. Son zamanlar çektikleri çok zordu kefaret olsun inşallah canımMerhaba kizlar hayırlı aksamlar. Giremedim bir süredir.Ben annemi kaybettim
İnşallah bacim inşallah içim koz gibi yanıyor ama çok çekti çok. Derler ya ALLAH iki iyiliğin birini versin diye aynen öyle. Kadın MahfolduBaşın sağolsun canım mekanı cennet olsun inşallah. Son zamanlar çektikleri çok zordu kefaret olsun inşallah canım
Öyle canım inşallah cennetinde verir karşılığını rabbimİnşallah bacim inşallah içim koz gibi yanıyor ama çok çekti çok. Derler ya ALLAH iki iyiliğin birini versin diye aynen öyle. Kadın Mahfoldu
Allah razı olsun bacim. Çektikleri kefaret olur inşallah. Rabbim kimsenin yüreğini yakmasinÖyle canım inşallah cennetinde verir karşılığını rabbim
Yasin okuyalım arkadaşlar. Ben müsait değilim ama müsait olanlar okusun lütfen
Allah rahmet eylesin inşallah yerınde dinlendirsin allah sana sabırlar versinAllah razı olsun bacim. Çektikleri kefaret olur inşallah. Rabbim kimsenin yüreğini yakmasin
Bu neSabah 1 yumurta
Öğlen yarım elmalı kurabiye
Akşam 2 but haşlama yoğurt
Bende şu an değilim ama olunca okurum inşallahÖyle canım inşallah cennetinde verir karşılığını rabbim
Yasin okuyalım arkadaşlar. Ben müsait değilim ama müsait olanlar okusun lütfen
Görümceyide bal kaymakla besliyon maşallah hayırlı gelinGörümcem gelince kahvaltı tarzı bişiler isteyince böyle iki kahvaltı oldu
Misafir azizliği temızlik ikram duş felan böle oldu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?