- 21 Ocak 2017
- 2.949
- 4.394
- 133
- 28
Öyle bir şey olursa bir kuruş istememOnu bulut demeyecek, KV adayı annesiyle görüşecek. Ama altınları oğlan alıp düğünden sonra bulutlar beraber ödeyeceklerse aldirmanin anlamı yok.
OOooo bunlar sıkıntılı düşünceler. Alan alsın canım. İhtiyacı vardır hevesi vardır alır. Düşünme öyle şeyler şeytan içine fesatlık sokar..Rahatlar. Oğulları evlenmek yuva kurmak istiyor iş arıyor onlarda yeni evli yeni gelin gibi ev tamir edip evlerini baştan yapıyorlar eşya alıyorlar ..
Bı konuya bir dönem çok üzüldüm hani bu güne kadar evlerine hiçbirşey yapmayıpta şimdi neden yaniOOooo bunlar sıkıntılı düşünceler. Alan alsın canım. İhtiyacı vardır hevesi vardır alır. Düşünme öyle şeyler şeytan içine fesatlık sokar..
Allah uzak etsin zaten misafir çok seviyor evinden çıkmıyor komşuları akrabaları bende sevmem yani her gün misafir. Ve sürekli alışırsın diyor banaUZA OL KOMŞU OL ÇOK SIKI FIKI OLMAK IYI OLMUYO
Şimdi durumları olmuştur. Bi de hani ele güne karışcaklar artık. Dünür gelip gidecek falan düşünmüş olabilirler. Yani alsınlar burda seni ilgilendiren bir durum yok. Bir de hani beslemiş büyütmüş okutmuş meslek sahibi yapmışlar bi de ev kurup eşya alma zorunluluğu yok bence. İçinden geleni yapar gelmeyeni zorla yaptırsan rahat da vermezler.Bı konuya bir dönem çok üzüldüm hani bu güne kadar evlerine hiçbirşey yapmayıpta şimdi neden yani
Yok zaten tabi zorunlu değiller. Ama insan umuyor tabi. Üç beş lira için hayatta diretmem. 12-13 yaşımdan beri çalışıyorum elimde sahip olduğum her şeye emeğimle sahip oldum yine yaparım. Dediğim gibi umuyor insan ama olmazsada allah büyük halledilir.Şimdi durumları olmuştur. Bi de hani ele güne karışcaklar artık. Dünür gelip gidecek falan düşünmüş olabilirler. Yani alsınlar burda seni ilgilendiren bir durum yok. Bir de hani beslemiş büyütmüş okutmuş meslek sahibi yapmışlar bi de ev kurup eşya alma zorunluluğu yok bence. İçinden geleni yapar gelmeyeni zorla yaptırsan rahat da vermezler.
Zor sıkıntılı dönemler bu günler. Her kafadan bir ses çıkar herkes kendi yapamadığını yaptırmaya çalışır falan. Allah kolaylık versin en sıkıntısız şekliyle atlatırsınız inşallah..Yok zaten tabi zorunlu değiller. Ama insan umuyor tabi. Üç beş lira için hayatta diretmem. 12-13 yaşımdan beri çalışıyorum elimde sahip olduğum her şeye emeğimle sahip oldum yine yaparım. Dediğim gibi umuyor insan ama olmazsada allah büyük halledilir.
Hatta bir arkadaşımın babası gelin altın alırsanız bizde alın kar koymayız dediler onu bile düşündüm onlar için
Şimdi düğün olacak insan karşılayacaklar diye eşya yeniliyorlar .Rahatlar. Oğulları evlenmek yuva kurmak istiyor iş arıyor onlarda yeni evli yeni gelin gibi ev tamir edip evlerini baştan yapıyorlar eşya alıyorlar ..
Amin insallah sıkıntısız geçerrZor sıkıntılı dönemler bu günler. Her kafadan bir ses çıkar herkes kendi yapamadığını yaptırmaya çalışır falan. Allah kolaylık versin en sıkıntısız şekliyle atlatırsınız inşallah..
altın takı vs işlerini aileler konuşsun. Flonun dediği gibi anneler arasında halletsin.
Bakalım nasıl gelişecek herşey allah büyük. Birazcık bunları düşünmemeye çalışayım ben. Acelede etmek istemiyorum herşey için. Yardım etmezlerse bize daha fazla bir birikim lazım. O yüzden önümüzde dört beş sene var kesinŞimdi düğün olacak insan karşılayacaklar diye eşya yeniliyorlar .
Ama ben şunu bilir şunu söylerim ailelerin özellikle erkek ailesinin durumu neye el veriyorsa yapmalı. Bunlar zaten bizden bişey istemiyor deyip elini ayağını çekmemeli düğün yapmak kolay mı?
Ev alırken desteğe ,evin eşyasını almak için yardıma gönüllü değillerse aldırabildiğin kadar altın aldır derim.
Bdv de bu konular çokki ne çok.. .
Ay insan az acır onlarda insan günah bir kereŞimdi buraya yazsam aklınız durur kızlar.
Bir yakınımızın akrabasının oğlu evlenecek bu hafta.
Nişan için tanışmaya gidildiğinde kız tarafı 10 tane en az 20şer gramlık bilezik ,takı seti ve 5i 1 arada istemiş haa bir de ev .
Bunları duyunca şok olmuştuk ama erkek tarafı hepsini birden yapamayız birazını düğünde takarız deyip anlaşmışlar.
Ben yine şokk...
Kabul etmişler yani. .
Çok olmuş cidden ama erkek tarafı bazen dediğim gibi ses çıkmayınca yapacağı varsa da yapmıyor fırsat deyip.
Evet canım bu da kız tarafının fırsatçılığı olmuş..Ay insan az acır onlarda insan günah bir kere
Yaa ağlama değer mi. Hassas olduğunu fark etmemiştir sıkma canınıbenim içim daralıyor yaaSabah eşime dedim ki insan karım hamile diye bi hediye alır. Ne alayım dedi istediğin bişey varsa alayım dedi. Neyse dedim kahve makinesi alsana bana. Allahım bir sürü şey saydı. Yok şu makinesi almışım bu makinesi almışım iki dakika cezvenin başında beklemeye üşeniyormuşum. Kahvenin Makinesi mi olurmuş. Yahu 250 liralık bişey ben gidip kendim almayı bilmiyor muyum sanki. Yok mu 250 liram iki dakika nazlanıp hediye istiyim dedim burnumdan getirdi.
Millet karısını tatile götürüyor milyarlar harcıyor 250 liralık şey için ağlattı sabah sabahyemin ettim ama bir daha da çöp bile istemem
Ya verdiği tepkiyi görsen sanırsın boğazda yalı istemişim. Aldığı herşeyi yazmış resmen. Gerekli gereksiz ben istiyorum ne yani istersem çöpe atarım iki dk mutlu olayım çok mu yani neyi sorguluyor. 250 liraya çiçek alıyor kocalar da kenarda kuruyor.Yaa ağlama değer mi. Hassas olduğunu fark etmemiştir sıkma canını
Ayın 2 sinde belli olacakmış canımYa tabi kolay değil hiç. Özellikle bu devirde. Nerede yapacak askerliğini canım?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?