Cuma Zayıflama Yarışması 12. Takım

Benim de hiç fena değil canım şeker im dustu sinir kat sayim artti sadece :) yemeklerim hazir sadece son firina verme falan kaldi.
Regl olsan rahatlarsın canım inşallah bugünü kurtarırsın:))
Oh iyi yapmışsın bitirmişsin işleri benim baya bi işim var iki ayrı yemek yapınca zor olacak
Valla canım mayasız yufka beni acayip şişiriyor ama bir dilim le yapabilirim diyorsan bir şey olmaz bence :)
Belki yumurta salatası yerim kilo almak istemiyorum böreklerde insanın içimi yakar su istersem kötü olur belki iftarda yaparım

Bende acıkmadım sadece çok su içmek istiyorum ankacım cappy pulp portakal su yu içsem iftarda sorun olur mu

Onlar hep çuruk meyvelerden yapılıyor nasıl içiyorsun. Yere dökülen kurtlu çürük meyveler hep meyve suyu fabrikalarına gidiyor

Onlar hep çuruk meyvelerden yapılıyor nasıl içiyorsun. Yere dökülen kurtlu çürük meyveler hep meyve suyu fabrikalarına gidiyor
Benim eşim çiftçi.. şimdi ticarete atıldı. . Nar satarken son kalan kötü narları gelip alıyorlar dı diyor. Yüklenirken çamurlu ayaklarla narlara basıyorlardı diyo. .

Off biliyorum ama çok Can'ım çekti olmazsa kendim sıkıp içiyim

Benim eşim çiftçi.. şimdi ticarete atıldı. . Nar satarken son kalan kötü narları gelip alıyorlar dı diyor. Yüklenirken çamurlu ayaklarla narlara basıyorlardı diyo. .
Biliyorum bizimse elmaları topladılar içinde karıncalar bile vardır

Ben akşama
Patlıcan yemeği
Mercimek köfte
Semiz otu salata
Limonata yapacağım

6 mercimek köfte 1 tabak patlıcan yiyeceğim. Semiz otundan baya yerim sanırım
Afiyet olsun canım
Çok iyi menü. Mercimek köftesinden bana da gondersene

Kızlar şimdi geldik eve. Anka dışarıda et yemişti canım şehir dışındaydı dün eve geldi gece hastalandı işte..hastanede baya tahlil tetkik serum derken iftar saati geldi...şimdi iyi eşim hepiniz çok sağolun canlarım..ama ben bitiğim.uykusuzluk yorgunlukvar eşime de üzüldüm(canım benim ya soldu resmen)..
Dün gece sahurda çok iyi beslendim.2 yum ile klasik cevizli karatay kahv.süt
Acıkmadım hiç birazcık halsizim sadece
Mesajları hepsini okuyamadım kızlar.mazur görün bugün beni yorum yazamazsam da kusra bakmayın.erken uyurum..
@yesa1 canım bebiş miii geliyoor? Nasıl sevindim anlatamam..Allah'ım sağlıkla kucağına almayı güle güle büyütmeyi nasip etsin canım benim.bu haber bana çok iyi geldi.
GÜZELLİKLER ŞİMDİDEN HAYIRLI İFTARLAR HAYIRLI RAMAZANLAR ÖPÜYORUM

Sana da hayirli iftarlar zumrem cok sukur rabbim bi daha yasatmasin. Bu arada senle tatli rakip olalim mi anka rakip secin dedi de

Çok geçmiş olsun canım
İyi olmanıza sevindim
Yorucu bir gün olmuş. En iyisi dinlenmek

Kizlar Ramazan da tartı işini nasıl yapmalıyız yani ne zaman tartılmalıyız doğru sonuç için

Ramazan ayında pek çoğumuz sahura kalkmadan oruca niyetleniyoruz. Bunun sağlık açısından ne gibi artı ve eksileri var? Sağlıklı bir sahur sofrasında neler olmalı?
Sahur kahvaltı gibidir. Kahvaltı 24 saat içinde en önemli öğündür. Son derece kuvvetli, sağlıklı doyurucu olmalıdır. Mutlaka sağlıklı ve güçlü protein, sağlıklı yağ ve karbonhidratlar yenmelidir.

Sağlıklı protein olarak yumurta, peynir ve yoğurt yenebilir. Sağlıklı karbonhidrat olarak da fındık, fıstık, ceviz, badem ve kuru meyveler tercih edilebilir. Sağlıklı yağlar ise Karatay Diyeti kitabımızda ayrıntıları ile anlattığımız tereyağı ve zeytinyağlarıdır.

Örneğin tereyağında pişirilmiş iki yumurta, bir avuç içi kadar beyaz peynir, yanında bir çay bardağı kadar ceviz içi, 10-15 zeytin ya da bir avuç içi kadar ramazan pidesi içine peynir, domates, salatalık vb eklenerek 10-15 zeytin ile birlikte yenebilir. Yanında bol süt, çay (şekersiz), ayran içilebilir. Bir kahve (Türk kahvesi) fincanı taze sıkılmış meyve suyu karbonhidrat (früktoz) ve günlük C-vitamini kaynağı olarak yeterli olacaktır. Fazlasına gerek yoktur. Ayrıca tatlı, bal, reçel gibi yüksek glisemik indeksli karbonhidratlar yenmemelidir.

Aç kalınarak, sahura kalkmadan oruç tutmak son derece sakıncalıdır. Kişiler kilo verseler bile ki, -genellikle ramazanda bazı kişiler kilo vermek amacıyla oruç tutmaktadır- bu doğru değildir ve son derece sakıncalıdır. Aç kalarak kilo verilmiş olsa bile daha sonra fazlasıyla geri alınmaktadır. Bilimsel olarak, bu olay karaciğer ve pankreası yorup, yağlandırdığı için sağlığa zararlı olmaktadır. Bilimsel çalışmalar, ileri yaşlarda ortaya çıkan ‘dejeneratif hastalıkların’ tümünün artık karaciğer ve pankreas yağlanması sonucu, bu organların normal olarak çalışamadıklarından kaynaklanmakta olduğunu göstermiştir.
Herkese hayirli iftarlar kizlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…