çalışkan öğrenciHaklisin canim 3 gundur misafirden giremedim ama gecmisi okidum
eylul7158eylul üm geçen keten tohumunu sormuştun sanırım. Keten tohumu Karatay ın da yenmesi gerekenler listesinde var. İçerisinde vücudumuzun alması gerekn omega-3 yağı barındırıyor fazlaca. Kızlar okuyun siz de kullanırsanız hatta harika olur. Günde maks 1 kaşık yenilmeliymiş zaten.
NEDİR:
Ketengiller familyasından keten, yaz aylarında sarı ya da mavi yumuşacık çiçekleri olan bir bitkidir. 60 cm civarına kadar büyüyebilir. Bitkinin yetiştirilme amacı tohumunu almak ve lifinden faydalanmaktır. Büyüdükten sonra ise işte sağlık için mucize olan tohumları elde edilir. Bu tohumlar %45 civarında yağ sağlar. İçindeki bu yağ ise Omega 3 diğer bir adıyla balık yağı bakımından oldukça zengindir. Keten tohumu kullanırken bu yağ için kullanılır.
FAYDALARI:
- Sindirim sistemi üzerinde olumlu etkileri vardır. Mide ve bağırsaktaki zarın temizlenmesini sağlar. Böylece buralarda oluşabilecek iltihaplanmaların önüne geçer.
- Şişerek bağırsakları doldurduğundan dolayı, hemoroid rahatsızlığına iyi gelen bir bitkidir. Hemoroid tedavisinde işe yarayan diğer yöntemler için tıklayın.
- İçeriğindeki Omega 3 yağ asitleri sayesinde cildin kurumasını önler ve cilde doğal bir parlaklık kazandırır.
- Kan şekerinin ve kan basıncısının düzenlenmesine yardımcı bir maddedir. Tansiyon hastalarının ya da şeker hastalarının düzenli olarak kullanması durumunda etkisini göstermektedir.
- Beyinsel faaliyetlerde zindelik kazandırır. Özellikle de unutkanlık konusunda çok etkilidir. Çünkü unutkanlığın en temel nedenlerinden B12 vitamini eksikliğini giderebilmektedir. Vejetaryen olan ve et yemeyen kişilerde B12 eksikliği görülme olasılığı daha yüksektir. Bu nedenle bu kişiler keten tohumu tüketebilirler.
- Zayıflama konusunda oldukça etkilidir. Tohum içeriğindeki sağlıklı yağlar, vücuttaki zararlı yağların yok edilmesi için yardımcı olur. Ayrıca tokluk hissi vererek sürekli yemek yeme ihtiyacını bastırır.
- İçeriğinde Omega 2 bulunması, hücre yapısındaki akışkanlığa iyi gelmektedir. Bu nedenle iç organların ve derinin etkilendiği hastalıkların hemen hepsine iyi gelir.
amın kuzum inşallahgeçmiş olsun canım.Allah rast getirsin inş
teşk ler canım..hemen alalım .ama nerden ? güvenemiyorum bu tarz bitkisel ürünleri alırkeneylul7158eylul üm geçen keten tohumunu sormuştun sanırım. Keten tohumu Karatay ın da yenmesi gerekenler listesinde var. İçerisinde vücudumuzun alması gerekn omega-3 yağı barındırıyor fazlaca. Kızlar okuyun siz de kullanırsanız hatta harika olur. Günde maks 1 kaşık yenilmeliymiş zaten.
NEDİR:
Ketengiller familyasından keten, yaz aylarında sarı ya da mavi yumuşacık çiçekleri olan bir bitkidir. 60 cm civarına kadar büyüyebilir. Bitkinin yetiştirilme amacı tohumunu almak ve lifinden faydalanmaktır. Büyüdükten sonra ise işte sağlık için mucize olan tohumları elde edilir. Bu tohumlar %45 civarında yağ sağlar. İçindeki bu yağ ise Omega 3 diğer bir adıyla balık yağı bakımından oldukça zengindir. Keten tohumu kullanırken bu yağ için kullanılır.
FAYDALARI:
- Sindirim sistemi üzerinde olumlu etkileri vardır. Mide ve bağırsaktaki zarın temizlenmesini sağlar. Böylece buralarda oluşabilecek iltihaplanmaların önüne geçer.
- Şişerek bağırsakları doldurduğundan dolayı, hemoroid rahatsızlığına iyi gelen bir bitkidir. Hemoroid tedavisinde işe yarayan diğer yöntemler için tıklayın.
- İçeriğindeki Omega 3 yağ asitleri sayesinde cildin kurumasını önler ve cilde doğal bir parlaklık kazandırır.
- Kan şekerinin ve kan basıncısının düzenlenmesine yardımcı bir maddedir. Tansiyon hastalarının ya da şeker hastalarının düzenli olarak kullanması durumunda etkisini göstermektedir.
- Beyinsel faaliyetlerde zindelik kazandırır. Özellikle de unutkanlık konusunda çok etkilidir. Çünkü unutkanlığın en temel nedenlerinden B12 vitamini eksikliğini giderebilmektedir. Vejetaryen olan ve et yemeyen kişilerde B12 eksikliği görülme olasılığı daha yüksektir. Bu nedenle bu kişiler keten tohumu tüketebilirler.
- Zayıflama konusunda oldukça etkilidir. Tohum içeriğindeki sağlıklı yağlar, vücuttaki zararlı yağların yok edilmesi için yardımcı olur. Ayrıca tokluk hissi vererek sürekli yemek yeme ihtiyacını bastırır.
- İçeriğinde Omega 2 bulunması, hücre yapısındaki akışkanlığa iyi gelmektedir. Bu nedenle iç organların ve derinin etkilendiği hastalıkların hemen hepsine iyi gelir.
Icır sana başka program bulalım beginner olsun
Senin küçük cadıyı merak ediyorum yavrunun adi küçük cadı kaldı bizde :))
İnşallhbişey çıkmaz o masadan korktuğum için 1 yıldır bende gitmiyorumKizlar birazdan kadin doguma gidecegim alttan muayne edecektir simdiden canim sıkılıyo yaa
Bakalim kist mi olustu ne oldu
Öğle arası arkadaşlarla timbo ya gidicez hımbırgırı ile meşhur. Ama ben güzelce salata ya da ızgara bişeyler yicem. Onlar löp löp hımbırgır yerken
çalışkan öğrenci
Benim sirseri de şimdi ayağımda ellerini enseye koymuş bende sallıyorum. Bunlar daki keyif ağada paşada yokAaa kaptanım o nedir????
Evde bende cadı diyorum bazende sirseri
İnşallhbişey çıkmaz o masadan korktuğum için 1 yıldır bende gitmiyorum
Miucuk geçen yemiştin ya ona sayarsın artık
Aaa kaptanım o nedir????
Evde bende cadı diyorum bazende sirseri
Ya da sana serseri.Benim sirseri de şimdi ayağımda ellerini enseye koymuş bende sallıyorum. Bunlar daki keyif ağada paşada yok
Anlayamadım canımYa da sana serseri.
Annem anneciğim demek de çocukta kimlik karmasasina yol açıyormuşben de oğluşuma aşkım diyordum oda çok yanlışmış demiyorum artık
canım ben yenı aldım keten tohumu unutuyrum yemeyı yaa
teşk ler canım..hemen alalım .ama nerden ? güvenemiyorum bu tarz bitkisel ürünleri alırken
Başlangıç seviyesi yani. Zorlamayacak.
Çocuklara nasıl seslenirsek öyle davranırlar oyke oturur kişilikleri. Kaçtır söylesem mi diyorum vaz geçiyorum. Sana cadı densin ister misin.
oğluşum kuzum şampiyon aslan oğluş derim ben bazende kızınca danaAnnem anneciğim demek de çocukta kimlik karmasasina yol açıyormuş
kelimelerin anlamı söyleyene göre değişir bence çocuk da bunu anlar senin severek cadı demendeki içtenlik kelimenin anlamından uzaklaşıyor benceEşim değiştirip gelecek bugün otu
Keten tohumunu Nasıl yiyecez ??
Tamam Başlangıçla başlayalım o zaman
Evet bunu biliyorum ama diğer kızım gibi değil küçüğüm bende sevmek için diyorum işte
Rabbimın emaneti onlar İnş bu cektiginiz sıkıntılar ahırette yuzunuzu güldürecek allahım sana saglık versin de evlatların kimseye muhtaç olmasın İnşAynen zaten kız normal olsa zorluğu yok. Şu klasik şikayet edenlere gıcık oluyorum meselaçocuk büyütürken illa zorluk olacak uykusuz kalınacak. Ama otizm başka bir dünya. Düşünsene çocuğunun senden çok farklı içinde bambaşka yaşadığını. Ve anlatamadığı için çaresiz kaldığını. Çok kez neden ağladığını anlayamıyorum oturup ben de ağlıyorum onla. : İletişim hiç yok.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?