2. çocuk için kafa karışıklığı

bu konuda neden çoğunluk kendisi tek çocukmuş gibi konuştu, hemen hemen hepimiz kardeş ya da abla değil miyiz?
benim bi kız kardeşim var, iyi ki de var, olmasaydı çok eksik olurdum. annemler 5 kardeş, babamlar 6 kardeş, tek çocuk olan kuzenim yok, bütün arkadaşlarımın kardeşleri var, ben hiç olumsuz bişey görmedim. yani maddiyat ve ülkenin geleceği açısından olumsuz yorumlar yapılmasını anlarım ama kardeşlik müessesine bu kadar olumsuz yorum yapılmasını anlayamadım.

evet kızım kardeşi olsun istiyor şu an ama kardeşi olsa belki çok mutlu olacak belki de kıskanacak vs. yani yarı yarıya her iki ihtimalde, sadece olumsuz tarafa odaklanmak bana pek doğru gelmiyor.

ayrıca kızım arkadaşlarımın çocuklarını bile kardeşim diye seviyor, iletişimi güçlü sosyal bi çocuk ve çok sevgi dolu.. kardeşi olsa çok seveceğine eminim. ha ben vazgeçtim orası ayrı ama kardeşlikle veya kızımın kardeş istemesiyle ilgili bu kadar olumsuz yorum okuyacağımı da hiç tahmin etmemiştim.

bu arada bence açılan konuları da çok yüzeysel okuyor üyeler, ben yazmışım "ben de istiyorum" diye ama sürekli çocuk istiyor diye kardeş yapılmaz yorumu geliyor.

Bu yıl nisan ayında ikinci çocuğumu kucağına aldım 11 yıl arayla hiç hazır hisettmıyordum kendimi taaki gecen yaz eşim bana bir konuşma yapana kadar orda biraz duygulandım biraz da tedirgin oldum kızım adına.. Eşim yurtdışında çok zorluk yaşadım hamilelik lohusalık yalnız kolik bir bebekle ama şuan 3aylık bebeğim ve şunu soylemelıyım ki bu Bebek bana çok şey öğretti hayata dair.. Herşeyin nekadar önemsiz olduğunu aile dışında etrafımızda kişilerin ederini kendimi paraladığım Kişiler bildiğin bana ikinci çocukta nasıl ters döndüklerini iyi ki diyorum iyi ki çocuğumu yalnız bırakmamışım.. Belki şuan halya lohusalık psikolojisindeyim ama inanın insanlar kötü ve yalnız kalanı çok daha savunmasız görüp harcamaya hazırlar.. Evet zor oluyor ama geçecek diyorum..

Allah çocuklarınızı size bağışlasın
umarım en kısa sürede tüm zorluklarınız kolaylaşır.
ben her şeyin bi zamanı olduğunu düşünüyorum ve olacak olanın da engellenemediğini düşünüyorum. demek ki sizin kısmetiniz böyleymiş ve iyi ki iyi ki diyebiliyorsunuz.

eşiniz nasıl bi konuşma yaptı, çok merak ettim, özel değilse anlatabilir misiniz?

Bence yapın 40 olmadan sadece gürültü çok olur ama ben seviyorum kalabalık aile
Güç varsa ilgi varsa neden olmasın

Yazanların kardeşleri muhtemelen vardır da bir faydaları yoktur Keske ben de tek çocuk olsaydım mesela.
Diğer konuya gelince gerçekten böyle postlarda insanların sürekli okumadan papağan gibi ayni seyleri yazmasına sinir oluyorum ya. Zaten iki tane cümle var ki mutlaka 2 yorumdan birinde yazılır 1-herkes çocuk yapacak diye bir sey yok. Ay evet yok yani onu sormuyor insanlar. Kendi durumunu anlatıp dışarıdan nasil olduğunu merak ediyorlar. 2-cocuk kardeş istedi diye yapılmaz. Anne baba istemiyorsa tabii ki yapılmaz yani de çoğu uye zaten biz de istiyor gibiyiz de korkuyoruz falan diyor. Allah göstermeye çocuğum da kardeş istiyor demesin 100 tane ayni yorum geliyor.

mesela işyerindeki müdürümün abisi varmış, hiç görüşmüyorlarmış normalde. babaları vefat etti, o zaman birbirlerinin yardımına koştular, tek başlarına kalmadılar konuşmamalarına rağmen. yine de birbirlerine destek oldular üstü örtülü de olsa. insan belki de aynı acıyı aynı şekilde hissedeceği birini arıyor zamanı geldiğinde.

Teşekkür ederim!
Evet bencede çocuk tamamen kader kısmet işi olması gerektiği zamanda..
Eşim yıllardır yurtdışı seyahatli çalışıyor kendi işi bırakmıyorsunuz ha deyince bazı şeyleri başardık ama kendimizden çok vererek tabi.. Buna yönelikti konuşma sahip olduklarımız ve tek çocuk olması ..
“Kızım için kendimi parcalayacak derecede çalıştıp ama ilerde bu gidişle ona İyilik yapmak isterken umarım kötülük yapmış olmam.. En ufak örnek biz yokuz ve yalnız ona yaklaşan kişi keşke sadece sevgi için yaklaşsa en ufak bir hatada herşeyi gider ve ortada yapayalnız kalır çok savunmasız kalır.. ‘’ tarzında endişeleri ..
Tabiki hayat plan yapmaya gelmez kardeşlikte de çok sorunlar çıkabılır bilinmez neler gosterir ama bu benim içime çok oturdu..
Ve daha hamileyim haberini verdiklerim yakınlarım kendi kardeşleri bile bizden yemeye alışık bir tık değişti ne gerek var uzaklık zorlar sizi, yıpratır sizi nasıl heves kırmak anlatamam siz olsanız ne anlardınız bu durumdan.. Gözümüzü çok açtı dediğim gibi eşim daha dediklerinden şuan haklı çıktı pusuda bekleyen gerçekten çok kotü kişilikler var.. Benim aklım almazdı polyannacılıktan ama varlar aile dışını kapının kenarında tutmalı ve güçlü olunmalı insanların insafına kalırsak zor bi çoğunda yok maalesef..

Tekini yaptığına pişman etmemişler bu da bir şeydir

Eğer yaparsanız ikinci çocuğu bakıcı yerine kendiniz bakınca aynı şeye gelmez mi ? Asgari ücretli bir çalışan olarak düşündüm. . Kimseye güvenim kalmadı açıkçası.

Eğer yaparsanız ikinci çocuğu bakıcı yerine kendiniz bakınca aynı şeye gelmez mi ? Asgari ücretli bir çalışan olarak düşündüm. . Kimseye güvenim kalmadı açıkçası.
asgari ücretli değilim, yıllarca emek verdim mesleğime çalıştım çabaladım, o yüzden kendim bakmamla bakıcı aynı şey değil.
nasıl ev hanımı olunur, akşama kadar evde ne yapılır bilmiyorum, koca parası nasıl yenir hiç bilmiyorum. ama bakıcı işinden de korkuyorum bi taraftan, o yüzden kızımda annem geldi, annem de bakıcıya bırakmak istemedi kızımı. el birliğiyle baktık büyüttük, şükür 4 yaşına getirdik.

Tabiki çok haklısınız. Emek var bir tarafta da . Gönlünüze göre olur umarim

Aynı düşüncelerle ben yaptım iyi kii diyorum biraz sürünüyorum ama şükür her halimize

Benim 1 tane erkek kardeşim var senelerdir görüşmüyoruz.o çalışıyor ben çalışıyorum.ee zaten onun da pek niyeti yok.hee çocukluk güzel geçiyor bak.ama sonrası yok.

Bizim sülalede tek çocuk yaygın mesela.
Hatta geçenlerde teyzem vefat etti tek kızı vardı. Yalnız kalır denilen durumu yaşıyor yani anne ve babası yok, evli değil. Ama kötü bir hayatı da yok. Anne babadan yeterli gelir, ev, araba kaldı. Kendini idare ediyor. Çevresi de geniş. Kardeş arayışı da yok çünkü insan yaşamadığı bir duyguyu aramaz.
Yine vefat eden bir halam vardı, bir kız bir oğlu vardı. Sorsan ne kadar destekler diye haftada bir iki telefonla iyi misin derler. Yılda bir iki de görüşürlerse görüşürler. Baktığımda tek çocukla arasında inan hiç bir fark yok, ikisi de aynı yalnızlıkta. İnsanlar evlendikten sonra kendi çocuklarının telaşına düşüyor ve öyle bir destek de kalmıyor.
Allah çocuklarımıza ömür versin ama hayatın ne getireceği de belli değil. Yalnız kalmayacakları sevilip sevecekleri kıymet bilen insanlara denk gelsinler.
Eşimin ailesine bakınca da mesela tek çocuk yaptığıma memnun oluyorum. Üç beş dönüm fındık bahçesi için hepsi küs kavgalı. Dede öldü cenazesinde kardeş kardeşle konuşmadı.
Dediğim gibi annemin yakın arkadaşının eşi öldü arkadaşı ve çocuğu vardı üç kuruş Miras kavgası için tek kız kardeşi gelmedi.
Yani ileride çıkarlar, ailevi sorunlar da yaşamayacakları garanti değil.

Sizin konunuza yapılan yorumlar yine iyi biliyor musunuz? Çok daha fazla olumsuz yorum, tek çocuğun ne kadar harika, ikinci çocuğun iç karartıcı bir tercih olduğuna dair sayfalarca yorumların olduğu konular oldu burada.

Çocuk kardeş istiyor diye maceraya atlanmaz,keşke dediğiniz gibi olsa ama her kardeş sırtını yaslayacak duvar olmuyor bazen o duvarı başına yıkan oluyor.Tüm süreci sırtlayan siz olacaksınız,en çok bocalayan,zorlanan , fazlasıyla fedakârlık göstermek zorunda olacaksınız,üstelik kardeş kıskançlığı bile olabilir iyi düşünün

Bu arada insan yaşamadığı duyguyu arar. Aşık olmayan aşkı bilmiyor mu mesela? Sosyal öğrenme diye bir şey var, hiç yoksa ekranda izliyor insan yaşamadıklarını…

Sizin isteğiniz nedir bilemem fakat çocuk istiyor diye çocuk yapılmamalı. Bu mantık bana her zaman saçma gelmiştir. Çocuk yapma kararını anne ve baba verir, vermelidir. Ayrıca kardeş istedi diye kardeşin bakım sorumluluğu da o çocuğa verilemez. Kardeş her zaman güzel bir şey değil.

Annenizden şanslısınız öyle bir istek varsa bence bakıcı konusu hallolur. İlk etapta belki 1-2 ay anneniz kalır bakıcı ile. Sonra yavaş yavaş uzaklaşır.
Yani tabi zor süreçler kafanın dengi biri bulmak zor.
Evde sürekli yabancı biri olması zor.
Ama dediğiniz gibi eninde sonunda çalışan kadının evinde biri lazım. Çocuk okula giderken özele bile gitse ben oğlumun çıkışına yetişemiyorum hiçbir türlü..

Benim 1 tane erkek kardeşim var senelerdir görüşmüyoruz.o çalışıyor ben çalışıyorum.ee zaten onun da pek niyeti yok.hee çocukluk güzel geçiyor bak.ama sonrası yok.
O da sizin probleminiz, demek ki kardesinizi sevmiyorsunuz deger vermiyorsunuz.. bi insan kardesiyle nasil gorusmez konusmaz benim aklim almiyor.

Bazi aileler var boyle hep ele deger verirler, demek ki siz oylesiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…