2. çocuk için kafa karışıklığı

Devlet okuluna verdiğinizde işe geri başldığında çocuk okuldan geldikten sonra bakacak biri varmı ? Orada kimseniz yoksa çok sıkıntılı devlet okulu çocuk sürekli kluplerdemi olucak ? Ayrıca 4yaşındaki çocuk sırf kardeş istiyor Diye çocuk yapılmaz. Yarın öbür gün istemiyorum gitsin dese ne yapacaksınız ? Ben tek çocuk kafasındayım yapabileceğim herşeyi ona yapayım kendimde hayatıma döneyim diye düşünüyorum. İlk çocuktan birşeyler sıkıp 2. Çocuğu yapmak bana göre yanlış.

her halükarda eve bakıcı alacağım zaten. ayrıca 4 yaşındaki çocuk istiyor diye yapacağım demiyorum, kendim de istiyorum sadece kararsızım.

Hiç öyle düşünmeyin. İlk çocuğuma 9 sene sonra ikincisine zırt diye hamile kaldım şahsen. O işler hiç belli olmaz. Ben kardeşinin olmasını istediğim kendim de istediğim için yaptım. Tüm şartları düşünerek.
Ama şu durumda sanki biraz toparlanmayı bekleseniz daha iyi gibi.
Kesin olarak isteyip istemediğinize karar verin önce

her halükarda eve bakıcı alacağım zaten. ayrıca 4 yaşındaki çocuk istiyor diye yapacağım demiyorum, kendim de istiyorum sadece kararsızım.

Kendiniz istiyorsanız yapın, asla çocuk istiyor diye değil. Her kardeş kardeşine destekçi, yoldaş diye bir şey yok çünkü, bazen derdin ta kendisi olabiliyor

2. Cocuk dusunulerek yapilan birsey degil bence ya
Dusunursen yapamazsin
Ben birinci çocuk için söylüyorum bunu

Benim birinci plansız olduğu için insanların nasıl karar vererek çocuk sahibi olduğuna hiç aklım ermedi.

2.ye karar vermek daha kolay bence, nasıl olsa artık hayatın başkasının ellerinde

Ben birinci icin 2.5 sene ugrastim doktor doktor gezdim erken menapoz dendi sonra dogal gebelik oldu oglum dogdu dedim ilerde kardes dusunsem bile olmaz herhalde yine ugrasiriz diye dusunuyordum su an aklimin ucundan bile gecmiyordu 2.ama hamileyim tuplerimi baglaticam

Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin
Tüpleri bağlanmak da garanti değil

Benim de 1. plansız ve zor bir çocuk olunca 2 sene boyunca düşünmüyorum dedim, sonra baktım ki ben uyumuyorum, oturmuyorum, yemiyorum, kısaca yaşamıyorum.
2. en fazla ne kadar değiştirebilir ki hayatımı dedim, gerçekten de pek bir şey değişmedi.

Şimdi büyüdüler, onlar kavga ederken kahvemi içebiliyorum, kardeş iyidir

Eşimle biz ikinci çocuğu istiyorduk ancak o dönem Pandemi çıktı, sonra da oğlum epilepsi tanısı aldı. Öyle olunca ikinci çocuk fikrini erteledik. Çünkü nöbet geçiren bir çocukla ikinci çocuğu idare etmek psikolojik olarak kolay olmayacaktı. Sonrasında biz epilepsiye alıştık, oğlum zaten kardeş istiyordu sürekli. İki sene boyunca herkese benim bebeğim olacak diye diye gezdi. 5.5 yaşındayken abi oldu. Yalan yok sıklıkla tek çocuk olsaydım hayatım ne kadar rahat olurdu diye düşünüyorum. Çünkü iki çocuk gerçekten çok zor, aralarında biraz yaş farkı var ve anlaşamıyorlar. Bu çok zorluyor. Ayrıca tam ilki büyüyüp biz rahata erdiğimizde ikinci geldi, başa sardık. Çok zorladı açıkçası. Yaşımda öyle ileri değildi, 33 yaşında ikinci kez anne oldum. Özetle iyi düşünülmesi gereken bir karar. Kardeş oldu diye Canciğer olacak değiller. Görüşmeye de bilirler. İnce elenip sık dokunulması gereken bir konu. Eşiniz ne düşünüyor?

eşim şöyle diyor "ikincinin de kız olacağını bilsem hiç beklemem" "erkek çocuk istemiyorum" diyor, işin şakası da tabii bu "kız ilkokula başladığında nasılsa evde bakıcı olacak, ikisine birden bakar, o zamana kadar iyice düşünüp taşınalım" diyor. ama o zamana kadar da yaşlarımız iyice uçmuş oluyor bence çocuk için..

zaten korkularım da tamamen sizin yazdıklarınızla alakalı, bu kadar rahata erişmişken yine başa sarmak beni mutsuz bi insan yapar mı..

bu ikilemle çocuk falan doğurulmaz.
istediğim şey konusunda kararsız kalırsam o şeyi yapmam, çünkü sonucu beni mutsuz ederse pişmanlık yaşarım diye korkarım.

bu durumda sonuç belli, vazgeçtim sdfsdfksdgh

buraya yazmak iyi geliyor çünkü her açıdan değerlendirme şansı buluyor insan aklındaki konuyu.

Amin sagolun
Maşallah buyutmussunuz kac yasindalar simdi
Bende oglum 3 yas olunca dusunurum o 4 olurken de kardesi dogar diye dusunuyordum hic olmadi o planlar
Tupleri baglatp hamile kalan da duydum tup baglatip birakmam zaten 3 4 yontemli devam ederim bundan sonra zaten Allah isteyene versin

Tek çocuklu biri olarak yazayım, maalesef insanlarda hala tek çocuk hiç çocuk, çocuk yalnız kalacak düşüncesi var, şu hayatta kimse yalnız kalmıyor, büyüdüklerinde aileyle bağları olsa bile kendilerine bağımsız ve bambaşka hayat kuruyorlar.

Kaldı ki ben 1 kardeşi 9 kuzeni, kardeş ve kuzenlerden toplam 17 yeğeni olan biriyim, aile apartmanında kalabalıkla büyüdüm lakin kardeşleriniz bile evlenip gidiyor kendi hayat koşturmaları oluyor.

9 kuzeninizle yılda kaç defa bir araya geliyorsunuz derseniz sıfır çünkü hepsinin okul çağında çocukları var, onların okulu sınavı, eş aileleri ve her birinin farklı şehirlerde başka ülkelerde yaşaması derken bir araya gelmek mümkün olmuyor, ki çocukları kuzenleri torunları bir araya toparlayan aile büyükleri de vefat edince herkes kendi hayatıyla ilgilenir hale geliyor.

Kendinizi hazır hissediyorsanız isterseniz 5 çocuk yapın fakat bu buradaki yorumlardan ziyade eşinizle oturup istişare etmeniz gereken bir konu zira eşinizin de başka çocuk istiyor olması ve size bakımda destek olması gerekiyor çünkü gebe kalma süreciydi gebelikti derken nereden baksanız önünüzde 1 yıl var, o arada kızınız 5 yaşı bitirmiş olacak, çevremdeki arkadaşlarımdan akrabalarımdan gözlemlediğim kadarıyla yaş farkı arttıkça sıfırdan bebek bakmak zorluyor, ne kadar dengeyi korumaya çalışsanız da kardeş kıskançlığı da oluyor, her gebelik de farklı oluyor, ilk gebeliği rahat geçenler 2. gebelikte sıkıntı yaşayabiliyor veya tam tersi yaşanıyor.

Ne karar verirseniz verin hayırlısı olsun inşallah

Son düzenleme:

Doğurduğunu da çok seviyorsun, iyi ki doğurdum diyorsun ama bu yıprandığın gerçeğini değiştirmiyor ne yazık ki. Benim ilk oğlum örnek bebekti tam, ikincisi ise başka türlü bir örnek oldu canı sağ olsun tabii ama şu günlere inanın ki hiç kolay gelmedik. Annem evini bıraktı, Türkiye’nin bir ucuna bize geldi, 1-1.5 yıl kadar kaldı, gece gündüz baktı. Ona rağmen bu çocuğa 3 yetişkin yetmekte çok zorlandık. İlk iki yılı gerçekten çok zor geçti. Bebeğimin 27. Yılı itibari ile ücretsiz izne ayrıldım, şu anda daha rahatız (göç ettik). Buna rağmen hala zaman zaman zorlanıyoruz. Şu anda tuvalette yazıyorum ve içeri de bir çığlık kopuyor. bana tek bir arkadaşım aklı olan ikinci çocuğu yapmaz dedi. Onun dışındaki hiçbir arkadaşım söylemedi. Doğumdan sonra ise o söylemeyenler ikinci çocuk yapılmaz ya söylemlerine başladı (çok erkek davrandılar sağ olsunlar). Ben her gördüğüme söylüyorum. İkinci çocuk çok zor, iyi düşünün değerlendirin diyorum mutlaka. Çünkü bana bunu söyleyen arkadaşımın ne demek istediğini ben doğurunca anladım… eğriye eğri doğruya doğru. Benim için böyle oldu.

gözümü açtınız gerçekten allah razı olsun

Şartlarımız neredeyse aynı. Benzer sebeplerden ben ikinciyi düşünmüyorum.

Esinize gicik oldum
Siparisle olmuyor malesef bu isler
Demekki erkek olsa hic ugrasmayacak cocukla
Guvenilmez
nasıl uğraşmaz ya, çok anaç bi babadır kendisi
hala benimle yarışıyor kız gece uyanırsa yanına kendisi yatsın diye.
işin esprisi o, kocama çok güveniyorum çocukla ilgilenme konusunda.

Çocuk bu bugün ister doğunca bunu niye doğurdunuz der.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…