2. çocuk için kafa karışıklığı

Artik dusunup tasininca bizim icin bence en az 1 yil rafa kalkmali bu fikir, kismetse korunarak bile oluyormus diyolla o zamana kadar da kim öle kim kala..

Kizim okula baslayinca bakici olmazsa mecbur ya babasinin ya benim isyerime gelecek servisle, onu da o zaman dusunecegiz artik.

Sizin aile bağlarınız kötü diye herkesi öyle sanmayın
Biz kocaman sofralar kurarız bol kahkahalı mesela yılbaşında
Ayrıca insan yaşamadığı duyguyu da gayet arar

Bizde mesela tum teyzelerim kuzenlerim ayda 1 toplaniriz, yer icer egleniriz, eslerimiz de cok iyi anlasiyor.. ustelik ananem dedem de vefat etti allah rahmet eylesin, yani birarada tutacak buyukte yok. Baba tarafimla cok iyi aile baglarimiz. Her aile ayni degil her kardes iliskisinin ayni olmadigi gibi.

Kesinlikle öyle
Anne baba çocuklarına karşı eşit adil davranabildiyse o ailede asla huzursuzluk geçimsizlik olmuyor, kardeşler arası sorun olan her ailede anne babada sıkıntı oluyor
Siz zaten bilinçlisiniz o yüzden 2 evladınızla çok güzel mutlu günleriniz olacaktır onlar birbirlerine çok iyi dost olacaklardır şüpheniz olmasın bence

Çok ikilemde kalarak ikinciyi yapanlardanım. Bakış açımsa şöyle bir çocuk için başka bir çocuk yapmak haksızlık bence. Eğer ilkini istediğiniz gibi bunjda istiyorsanız yapın. Küçük olan 3-5 sene geç doğdu diye ilk çocuğa yarenlik yapma vazifesi ile dünyaya gelmemeli. Çok acımasızca buluyorum. He süreç içinde elbet kardeşlik aşılayacağız elbet güzel anlar yaşanacak ama her çocuğun anne babası tek. Kendinize odaklanın bir can daha kendinizden bir parça daha istiyorsanız yapın

Bu çok kişisel ve sizin almanız gereken bir karar ama bana göre maddi durumunuz ve tahammül seviyeniz yeterliyse ; ülkenin bu durumunda her iki çocuk da belli bir yaşa gelene kadar her anlamda arkalarında durabileceğinize güveniyorsanız (hem maddi hem manevi) , siz ve eşiniz de istiyorsanız kardeş fikri bana sıcak geliyor. Şahsen ben bir kardeşim olmasını çok isterdim, insanın ne kadar arkadaşları olsa da o duyguyu yaşamak, sırtını dayayabileceği canından kanından birini istiyor ve merak ediyor nasıl bir his diye. İnsanlar sahip olmadığına özenirmiş ya o misal

Son düzenleme:
2 Çocuğum var keşke 4 olsaydı diyorum bazen, kalabalık aile olmak çok güzel bir şey bence bizde kalabalığız ve genelde aynı yaşlarda kızlarz erkek az düğünümüz eğlencemiz şenlikli olur, birbirimizi çok severiz, aile dinamiğini sen biliyorsun senin karar vermen lazım

Konfor alanından cıkmakta çok zorlanan biri değilseniz yapın çünkü isteğiniz var ve kardeşiyle yaş farkınıda daha fazla açmayın zaten ne zaman olacağı belli değil.
Her seye okeyim de, gecesi gunduzu karisiyor insanin ona da tamam ama benim lohusaligim cok uzun suruyor, yani kizimda oyle olmustu.

Bakalim zaman gosterecek, ikinci cocugun daha kolay buyudugunu soyluyor bi cok insan ama burdan baya farkli gorusler de cikti.

Biraz daha bekleyecegim, belki bekleme surecinde daha cok rahatlar hayatimiz ve hepten vazgeceriz sanirim vazgecmeyi bekleyecegim

Yoo gayet görüşen bir aileyizdir kendi ailemle bağlarım kötü değildir o sonuca nereden vardınız anlamadım. Zira görüşmeyen uzak kardeş olarak eşimin kardeşlerini söylüyorum. Aksine teyzemin kızı mesela yalnız hissetmiyor kendini. ama her yılbaşında kocaman sofra kurmuyoruz mesela keyif aldığımız dostlarımız da var yada bazen çekirdek aile kalmak istiyoruz. İlla ki tek bağ aile değildir. Kardeşi olmayan ıssız duvarlarda yalnız başına kalıp ağlamıyorlar

İkincide öyle olmuyor bence ilk oğlan benim gerçekten acemiymişim
İkincide daha kolay büyüttüm biran önce yitorunum olsun bari onu seveyim bebek özledim galiba

Ya içinde azcık ikinci cocuk isteği olan kişiler eninde sonunda yapıyor ablamda sizin gibiydi istiyorum istemiyorum derken sonunda yaptı ama yaş farkı 6ya cıktı ben iki cocuk kesin istediğim için yaş farkını 1 bucuk yaş tuttum madem deliricem tam delireyim dedim
Yani maddiyat olarak uygunsunuz annenizin eli üzerinizde kocanız bakımda aktif her şey ok siz vay benim başıma gelenler diyip depresyona girmicekseniz sorun yok evlat seviliyor kardeş güzel bir şey bence. Ve evet ikinci cocuk daha kolay büyüyor.

Erkek kardeşim var.Ama ne gerek vardı diyorum.Kiz kardeşim olsa belki farklı olurdu.Benim de içimde bir yer var sızlayan, kızımın kardeşi olsaydı keşke diye .Ama beceremem ,yapamam diye yapmıyorum Umarım sizin için en güzeli olur.Ama emin olmadan çocuk yapmayın.

Ben de bir zamanlar burada böyle bir konu açmıştım. Ve iyi ki kardeşi olmuş diyorum. Ben şu an 37 yaşımdayım ama ve 2.yi 34 yaşımda doğurdum. Benim de ilk çocuğum kız ve hiç kuzeni yoktu ve olmayacak gibiydi ve hala da kuzeni yok 2.bebeğim erkek oldu ve ablasıyla arasında tam 5 yaş var. Benim çekincelerimde başka etkenler de vardı ama hala pandemi sürecindeydik, belirsizlik vardı. Kızımda hemen hamile kalmıştım, 2.ye ilk karar verdiğimizde ve denemeye başladığımızda da korunmayı bıraktığım ay hamile kaldım ama yaş faktörü mü dersin artık şanssızlık mı bilmiyorum kimyasal gebelik yaşadım…üstelik ablasına da çift çizgiyi ve keseyi gördükten sonra kardeşi olacağını söylemiştik, 5 haftalıkken dediğim gibi düşük oldu. O yüzden 4-5 aylık olana kadar söylememek lazım, bu da aklınızda olsun. Bence bir an önce karar verin çünkü 35’ten sonra yumurta be sperm kalitesi düşüyor. Son olarak ya 2 çocuk ya hiç çocuk diyorum yani kuzeni de olmayacak diyorsunuz…bu dünyada tek kalmasın derim.

Bu arada sadece kardeşi olsun diye 2.yi yapmadık. Biz de çok istedik, hep 2 çocuk hayalimiz vardı. Ne yalan söyleyeyim erkek evladım da olsun istedim ama önce oğlum olsaydı da kızım olsun isterdim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…