- 3 Mayıs 2018
- 2.876
- 8.207
- 158
- Konu Sahibi Papatyamutlusu
-
O kadar doğru şeyler yazıyorsunuzki... Ve acı ama bende bunların doğru olduğunu biliyorum.. Saatlerce boş boş gezdim düşündüm, son 1.5 yılımı neler yaşadığımı.. Hep kendimi alkol içmediği zamanlarındaki iyi halleriyle kandırıyorum ama olmuyor işte... Tam mutlu oldum derken tekrar her şey zehir oluyor. Çocuk olayını bitirdim zaten aklımda... Az önce geldi koltukta sızdı şimdi... Ve ben çok geceleri böyle sızmış eşimin yanında geçirdim... Şunu da ekliyim ben asla ona bi daha içme asla olmaz filan demedim. Geçen hafta doğum günüydü, sevinsin diye rakı sofrası hazırldım hatta. Bi umut belki düzene girer, benim çabaladığımı görürse alkol olayını da azaltır diye ama bebek olayı dışında asla azaltmadı...
Yazdıklarınızı okudukça kendimden utanıyorum, insan nasıl kör gibi sevip bu hale gelir, nasıl katlanır diye...
Kendin cık gez. Basta icmesine karismiyorum falan diyince sana kizicaktim ee bi karismayin diye ama icince sapitan cinsten.
Kafin degilsin ne ya kendi adammi sanki laflara bak.
Dusuncem uygun olmak zorunda değil zaten bu bir. İsinize gelmedi mi yapıstırin geniş yaftasıni.Neden karışmayın diye konu sahibine kızacaktın sapıtmasa dahi orda tatile gitmişler 2 3 arkadaşını görüp içmesi nedir karısının yanında ayıp ya
Yada siz genişssiniz ben değilim kusura bakmayın.
Eşim içse her gün evde husursuzluk çıkardı çünkü alkolun olduğu yerde huzur olduğunu zaten düşünmüyorum.
Ayyaşlık resmen alkol bu edebiyle içmek olmaz Hee bu arada ben de üni zamanım da kullandım ve hayatımda yaptığım en büyük hatalarımdan biri sanki içince ne oluyor dünyayı biz yakıyoruz dimi bırakın bu modernlik anlayışınızı lütfen ya eş bu tabi ki de karışacak aynı evi paylaşıyor kız 15 gün önce düşük yapmış adam alkol derdinde sizde buna adam sapıtmamış olsaydı niye karışıyorsun diye sana kızacaktım diyorsunuz
Neyse senin düşüncen bana uygun değil işin özü evlilik 2 kişinin ortak kararıdır
Dusuncem uygun olmak zorunda değil zaten bu bir. İsinize gelmedi mi yapıstırin geniş yaftasıni.
Ikincisi de evliyiz diye sürekli yedigimize ictigimize giydigimize mudahale etme yetkisi yok kimsenin.
Ben onun ickisine karisiyim o benim pantolonuma karissin neden ? Cunki evliyiz.Siz icince dünyayi mi yakiyosunuz ? Eğer oyleyse icmeyin bi zahmet.
Biz yakmiyoruz da hani. Oturuyoruz agzımizla icip kalkiyoruz. Bizbkeyif alıyoruz siz almiyosunuz. Olay bu yani farklıyız
Sizin icmemeyi tercihiniz normal aynen bizim de icmeyi tercihimiz gibi. Sana göre iğrenc bana göre değil.
Bunun modernlikle de ilgisi yok saygi duymakla ilgisi var.
Olayın özü 'saygı' yani herkes aynı olmak zorun da değil.
Bunca cumlem den cok bir anlam cıkaracagini da zannetmiyorum o yuzden cokta zorlamicam.
Yazdığım cümleyi atlamışsın canım evlilik 2 kişinin karar aldığı bir kurum neden birbirimize zıt gidip evlilikte problem çıkmasını istiyorsunuz ki ciddi anlamda feminist biri olarak da söylüyorum alkol alınca dünyaları yakan biri olmadım aksine saçmalayanları toplayan biriydim
Benm en yakınlarım da içer kalkıp da laf söyleyecek durumda değilim saygı buna denir. Ama birde eşe olan saygı vardır ki önemlidir göre karşılıklı bir saygı fedakarlık sevgidir bu da evin içinde benm istemediğim beni rahatsız eden bir durum da bulunmak istemem ben
Çarpıta carpıta kırdınız ama.Yazdığım cümleyi atlamışsın canım evlilik 2 kişinin karar aldığı bir kurum neden birbirimize zıt gidip evlilikte problem çıkmasını istiyorsunuz ki ciddi anlamda feminist biri olarak da söylüyorum alkol alınca dünyaları yakan biri olmadım aksine saçmalayanları toplayan biriydim
Benm en yakınlarım da içer kalkıp da laf söyleyecek durumda değilim saygı buna denir. Ama birde eşe olan saygı vardır ki önemlidir göre karşılıklı bir saygı fedakarlık sevgidir bu da evin içinde benm istemediğim beni rahatsız eden bir durum da bulunmak istemem ben ve eşimin buna saygı göstermesini isterim. bana sizin karışmayın Bi zahmet lafınıza kıl oldum sadece evlilikten anlayışınız ne acaba sizin çok merak ediyorum
Canım içen insan anlamaz ne yaptığını bilmiyor bende eşimle içiyordum şimdi hamileyim ve anlıyorum ki iyi ki içiyormusum şuan hiç çekemiyorum o içiyor ben normal kafadayım ya of asla çekemiyorum sende iç :)Gerçekten şuan çıldırmak üzereyim, birine anlatmazsam kriz geçircem diye buraya yazıyorum...
1.5 yıllık evliyiz ve ne yazıkki yoğun işlerden dolayı tatil yapamıyoruz, ancak günübirlik bir yerlere gidiyoruz. Eşim bayram gelmeden birkaç gün bir yerlere kaçalım dedi, araba kiraladı, pazartesi yola çıktık, ikimizin de çok sevdiği hem de benim memleketime geldik, yarın da döneceğiz. Dün her yeri gezdik, çok eğlendik, akşam da sahili gezerken tesadüfen arkadaşları da burdaymış onları gördük, oturduk 3-4 bira içtiler bir şey demedim, onlar kalkıp otele gitti, biz de başka cafeye geçelim dedik, hiç sorun yoktu. Cafede geride duran loca gibi bir yer vardı, eşim oraya oturmak istedi, garson oraya kalabalık grupları aldıklarını söyledi eşimin biz orayı kapatalım ne kadarsa demesine rağmen 2 kere, bizi başka yere oturttu. Eşim bozuldu, “ben şimdi bekar olsam, orası kaç paraysa verir bi viski açtırırdım, oraya otururdum” dedi. Bende “malesef bekar değilsin” dedim. Böyle tatil mi olur diye söylenmeye başladı, “ben napıyım adam oturtmadı, git otur o zaman” dedim. Tabi alkol kana karıştı, ne alakası var filan dedi kalktı masadan sigara alcam çıkalım dedi çıktık, yol boyu konuşmadı laf sokmaya çalıştı, bir yere oturalım dedim yok, eve geldik uyuduk. Sabah da konuşmadık bir süre, mahvolmasın 2 günlük tatil diye uzatmadım ben arabadan eşyaları aldık giyinip çıkacaktık. Tabi o arada yine içti bugün, dışarı çıktık yine içti ses etmedim, hadi gezelim son gün dedim, çok sıcak bu havada nasıl gezelim dedi eve dönmek istedi
Hadi eve dönelim akşam çıkarız o zaman dedim dönerken dükkanlara da bakıyordum, çok güzel şeyleer vardı, o arada elini tutmadım diye “ tutma tutma, git hatta uzaktan yürüdü, kadın değilsinki” filan dedi saçma sapan.. tartıştık yolda beklemeden hızlı hızlı yürüdü, pansiyonun önünde bekliyor, yine alkol almış, dedim “ ne içkine karıştım ne bir şey yaptım, 2 günü bana çok mu gördün, bi dinlenseydim” Hakaret küfür saydırdı. Neymiş içmemesi için elimden geleni yapmışım, git bi iç dağıt stres at dememişim... pansiyonda bağırdım çağırdım. Kalktı üstüme yürüdü elini kaldırdı, kapıyı tutmasam dövecek sanki, inanamıyorum... Şimdi saatlerdir ayrı odalardayız, o içti sızdı uyuyor, bende boş boş oturuuyorum. Sabah erkenden döneceğiz, konuşmak ve dışarı çıkmak istemiyorum.
Bu tatile o kadar ihtiyacım vardı ki, 15 gün önce ne yazıkki düşük yaptım, kendime gelemedim henüz, dinlenirim moralim düzelir diyordum... Nasıl davranacağımı bilmiyorum bugünden sonra. Ama bu 2 günü bana zehir etti ya, iyi bi ders vermek istiyorum, ona da zehir olsun her şey... Çok kötüyüm, tavsiye bekliyorum sizden
Demek istediklerim var ama ban yemek istemiyorum maalesef ki sizde ki sorun benim tesettürlü olduğumu bilmemeniz sanırımAma siz bunun üzerine yok genissiniz yok sozde modernlik ya hayirdir kardesim ?
Kendinizden farkli tek bir oluşuma düsünceye tahammülunuz yok mu sizin ?
Ayyy ben cunki kocisimin icmesine izin vermem o benim tesetture girmemi ister e cunki kocam ya hani bunun kararini ortak veriyoruz dimi ? bu icenler öcü etekliler yollu cunki onlar cok genis modern bık bık.
Evlilik ortak bir karar , cocuk yapmak ortak karar ama insanlarin kendi başlarina alabileceği kararlar vardir. Evlilikte herkesin kendine ait alanlari vardir. Illaki bir baskı illaki bir ama ben istemiyorumlar. Of ama ya. Vallahi darlaniyorum
Ne yaptınız peki son durum nedir?Gerçekten şuan çıldırmak üzereyim, birine anlatmazsam kriz geçircem diye buraya yazıyorum...
1.5 yıllık evliyiz ve ne yazıkki yoğun işlerden dolayı tatil yapamıyoruz, ancak günübirlik bir yerlere gidiyoruz. Eşim bayram gelmeden birkaç gün bir yerlere kaçalım dedi, araba kiraladı, pazartesi yola çıktık, ikimizin de çok sevdiği hem de benim memleketime geldik, yarın da döneceğiz. Dün her yeri gezdik, çok eğlendik, akşam da sahili gezerken tesadüfen arkadaşları da burdaymış onları gördük, oturduk 3-4 bira içtiler bir şey demedim, onlar kalkıp otele gitti, biz de başka cafeye geçelim dedik, hiç sorun yoktu. Cafede geride duran loca gibi bir yer vardı, eşim oraya oturmak istedi, garson oraya kalabalık grupları aldıklarını söyledi eşimin biz orayı kapatalım ne kadarsa demesine rağmen 2 kere, bizi başka yere oturttu. Eşim bozuldu, “ben şimdi bekar olsam, orası kaç paraysa verir bi viski açtırırdım, oraya otururdum” dedi. Bende “malesef bekar değilsin” dedim. Böyle tatil mi olur diye söylenmeye başladı, “ben napıyım adam oturtmadı, git otur o zaman” dedim. Tabi alkol kana karıştı, ne alakası var filan dedi kalktı masadan sigara alcam çıkalım dedi çıktık, yol boyu konuşmadı laf sokmaya çalıştı, bir yere oturalım dedim yok, eve geldik uyuduk. Sabah da konuşmadık bir süre, mahvolmasın 2 günlük tatil diye uzatmadım ben arabadan eşyaları aldık giyinip çıkacaktık. Tabi o arada yine içti bugün, dışarı çıktık yine içti ses etmedim, hadi gezelim son gün dedim, çok sıcak bu havada nasıl gezelim dedi eve dönmek istedi
Hadi eve dönelim akşam çıkarız o zaman dedim dönerken dükkanlara da bakıyordum, çok güzel şeyleer vardı, o arada elini tutmadım diye “ tutma tutma, git hatta uzaktan yürüdü, kadın değilsinki” filan dedi saçma sapan.. tartıştık yolda beklemeden hızlı hızlı yürüdü, pansiyonun önünde bekliyor, yine alkol almış, dedim “ ne içkine karıştım ne bir şey yaptım, 2 günü bana çok mu gördün, bi dinlenseydim” Hakaret küfür saydırdı. Neymiş içmemesi için elimden geleni yapmışım, git bi iç dağıt stres at dememişim... pansiyonda bağırdım çağırdım. Kalktı üstüme yürüdü elini kaldırdı, kapıyı tutmasam dövecek sanki, inanamıyorum... Şimdi saatlerdir ayrı odalardayız, o içti sızdı uyuyor, bende boş boş oturuuyorum. Sabah erkenden döneceğiz, konuşmak ve dışarı çıkmak istemiyorum.
Bu tatile o kadar ihtiyacım vardı ki, 15 gün önce ne yazıkki düşük yaptım, kendime gelemedim henüz, dinlenirim moralim düzelir diyordum... Nasıl davranacağımı bilmiyorum bugünden sonra. Ama bu 2 günü bana zehir etti ya, iyi bi ders vermek istiyorum, ona da zehir olsun her şey... Çok kötüyüm, tavsiye bekliyorum sizden
Son durum... Yoldayız dönüyoruz. Bir benzinliğe uğramıştık tatile giderken, adam eksik doldurmuş aradılar, 100 tl alın geçerken dediler. Oraya geldik, bende tam yeri kestiremedim geçtik, dedim orayı geçmişiz niye durmadın. Bağırdı niye hatırlatmadım diye, onu da mı ben hatırlatcam, içki dışında bir şeyi hatırlamıyorsun dedim. yine kavga ettik, küfür etti. Ben çıldırdım kriz geçirdim indim arabadan. Bir yerde oturuyorum şimdi çay içiyorum. O da geldi oturuyor karşımda... Rahat rahat sigara içiyor...
Hiç o kafada biri olmadım. Aslında kimsenin beni anlyacağını da düşünmüyorum. Çünkü evlenirken de haklı olarak kimse beni anlamadı, herkes karşı çıktı çünkü hiçbir ortak noktamız yoktu. Ben de gerçekten böyle bir sevgi nasıl olur bilmiyorum, nasıl bir körlük içindeyim anlamıyorum. O yüzden böyle bir şey demenizi de haklı buluyorum... Şuan tabiki bazı şeyler için pişmanım..boşanmama sebebin ne? az daha uğraşayım dayak yiyeyim tazminat alırım filan mı diyorsun?
Yazık ediyorsun kendine.Son durum... Yoldayız dönüyoruz. Bir benzinliğe uğramıştık tatile giderken, adam eksik doldurmuş aradılar, 100 tl alın geçerken dediler. Oraya geldik, bende tam yeri kestiremedim geçtik, dedim orayı geçmişiz niye durmadın. Bağırdı niye hatırlatmadım diye, onu da mı ben hatırlatcam, içki dışında bir şeyi hatırlamıyorsun dedim. yine kavga ettik, küfür etti. Ben çıldırdım kriz geçirdim indim arabadan. Bir yerde oturuyorum şimdi çay içiyorum. O da geldi oturuyor karşımda... Rahat rahat sigara içiyor...
Hiç o kafada biri olmadım. Aslında kimsenin beni anlyacağını da düşünmüyorum. Çünkü evlenirken de haklı olarak kimse beni anlamadı, herkes karşı çıktı çünkü hiçbir ortak noktamız yoktu. Ben de gerçekten böyle bir sevgi nasıl olur bilmiyorum, nasıl bir körlük içindeyim anlamıyorum. O yüzden böyle bir şey demenizi de haklı buluyorum... Şuan tabiki bazı şeyler için pişmanım..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?