- 9 Aralık 2013
- 2.621
- 448
- 128
ayy bebişler hep öyle benim de daha 3,5 aylık yeğenim var ablam bayağı yoruluyo annem hep yasta ama o gülüşünü agucuk
gugucuğunu duyunca herşey geçiveriyo dimi
Canım evet kabızlık var bugün beşinci günüm o yüzden kötüyümİnşallah olcaz elacım o istikametle emin adımlarda ilerliyoruz
Ayy Rabbim sana bağışlasın canım benim
bende Menümü yazayım bari
Sabah= 1 haşlanmış yumurta + 2 şekersiz çay + 3 dilim peynir+ 2 çatal az yağlı patatesli yumurta+ 2 tam buğday ekmeği+ 2-3 dilim
salatalık ve domates
Ara Öğün= Şekerli türk kahvesi + 1 elmalı top
Öğle= Yarım tavuk dürüm+ 2 acı biber turşusu
Galiba midem hafif şeyler yemeğe alıştı şuan çok ağrıyo tavuk dürüm mideme taş gibi oturduhiçbirşey yiyemiyorum o yüzden bu
günlük bu kadarcık
yegenini yerim senin:)) Allah uzun saglikli mutlu omurler versin...
kesinlikle sen bak.. derslerine yogunlas rejim guzel gidiyo zaten.. eger uygularsan sana bir oneri!!!
ben kabz olmamak icin hergun ac karnina 3 gun kurusu kaysi yiyorum... ara ogunde bazen... cok ise yariyoo.. kesinlikle tavsiye ederim... yaparmisin bilmemmm.. ama aklinda bulunsunnn...
bu arada gunaydinnn
ben simdi kaysimi yedim kahvemi iciyorum biraz ayilmam lazim))))
Merhabaaaa Kocaman iyi akşamlar elacım nasılsın inşallah spor iyi gidiyordur ve tabi zayıflamanda Bebişinde çooook iyidir inşallah
Ben acayip derece de bağırsık sorunu yaşıyorum benden önce göbeğim gidiyorO yüzden pek bi sıkıntılıyım ve huzursuzum Bide
millet toparlanmışsın gibi diyor acaba bu 7 kiloyu vermeden nasıldım bu göbekle çok şüpheleniyorum kendi halimden:44::44: Öyle işte
Menü paylaşımı yapayım
Sabah=Brokolili yumurta+ çeyrek domates ve salatalık+ 2 dal roka + şekersiz çay+ 1 dilim kepekli ekmek
Ara Öğün= 1 fincan sütlü kahve
Öğle= brokoli kavurması + 1 kase yeşil mercimek
Akşam= 3 kaşık yoğurt+ 1 çay kaşığı kuşb urnu marmelatı
Bu diyetin en güzel yanı ne oldu biliyor musunuz kızlar değişik tarifler deniyoruzdaha az kalorisi olsun diye farklı şeyler üretiyoruz
ben bayağı alıştım brokoliyi haşlanmış olarak pek yiyemiyorum bugün soğanla falan kavurduk 1 yumurta kırdık ıspanak kavurması gibi
oldu beğendik
masal günaydın menülerinde sürekli elmalı top var nedir bu tarifini verir misin? elmalı olan şeyleri severim:))
Günaydın canım veririm tabi
Yulaf Kepekli Elmalı Top
Malzemeler
2 adet elma
1 tatlı kaşığı toz tarçın
1 yemek kaşığı yulaf kepeği
2 adet ceviz
Üzerini süslemek için hindistan cevizi
Hazırlanışı
2 adet elmayı rendeleyin, teflon yada seramik bir tavada rengi dönene dek kavurun. Rengi dönünce içerisine toz tarçını ve küçük küçük kırdığınız cevizleri ekleyin. 1 yemek kaşığı yulaf kepeğini de ekleyip iyice karıştırın. Karışım soğuduğunda elinizle top şeklini vererek hindistan cevizine bulayın. Buzdolabında 1 saat bekletin.
Yanında yeşil çay yada alternatif bir bitki çayı ile öğün aralarında tüketmenizi tavsiye ederim. Tatlı krizlerini çözen sağlıklı bir atıştırmalık. Afiyet olsun…
Eki Görüntüle 920490
yulaf kepeğini marketlerden bulabilir miyim ? hiç dikkatimi çekmedi
Günaydın canım veririm tabi
Yulaf Kepekli Elmalı Top
Malzemeler
2 adet elma
1 tatlı kaşığı toz tarçın
1 yemek kaşığı yulaf kepeği
2 adet ceviz
Üzerini süslemek için hindistan cevizi
Hazırlanışı
2 adet elmayı rendeleyin, teflon yada seramik bir tavada rengi dönene dek kavurun. Rengi dönünce içerisine toz tarçını ve küçük küçük kırdığınız cevizleri ekleyin. 1 yemek kaşığı yulaf kepeğini de ekleyip iyice karıştırın. Karışım soğuduğunda elinizle top şeklini vererek hindistan cevizine bulayın. Buzdolabında 1 saat bekletin.
Yanında yeşil çay yada alternatif bir bitki çayı ile öğün aralarında tüketmenizi tavsiye ederim. Tatlı krizlerini çözen sağlıklı bir atıştırmalık. Afiyet olsun
Eki Görüntüle 920490
Rica ederim canım afiyet olsunben yaptım ara öğünlerde hem tok totuyo hem de 3-4 gün dolapta kaldı birşey olmadı bu arada yaparken tadına bakın eğer size şekersiz geldiyse içine pekmezde koyabilirsiniz ben koymadım kendimi kaybedip yerim diye elmanın içindeki şekerle yetindim
senin yaptigin daha mantikli :))))
elmanin sekeri yeter tarcinda tatli krizleri icin birebir...
neten baktim ama kabz icin .. pek ise yarar bisey bulamadim(( sana onere bilecegim.... bol su lifli gidalar kayisiyida onermis... senin ki biraz psikolojik galiba.... bagirsaklar cok cabuk etkileniyo stres vb seylerden... armut ise yaradimi nasilsin???
Ayy canım ne kadar naziksin çoooook teşekkür ederim armut biraz işe yaradı gibi kahvaltı yapmadım bugün trioit ilacımı da her gün kahvaltıdan hemen önce alıyordum bugün sabah namazından sonra aldım belki daha fazla işe yarar diye :44: Az evvelde tereyağlı kuşburnulu ekmek yedim inşallah normale döner :18: Ayy canım bende de aslında çok stresli değilimdir ama demek ki içimde yaşıyorum stresimi kendime belli etmiyorum
Evet aynen öyle :26::26: doğru funsui çoktandır yok nerelerde acaba:44::44:
Merhaba kızlar bugün lahana çorbası yaptım internetten araştırdım birsürü şey buldum yapayım bari dedim herkes tadı çok kötü 3 gün falan dayanabildim yazmıştı korkuyordum ama tadı güzel oldu ohh gripken de pek iyi gitti ve 1 kase lahana çorbası sadece 50 kaloricik
-Tok tutar
-Vücuttan toksin atar
- Sindirim sistemini çalıştırır
- Kalori harcatır
- Yağ yakıcı çorba olarak bilinir
- İçerdiği vitaminler ve besinler ile sağlığımızı korur ve bağışıklığı güçlendirir
- Doğal antibiyotik etkisi vardır.(Alıntı)
tarifi alalim masal usta
Ayy ela nasıl güldürdün hasta halimle Allah iyiliğini versin
Yağ yakıcı çorba tarifi:
1 orta boy lahana,
6 büyük soğan,
1-2 domates,
2 yeşil biber,
1 demet maydanoz.
Hazırlanışı:
Sebzeleri küçük küçük kestikten sonra bir tencereye
atın ve üstünü örtene kadar su ilave edin. Tuz, biber
veya etsuyu tableti kullanabilirsiniz. (Evde tavuk suyu vardı ondan koydum)
hızlı ateşte kaynattıktan sonra, sebzeler iyice yumuşayıncaya kadar pişirin.
*Bu çorba her acıktığınızda yenebilir. İstediğiniz kadar
ve istediğiniz zaman yiyebilirsiniz.Ne kadar çok yerseniz
o kadar çok kilo kaybedersiniz.
*Çok uzun süre bu çorba yenirse beslenme bozukluğuna
yol açar. Bu yüzden diyette belirtildiği gibi, diğer yiyeceklerle beraber yenmesi gerekir.
Canım normalde tarifi buydu internette ben bu tariften birazcık daha farklı yaptım
3 kuru soğan + 2 domates+ 1 orta boy lahana+ 1 demet maydanoz+tavuk suyu + kırmızı biber + tuz+ birde içine yarım limonu
sıkıp kabuğuyla içine attım vitamindir diye
evde biber yoktu koyamadım acısı bol bir çorba olmuştu sıcakken azıcıkta bilendırdan geçirdim tabağımın üstüne de azcık
nane döktüm ohh sıcak sıcak iyi gitti iyi de reklam yapıyorum kızatanamazsam ben bu işe mi girsem ne
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?