20 gün sonra düğünüm var lütfen bana yardım edin....

crying_butterfly

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Ağustos 2010
1
0
36
Kocaeli
:a015: 20 gün sonra düğünüm var ve nişanlımla birbirimzi çok severek her türlü zorluğa göğüs gererek nişanlandık..ama herşey boşunaymış..bir kaç ay önceden beri nişanlım sürekli bnmle kavga ediyordu,ailemden nafret ediyordu.halbuki hiç bu karaktrdeki biri değildi.nys sürekli alttan ala ala sevdiğim için bu işi buraya kadar getirebildim..ve geçen ay resmi nikahı yaptıktan sonra hepsi ailesi ve kendi 90 derece döndüler.. artık bnm ne istediğimin bir önemi yok..nasıl olsa bn o ewe gidicem gözüyle bakılıyor.nişanlımın tayini başka bir şehre çıktığı için kendi ailemle gittik 40 derece sıcakta bütün gün ew aradık inşaatlı evi yalnzca annem bn ve kardeşm temizledik ve hala bnm ailemden kötüsü olmadı.çeyizimin gideceği gün ben erkenden taşınacağımız şehire mobilyaları karşılamaya gittim nişanlımla. ama annesi çeyiz çıkartırken yapmadığı pislik söylemediği kötü söz kalmamış.ve ben belki bunlara gene inanmazdım ama meğerse her olan biteni nişanlıma mesajla abarta abarta anlatıyormuş mesajı gördüm çok sinirlendm.birşey demedm.nişanlım annesini savunuyor sürekli. annem çeyiz sermeye gelmedi.bütün gün ağladı.yengemler geldi ve yengemlern yanında annesi söylemediği kötü sözü yapmadığı pisliği bırakmadı sustum sırf misafirlemzn hatrına olay büyümesin dedim.ama ben sustukça nişanlım annesinin yanında oldu..onu haklı gördü..çeyiz derdi bitti. ewime döndükten sonra arkamdan söylediği bütün çirkin sözleri duydum delirdim sinirden aradım nişanlımı anlattım herşeyi annesini sawundu,annesini aradım terbiyeli bir şeklde sordum inkar etti küfretmeye başladı.oğlunu kıskandığını paylaşamadığını anladım.ve nişanlım bnm hiç yanımda değil sürekli annesinin ağzına bakıyor. ve ben artık sinirden aradım nişanlımı herşey bitti dedim.oda tamam altınları bozdur hesabıma yatr gel eşyalarını topla dedi.ne yapacağımı bilmiorum resmi nikahımız var ve 20 gün sonrada düğünümüz.çok mutsuzum.yapılanları hazmedemiyorum.lütfen biri bana akıl versin yardıma ihtiyacım var..

Tek kelime ile acil olarak boşann böyle bir adamla 1 gün geçirme lmaz: ver aldığı altınları kim ne almışsa bölüşün bitsin gitsin bence..nasıl sevmişki hemen değiştii

ah canım,çok üzüldüm.
insanlar birbirini ne kadar ucuz görüyor anlamıyorum.
annesinin derdi nedir ya.
bir çok konuda gördüm,alttan aldıkça daha çok yükleniyorlar.

özellikle kızlarımız,ne kadar severseniz sevin erkeklere taviz verilmeye gelmiyor.
sürüm sürüm süründür,gör bak senden kıymetli olmuyor.

aileleri de acaip kafalarını karıştırıyorlar.
evlilik düğündü,eşyaydı çok stresli işler.
bir de extra olaylar çıkaranlar boş durmayınca felaket oluyor.

bildiğim tek şey insanlar çok zalimleşti,kalpler katılaştı.
Allah merhamet versin.
hakkınızda tüm ömür en hayırlısı olsun.

canım çok üzüldüm adına.
bana kalırsa sevginden vazgeç.
daha yolun başındayken böyle yaparsa ileriki zamanlarda bu davranışları düzelmez aksine artar.
evlenip boşanmaktansa yolun başındayken bitir her şeyi. ne istiyorlarsa da ver altın vs..
düğününe 20 gün kala kimsenin kimseye bunları yaşatmaya hakkı yok.

şimdi böyleyse evlendikten sonrada sana kocalık yapmaz canım

senin hiçbideğerin olmaz sürekli anne tavsiyeleri ile yürüyen bir evliliğiniz olur

daha yolun başındayken bu iş bitmeli yoksa bütün bi ömür gözyaşın eksik olmaz

Allah yardımcın olsun

canım benim çok üzüldüm yaşadıklarına.şanslısın ki henüz yolun başında iken öğrendi nasıl insan olduklarını.herkes düğün öncesi stresli olur fakat böyle hakaretler ve kalp kırmalar olur mu.Resmen kız evi diye tepenize binmişler.Nişanlının yaptığı ayrı terbiyesizlik.Annesiyle mı evlenecek ki hep pnun yanınd oluyor.sana sahip çıkmıyor seni savunmuyor.şimdiden ailesine karşı seni ezdirirse,ilerde daha kötü şeyle olur.Bırak canım bu adamı.Sevmişsin ama kıymet bilen olmadıktan sonra neye yarar.Ver altınlarını,aldıklarını.... sen en iyilerine layıksın.Allah karşına sana ve ailene değer veren kişileri çıkarsın.Allah yar ve yardımcın olsun.

Evlilik çok zor ... 40 kere düşünüp 1 kere karar verilir. severek evlenmişiniz. yapmayın etmeyin bir yuva kolay kurulmuyor .Bu evlilikten ümitlimisiniz.

Siz artık evlisiniz. Bunun dönüşü olmaz. Tabi. 20 günde yuva yıkılır mı? yapmayın ailenizle hiç kavga etmediniz mi?

evlilik çocuk oyuncağımı ailesi küfür ediyor yuva mı yıkılır... eşiniz tabi annesine bağlı kalacak onu ikna etmek size kaldı. Artık azıcık oyun oynayın yapın birşeyler eşinizi kendi tarafınıza çekin. bir erkeği avucunuzun içine almak zor birşey olmasa gerekir...:kedi::1hug:kaydirigubbakcemileŞeniz

Size neden kızıyor neden hakaret ediyorlar. Hem neden sizi ayırmak isteyen anneye koz verceksiniz ki. neden amacına ulaşsın ki...
2 sene müddet verin kendinize. çok erken pes etmişiniz.
İpleri kesmek çok kolaydır ama tamiri çok zordur. Artık düğün olacaksa olacak bunu ertelemeyezsiniz.Yorgunlk ve kızgınlık birde oruç. O sizin sevgiliniz değil ipleri bu kadar kolay atamazsınız.. Bence biraz bekleyin. hiç birşey yapmayın. Sakinleşin.

Kayınvalidenle hiç konuştun mu peki. biz sadece senden gelen yorumları okuyoruz! birşeyler yapmış olma ihtimaliniz var mı? hangi anne yavrusunun mutluuğuna göz diker. bilmiyorum :S...
ailesi sizi baştan istememiş bu büüyük bir sıkıntı mı oldu ki?
Zar zor evlenmişiniz bence hemen bitirmeyin.!!!

Son düzenleme:

Bütün bunlar oluyor ve sen hep kusurulu gibi görmemezlikten geliyorsun
Bu nasıl iş bu anlattıklarına bakılırsa seni mutsuz ve çaresiz bir evlilik bekliyor
Acilen ayrılmalısın, hem neden bu kadar verici oldunuz ailece
Ne edepsiz kaynana ve damatmış, ne demek senin aileni sevmiyor
Ailen sana destek olmaktan başka ne yapmış...
Yokk yokk bu erkek milletine aile iyi olmayacak höttt sött yapacaklar kıymeti bilinsin

Bak arkadaşım bu durumda resti çek, onurlu bir davranış sergilemiş olursun
Madem elalem diyosun, nikah oldu diyosun
Herkes biliyor önce nikah oldunu, hem dul kalmandan iyidir...
Hiç bekleme tokat gibi bir hareket yap ve at yüzüğü gidin alın çeyizleri
Oldu bittiye getiripte hayatını maffetme,

Bak evlilikte yanlış karar verip evlenirsen, bir ömür boyu üstünden gitmez, acısı gecmez gecirmezler.... yol yakınken dön.... tecrübe konuşuyor...

Artık bu durumun nedeni niçini kalmamış, tek yapılacak şey boşanmak

Evet nikah yaptık diye güya kıt akıllarıyla sizi ezmeye sindirmeye çalışıyorlar

Sanki dönemeyeceksin sanıyorlar, sende bu kadar sineye çekmişsin olanları bugüne dek

Yani evlilikte bunlar daha gayretlenir, o zaman napacaksın baba evindende çıktın

Herşey o zaman daha zorlaşacak.. bekarlığın gözünü seviyim diyeceksin

Keşke o zaman bıraksaydım diyeceksin..

Sizin için hayırlısı neyse o olsun, aklınızı kullanın herey ortada..

Yol yakınken ayrıl bence hemde hemen
sana şimdi böyle davranıyorlar evlendikten sonra hersey daha kötü olacak.
evlilik bambaska bişey,ve hersey ozaman baslıyor
ayrıl ve annenin babanın yanına git...
bu adamla bir ömür geçmez.
resmi nikahı hiç düşünme,
ayrı eve cıkıp ayrılırsan daha cok yıkıntıya ugrayacaksın

terbiyeli bir şekilde sordum derken sanki biraz kinaye sezdim... benim hissettiğim tamamen farklı oldu arkadaşım. sanki siz birşeyler anlatmıyorsunuz gibi geldi..
Neden tek başınıza temizliğe gittiniz? Karşı taraf istemedimi? neden bu kadar kızgıblar size... neden oturup konuşmadınız bunları?

Nişan devresin her iki tarafta birbirini suçlar. eşlerden daha çok aileler yüzünden bitiyor evlilikler. Allah yuvanızı dağıtmasın bence. Ben bir evliliğin bu kadar kolay bitmesini istemem. Çünkü hepimiz belirli sıkıntılar çekiyoruz. Mücadelesiz, acısız, evlilik olmaz ki!

Son düzenleme:

zateen evlemişler...Resmen karı-kocalar.

erkelerdeki şu mantığı anlamam nikah oldu ya tamamdır artık bizim dediğimizi yapmak zorunda bi yere gidemez.lmaz:niye gidemesinki evlendiğimiz gibi ayrılırızda iş bi dilekçeye bakar kararlı olduktan sonra herşey kolay yeterki kararından emin ol da bide şu var neden biz onların dediklerini yapmak zorunda kalıyoruz anlamadım.bu evlilik ne yani bi iş anlaşmasımı?

Terbiyeli deerken sakin sakin sordum demek istemiş bence,o mesajları gördüğüm halde fevri davranmadım gibi.

Hem ortada bir evlilik yokki ,evli olduğunu düşünen adam,tamam getir altınları bitsin bu iş demez,dünden hevesli,nasıl başlarsa öyle gidiyor arkadaşım emin ol,nişanlın şimdiden anasının sözünden çıkmıyor,evlenince saç baş yoldururlar ana oğul,sinir hastası olursunuz,kadın resmen kuması gibi görüyor sizi

Biz sadece buz dağının diğer tarafıyız. Herkes ayrıl diyor. Zor bir durum Allahh yardımcınız olsun. bence pişman olacağınız kararlar vermeyin derim.

Ben şahsen bekarım. Çok sıkı düşünürüm böyle bir durumda kalsam. Buda senin hayat sınavın.tercih senin bu sıkıntılara nasıl göğüs gericeksin! Bizden çok, yakınlarından yardım almalısın. çevrendekiler kim haklı kim haksız daha iyi irdeler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…