2008 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

canım bende aynısını kullanıyorum memnunumda ....

selam , benim oğlum efede gece 2 saatte bir uyanıp emmeden uyumuyor 6 Alık şuanda, emmeyi alışkanlık haline getirdi geceleri ve ben en iyi ihtimalle 2 satte bir sabaha kadar kalkıyorum, sabahta 5 te yanımıza almak zorunda kalıyorum artık bitiyorum çünkü :ecrin_bebek: ne yapacağımı blilmiyorum , doktorumuzda emzirmeden uyut gece kalkınca dedi ama meme vermeyince çığlığı basıyor, yatırmadan önce mama verip uyanmasın diyorum mama almıyor alsada 2 saate kalmadan yine ingaaaaa ne yapacağıım benn ????

bu sorun birtek bende var sanıyordum cemre
demek yalnız değilmişim :))
bende bütüngün yorulduuğum için akşam erkenden uykum geliyor
allahtan eşim anlayışlı tüm gün zeyneple ne kadar uğraştığımı görüyor ama yinede dalgasını geçmeyi ihmal etmiyor
bu kadar teknolojik imkanlar içinde bir çocuk nasıl bu kadar yorar insanı diyor
eskiden annelerimiz imkansızlıklar içinde 2-3 çocuk birden büyütüyolarmış bez yıkıyolarmış hayvan bakıyolarmış tarlaya gidiyolarmış ekmek yapılarmış daha mış mış mış uzayıp gidiyor işte bildiğiniz şeyler
iyki o zamanın imkanlarında değiliz yoksa sen yorgunlukla yanıma bile yatamadan uyuyakalırdın diyor
bende ozamanın çocuklarıyla şimdikiler farklı görüyosun diyorum
annem elde çamaşır yıkarken beni koyarmış çamaşır sepetinin içine elimede bir oyuncak annem işini bitirene kadar oynarmışım
şimdi biz çocuklarımızı sepetin içine koycaz heeee:))nerde 1 dakka bile durmazlarrrr
şımarık arkadaşlar şimdikiler
çok uyanıklar
biz safmıydık neee :)))))))))

katılıyorum sevce biz safdık sanırım bende annem yaramazlık hiç bilmemiş hastalıkta yaşamamış ama bence bizler çok üstlerine titriyoruz bebişlerin ve şımartıyoruz diye düşünüyorum eşlere gelince benim eşim zaten çok yoğun çalışan biri oda çok yorgun oluyo dinlenmek istiyo ilgi bekliyo ama malesef bende bitik oluyorum artık gece uyanmalarda başladı bizde uyku falan bitiğim anlayışlı davranıyo tabiki sabrediyoruz artık biraz büyüsünler düzene girer diye düşünüyorum ama sonra 2. çocuk olursa of allahım offfffömrümüz böyle geçer herhalde :) büyütmesi zor olmasa her yıl çocuk yaparmış insan diyo kayınvalidem haklı herkesi zorluyo kolay değil

ha bide eskisine nazaran ne kadar kendinize bakıyosunuz hanımlar fırsat bulabiliyomusunuz ben eskiden saçımı toplamazdım ve makyaj yapardım sürekli ama malesef saçımı bağlamazsam doğaç çekip koparıyo makyajda yüzüme değdiğinde kimyasal sonuçta yalaya bilir diye sürmüyorum kıyafet yönündende ne kadar güzel giyinirsem giyineyim kusuyo batıyo üstüm sizlerde durum nasıl

eşime vakit ayıramıyorum bu aralar aşırı sitresliyim ecrin aşırı zor bir bebek oyuncak sevmez insanlarla oynamıyı çok seviyor şuan artık kendi evimizdeyiz ve eşimle tartışmalarımız arttı çünkü ben bütün gün o kadar çok yoruluyorum sadece sırf bir yemek yedirmek 1 saatimi alıyor ve onuda yarım yamalak yiyor kusuyor inadına beni çıldırtıyor eşimde gece geliyor sabahda erken gidiyor uyku yok kızımda hiç uyumuyor asla uyumak istemiyor hep yürümek ve bir şeyleri çekiştirmek karıştırmak istiyor çok bunalıyorum kızlar ....kendime vakir ayıramıyorum saç baş ayrı bir yerde taramak bile ne mümkün ...
bebeğimi çok seviyorum ama bazen beni çileden çıkarıyor en büyük sorunumuzda işte yemek ve uyumak tam 2 saat sallandırttırıyor ve sadece 10dk..deliksiz uyuyor sonrada sallayarak zorla uyutuyorum sallanmayı bıraktın mı hemen ağlıyor ne zamana kadar böyle olacak bilmiyorum gece gündüz çok yoruluyorum sürekli konuşuyorum yoksa ağlıyor.siz de nasıl bebekleriniz bu kadar problem yapıyor mu ...yani ben mi sadece bu kadar çok yorulanım nasıl dayanıyorsunuz ben pek uyku aramam ama artık zor olmaya başladı biberonoıda almıyor unuttu zaten zorla kaşıkla ağzını açtırarak veriyorum görseniz bizi içiniz parçalanrı hem bana hem bebeğime ağlıyor yırtınıyor yememek için poposunu zıplata zıplata kaçıyor tepeye doğru sağa sola kafalar sallamalara başlıyor başını tutuyorum çığlıklar ağlamalar of offfff artık kundaklamalar felan denedim ama daha da çıldırdı olmuyor yalnız yedirmek ne mümkün bazen de yememek için hemen parmaklarını ağzına sokup uyuyacakmış gibi yapıyor beşiğe yatırıncada kahkaalar atoyor beni çok üzüyor ...kendimi çaresiz hissediyorum bağırdımmıda üzülüp ağlıyorum oda zaten baba baba diye ağlıyor ....
kızlar çok kötüyüm ben dayanamıyorum bazen sizde sorun olmuyor mu hiç bu şekilde ....

Son düzenleme:
ne our kızlar siz hiç mi kızmıyorsunuz bebeğinize çok mükammel her şey yoksa ben mi sabırsızım ama 3 ay oluyor ....bu sorunlar artık ....

karamsarcım zeynepte zor bir bebek anlattıklarının hepsini bende yaşıyorum canım benim
ama ben senin kadar bunalmıyorum senin anlattıklarını okurken bile senin ne halde olduğunu anlayabildim
biraz daha sabırlı olsan bu günlerde geçecek hem büyüdükçe daha sevimli oluyorlar dertlerinide anlatabilecekler 2-3 ay sonra dahada rahatlıcağını tahmin ediyorum
lütfen bu ruh halinle ecrine kızma sonra pişman olduğunu yazmışsın
biz anneyiz canım güçlü olmak zorundayız bebeklerimizin bize ihtiyacı var
yemek konusuna gelincede ecrinin sevdiği birşeyi keşfet ve o şekilde oyalayarak yedirmeyi dene
mesela ben zeynebin reklamları sevdiğini farkettim ve mamasını yerken kanal kanal reklam arıyorum yememiz daha kolay oluyor
ben bunaldığım zamanlarda çocuğum olması için uğraştığımız zamanları düşünüyorum ve sonra rabbime bana sağlıklı bir evlat verdiği için şükrediyorum
bunları düşününce herşey vızzzzz geliyor

ne our kızlar siz hiç mi kızmıyorsunuz bebeğinize çok mükammel her şey yoksa ben mi sabırsızım ama 3 ay oluyor ....bu sorunlar artık ....

canım hepimiz aynıyız sanırım doğaçta aynı durmuyo sürekli mızmızlama sesi çıkarıyo hiç memnun değil hep şikayet halinde ağlancak hiç bi durum yok başlıyo ağlamaya kucağıma alınca susuyo uykular haram zaten bende sabrediyorum arada kızıyorum kızmyo değilim ama ona yansıtmamaya çalışıyorum elimden geldiğince yemek konusu bizdede malum zor oluyo ama gerçekten sevdiği gıdayı keşfetmek ona yönelmek güzel oluyo mesela doğaç yoğurtu çok seviyo bende çorbaları falan yoğurtla karıştırıp veriyorum öyle yiyor mesela devam mamasını sevmeyen oğlum içine pirinçli muhallebiyle karıştırıp sulandırınca içiyo böyle geçiyo işte zaman ev zaten çingen çalıyo kürt oynuyo durumunda yemek yapmak zor oluyo böyle durumlar canım sabret biraz daha düzelir annesi aklı ermeye başlasın hele bi :Saruboceq:

hiç sevdiği yiycek yok ayrıca yedirebikmek için karşısında birinin ona sürekli oyunlar yapması lazım ama ben tek kendimim bu yüzden 5 saat de geçse yemiyor sanırım bu 3 ayın dolması önceden gıkım bile çıkmazdı her şeye kendim yarışır hep kendim bakardım birazda eşiminde suçu var geceleri uykusu çok ağır kalkmıyor ilgilenmiyor sitrese giriyorum ...bu ay bağırmaya kızmaya başladım kilo almayıp hep herşeyi red edince strese girdim yemek sorunu başka bişey değil o yedimi ben mutlu o yemedimi ben kızgın öfkeli geziyorum yuanımda da kimse olmayınca eşimde dahil kızıma patlıyorum ....

Son düzenleme:
karamsarcıgım hepımız hemen hemen aynı sorunları yasıyoruzz. bende hep aral cok zorrr dıye yazıp kımı zaman arkasını bıle getıremeden cıkmak zorunda kalıyorum netten.. sabır ya sabır dııceksınn. bırde haddım olmayarakk bısey rıca edıcem 2 saat salladıgını soylemıssın . cok zararlı oldugunu belırtmek ıstıyorum.. pedagoglar aslaaa sallamayın dıyor kezaa. ama abı hepımızın bebeklerı ayakta sallanmadan uyumnuyor AraL da oyle gakat sure bana cok geldı arkadaşım
bence bıraz daha beklee ıyıce uykusu gelsın oyle uyutt.. luten ama lutfen az salla beyın gelısımı ıcın cok onemlı bır detay.. ve sakın cok hızlı sallamaa...ne olur.
yemek konusunda haklısın 5 saat ac kalsada yemıyor demıssın o da duzene gırıcek arkadaşım AraL da oyunlarla yıyor ama asla zorlamıyorum cunku cok yedıgınde hemen kusuuyorr ee hıc bır ıse yaramıyor bu sefer..
bırde ben bursada pek kımseyı tanımıyorum ıstanbuldan geldıgım ıcın buraya. bazen delırıcem sanıyorum
dun kayınvalıdeme ve esıme ıkınızde aşağı ının kımseyı ıstemıyorum ıkınızıde ıstemıyorum aral a ben bakarım dedım. eşımı gece kaldırıyorum sabah karsı bu kez agladıgında AraL ı en al bana ver dıyorum emmesı ıcın. o da yapıyorr sagolsun ..

ama kendımee zaman ayıramıyorum suan duş almam grek aama bey efendı zırt pırt uykusunda aglıyor yapamıyorum.. eşımı boylee koka koka karsılıcam bugun erken gelıcek ısten.
bırde ben evlenmeden once cokk baska bır Denizdim simdi bu hallere bu yaşam bıçımıne ben dayanıyorsamm cogu kışı dayanabılır dıyorum

Allahım hepımıze guzel gunlerı tez zamanda getırsın dılerım kıı.. bu gunlerımızde guzel amaa en azından konussalar dertlerını bılırızz deılmı

bu arada karamsarcıgım dışlerınden dolayı ıştahsız ve huysuz oluyorlarr lutfen uzerıne gıtme boyada cekıyor olabılır kılosu

kızlarr dun burdakı saglık ocagına goturdum ogluşumu beraber arabasına atladık gıttık. maşallah yolda uslu durdu (kendısıyle yola cıkmaya urkuyorumda) neyseee
tarttırdım oglumu 7 kılo 330 gram cıktı sızce nasılll ????????

bırde ordakı hemşıre havuc u patates ı haşla ıcıne yumura sarısının ceyregını koy. blendırdan gecır ver dedıı denıycem bakalım ıyıycek mı ılk kez yapıcam..
1 yaşında oglumun 11 kıl olması gerekıyormus bu arada suan normal dedı hemsıre

Bu arada aysegül dogaç çokk tatlııı yerim ben onuuu kameraya atlamaya calışıyor canavarr seniii
maşallahı var yuzu gozu cok guzel Allahım guzel akıllar guzel bahtlar versın yavruna..
hepimizinkilere aynı zamandaa. :)
op benım yerıme annesi yaa lutfennnnnnnnnnnnnn

kıslar benimde oğlum artık yemek istemiyo memede istemiyo huysuz biraz dişmi çıkarıcak ne. ya bide kafasında sivilce çıkmış doktora götürdüm bugün kıl dönmeside olabilir dedi merhem verdi günde 3 kere kullan dedi inşallah kötü birşey olmaz

kocamaaaaaan öpt.denizcim zaten çok seviyo öpülmeyi yaramaz allah hepsini bize bağışlasın sağlıklı uzun ömürler versin yavrularımıza

canım yazdıkların beni çok rahatlattı hemen hemne aynı şeyleri yaşıyoruz ben kendimi tek zannediyordum ama yalnız olmadığımı görmek beni rahatlattı evet gerçekten çok zor bir bebek ecrinde ama ben mutluyum onu çünkü en çok ben istedim ama bu zamana kadar hiç kızmadımda şikayetde etmedim yalnız bu aralar eşimde diyor sinirli geziyormuşum çok bunaldığımı bazı şeylerin üstüste geldiğini düşünüyor ama neyseki biraz iyiyim şimdi rahatladım bugün ama rahatlamamda hepinizin çok faydası var çünkü ben derdimi paylaşacak yanımda kimsem yoktu uzun zamandır kayınvaldemlerde eşim ise evdeydi ben daha sonra annemlere geçtim konuşacak pek insan yoktu annemde hacıya gidince ecrinde ateşlendi kendim kalakalmıştım anlayacağın ben yalnız bebeğim hasta çaresiz ağlıyor ve uyku yok stresli işte bunlar ...............................senağlama

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…