siz bana kiziyorsunuz ama iste ben bu tip seyler yuzunden doktorlara kiziyorum ve guvenmiyorum. ates olcmek kadar basit bir seyde hata yapilir mi yaaa? boyle sacma sey mi olur? hem ne serumu? neye dayanarak?
gelelim demir meselesine... ancak su nedenlerle bebege demir verilir:
bebek premature ise
bebek zamaninda dogdugu halde cok dusuk kiloda dogduysa
anne hamileyken iyi beslenmediyse ya da seker hastasiysa
bunlarin disinda 7-8 aydan once demire ihtiyaci yok ki bebegin? besinlerden aliyor zaten. hele hele annesini emiyorsa hiiiic ihtiyaci yok.
bilemiyorum
burcucum cok gecmis olsun canim. bana kalirsa bu hali demirin yan etkisi. insallah yarin kendi doktoru da daha onemli bir sey bulmaz.
herkese selam
süper bir hafta sonundansonra dilerim herkes iyidir:)
liseler arası müzik yarışmasında kardeşim
EN iyi enstrumantal-Elektrogitar- bırincisiiıi oldu ödül aldık ve ayrıca @modern muzikakademisin de 1 yıl burs kazandı
çoooooooooooooooooooook MUTLUYUZZZZZZZZZZZZ: )
benim ve kizimin bu doktorlardan cektigi nedir cidden bilmiyorum . Babam hastaneden haftasonu icin izinli cikti bende eylülü gotureyim de moral bulsun istedim. Cuma gunu iste eylül 5 kere filan kustu . Bu arada biz de demir ilacina basladik . Doktor kusabilir demisti ona bagladim . Dunde 10 kere filan kusunca doktorunu aradim aksam 8 gibi filan yok bu demir kusturmasi degil bizim hastaneye gidin dedi ama ayni saglik kurulusun annemlerin orda da yeri oldugu icin oraya gittik hemen . Evde yanliz surekli atesini olctum ates var mi diye hic cikmadi .neyse gittik hastaneye atesine bakti doktor 38.5 dedi . Ya dedim butun gun olctum ben bilmiyorum vucut atesi 38.5 dedi. Kulak atesi farkli mi ki dedim iste kafasina bakti dinledi filan ne olur ne olmaz diye son yaptigi kakayi goturmustum hemen aldi filan bunu gonderdi yukari cikin hemen serum baglayalim dedi. O kadar mi onemli su an durumu deyince biz baglayalim dedi. O arada ben hemen doktorumu aradim konusturdum filan alinca telefonu bence su kaybi filan yoksa serum filan baglatma ya filan dedi kadin . Yukari ciktik kan ve idrar alcaklar diye . O arada hemsireye sordum olcun atesini diye . 36.5 dedi kadin . 5 dakika mi dustu diyince bilemem ben filan dedi kadin. Geldi doktor iste esim biraz bozdu doktoru . Iste kan tahlili filan yaptirdik bisey cikmadi . Idrar veremedik hala . Yarin kendi doktorumuza gidicez . Bu doktorlari hic anlamiyorum ya .
gerek kalmamış mesajıma
canim demir hakkinda soylediklerim benim fikirlerim degil. zaten burda soyledigim hicbirsey benim fikrim degil. bubnlar genelgecer pediatrik bilgiler. hersey normal oldugu halde bebeginde demir eksikligi cikmissa hersey sandigimiz kadar normal gitmemistir. bu gene de butun bebeklere demir vermek gerekir anlamina gelmez.
burcucum çok geçmiş olsun canım...
Ne aksilik olmuş öyle hay allah şimdi nasıl eylül?
Bugun vermedim bende demir ilacini vitamini filande kes demisti doktor bugun kusmadi . Demir ilacindan diye dusunuyorum . Ama dun iste huzursuz etti bizi cadi.
alkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkis
demir ilacını neden vardi size başlama zamanımı dedi?
4.aydan itibaren koruyucu dozda baslanmaili dedi bizde basladik iste ama kustu maalesef.
hım bnim bildğim 6.ay demek gerekli görmüş sizin doktor.
sıkma canını geçicek hepsi görürsün bak...
çok geçmiş olsun canım tekrardan...
bu arada bende hamak aldım hihi:) ohh beee
Benim ve kizimin bu doktorlardan cektigi nedir cidden bilmiyorum . Babam hastaneden haftasonu icin izinli cikti bende Eylülü gotureyim de moral bulsun istedim. Cuma gunu iste Eylül 5 kere filan kustu . Bu arada biz de demir ilacina basladik . Doktor kusabilir demisti ona bagladim . Dunde 10 kere filan kusunca doktorunu aradim aksam 8 gibi filan yok bu demir kusturmasi degil bizim hastaneye gidin dedi ama ayni saglik kurulusun annemlerin orda da yeri oldugu icin oraya gittik hemen . Evde yanliz surekli atesini olctum ates var mi diye hic cikmadi .Neyse gittik hastaneye atesine bakti doktor 38.5 dedi . Ya dedim butun gun olctum ben bilmiyorum vucut atesi 38.5 dedi. Kulak atesi farkli mi ki dedim iste kafasina bakti dinledi filan ne olur ne olmaz diye son yaptigi kakayi goturmustum hemen aldi filan bunu gonderdi yukari cikin hemen serum baglayalim dedi. O kadar mi onemli su an durumu deyince biz baglayalim dedi. O arada ben hemen doktorumu aradim konusturdum filan alinca telefonu bence su kaybi filan yoksa serum filan baglatma ya filan dedi kadin . Yukari ciktik kan ve idrar alcaklar diye . O arada hemsireye sordum olcun atesini diye . 36.5 dedi kadin . 5 dakika mi dustu diyince bilemem ben filan dedi kadin. Geldi doktor iste esim biraz bozdu doktoru . İste kan tahlili filan yaptirdik bisey cikmadi . İdrar veremedik hala . Yarin kendi doktorumuza gidicez . Bu doktorlari hic anlamiyorum ya .
burcucğum çok geçmiş olsun canım eylüle kendi dr görsün bakalım ne diyecek heralde demirden oldu ben de dün sordum demire ne zaman başlayacağız diye 4. ayda vereceğiz dedi demir çok önemli zeka geriliği dahil birçok soruna neden oluyor ve ancak 4 ay idare ediyor anneden aldığı ek gıdalara geçince biraz takviye olabiliyor yediklerinden
senemcim facede gördüm ama kardeşin olduğunu bilmiyordum tebrik ederim canım
çok incesin çok teşekkür ederim melikecim:)
sen nasılsın bebiş nasıl?
Amanın Allah böyle doktorların şerrinden korusun bizi ve yavrularımızı. Maalesef işini layıkıyla yapan doktor bulabilmekte çok zor.Benim ve kizimin bu doktorlardan cektigi nedir cidden bilmiyorum . Babam hastaneden haftasonu icin izinli cikti bende Eylülü gotureyim de moral bulsun istedim. Cuma gunu iste Eylül 5 kere filan kustu . Bu arada biz de demir ilacina basladik . Doktor kusabilir demisti ona bagladim . Dunde 10 kere filan kusunca doktorunu aradim aksam 8 gibi filan yok bu demir kusturmasi degil bizim hastaneye gidin dedi ama ayni saglik kurulusun annemlerin orda da yeri oldugu icin oraya gittik hemen . Evde yanliz surekli atesini olctum ates var mi diye hic cikmadi .Neyse gittik hastaneye atesine bakti doktor 38.5 dedi . Ya dedim butun gun olctum ben bilmiyorum vucut atesi 38.5 dedi. Kulak atesi farkli mi ki dedim iste kafasina bakti dinledi filan ne olur ne olmaz diye son yaptigi kakayi goturmustum hemen aldi filan bunu gonderdi yukari cikin hemen serum baglayalim dedi. O kadar mi onemli su an durumu deyince biz baglayalim dedi. O arada ben hemen doktorumu aradim konusturdum filan alinca telefonu bence su kaybi filan yoksa serum filan baglatma ya filan dedi kadin . Yukari ciktik kan ve idrar alcaklar diye . O arada hemsireye sordum olcun atesini diye . 36.5 dedi kadin . 5 dakika mi dustu diyince bilemem ben filan dedi kadin. Geldi doktor iste esim biraz bozdu doktoru . İste kan tahlili filan yaptirdik bisey cikmadi . İdrar veremedik hala . Yarin kendi doktorumuza gidicez . Bu doktorlari hic anlamiyorum ya .
Gözünüz aydın tebrikler.herkese selam
süper bir hafta sonundansonra dilerim herkes iyidir:)
liseler arası müzik yarışmasında kardeşim
EN iyi enstrumantal-Elektrogitar- bırincisiiıi oldu ödül aldık ve ayrıca @modern muzikakademisin de 1 yıl burs kazandı
çoooooooooooooooooooook MUTLUYUZZZZZZZZZZZZ: )
He heheh sen annenlerde kalabilmek için şirinlik yapıyorsun, bugün benim adam bıraktı gitti beni annemlerde. Birkaç gün kal sen diyor. Şerrimden korkuyor yazık ne yapsın eve gidip kafa dinleyecek.iyiyiz çok şükür canım zeynepte iyi dün kontrole gittik bugün tam 3 aylık olduk büyüyoruz senin ki nasıl bende kocişe şirinlik yapıyım yarın annemlerde kalmak istiyorum :))))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?