2009 Aralık Anneleri

Cok sagolasin . Yarin goturcem hemen kendi doktoruna .

Yanliz demir icin soylediklerine katilmiyorum acikcasi. Kendi doktoru demiri verirken kan tahlili yaptiralim ama % 100 eksik cikar demisti bende yaptirmadan gerek yok tahlile demistim . Dun hazir kan alindigi icin demire de bakin dedim ki emin olayim diye . Tam deger olarak hatirlamiyorum ama o kadar dusuk ki gercekten referans araligi 10-20 diyelim 4 yada 5 gibi bisey cikmis . Ben bu demir eksikliginden korkarim . Benim akrabamin birinde demir eksikliginden dolayi 1 yasinda bebekte 3 -4 ay gerilik cikti. Bu teshisi de Capa da prof lar koydu . 0-1 Yas doneminde eksik demir alimi .

canim demir hakkinda soylediklerim benim fikirlerim degil. zaten burda soyledigim hicbirsey benim fikrim degil. bubnlar genelgecer pediatrik bilgiler. hersey normal oldugu halde bebeginde demir eksikligi cikmissa hersey sandigimiz kadar normal gitmemistir. bu gene de butun bebeklere demir vermek gerekir anlamina gelmez.

herkese selam
süper bir hafta sonundansonra dilerim herkes iyidir:)

liseler arası müzik yarışmasında kardeşim
EN iyi enstrumantal-Elektrogitar- bırincisiiıi oldu ödül aldık ve ayrıca @modern muzikakademisin de 1 yıl burs kazandı
çoooooooooooooooooooook MUTLUYUZZZZZZZZZZZZ: )

alkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkis

burcucum çok geçmiş olsun canım...
Ne aksilik olmuş öyle hay allah şimdi nasıl eylül?

gerek kalmamış mesajıma

kusura bakma canım yeni gelidk eve şimdi görüdm mailini
bir de canım posta kutun doluuymış o yüzden burdan yazyorum
...bendeki bepanthen plus...uçuk yeşil beyaz üstü..krem yazıyor:)
inş düzelir haber et merak ettim

Demir eksikligi sadece Eylülle alakali olan birsey degil . Bebeklerin % 80 de eksik cikarmis bu . Demir ilacini vermeden once cok arastirmistim bende . Doktorlar 4. aydan itibaren koruyucu doz demir ilaci onerdiler .
Dedigim gibi hatta Capada ki bir doktora sordurdum bunu . Toplum olarak demir eksigi olan bebeklermis . 6. aydan sonra mutlaka kullanilmali ama biz 4. aydan itibaren kullandiriyoruz dediler .

4.aydan itibaren koruyucu dozda baslanmaili dedi bizde basladik iste ama kustu maalesef.

hım bnim bildğim 6.ay demek gerekli görmüş sizin doktor.
sıkma canını geçicek hepsi görürsün bak...
çok geçmiş olsun canım tekrardan...

bu arada bende hamak aldım hihi:) ohh beee

burcucğum çok geçmiş olsun canım eylüle kendi dr görsün bakalım ne diyecek heralde demirden oldu ben de dün sordum demire ne zaman başlayacağız diye 4. ayda vereceğiz dedi demir çok önemli zeka geriliği dahil birçok soruna neden oluyor ve ancak 4 ay idare ediyor anneden aldığı ek gıdalara geçince biraz takviye olabiliyor yediklerinden

senemcim facede gördüm ama kardeşin olduğunu bilmiyordum tebrik ederim canım

canım yaaaa çok çok geçmiş olsun...sadece demirin etkisi deildir bu kadar sık kusması....zaten reflüsü olduğu için hafif bir üşütme bile tetiklemiştir...tabiki serum falan ufacık bebeğe kafadan verilecek bişi olabilirmi tecrübesizlik işte ( (doktorun)
ama demir kesinlikle çok çok önemli zeka geriliğine kadar gidiyo Allah korusun...ben Duruya poly visol with iron die bir vitamin vermiştim ve çok memnun kalmıştık Ömerde de onu vericem 4.aydan itibaren...

yarın çözer senin doktorun merak etme...bu arada babanada sevindim moral olmuştur eve çıkabilmesi....

çok incesin çok teşekkür ederim melikecim:)
sen nasılsın bebiş nasıl?

çok incesin çok teşekkür ederim melikecim:)
sen nasılsın bebiş nasıl?

iyiyiz çok şükür canım zeynepte iyi dün kontrole gittik bugün tam 3 aylık olduk büyüyoruz senin ki nasıl bende kocişe şirinlik yapıyım yarın annemlerde kalmak istiyorum :))))

Amanın Allah böyle doktorların şerrinden korusun bizi ve yavrularımızı. Maalesef işini layıkıyla yapan doktor bulabilmekte çok zor.
Eylül kuzuna da geçmiş olsun Burcucuğum. Zaten reflüsü olduğu icin demir ağır gelmiş olabilir önemli bir sorun olduğunu sanmıyorum.
Gözünüz aydın tebrikler.
iyiyiz çok şükür canım zeynepte iyi dün kontrole gittik bugün tam 3 aylık olduk büyüyoruz senin ki nasıl bende kocişe şirinlik yapıyım yarın annemlerde kalmak istiyorum :))))
He heheh sen annenlerde kalabilmek için şirinlik yapıyorsun, bugün benim adam bıraktı gitti beni annemlerde. Birkaç gün kal sen diyor. Şerrimden korkuyor yazık ne yapsın eve gidip kafa dinleyecek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…