2009 Eylül Anneleri

iyi akşamlar dilekcim geçmiş olsun canım sütün bişey çekmiş olabılır sen fark etmesende canın görüp istemiştir ondan dolayı şişmiştir belkı bende bu tarz durumlara aş ermelere falan inanmam ama gerçekten olabılıyormuş umarım en kısa zamanda geçer.....
cingene sütünün çogalmasına gerçekten çok sevındım allahım yavrunun rıskını vermiş ne güzel....peki nasıl çogaldı devamlı sagdıgın içinmi gunluk ort.kaç ml çıkıyo??? önceden kaç çıkıyodu??? kaç saatte bır sagıyosun??? her sagımda ne kadar çıkıyo????çok sordum ama biliyosun aynı durum bendede var inş. çogalır benımde sadece süt vermek çok istiyorum
kızlar tubadan haber var mı bende msn si cebi yok çok merak ediyorum haber alan olursa bizede versın bılgı

sağolun kızlar inşallah sizlerinde sütleri artar..biliyosuuz benim kızım hiç beni emmedi.. bu yüzden ben hep sağdım ve miktarlarını da günlük not ediyordum gün gün kaç ml olduğunu biliyorum.. eskiden günlük 100-150 ml sütüm çıkıyordu şimdi 650-700 ml sütüm çıkıyor doktorumada sordum buebeğine yeter mama verme dedi..sütünü arttırır dedikleri herşeyi yedim fakat yemeyle süt artmıyomuş iki kilo aldıktan sonra bunu anladım...sütümü arttırmak için 3-4 gün saat başı sağdım göğüslerimi o zaman her ikisinden en fazla 30 ml çıkıyodu.. sütüm biraz artmaya başlayınca 2 saatte bir sağmaya başladım.. şimdi de 2,5-3 saatte bir sağıyorum her sağdığımda 90-120 ml arasında çıkıyo.. sabahaları bazen 150 ml bile buluyo..ama tek göğsü en az15 dakika sağıyorum..sizde vazgeçmeyin kızlar benim sütüm arttıysa sizinkilerde mutlaka artar..birde her süt sağdığımda yanıma su aldım bol bol da su içtim..suyu ihmal etmeyin.. inşallah sizinde sütleriniz artar :Saruboceq:

kızlar bu arada regl olan var mı aranızda ?
ben dün oldum loğusayken bile bu kadar kanamam olmamıştı ((
böyle bu şekilde vede uzun sürürse yandım yanii
ben de regl oldum halada devam ediyo...

bende sadece süt vermeyi çok istiyorum inşallah sütlerimiz çoğalır cnm ya.:sinifsinif:

Canım benim daha yeni bitti.....ve dediğin gibi kanamam çok fazlaydı...son güne kadar...

benimde uzun sürüyor eskiye nazaran-tatlicadiarzu-

selam kıslar
kaynatmışsınız yine dilekçim geçmiş olsun...benimde olmuştu bi ara sol göğsümde hatta senlemi görüşmüştüm hatırlamıyorum ama mastit mi die ama o gün kolumu bile kaldıramamıştım tüm dün sol göğsümü emzirmiştim oğluma ve ılık banyolar yapmıştım düzelmişti sende yap ve bol bol sağ canım benim..
dışarı çıktık bugün hava güzel die , işlerim vardı halledemedim çocuk arabsıyla bi yerlere girmek çok zor kendimi bugün dahada işe yaramas,çaresiz hissettim.eşim haricinde bebişimi kimselere bırakamıyom zaten kimsemde yok burda bırakabilcek...ama eşiminde işleri oluyo off zormuş yaafff daral geliyo bazen

ya ben hastalanmadım henüz sadece kahverengi leke geldi geçti acaba spireldenmi yoksa daha günüme varmı şaşkınımm şu ilk hastalığıda atlatsak ne zaman hastalanıcam bilirim şuan hiç bişey de emin değilim..buarda bebeğimi öpmeye doyamıyorumm yaa çok tatlı ...kızlar burun problemimiz bitmedi bebeğim hep hırlıyor burnunu açıyoruz sonra yine aynı... öff. çok üzülüyorumm..

kızlar selam. çok yorgunum ve fikir ihtiyacım var. gece 4:30da uyudu alituna. ondan sonra 2 saat uyudu uyandı 3 sefer. sonrasında asla yarım saatten fazla uyumadı. o kadar çok yorduki beni. bütün gün uyumadı gibi bişey. neden böyle yapıyor olabilir fikriniz varmı kızlar

geçmiş olsun canım.. umarım tekrarlamaz..

çok teşekkürler kızlar, hakkten herşeyin fazlası zarar. gerci biz kurtarmaya calışırken batmışız :)

benim kızım da tüm gün uyumuyor artık. gece nispeten uzun uyuyor şimdilik, inşallah ondan da olmam. haklısın çok zor gercekten. allah kolaylık versin. rezene çayı filan denedin mi belki gazı vardır.

Selam kızlarrr. Tam geçmişi bitirdim, kızım ağlamaya başladı varmı böle bişi ya :))) hızlı hızlı yazayım size.

Tuğbacım çok geçmiş olsun cnm. Bugün gelmemişsin henüz. Çok merak ettim kızının durumunu. İnşallah birşey çıkmayacak canım. Dualarım Doğayla. Allah hiçbirimizi evladıyla sınamasın.

Baharcım geçmiş olsun aşı olmuşsunuz.

Dilekcim sanada geçmiş olsun cnm. Sanırım sende süt sıtması olmuşsun. Bende geçirdim aynı şeyi.

Buarada sabah bir programda çocuk nöroloğunu izledim. 0-3 yaş arası çocuklarda beyin gelişimi ve ruhsal gelişim için ona sürekli olarak sevgi ve huzur verin diyordu. Ayy şımarmasın tepemize çıkmasın diye ona karşı asla tepki göstermeyin, ne istiyorsa yapın dedi. Çünkü bir çocuğun temel davranışları 4 yaşından itibaren oturmaya başlıyormuş. 0-3 yaş arası tşk et, özür dile gibi emirleri asla vermeyin çünkü bunları henüz algılamazlar dedi. Bu tip kelimeleri anlamıyorlarmış. Dolayısıyla biz söylediğimizde ona arapça gibi falan geliyormuş. Bunları sizle paylaşmak istedim.

baharcım maşallah ne güzel yarıyor sütün. bakalım yarın bizimde aşılarımız var kilomuzu bizde öğreniriz. gerçi uyusunda büyüsün deniyor ya bizimki uyumuyor:)

uyumak daha çok büyütüyomuş bebekleriii...bi arkadaş bebek uyurken ve banyo yaparken büyürmüş dedi.tabi bizler farkedemiyomuşuz.

ayy tuba naptı acaba..inşallah bişey çıkmamıştır...alllahım evladıyla sınama kimseyi rabbimmmm...........

Ben daha hiç regl olmadım ya bakalım ne zaman olcam?

O hırlama benim kızda neredeyse 1.5 ay sürdü cnm. üstelik hergün 3 kere serum fizyolojik yaptığım halde. Bebeklerde uzun sürüyor yani.

Selam canımm. Vay Ali tunaya bak sen neler çektiriyormuş annesine :) Benim kızda gündüz pek fazla uyumuyor canım ya. Toplasam 2 saat falandır bizimkide. Ama gece uyuyoruz biz. Sanırım erkek bebeler uyumayı sevmiyor bu topikte yahu.

emsalim ayıp ettin şimdik ama. seni de sordum sormazmıyım. dilek emsal iyi dedi hatta dedim bizi unuttu herhalde canım eskisi gibi sürekli kalamıyoruz ki nette geç görüyorum bazen yazılanları kusuruma bakma artıkın sen benim...
canım ali efe de gündüzleri öyle uzun uzun uyumuyor. en fazla 45 dakika. gazdan canım kakasını yaparken de zorlanıyor yapınca rahatlıyor ama.
baharcım maşallah ne güzel yarıyor sütün. bakalım yarın bizimde aşılarımız var kilomuzu bizde öğreniriz. gerçi uyusunda büyüsün deniyor ya bizimki uyumuyor:)
allaha şükür canım baya yarıyor sütüm. hatta babası bu hafta kilo almadı gibi demişti ona kapak oldu :)) gece uykusu da yok mu ali tunamızın canım ya? benim oğlum maşallah gece uykusunu öğrendi.
uyumak daha çok büyütüyomuş bebekleriii...bi arkadaş bebek uyurken ve banyo yaparken büyürmüş dedi.tabi bizler farkedemiyomuşuz.

gece büyüme hormonları salgılanırmış canım. ondan diyorlarmış öyle.

benim oğlum da bazen hıkırdıyor öyle. nemlendiriciyi açınca geçiyor ama. tonimer vermişti doktor hiç sıkmadım. sıkınca daha kötü oluyor bence sürekli devam ediyor tıkanma.

Ya bebeğini pusette uyutan varmı ben uyutsamda başından ayrılamıyorum hani şu yan yatma meselesi varya korkuyorum ...

Bilmiyorumki canım niye böyle oldu ben nazar olabilir diyorum dün gelen misafirlerimin kızı çok kıskanç bir kızdır ayyy çok zayıflaşmışsın diye diye öldü. Buraya gelmeden önce sorup duruyormuş anneme işte Dilek ablam şişmanladımı göbek kalmıştır ama falan filan diyormuş benide böyle görünce nazar değirdi galiba.

Bende canım ılık su ve havlu ile her sağımdan önce kompres yapıyorum normalde geceleri 5 saat ara ile sağıyordum bu gece 3 saat sonra kalkıcam hatta yarında düzelene kadar en azından eşim evde iki gün bu fırsatı iyi değerlendireyim çünkü ertesi gün çalışmayacağı zamanlarda geceleri birlikte kalkıyoruz ben sağıyorum o emziriyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…