2009 Eylül Anneleri

meryemcim benim oğlumda sadece banyo yaptığında 1,30 saat uyuyor normalde kısa kısa uyuyor atık gündüzleri

baharcım aşımı oldunuz geçmiş olsun canım yaaa şifa olsun ali efeciğe inş.
tubacım gelmedi ne oldu acaba????

Baharcım çok geçmiş olsun aşınızı yaptırmışsınız umarım ateş falan olmaz rahat bir gece geçirirsiniz. Ayrıca maşallah Ali Efe'ne çok iyi kilo almış hep böyle devam eder inşallah gelişimii..Geçmiş olsun dileklerini ileten tüm arkadaşlarıma çok teşekkür ederim 3 saatte bir sağmaya özen gösteriyorum. İnşallah düzelir bu durum birkaç güne kadar. Çingenecim çok sevindim tatlım senin adına artık mama vermiyormuşsun inşallah sütün hep böyle bol olurda kızına yeter canımcım ahh zaten sen, ben ve tubiş biberon ve süt sağma pompası hayatımızın en önemli parçaları haline geldi ne yapalım yaa meleklerimiz iyi olsunda. Ninocum senin kızınada çok geçmiş olsun inş en kısa sürede geçer pişiğiniz. Popolin kremi önerebilirim bizim pişiğimize ii gelmişti.
Eminecim çok saol canım dediğin kremi aldırdım ve az önce kullanmaya başladım inş en kısa zamanda atlatırım bu durumu.
Meryemcim allah kolaylık versin sanada sıkıntısı ne acaba oğlunun yaa artık uykularının bir düzene oturması lazımdı niye böyle yapıyor ki hiç bir doktora danıştınız mı? Gündüzleri benim kızımda nerdeyse hiç uyumuyor ama gece uykusunu çok ii alıyor aman nazar değdirmeyeyim kızıma. İnş seninkide öyle olur en kısa zamanda.
Evet kızlar yaa Tuba gelmemiş hiç bugün çok merak ettim onu inşallah güzel haberler almıştırda bize haber verip vermemesinin bir önemi yok o zaman. Doğa bebeğin hiçbirşeyi yoktur inşallah cep nosunu bilsem arayacağım ama yok bendede.

canım benimki düne kadar gündüzleri ben kalkınca iyi uyurdu:) ben uyanıkken uyumayı seviyor ama bugun dengeler bozuldu.

canım 2 gundur yıne gaz çok fazla bizde. az evvel kakasını yaptı. uyuyalı yarım saat oldu bakalım bugunki rekorunu kıracakmı:) max yarım saat uyumustu

benim oğlum da bazen hıkırdıyor öyle. nemlendiriciyi açınca geçiyor ama. tonimer vermişti doktor hiç sıkmadım. sıkınca daha kötü oluyor bence sürekli devam ediyor tıkanma.

canım o tonimer i banada verdi dr. veren dr 1 damla sık demişti. sıktıkca sanki tıkadı kuzumu. dr değiştirdik. yeni dr um o öyle sıkılmaz. bir falkon max. 3 seferde bitecek dedi. burnuna getir gittigi kadar sık dedi. öyle yapınca gercekten acmaya basladı. bilgin olsun.

canım bizde uyku düzeni hiç oluşmadı. ne zaman gazımız olmazsa ozaman uyuyoruz. gaz sıkıntımız bitse. gece uykusunu biliyor aslında. gaz konusunda rahatsa gece 2 3 satte b,r uyanıp emip uyuyor. gündüzleri sık sık uyanık kalmak ıstıyor. ama şu gaz olayı mahvetti bizi..

Ya bebeğini pusette uyutan varmı ben uyutsamda başından ayrılamıyorum hani şu yan yatma meselesi varya korkuyorum ...

ben beşiğinde de yan yatırıyorum. eskiler yan yatır diyo. dunya sağlık örgütü bu sene sırt ustu dıyor. onlarda her sene değişebiliyor. ben fısher prıce ın pusetinde yatırıyorum. rahatta ediyor çocuk. onda da ister sırt ustu ıster yan yatırabılıyorum

dilekçim çok şanslısın sen sagıyosun eşin bebege veriyo ne güzel yaaa...

Evet canım bu konuda gerçekten çok şanslıyım ben bir göğsümü sağınca o emzirmeye başlıyor , bazen 2. göğsümü bitirene kadarda defneyi besleyip uyutmuş bile oluyor. hakkını ödeyemem hakikaten...

anladım canım ama az kaldı sonuçta şunun şurasında en fazla 1 ay daha gazınız olur.

Ben Defneyi çok uzun süredir sırtüstü yatırıyorum o uykusunda kafasını sağa ve sola doğru artık kendi nasıl isterse çeviriyor. Allah korusun bebeklerimizi yan yatırmak bence şahsen benim kızım için daha tehlikeli çünkü yan yatarken yüzüstü kapanıp nefessiz bile kalabilir diye korktuğum için artık hiç yatırmıyorum.

inşallah dilekçim 1 aya kadar gecer. birde esim rahatsızdı dıye 1 hafta ılgılenmedı. resmen tum enerjım bıttı. annemede gidemdım kardesımın esi doımuz gribi olmus annemde yatıyo.

yan yatırma konusunda benımkı henuz dönemediğinden yatırıyorum. senın kız tabı bızden buyuk:) ama tam yan değil. yan yatma yastıkları varya ona sırtını dayıyorum. hafıf egım verıyoruz.

bu arada sağmadan önce silersin...günde 4-5 kez sürmek yeterliymiş...inşallah canım geçer en kısa sürede...iyi geceler...

Geçmiş olsun canım annene. Anne için çok zor bir durum torununu uzun bir süre görememek nasıl üzülüyordur kimbilir. Allah kolaylık versin canım eşler olmadan gerçekten çok zor oluyor benim eşimde grip olduğunda 2 gün hiç ilgilenememiştide benimde canım çıkmıştı çok ii anlıyorum seni.
Evet canım benim kız biraz daha büyük olduğu için yan yatırdığımda rahatlıkla kapanabilir hatta bu ara kalkıp oturmaya çalışıyor tabi yapamıyorda:)) 2 gün önce mutfakta pusetine yatırdık annem bulaşık yıkıyordu bende lavabodaydım annem bağırıyor dilke koş düşüyor bu nasıl koştuğumu anlatamam allah korusun kafa üstü gidecekmiş bundan sonra pusetine bağlamadan asla bırakmam. Bugünde kafası saat 12 ayakları 6 hizasında yatarken , mutfaktan geldiğimde kafası 9 ayakları 3 hizasındaydı :)
Evet canım öyle tam yan yatırma biraz arkaya doğru eğim ver.

evet canım sağmadan öncede silip havlu ile ılık kompres yapıyorum sağol tatlım inşallah geçer.

inş. geçer canımcım ben başında iken oğlumun yüzüstü yatırıyorum boyun kasları için hem onadeğişiklik oluyo ama evet yanlızken ağzını kağatıp havasız kalabilir Allah korusun bebişlerimizi...

canım annem de mecburen eve aldı gelinini 16 aylık torunu var ona grip gecmesın dıye. cocuga o bakıyor anne kendını toparlamaya calısıyor. bu arada bende korkuyorum benım annemlere de gececek dıye. Allah korusun.

dilek maşallah. 20 gun fark var bebeklerımız arasında. demekki 20 gun sonra küçük erkekimde daha hareketli olacak. zaten her farklı hareketinde aklımız cıkıyor mutluluktan:) senınkı uzun süredir yapıyordur artık ama bizim 2 haftadır başlayan agularımız el emmelerimiz birde bu hafta daha sert olan tekmelerimiz bile çok mutlu ediyor. birde anne dese heralde aklımı oynatırım:) zaten aglarken anne der gibi aglıyorlar:)

geçmiş olsun canım hastanız en kısa zamanda iileşir inş.
benim oğlumda bazen sanki anne dio....yadan bana öle geliyo heheee evet meryemcim valla şöle büyüseler bizle konuşsalar bilmiyom hislerimiz dahada tavan yapıcak sanırımmm:ecrin_bebek:

Herkese iyi geceler. Benim oğlumun gaz sancıları hala devam ediyor kızlar. Neredeyse 3 aylık oluyoruz ama geçmedi maalesef. Gece 3 ten sonra ayaktayız... Çok şükür ki kolik ağlamaları geçti. Ama günden güne değişiyor bebişler iiyiye gidiyor.

Tülaycım benimkide öle diyo sanki .Ağlarken anne der gibi... birde bu aralarçok içli ağlamaya başladı. Gözlerinden yaş geliiyo ağlarken çok üzülüyorum o zaman.
Canım çok geçmiş olsun. Aman dikkat edin bebeğimizi bile dışarı çıkarmaya korkuyoruz bu aralar.
Dilekçimm valla ben hertürlü yatırıyorum. Benimkinin gazı çok var. O yüzden en rahat yan yada yüzükoyun çıkarıyorlarmış gazlarını. Tabii üzükoyun sabahları başındayken yatıyor. Hoş sabah uykusu diye bişey de yok ya. Yatıyor maksimum yarım saat sonra kalkıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…