2009 Eylül Anneleri

kızlar ben hep sütler buzlukta 6 ay saklanıyor diye biliyordum ama her yer farklı bişey söylüyor. egitimde 6 ay derin dondurucu dediler. ben şimdiden başlamıştım süt saklamaya...

mrb arkadaşlar ben de eylül annesiyim. Yazılarınızı uzun zamandır okuyordum. Hepimizin aynı sorunları olduğunu okudukça içim rahatlıyordu. Hepimize Allah yardım etsin.

kızlar ben hep sütler buzlukta 6 ay saklanıyor diye biliyordum ama her yer farklı bişey söylüyor. egitimde 6 ay derin dondurucu dediler. ben şimdiden başlamıştım süt saklamaya...
canım no frost da derin dondurucu olmuyor mu? derecesi önemli sanırsam. -18 - 22 falan. bi de neden sütlerinizi saklıyorsunuz ki? 6.ayda zaten ek besinler başlıcak hayli hayli yetmicek mi sütler? çalışcağınız zaman için saklıyorsanız gerek yok bence. sabahları st baya bol oluyor ben hemen sağıveriyorum yetiyor arada gidip emzirince tamamlanıyor.
mrb arkadaşlar ben de eylül annesiyim. Yazılarınızı uzun zamandır okuyordum. Hepimizin aynı sorunları olduğunu okudukça içim rahatlıyordu. Hepimize Allah yardım etsin.
hoşgeldin canım aramıza.

selammmmm herkes iyimi????ben ve oğlum iyiyiz şükürler olsun
dilek çim göğsün geçmiş çok sevindim canım süt miktarımı azaldı? düzelir inş.
ufff bizimde çarşamba aşımız var şimdiden afakanlar basıyo yarında dr kontrolümüz var hayırlısıyla inş. iidir oğlumun gelişimi

dilekcim öyle sütüm azaldı falan diye düşünme canım. günden güne fark edebiliyor biliyorsun. artacak dye düşün psikoloji de çok etkiliyor canım.
Tülaycım paşamız güzel bakılıyor tabi ki iyi çıkacak gelişimi ayol. aşı için de allah kurtarsın diyorum canım. keşke şunların ağızdan alınanlarını yapsalar meleklerimizin canı yanmasa. ateş düşürücünü almayı atlama aman canım.

arkadaşlar,
sağdığınız sütler günlük olarak yetişse de yine de saklayın.
kahvaltı vermeye başladığınızda o sütle karışım yapabilirsiniz.

çok sağ olun. Diyetisyen arkadaşım bana süt artırıcı olarak nar ve Medine hurması yememi tavsiye etti. Gerçekten de çok iyi geldi. Ben şimdiden yatırımlara başladım çünkü 8 aralıkta iznim bitiyo. Süt biriktirmem gerek. Bi de biz bu ay dr götürmedik enfeksiyon kapmasın diye,ekstra bi muayene etti mi? Arkadaşın çocuğundan kalça filmi istemiş bu her çocuk için mi dr size söyledi mi? Bu arada bizim aşıda cuma günü.

bende yok baharcım ya bende tuba yı merak ediyorum ama ne oldu ki haberi olan varmı???
gamze de girmiyo kaç gündür? belizin kontrole mi götürdü acaba izmir e??

hoşgeldin cnm aramıza...bebeğin hayırlı olsun sağlıkla büyüt inş.

Evet canım her sağımdan önce ılık masaj yaptım iyi geldi çok sağol canımcım.

Evet canım saklanıyor ama ben 6 ay değilde en fazla 3 ay saklamayı düşünüyorum.

Evet canım derin dondurucu ve no-frost aynı şey dediğin gibi önemli olan -18 derecenin altında saklamak. Canım belli olmaz hastalanırım antibiyotik falan kullanmak zorunda kalırsam diye saklıyorum ayrıca fesleğen arkadaşımızn dediği gibi ek gıdalara geçince karışımlar yapıp verilebilir sonuçta anne sütü uzun süredir derin dondurucada bekliyor olsa bile hazır mamalardan çok daha fazla besleyiciliği vardır bunu bir doktordan duymuştum.

Yok canım çok şükür düzeldi ama işte arasıra az geliyor yani bir sağımın miktarı diğer sağımınkinden daha az olabiliyor.. İnşallah sizde hayırlısıyla atlatacaksınız canım ateş düşürücü vermeyi sakın ihmal etme.

Yok canım bende hep geçici bir süreç olarak düşündüm çok şükür ki öyle oldu.

ya gülay hala gelmedi yaaaa. kimsede teli yok mu? hay allahım yaaaa.

Canım bende var ama şu an kontorum yok ben vodaphone'dan avea 'ya geçtim bu nedenle hattın açılmasını bekliyorum bugün açılırsa ararım canımcım.

arkadaşlar,
sağdığınız sütler günlük olarak yetişse de yine de saklayın.
kahvaltı vermeye başladığınızda o sütle karışım yapabilirsiniz.

Doğru söylüyorsun canım o nedenle bende depoluyorum ve bu şekilde kendimi çok daha güvende hissediyorum.

Bizim doktorda kalça filmi istemişti ben kontrol ettim yeterli dedi ama ben bir yerede okumuştum eğer açıklık az birşeyse doktorun elle muayenesinde anlaşılamayabiliyormuş o nedenle biz yaptırmaya karar verdik ve yaptırdık çok şükür birşey çıkmadı 3 aydan önce yaptırırsan daha ii çünkü öyle bir durumda çift bezle hallediliyor bu durum ama 6 aydan sonra alçıya girmesi gerekiyor allah korusun.

selam kizlar nasdilsiniz

canim iyi gelmesine sevindimmmmmmmmmmmm:tesellipuyorumnanaktan

hmm CADIARZUCADIARZU bu iyi fikir bide öyle deneyeyim teşekkürler cnm...opuyorumnanaktan

bende öyle biliyorum ya 6 ay dondurucuda saklanır die-tatlicadiarzu-

kalça filmi 2.aylıkken isteniyormuş hemen hemen bütün doktorlar yaptırın diyomuş.çünkü erken teşhisle tamamen düzelebiliyomuş allahkorusun...bide bu medine hurması dediginiz şey ramazandayenilenmi yoksa şu domatese benzeyen hurmamıhihoyyyt

ya gülay hala gelmedi yaaaa. kimsede teli yok mu? hay allahım yaaaa.
evet ya bende hep düşünüyorum onu inşallah bişey çıkmaz yaaa...:gitme::Saruboceq:

ek gıdalara 4.ayda başlanıyor değilmi arkadaşlar dr yönledirir ama?
inş. sütüm yeterde 6.ayda yoğun olarak ek gıdaya başlarız bence böle daha sğlıklı ama sizce? vaktimde olmuyo araştırmaya netten filan ufff...

selam kizlar
bende sutumu biriktirmeye basladim
difrize atiyorum orada 6 ay saklaniyor diye biliyorum buzlukta ise 3 ay
bende allah korusun ama hasta felan olup emziremezsem ya da acil bisey cikar bir yere gitmem gerekirse bebegime sutum olsun diye sagip koyuyorum derin dondurucuya

tabiii sagip koyuyorum ama toplasam anca 3-4 gunluk sut birikmistir sadece

dilekcim sen surekli sagdigin icin soruyorum gogus pompani ve biberonlari sterilize etmeden once neyle yikiyorsun bulasik deterjani kullaniyormusun yoksa sadece sicak suyla yikayip oylemi sterilize ediyorsun

Çok sağol Demetcim.
Tülaycım bende öyle düşünüyorum eğer sütüm yeterse 6. aydan sonra başlıycam ek gıdalara ama 4. aydan sonrada yavaş yavaş tattırıcam parmağın ucuyla bazı gıdaları o gün geldiğinde ben sana yardımcı olurum canım benim sen hiç sıkılma.
Ebruum ben önce kaynar suyun içinde sabunla yıkıyorum sonra iyice duruluyorum sonrada sterilize mak. aldım onun içine koyup sterilize ediyorum sen nasıl yapıyorsun?

yaaaa ben bu hastalık olayını hiç düşünemedim çok haklısınız kızlar ya. ben de atmaya başlıyım ama sanki şuan sadece günlük ihtiyacını karşılayacak kadar sütüm var gibi. ekstra atmaya çıkarmı bilmem. bir de oğlum mememden başka bişeyi pek kabul etmiyor. biberonla içmek istemyor hiç ya.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…