kızlar merhaba nasılsınız? birsencim geçmiş olsun canım sana ve alişe.banucum ya valla okuyunca sinirden tüylerim diken diken oldu.ya eşin bütün bu olanlar karşısında hala o kızı durduruyorya pes doğrusu.tatlım dikkat et kendine ya kızların var bak hasta falan olursun.onun çivisi çıkmış yapcak bişi yok.
aaa senın bursalı oldugunu yenı gördumyerimseniben senınle bırlıkte 6 bursalı olduk burda nerde oturuyorsun ben ıhsanıyedeyım
kızlar ben hastayım ateşim var tansiyonumda düşmüş sinirden dedi hemşire biraz uzandım revirde bugünler bir geçse
kızlar merhaba nasılsınız? birsencim geçmiş olsun canım sana ve alişe.banucum ya valla okuyunca sinirden tüylerim diken diken oldu.ya eşin bütün bu olanlar karşısında hala o kızı durduruyorya pes doğrusu.tatlım dikkat et kendine ya kızların var bak hasta falan olursun.onun çivisi çıkmış yapcak bişi yok.
sağol canım dediğini yapıcam tatlımkızlar merhaba nasılsınız.burcu canım geçmiş olsun.nasılsın?tutukun canım sanada geçmiş olsn.canım ben midem kötü olduğunda zencefil tarçın karanfil ve tane karabiberi kaynatıp içiyorum bana iyigeliyor dene istersen..bide kızlar ben kış boyunca zencefil zerdeçal tane karabiber kabk tarçın ve yeni baharı kaynatır içerim günde 2 fincan o yüzden hiç grip olmam tavsiye ederim.
sağol canım biraz daha iyiyimgeçmiş olsun cnm ya
ne zor
inş bi an önce toparlanırsınız
sağol canım doğru mahvetti az kaldı ama eve karar verdik artık taşınma işi kaldı oda 15-20 güne taşınırız.tutkun canım geçmiş olsun ev işi sizi mahvetti valla canım bişeyler iç sıcak iyi gelir
birsoo nesi varmış alişin ne dedi dr
geçmiş olsun tatlım ya.Kanguru büyük kolaylık hayırlı olsun aldıkların.ben geldim çocuğumda bişey yokmuş ciğer filmine kadar çekildi.........
ama ilaç verdi.....üşütmekle alakası yokmuş ....vücut mikrop almış onu atamamış dedi....
bu ilaçları kullan dedii çarşamba kontrol dedi.............sonra bebişlerime ayakkabı aldık 10 tl kanguru aldım aman ne rahatmışşş beeee ohhhh iyi ettim çıngırak aldımm...alişim 7 kilo olmuş 11 günde 300 gr almış 1 cm uzamış doktor çok iyi dedi...artık ayda toplam 500 gr alacaklar dedi...doğum kilosuna göre çokkk çokkk iyi dediii
menüde süpermiş kız isim de iyikızlar ben kaçıyorum artık
birazdan eşim gelir
masayı da hazırladım
işlerim bitti gibi
eşim gelincede son rötuşları yaparım artık
bide zeynoyla biz giyinicez daha
son olarak pilavım yapılacak
hee bide menü şöyle
mercimek çorbası
sulu köfte
zeytin yağlı taze fasulye
bide artık adını bilemiycem akşam uydurdumkaydirigubbakcemile3
patatesleri yuvarlak kestim kızarttım aynı şekilde patlıcanları da
bide köfte kızarrtım
hepsini üst üste dizip kürdan geçirdim
üzerine domates rendeleyip biraz tıngırdattım çıkardım
adını bilen varsa yazsın ben hiç bi yerde yemedim
özlemin rüyası diyelim adınakaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3
pilav
salata
revani tatlısı
ee anca bu kadar börek falan yok
canım bebek doğduğundan itibaren 1 yıla kadar diye biliyorum ben iyi yapmışsın izin alarak.sanırım ailenin yanına gittin bayram için güle güle canım.Aşıyı sizde atlatmışsınız hadianladım canım. hadi iyisin bakalım:)) ben 30 eylül-30 ocak arası izin aldım.ben öğretmenim. 7 temmuzda bitmişti doğum iznim. 2.döneme başlayacam malesef. aslında bana kalsa 1 yıl alırdım ama tek maaşla zor olur( hem 1 yıl alsam, 2.döneme kaynana faciasından da kurtulmuş olurudm ama malesef 2.döneme,babaannesi gelip bizimle kalıcak oğluma bakmak için.
peki canım bu izin bebiş 1 yaşına gelene kadar mı alınabiliyor, yoksa doğum izni bitiminden sonra 1 yıl mı?
ayy canım ya çok geçmiş olsun. bu kadar stres yapmayın,sonuçta minik meleğimizin size ihtiyacı var.
maşallah alişime! çok şükür bişeyi de yokmuş canım. aldıklarınızda hayırlı olsun. güle güle giysinlerkaydirigubbakcemile2
bana gelince,gittik oğlumun aşısını yaptırıp geldik. ilk aşıyı yaptı, ben kıyameti koparacak diye beklerken hemşire aşıyı batırdı koluna,aşıyı enjekte etti,çekti. benim oğluşum hala gülücükler saçıyor etrafa! kuzum benim yaa, farketmedi bile!!opuyorumnanaktanama ikinciyi yapınca ağladı biraazcık. ama hemşire dedi zaten bu yakar biraz,bunda ağlar dedi!:teselli:
salak kadına da sinir oldum. biz rotavirüs'ün birincisini yaptırdığımızda mersin'deydik. bu da ikinci dozuydu. ilacı aldık,verdik kadaına. bu ne diyor yaa!!klava: hiç yaptıran olmamış daha bu sağlık ocağında,ilk defa görüyormuş kadın:1shok: anaaa bi baktım,kuzumun koluna yapacak! bari üstünü oku madem ne olduğunu bilmiyorsun klava: ağızdan yapılacağını söyledim,ben tarif ettim nasıl karıştıracağını filan klava: bide bana ahkam kesiyor, bırakın herşeyin aşını yaptırmayın, çocuk bu ishal de olacak gripte olacak, vücudu bağışıklık kazansın biraz!! klava: çok kızdım çook!
o nasıl hemşire ya insan gündemi takip eder hiç olmazsa ya hoşgeldin bu ararda canımkızlar merhaba ben geldım sakaryadaydım 1 haftadır annemde ohh bı guze lkeyıf yaptım dun dondum bugun hastanedeydım rota ıkıncı dozu yaptırmak ıcın ama bebegım mıkrop kapmıs grıplı bırı opmus bogazları kızarık once tedavı sonra ası dedı doktor ıshalde oldu buarada ayy delırecem şap şap opuyolar cocugu yaa nekadar mudahale etsemde kapmıs ıstesenağlama
rotayı yapmadı dedım onumuzdekı ay yıne asısı var saglık ocagında 1 ay gecmesı lazımmış aradan aman bosver onları bısey söylemezsın yaparlar bısey farketmıyo ama anlatamıyorus bız dedı ayy ne yapcagımı sasırdım kıme ınansam ben şaşırdım
kızıma gecelerı sutum yetmıyo cok sık uyanıyo hero baby ı onerdı ama gerek yok kılosu ıyı dedı sız ne kullanıyosunuz ben aptamıl daha ıyı bılıyodum ama
sağol tatlım ya şu hatimi geç bıraktın canım ya en baştan olsaydı fazla fazla okurduk ben adetliyim daha da bitmedi yoksa okurdum iyide olurdu içimde rahat ederdi çocuk doğduğundan beri bişey okumuyorum çünkü ihmal de var tabi.geçmişede baktim..
birsencim oglusuna gecmiş olsun..takma milleti..banada neler diyorlar he diyorum geciyorum artik..ama brokoli olayina cok güldüm :))) bende bugun ondan yedirdim..cok fena kokuyordutadina bakamadim orucluyum diye ama kokusu yetti kalktim sonra kuzuma kendim sebze corbasi yaptim
incihancim canim bende kendim yapiyorum sebze corbasini..arada hazir aliyorum..ama gecen kitap okudum..buzlukta 3 ay durabiliyormus püreler..bugun kocaman bi corba yaptim..sogumasini bekliyorum..soguyunca hazir pürelerin kavanozlarina koyup buzluga aticam..1 haftalik cikar..3 küçük kabak,3 küçük patates,3 küçük havuc,3-4 yaprak ispanak,bi tanede tatli kirmizi biber attim içine..kolay olur böyle haftalik hazirlarsak..hergün hepsiyle ugrasmak zor geliyor valla..normal dolaptada enfazla 48 saat durabilirmiş..
beyazcim canim kalan mamayi dişarida birakma..dolaba at..sonra sicak suda isitirsin..bozulur,bebişide bozar Allah korusun..
tutkuncum canim acil şifalar hasta olmussun..umarim hemencik atlatirsin canim..
nurtencim pompayi birak kuzum..olan sütünü kacircan bak..bebege geliyorsa tamamdir..eger az geldigine inaniyorsan benim gibi onu ögünden sayma,cay-kahve niyetine ver
esencim,pinarcim,sibelcim,aslicim,banucum,tülaycim,burcucum,aysecim,gulsahcim,meltemcim ve sayamadigim herkesi öpüyorummm kuzucuklarida öptüm :)
şu hatim işine epey katilim var gibi..geri dönüp bi sayayim..inşaAllah yapariz
sağol canım şanslısınız sütünüz var bence devam edin.maşallah cnm boraya hadı inşş boyle dewam eder....
gecmişolsun birsooo....
ınsanlar işte her kafadan ses cıkıoo işe gelınce kımse yok kuru laf hepsı
daha ıyı olurdu sıbel de yok anam benım oglan 2 saat sora fos oluyo bı mızık bı mızık sorma boyle oldu aslında ole daha ıyı olurdu ama neyse artık...
bu kadar takıntı yapmayın canım ya karı koca baksana tansıyon kusma herseyın basaıs stresmış cnm ya..
canım hklısın yılmak yokkkkk....
mamayla nasıl yapıonuz kızlar dr bana azaz tatırabılkırsın mayalayıp maksat tatlara alışsın dedı bıde azazameywa suyu v
canım bızımde oyle bıdaha kasımda caırdılar..
ayse sen benden 1gun once yada sora dogum yaptın sanırım ben 13mayısss
canım sizede geçmiş olsun.dikkat etmen iyi.süte devam et bence canımIyi geceler kizlar, ben felaketleri oynuyorum. Doruk'a bir haller oldu, sabah'in köründe iki gündür kaldiriyor beni ve oynamak istiyor. Ben gözümü acamazken, onun bakislar cakmak cakmak. Esimde hala hasta ve ciddi durumu. Feci öksürüyor. Cigerlerini üsütmüs sanirim:çok üzgünüm:Ayri ayri odalarda oturuyoruz, komsu gibi olduk. Doruk babasini görünce neden ona yaklasmadigini ve kucaklamadigini anlayamadigindan; dik dik bakip duruyor, resmen psikolojik baski altina aldi ya.Huzursuz tabi bu yüzdende. Tüm is benim üstüme yigildi, birde Dorugun mizmizligi ve emmeme sorunu eklenenince, bedenim iflas etmek üzere. Bakalim ne kadar dayanabilecegim. Güyya gecmisi okudum ama okuduklarimi bile algilayamadim. Hasta olan bebislere gecmis olsun.
Bu arada gecen babasi Doruga Misir, patates ve Hindi etinden karisik bir püre almis. Denetmek istedi ve ben pek gönüllü olmama ragmen, 1 kasik verdik. Bir yedi sormayin. Bitince agladi. 1 kasik daha verelim dedik. Onuda sildi süpürdü. Vee sanirim kabiz oldu dünden beridir, aptal kafam, aldigin karari ne diye bozuyorsun ki. Emmeme sorunu vardi zaten, bu yüzden daha da artti. Ama yilmak yok, inatla savasiyorum sipayla.
Asli, puan vermissin Yagiz Efe'ye. Yilma ve devam et mücadelene. Inaniyorum ki, skor 3-1 olacak bugün. Sabirsizlikla bekliyorum.
Gülhan Bora'nin kiyafetleri cok hos. Güle güle giyinsin minigim.
canım bende okumak isterdim yaaa adetliyim hala bitmedi zaten bu ay çok geldi ondanmı bu kusma ve baş dönmelerim anlamadım.yatmasın yaaaaa herkes alsın 2 şer tane alabile 3 te alsın yapalım bir hatim bayrama kadar kadir gecesi erken olabilir bayrama kadar yapalım
hadi hayırlı olsun canım başladı maratonevet tülaycım sizide sıktım demi sürekli şikayet ediyor gibiyim ama iyiki varsınız sizlerle herşeyi paylaşabiliyorum :))))
kızlar yağmur anaokuluna başladı nasıl heyecanlıydı sabah görseydiniz kıyamam ya birsürü şey istemişler okuldan onları aldık inşallah kolay alışır okula
hoşgeldin canım.bence sütün yetiyorsa süte devam et. benim kızım hiç emmedi ondan çok üzülüyorum.Kızlar merhaba herkese, a.s.
benim oğlumda 22 mayıs doğumlu, ama başta haziran annesi olarak başladığım için o arkadaşlarımla devam ediyorum ,bizim kuzu biraz erken geldi de :)
Bizi de oğlumla aranıza alırmısınız??
Ben sadece emziriyorum daha hiç ek gıda vermedim, bayramdan sonra yemeklerden tattırmaya başla dedi doktor , nelerle başladınız kızlar ?
birde yoğurt mayalarken probiyotik yoğurtla mayalıyorlarmış, öyle yapan varmı ?
çok konuştum galiba kafanızı şişirdim özür dilerim
canım az almış ama sen dikkat et bakalım sütüne falan ek gıdaya başlayınca dahamı az emerki tok olduğu için sütün daha önemli.kusmalarda etkiler inşallah düzelir.off kızlar ya hastaneden geldikk çok canım sıkıldı yaw kızım bütün 1 ay sadece 400 gr almış :çok üzgünüm::çok üzgünüm: dr ısrarla normal diyor ama bi anda nasıl 1 kilo alan bebek 400 gr a düştü hayret yaa :çok üzgünüm:
nese ek gıdayada geçtik meyve suları ve yoğurt ile başlıyalım dedi ...
kusma sorunumuz içinse gaviskon şurup verdi bakalım inş iyi gelir de kusmaz yaa :1no2:
Amanin zaten sen daha ilk günden öyle giyinip yatarsan o çocuk seni alırmı bu kız yol yordam bilmiyor sanırım hiç ağır takılcanki alsın zaten beğenmiş oda ilk günden sermiş kendini.Bu senin kız kardeşşine bakışlarınıda etkiler canım bence onu uzak tut seninkilerden.sen tatiline git ne hali varsa görsün o eşinin ve ailesinin problemi.hala eşinde bunları yutuyorsa zaten daha sen hiç konuşma bence.kızlar günaydın nasılsınız dün gece bende duru uyuduktan sonra yasin okudum bol bol dua ettim Allah hepimize hayırlı evlatlar sağlıklı huzurlu bir yuva nasip etsin sonuna kadar hiç iyi değilim kızlar dün öyle olaylar olduki bugün kendimi çok kötü hissediyorum iş çıkışı annemlere gitmiştim babam bana sürekli izmire gitmeyin masraf yapmayın diyordu bende baba değişiklik olur gideceğiz dedim dün babam bana demesin mi kızım görümceni evde tek bırakmayın telefonuna bakın kardeşinin nişanlısının abisinle ilişkisi var diye bende baba onu biliyoruz dedim ve sonraki duyduklarım karşısında şok geçirdim nişan günü yemeğe gitmişlerdi çocuk falan annemlerde aynı odada kalmışlar kalabalık bir şekilde ve bizim görümce mini bir gecelik giymiş öyle yatmış çocukta yerde yatıyor babam sabah bir bakmış heryeri açık rezil kızın sonrada babannemle kardeşimin nişanlısının babannesi ikisini öpüşürken yakalamış dün evdeki kavgayı görseydiniz Allahım ben kime kötülük yaptımda bunları yaşıyorum çok kötüyüm kızlar aileme çevreme rezil olduk eşimdende iyice soğudum eğer gitmezde kalsın derse hala kızlar ben ne yapacağım bana akıl verin delirmek üzereyim yürüyecek halim yok
canım ya valla ne stres seninkide ya bu görümcen seni çok yoruyor işin zorkızlar ben hastayım ateşim var tansiyonumda düşmüş sinirden dedi hemşire biraz uzandım revirde bugünler bir geçse
insanları anlamıyorum ben hastayken gitmem çocukluya risk tir herzaman bide bilmişlik taslarlar.ne gıcıklar.sen bence tavır koy böyle durumlarda teyzem benim birileri onun yanında sevmeye kalkınca o öpülmeyen bebek çok değerli aman diyor.kimsede yaklaşamıyor mıncıklayamıyordiyorum büyüsün o gelir zaten kucağınızaiyi dilekleriniz için sağolun kızlar.....nazardan ziyade bir benim slaklığım kendime dikkat etmedim iki
dün hatırladık ...halamın bi kızı var daha öncede bahsettim o kız hasta idi ameliyatla düzeldi ama çocukluğundan beridir epilepsi o0lduğundan ailesi hiçbişey demez...
bize geldi maske ile ayy gripim dedi sözde çocukları ellemiyor biliyor benim kıllığımı
bi önceki gecede kusmadan hastaneye kaldırılmış.......
ogün anneme iftara misafir gelecek yardım ediyorum.....eşimde çocukları al yanına dedim ama o filme daldığından duymamış bile....yatak odasına bi gittim bu kız maskeyi çıkarmış çocukları mıncıklıyoo
delirdim çocukları kaptığım gibi eşime saldırdım....
veee ikigündür halam bize gelmiyor dün öğrendik grip olmuş.....çocuğumda zaten bişiey vardı o kızdan bence tekrar geçti....mal biizm insanlarımız beyinsiz artık gözümden ayırmayacam...
canım selam aldıklarınız hayırlı olsun gününde iyi geçmiş ne güzelselam kızlar ben geldim az önce arkadaşımdan
zeytinburnunda nurtenin dediği yere gittim seneye giyeceği yazlık kıyafetler aldım kuzuma çok ucuzdu yaaa
herşey yarı fiyatına 6 liraya alt üst takım aldım resimlerini ekklerim
arkadasımında kızı 4 aylık çok güzel vakit geçirdik
geçmişi okuyamadım ama banunun durumunu okudum
bu ne rahatlık yaaa kınamıyorum hepimizin kızı var ama bir çocuk anasının babasının ynına yakışır saçmalıyor eşinde aileside kızın başına bi iş gelse suçu da size atarlar sahip çıkamadınız diye
bence kesin tavrını koy güzelimi
birsencim sana da geçmiş olsun canım inşallah hemen düzelirsiniz de bayram ağız tadıyla geçer
dişler de ateş yapar belki o yüzden yükselmiştir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?