Ya kızlar Defnoş'a yeni aldığım pembe eşofman takımını yıkayayım dedim. Daha önce yeni aldığım hiçbirşeyin rengi çıkıyor mu diye bakmamıştım. Bi sorunda olmadı. Neyse bunu da diğer çamaşırlarla attım. Anam bittiğinde ne göreyim Defne'nin tüm çamaşırları toz pembe :1shok:
Yeniden attım makinaya yıkadım ama geçmedi. Şimdi de Ariel leke çözücüye basıcam. HAdi beyaz olanları çamaşır suyu ile hallederim ama diğer renkler ne olacak ya mafoldumben Bi çare bilen var mı :uhm:
Babymix veriyorum canım. Çünkü Defne evde yaptığım yoğurdu yemiyor :çok üzgünüm:
Ya insanın kafası karışıyor ya aptal oldum valla kafamçokkarıştı Peki niye soya lesitin kullanıyolar bunu açıklayamıyolar CADIARZU
Keçi sütü bimlerde var canım kay marka.
Geçen annem burdayken Defne'nin kahvaltısını hazırlıyordum. Sen nasıl yapardın anne dedim CADIARZU Valla biz bildiğin inek sütüne bebe bisküvisi , yumurta, peynir, pekmez, tereyağı koyardık öyle verirdik. Bizim zamanımızda mamayı kimse vermezdi çocuğuna. Önce inek sütünü sulandırırdık 6 aydan sonrada direk verirdik dedi. Hiçbirimizede bişey olmadığına göre sanırım mama firmalarının kandırmasına uyuyoruz CADIARZU
Ellerine sağlık cnm mercimek baya mutlu görünüyo inş sıkılmaz hep böyle giderselam kızlar az önce bisküviyi yaptım tamam hazırları gibi olmadı ama yine de güzel oldu Ahsen in eline verdim kemirdi:))bu da resmi
bu da hanfendinin hoppala keyfi çok sevdi çokk ama fazla oturtmuyoruzz
gelelim muhallebi tarifine 1 su bardağı süt (ben annemin aldığı sütle yapıcam)3tatlı kaşığı silme pirinç unu,2 tatlı kaşığı şekerr
az sütün içinde pirinç ununu karıştırarak çözün geri kalan sütü ve şekeri ilave edip pişşirin
[/URL][/IMG]
mama sandalyemiz...
kızlar sütü nasıl vereceğiz çocuklara....sıcakmı soğukmu?
Arkadaşlar mama üreticileri sitelerinde açıklama yapmışlar, Milupa - Bebelac - HeroBaby ve Cici bebe ürünlerinde genetiği değişitirilmiş herhangi bir ürünün olmadığını yazmışlar.
Milupa :
Milupa Haberler[/url
Bebelac :
[url]http://www.bebelac.com.tr/images/gdo.jpg
Herobaby :
Hero Baby
Cicibebe :
http://www.etietieti.com/urunler/cicibebe_mesaj.asp
Ya kızlar Defnoş'a yeni aldığım pembe eşofman takımını yıkayayım dedim. Daha önce yeni aldığım hiçbirşeyin rengi çıkıyor mu diye bakmamıştım. Bi sorunda olmadı. Neyse bunu da diğer çamaşırlarla attım. Anam bittiğinde ne göreyim Defne'nin tüm çamaşırları toz pembe :1shok:
Yeniden attım makinaya yıkadım ama geçmedi. Şimdi de Ariel leke çözücüye basıcam. HAdi beyaz olanları çamaşır suyu ile hallederim ama diğer renkler ne olacak ya mafoldumben Bi çare bilen var mı :uhm:
slm canlar..
sormayın başımıza gelenleri,oğlumla ikimiz hasta olduk,şakır şakır burnumuz akıyor..nerden kaptık anlamadım hep evdeyiz sadece dün bi ara kuaföre gidip kaşlarımı aldırmıştım ordanmı kaptım anlamadım!!Bugün aldığımız gibi Dağhanı doğru doktora gittik,ciğerleri filan temizmiş sadece pedutus diye soğuk algınlığı için şurup verdi bide eğer Balgam filan olursa asist verin dedi,Tonimerede devam edicekmişiz.bende tamol kullanabilirmişim!neyse içimiz rahatladı ama oğlum çok huysuz babasına bile gitmiyoo artık kucağımdan inmek bilmiyor.Doktordan sonra carfour a gittik Dayımın aldıklarını değiştirecektik ama yoktu büyükleri değiştirmedik,tabi dayanamayıp bişeyler daha aldık ama hepside çok güzel yine kendimi unuttum bayram için bişeyler bakıyım diyodum dağhandan sıra gelmedi :))Olsun oğluma canım feda..!! :)) sonrada evimize geldik 6 giibi bizimki uyudu ve uyanamıyor,ağlıyor gidiyorum pışpışlıyorum yada emziriyorum geri uyuyor gerçekten hasta yavrum yaa,çok üzgünüz senağlama İnşallah iyileşiriz bir an evvel..dua edin bize..
Ohh bisküviler yapılmış valla,bu arada bendede muhallebi tarifi var kızlar yazıcam şimdi doktor verdi,,
1 su bardağı süt
2 tatlı kaığı şeker
2 tatlı kaşığı pirinç unu
pınarcım dr.Beckmann renk kurtarıcı ,ben her ay evim dergisi alıyorumda ondan vermişlerdi,hatta bi bez parçası var onu yıkarken içine atıyosun makşnenin renkler karışmıyor,sana dediğimde karışan renkleri eskş haline çeviriyor,ben denemdim başıma gelmedi ama dene derim güzel bişeye benziyoo,çünkü onlar hiçbi şekilde eski haline geri dönmez malisef..
Bu arada iyi gezmişsiniz valla 4 lere kadar Defneyi ne yaptınız bu arada??
Gemiş olsun cnm ya, inş hemencik atlatırsınız ana oğul, senin için aysunun bi tavsiyesi olarak balın içine limon önericem iyi geliyomuş cnm, bende hasta olunca ballı limnlu sıcak ıhlamur içiyodum bide terliyodum şipşak geçiyodu[/B]
Selam Kızlar,
Feda gecmış olsun canım ya kötu olmuş.Hemen duzelırsınız inşallah.Dağhana ıhlamur verbılırsın canım.Gunde 100 cc içebılır dedı bizim doktor.
Ay gdo olayı çok gerdı benı ya.Bora hep mama yedı biliyorsunuz.Sut verıcekmışsınız bircoğunuz.SAma cok vermek gerekmıyormu.Bora gunde 500 cc mama yıyor.E o oranda sut verılmezkı ya.Tamam gece muhallebıyı sutle hazırlarım ama dığerlerı.Carsamba dr sorucam bakalım ne dıycek.
adı ya.
Domuz grıbı yok gdo yok şu bi oh dıyemıyoruz valla.Boranın kan,idrar ve kultur tahlıllerı vardı.Simdı hastaneden geldik.Pazar akşam gıttık boş olur dıye öylede oldu kımseler yoktu.Zaten kapıya bile dokunmadım.Malesef idrar cok az yaptı.Sadece kulture yettı.Şimdı nobetteyız çiş için.Kan alırkende cok ağladı kuzum.Of nolur onlara bırsey olmasın.
çok sağol cnm deniyim bari bende ıhlamuru,yavrum yaa çok üzülüyorum evet onlar hasta olmasın..Selam Kızlar,
Feda gecmış olsun canım ya kötu olmuş.Hemen duzelırsınız inşallah.Dağhana ıhlamur verbılırsın canım.Gunde 100 cc içebılır dedı bizim doktor.
Ay gdo olayı çok gerdı benı ya.Bora hep mama yedı biliyorsunuz.Sut verıcekmışsınız bircoğunuz.SAma cok vermek gerekmıyormu.Bora gunde 500 cc mama yıyor.E o oranda sut verılmezkı ya.Tamam gece muhallebıyı sutle hazırlarım ama dığerlerı.Carsamba dr sorucam bakalım ne dıycek.
adı ya.
Domuz grıbı yok gdo yok şu bi oh dıyemıyoruz valla.Boranın kan,idrar ve kultur tahlıllerı vardı.Simdı hastaneden geldik.Pazar akşam gıttık boş olur dıye öylede oldu kımseler yoktu.Zaten kapıya bile dokunmadım.Malesef idrar cok az yaptı.Sadece kulture yettı.Şimdı nobetteyız çiş için.Kan alırkende cok ağladı kuzum.Of nolur onlara bırsey olmasın.
aa kötü olmuş cnm ya, ben olsam yeniden yıkardım belki bi faydası olabilir... ama bilemiyorum
Kızlar merhabaaaa, bu aksam oğlanın muhallebisini pınarın 6-12 aylık sütü ile yaptım,gerçi 6 ayımızın bitmesine 3 gün var ama sorun lmaz diye düşündüm, sadesi kalmamış muzlusundan ve vanilyalısından aldık birer kutu süt, muzlusundan 1 bardak süte 3 silme kaşık pirinç unu koydum pişirdim, şeker eklemedim, piştikten sonra içine yarım armutu rendeleyip ekledim ve tamamını yedi paşam nazlana nazlanada olsa :)))
slm canlar..
sormayın başımıza gelenleri,oğlumla ikimiz hasta olduk,şakır şakır burnumuz akıyor..nerden kaptık anlamadım hep evdeyiz sadece dün bi ara kuaföre gidip kaşlarımı aldırmıştım ordanmı kaptım anlamadım!!Bugün aldığımız gibi Dağhanı doğru doktora gittik,ciğerleri filan temizmiş sadece pedutus diye soğuk algınlığı için şurup verdi bide eğer Balgam filan olursa asist verin dedi,Tonimerede devam edicekmişiz.bende tamol kullanabilirmişim!neyse içimiz rahatladı ama oğlum çok huysuz babasına bile gitmiyoo artık kucağımdan inmek bilmiyor.Doktordan sonra carfour a gittik Dayımın aldıklarını değiştirecektik ama yoktu büyükleri değiştirmedik,tabi dayanamayıp bişeyler daha aldık ama hepside çok güzel yine kendimi unuttum bayram için bişeyler bakıyım diyodum dağhandan sıra gelmedi :))Olsun oğluma canım feda..!! :)) sonrada evimize geldik 6 giibi bizimki uyudu ve uyanamıyor,ağlıyor gidiyorum pışpışlıyorum yada emziriyorum geri uyuyor gerçekten hasta yavrum yaa,çok üzgünüz senağlama İnşallah iyileşiriz bir an evvel..dua edin bize..
Ohh bisküviler yapılmış valla,bu arada bendede muhallebi tarifi var kızlar yazıcam şimdi doktor verdi,,
1 su bardağı süt
2 tatlı kaığı şeker
2 tatlı kaşığı pirinç unu
pınarcım dr.Beckmann renk kurtarıcı ,ben her ay evim dergisi alıyorumda ondan vermişlerdi,hatta bi bez parçası var onu yıkarken içine atıyosun makşnenin renkler karışmıyor,sana dediğimde karışan renkleri eskş haline çeviriyor,ben denemdim başıma gelmedi ama dene derim güzel bişeye benziyoo,çünkü onlar hiçbi şekilde eski haline geri dönmez malisef..
Bu arada iyi gezmişsiniz valla 4 lere kadar Defneyi ne yaptınız bu arada??
pınarcım yürütece benziyor ama değil hoppala canım kapıya asılıyorAhsen çok sevdi:)
bisküvinin tadı çok güzel olmuş yaaa Ahsende kemirdi sevdii
muhallebiyi de yapmadım 12 ye kadar uyumazsa 12 de yapar veririrm
Selam Kızlar,
adı ya.
Ay ne yazmışım be ben bıle anlamadım valla.Dilbilgisi süper.
Esen kurabıye gıbı olmuş valla ellerıne sağlık.Boncukta hoppalasını cok sevmış.Gule gule kullanın.
Birso sız fanatıklerın sandalyelerı de cok havalı ya.Amca almış sonunda.
Pınarcım cıcılere kotu olmuş valla.Tekrar yıka ama cıkmaya bılır.Evde gıydırırsın artık sağlık olsun.
Burcu muhallebın guzel olmuş.Seker yerıne meyva koyarım bende.
Selam Kızlar,
adı ya.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?