2009 Mayıs Anneleri

ya ne kadar tuhaf kızlar ya şimdiye kadar sürekli mama yiyen bebekler nolcak madem bu kadar tehlkikeli niye daha önce çıkarmamışlarki.

şimdi bile ört bas etmeye çalışıyorlar güzelim baksana
yokmuşmuş mamalarda yenebilirmiş miş
herobabay nin yazısına baktın mı tarım il müd.den onaylı güya
ama reklam ve italst işhraçatta kullanılamaz bu belge diyo neden acaba
madem o kadar güvenilir
hepsine yazı yazıcam ilk fırsatta bakalım açıklama ne olaak

merhaba cnm çok işin varmış kolay gelsin

hemen cnm

burcu sayfa açılmıyor canım.bigudi54 canım erkekler hep haklıdır zaten yada kendilerinin sığınma kapısı

burcu bende açamadım sayfayı tatlım

birsencim bende iyiyim canım

benim elimdede bir sürü mama vardı artık kalacak öyle

kızlar sanırım siteye üyelik gerekiyo olabilir, kısa sürüyo bi deneyin bakalm

12 ay arasındaki omurga gelişimini de gözden geçiricek olursak:
3. ayda ön kollarına kalkarak omurga dikleşmeye başlar. 5.ayda elleri üzerine kalkmaya başlar. 6. ayda döner. Böylece vücudun sağa ve sola dönebilme kabiliyeti gelişir. 7. ayda sürünme başlar. Vücudun öne arkaya hareketi ortaya çıkar. 8. ayda emekleme başlar. Böylece vücut yer çekimine karşı en önemli hareketini yapmış olur. 9-12. aylar arasında dikleşme başlar. Diz üstü kalkabilir. 12-15 ay arasında ise uzayda üç boyutlu hareket yani yürüme başlar
alıntı

Bütün bu gelişimleri neden anlattım? Aileler çocuklarının belirli dönemlerinde, özellikle 4-7. aylar arasında, biraz da çevrenin baskısıyla çocuklarına YÜRÜTEÇ alırlar ve kullandırırlar. Halbuki yukarıda gördüğünüz çocuğun gelişiminin herhangi bir devresinde yürüteç kullanılırsa doğal yapıyı zorlayacağı için aşağıdaki problemlerle karşılaşabilirsiniz :

Ø Ayak yapısı daha hazır olmadan bastırıldığı için ayak deformiteleri oluşabilir.
Ø Kalça yapıları tam gelişmeden, tüm vücut ağırlığının simetrik yada asimetrik olarak kalçalara yüklenmesi sonucu kalça problemleri oluşabilir.
Ø Yine vücudu daha yerçekimine karşı dik durmaya hazırlıklı olmadığından yığılarak duracağı için kifoz yada skolyoz gibi vücut bozukluklarına neden olabilir.

Ø Bacak boyları tam basmaya yetmediği ve tam basmayı bilemediği için parmak ucu basar. Bu da onda alışkanlık yapabilir ve yürüdüğü zaman parmak uçlarında yürüyebilir.
Ø Amerika Birleşik Devletleri'nde yapılan araştırmalarda 1-12 ay arasında geçirilen kafa travmalarının nedeni %90 oranında YÜRÜTEÇ KAZALARI olarak tesbit edilmiştir.
Ø Kısıtlı bir mekanda kaldığı için de psikolojik gelişimini olumsuz yönde etkiliyebilmektedir.

ışte bu nedenlerden dolayı bebeğinizin fiziksel, zihinsel ve psikolojik açıdan sağlıklı bir yapıya sahip olmasını istiyorsanız çocuklarınıza YÜRÜTEÇ KULLANDIRMAMANIZI tavsiye ederiz. Yere konulan bir serginin üzerinde özgürce oynamasına ve gelişmesine yardımcı olun.

Dr.Fzt. Deniz DARYAL

burcu sayfa açılmıyor canım.bigudi54 canım erkekler hep haklıdır zaten yada kendilerinin sığınma kapısı

çok kızıyorum çok bilen kocalaraaklava:klava:klava: buara ne yapsa batıyo gözüme zaten eskısı kadar oda ılgı gostermıyo gorumcem var yanımızda dıye sanırım :sinifsinif:

bırsencım sevındım babanın ıyı olmasına canım sanada kolay gelsın buarada mısafır gelırken temızlık gıdınce temızlık :teytey: sağlık olsunda gerısı nasılsa olurr:lepi:

ılgıncım yazdıklarında doktor ablam cok guzel anlatmıs bencede erken sureklı yurutecın uzerınde bırakmaya fakat zaten kucagındayken falan ellerının uzerınde bastırmıyosun veya kucagında gezdırırken gunde 5dk zararı olmaz dıye dusunuyorum ben

kızlar geçmişi okuyodum kağan uyandı acıkmıştır onunlar ilgileniyorum dönücem

Kızlar su tıcker ların neresını koplayayıp yapıştırıyorsunuz yaw bi beceremedim.

Yenı gelenlere Tunaydın.Sımdı Borayı yıkadım uyuttum.Bir de kan sonuçları geldi.4 değeri max. üzerindeydı.Tabı ben hemen panıkle halayı aradım.Oda cok guzel dedi.8 aylık bebeğin değerlerini tasıyormuş.ılave kan demır damlası kullanılmayacak.Carsambada kendi dr sorarız.Ay bu cocugun herseyı Alp gibi ya.Alp senede 2 kere kan verir fazla kanlı.Ben de hep kansızımdır.Borada aynı babası gıbı.Ben 9 ay tasımışım brtek cocuğu.

Birde kızlar bu cocuk hep yurumek istıyor ya.Ne görürse kosar gıbı hızlı adımlarla hedefe ulasıyor.Valla sağ sol dönmeleride yapıyor.

rica ederim tülaycım

bigudicim ben diğer kızımıda bir yaşından önce oturtmadım tabi herkesin kendi kararı yürüteçe erken başlayan bebeklerde parmak ucunda yürüme çok görülüyor tatlım

Kızlar herkese tünaydınlar a.s.

Annem burda. Kahvaltı, o , bu derken bu saat oldu. Digitürk'ümüzde sorun vardı gelip onu yaptılar. Şimdide Defnoş'um uyudu.

Çamaşırlarımı hallettim. Önce hepsini 2,5 saat Ariel leke çözücüde beklettim. Sonra makinaya attım uzun programda yıkadım. Beyazlarda hafifi kalmıştı. Onları da çamaşır suyuna bastım hallettim. Yalnızca Defne'nin alt değiştirme süngerinin havlu örtüsünü mecbur çamaşır suyuna bastım. Kenarında yeşil biye vardı. O sarı olmuş. Oda farketmez artık. Hallettim ya çok sevindim hihoyyyt

Geçmişe bakamadım ama şu gdo'lu ürünler ve mama mevzusunda hala aklımız takılı farkındayım. Hadi mama vermeyelim ama sade sütle ne kadar beslenecek bu çocuklar oda var :uhm: Şu hipp tamamen organik ya onun mamalarının fiyatlarını falan bi incelemek lazım :uhm: Ama en azından biraz olsun koruyabilmek adına kahvaltısını ve hazır muhallebisini sütle yapabilirim diye düşünüyorum. Offf valla çok zormuş ya. Kendimi zolsak dert etmeyizde konu bebişlerimiz olunca insan çaresiz kalıyor mafoldumben

Saat 2 gibi annemle çıkıcaz. O işe gidicek bende kayınvalideme gidicem. Akşam spor var ama erken gideyim de kuaföre gideceğim. Manikür-pedikür-kaş-bıuık halletmem lazım a.s

Burcu canım Kağan'ın videosunu izledim çok tatlı ya maşallah

canım bizimkilerden bi bak istersen
bende çok uğraştım anca oldu kabul etmiyor bazılarını site
bu arada sonuçlarımız güzel çıkmış çok sevindimmm

kızlar bi de diğer ayların annelerine bakalım onlar ne düşünüyorlar bu gdo konusunda
eniş bir vakitte incelemek lazım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…