2009 Mayıs Anneleri

HANGı ÜRÜNLER GDO LU OLABıLıR?

Pek çok GDO lu ürün var;
Mısır, patates, domates, pirinç, soya, buğday, kabak, balkabağı, ayçiçeği, yer fıstığı, bazı balık türleri, kolza, kasava, papaya.

Bunların dışında çalışmala,rın devam ettiği ürünler var;
Muz, ahududu, çilke, kiraz,ananas, biber, kavun, karpuz, kanola.

Üretimi sırasında GDO kullanılmış pek çok ürün var,

Mısır ve soya genleri ile oynanan ürünlerde ilk sırayı aldıklarında bu bitkilerden üretilen yan ürünlerin de GDO lu olma riski var.

*Mısır ve soyadan üretilen yağ, un, nişasta,glikoz şurubu, sakkaroz, fruktoz içeren gıdalar günlük tüketim maddeleri arasında yer alıyor. Örneğin,;
Bisküvi, kraker, kaplamalı çerezler,pudingler, bitkisel yağlar,bebek mamaları, şekerlemeler, çikolata ve gofretler,hazır çorbalar,mısır ve soyayı yem olarak tüketen tavuk ve benzeri hayvansal gıdalar ile pamuk GDO lu olma riski taşıyor.

* Sadece mısırdan üretilen ve çeşitli gıdalarda bileşen veya katkı maddesi olarak kullanılan yan ürün sayısı 700'ü, soyadan üretilen türevlerinin sayısı ise 900'ü buluyor. Yani bu yan ürünleri içeriğinde kullanan her bir işlenmiş ürünün GDO'lu olma riski bulunuyor.

alıntı

tatlım hoşgeldin nasılsın biz iyiyiz a.s.

hoşbulduk banucum tşk ediyorummmm
ancak geldim bugün işim çoktuda...
bir mama konusu olmuş bu ne banucum....
ben milupa veriyorum sürekli
arada da ülker googly nin pirinç unu varya ondan yediriyorum su ile pişiriliyor...

Hatıs Pınarın 6. aydan itibaren olan sutu diye sor yada gıt süt rafına bak yazıyor zaten.ılahı kız.

hatis canım pınarın var ama muzlu ve vanilyalısı var sadece.valla şaştım kaldım ben bu işe oysaki ben soya fasulyesi falan çok yiyen biriyim(

peki o sütü nasıl içireceksiniz kızlar ya
süte cici bebe filanmı koyacaksnız nasıl karnını tutacak?
yoksa pirinç unuylamı pişirip yedireceksiniz?

incihancım rica ederim bende araştırıyorum insan korkuyor gözgöre görede bebeklerimize sağlıksız besinler yedirmeyi

cerencim sütü sulandırıp vereceksin önce ilk bir iki hafta baktın bebiş rahat sulandırmadan verebilirsin

kızlar zaten kendimiz yoğurdunu çorbasını yapıyoruz tek fark kavonoz mamaları ve diğer mamaları vermeyeceğiz onun yerine sütü sulandırıp vermek daha mantıklı

ben milupanın kavanoz pürelerindende veriyorum onuda mı vermeyeceğiz?
o süt mama gibi doyururmu acaba?

pöffff kafam çok karıştı
sütte mamada olan vitaminler varmıki acaba
ne yapacağımı şaşırdım bu nasıl iş yaaaa
o zaman arada süt arada da pirinç unu sanırım en iyisi demi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…