2010 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

herkese merhaba. doğum konusu açılmış yine.

Hoşgeldin didemm :)) O günkü yemek nasıl geçti cnm..eşin hazırlamışmı bari dediğin şeyleri??

dimi sositososito ben cok konusmamaya calısıyorum doğum konusunu daha panik yapıorum sanki ama kendi içimde düşündükce bastırıyorum felan psikolojik beyni fena yoran bi konu sonuda cok güzel ama işte ((

Cnm bende konuşmuyorum çünkü konuşmanın pek bi faydası yokkii..beynimizi ne kadar iyi hazırlarsak doğuma o kadar vücutta işini kolay yapar.yani insanın beyin olarak hazırlaması gerekiyormuş kendini ki bende kendi yaşadıklarımda gördüm bunu..ameliyat filan olduğum için ordan biliyorum bu mantığı..doğum içinde aynı şey..

eğer doğum anında herşey normal ilerlerse normal doğum korkulacak bişey değil bence. inşallah kimse suni sancı almak zorunda kalmaz. o biraz zor. ama yine de sonucu herşeye değiyor.

normal mi ? sezeryan mı ? bunu bir bilsem evet beyin olarak hazılanıcam belirsizlik kötü zor ama cok zorda kalınca diyorum meleğine kavusucan aysu boşver yasıcaksın ve biticek

normal mi ? sezeryan mı ? bunu bir bilsem evet beyin olarak hazılanıcam belirsizlik kötü zor ama cok zorda kalınca diyorum meleğine kavusucan aysu boşver yasıcaksın ve biticek

Aynen öle aysun cum..yani biz ne kadar düşünürsek düşünelim herşey olacağına varcak zaten..biliyosun kimi normal diye gidiyo sezeryan oluyo..kimi korkudan sezeryan istiyo bebişi erken geliyo pıt diyede kolayca doğuruyo kendisi bile şaşırıyo nasıl normal yaptım gibilerinden :))) yani ALLAH ımdan senin ve bebeğin için hakkında hayırlısını ve iyi olanı dile gerisini boşver.bazen düşünmemek en iyi şey cnm..aklına gelince uzaklaştır kendini.hep pozitif düşün..bebğini düşün..sonu güzel olan bişey yapcaz sonuçta )

evet canım eşim herşeyi hazırlmaış saolsun. ben sadece salata yaptım. sofrayı da eşim topladı. ama misafir yine de zor. uzanmak istiyo insan olmuyo. karnım kasıldı resmen onlar gidene kadar. neyse bundan sonra yok artık.

doğuma kendini hazırlamakla ilgili bişey söylemek istiyorum. sakın kendinizi şartlamayın normal doğum diye. hep hayırlısı deyin. ben eşime "gelip sana karın ölüyor demedikleri sürece sez.a izin verme demiştim. sonçta normal olmadı mecburen sez. oldum. bu beni daha çok sarstı. eksik ve beceriksiz hissettim. inşallah herkes normal doğurur. ben şu an sez. sonrası normal doğum için çabalıyorum 3 dr. değiştridim sırf bu yüzden ama kendimi şartlamıyorum. önce bebeğimin ve benim sağlığım hayırlısı neyse öyle olsun diyorum

kızlarrrrrrrrrrrrr herkese ii hafta sonları iyi tatiller bol bol dinlenin emiiiii öpüyorum hepinizi ve bebiklerinizi

bu sorunun cevabı yok ki. ben suyum geldi hastaneye gittim 24 saat sancı için beklediler. olması suni sancı verdiler. 12 saat de öyle beklediler. açılma olmadı sez. aldılar. son an belli oldu herşey.

şimdiki aklım olsa yapacaklarım

1- suyum gelince hemen hastaneye koşmazdım sancılar başlayıp 5 dk 1 e düşene kadar evde beklerdim.

2- sancıları asla nst eşliğinde yatakta çekmezdim.sabit yatmak çok yıpratıyor.

3-suni sancı asla ve asla verdirmezdim

4- doğumda herkesi başımdan kovardım. sadece eşim kalırdı. Kediler bile yanlız doğuruyo. biz koloni gibi gittik

bu sorunun cevabı yok ki. ben suyum geldi hastaneye gittim 24 saat sancı için beklediler. olması suni sancı verdiler. 12 saat de öyle beklediler. açılma olmadı sez. aldılar. son an belli oldu herşey.

Yemek olayında sevindim cnm :)) kurtuldun artık..

Diyorum ya işte herşey o anda belli oluyor.kendimizi şartlandırmamız gerek..hakkımızda hep hayırlısını dileyelim isteyelim sadece..çünkü düşünmekle ve istemekle olmuyo bu işler..

Kızlar ben yavaş yavaş çıkıyorum yarın da öğlene kadar işteyim akşam çaya misafirlerim var annecim sağolsun meyve bile alıp yıkayıp bırakmış ben markete uğramıyım diye herkese iyi akşamlar bebişleri öptüm

belirsizliğin korkutan bi yanıda bu işte hazırlarım kendimi sonra hurra ama o gün yok bu acı yok su acı düşünmem gibi geliyo ama dediğiniz gibi hep hayırlısını diliyorum dua ediyorum sağ salim yavruma kavussam 2.düşünmücem :)))laelaelaelaelae BEN

en iyisi olayı akışına bırakmak.ama bu akışta az önce yazdıklarımı dikkate almak lazım. ben ilk doğumumda biraz tecrübesizlik yaşadım. suyum gelince evde sancımı bekleseydim bu kadar yıpranmazdım. hastane ortamı hem insanı geriyor onlar zaten biran önce olsun diye hemen suni sancı veriyorlar. bir de dediğim gibi annem k.valide k. peder eltim eşim arkadaşım.ohooo sür gibiydiler başımda. en güzeli yalnız olmak

Tatlım senin 2.mi? yoksa doğum yaptın mı ? kafam karıstı :)

onu diyorum işte kafandaki bu belirsizliğin cevabı yok. sağsağlim inşallah bebeğimi kucağıma alayım diye düşün sadece. ben çok şartlamıştım normal doğum diye. öyle böyle değil çok ciddi depresyona girdim. şimdi saldım çayıra mevlam kayıra taktiği. evet normal doğum için diretiyorum. çünkü ilk doğumun sez. olması buna engel değil bunu biliyorum ama öyle de doğsa böyle de doğsa sonuıçta kollarımda olacak inşallah. yeterki sağlıkla doğsun

kızlar bende bu aralar soyle bı durum oluyo... komsumuz cocuga bakıyo burda okadar cok sevıyorum kı sıpayı... ama sevdıkten sonra goguslerımden sut akıyo bu normal mıkı??

heh şimdi oldu sen aramızda kıdemlisin.ANNE'sin bu ikinci bebeğin tecrübelisin cok güzel ama bizlerde sizlerin sayesinde bilgileniyoruz işte yasamıs kadar oluyor insan...

kızlar bende bu aralar soyle bı durum oluyo... komsumuz cocuga bakıyo burda okadar cok sevıyorum kı sıpayı... ama sevdıkten sonra goguslerımden sut akıyo bu normal mıkı??

benim annemin gelmişti ben oğlumu emzirirken. süte gelmek diye bişey var ya ondan olmuş sende de.

Didem cim 1.madde dışındakilere okey de, ben ne kadar doğumla ilgili bilgi okuduysam hepsinde suyun gelmesi durumunda hemen hastaneye gidilmeli deniyordu..
ama sancılarda sana katılıyorumm hastanede o kadar zaman çekip bekleyeceğine evde rahat rahat geçirilebilir bi müddet..bende öle kalabalık filan istemem hayatta..suni sancıyada bişey diyemicem..ama su meselesi bebeği biraz riske soktuğu için hastaneye gidilmesi gerekiyo diye biliyorum ben cnm..:uhm:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…